2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

benimde 20 ekim doğumlu bir kızım var.sizin bebekler nasıl yürümeye başladılar mı dişler ne alemde boy kilolar yerinde mi?

herkese mutlu senler ama tabi öncelikle sağlıklı. Biz yeni yıla hasta girdik kızım köpek dişlerini çıkardığı için çok huzursuz. Bizimkinin diş sayısı baya fazla şu an 13. dişi çıkıyor. Boyu 82 cm kilosu da 11.

herkese mutlu yıllar ekim anneleri...tel.bozuk olduğu için kaç gündür yazamadım...
buarada oğlum doğumgününe 2gün kala biranda yürümeye başladışimdi koltuk tepelerinden inmiyor bütün gün ışık açıp kapıyor valla belim ağırıyor onu oralardan indirmekten azı dişleri 4tane arka arkaya patladı ama önlerde toplamda sadece 6 tane var biraz karışık çıkıyorlar
boyu ve kilosunu bu ayki kontrolde öğrenicem 10.ayda 10.5 kilo 79cm di.sizce boy ve kilomuz nasıl? sizlerden naber minik yaramazlar konuşmaya başladımı bizim fatih tek tek birsürü kelime söylüyor ama birşey sorunca teletabiler:44::44::44:gibi anlatmaya başlıyor ay çok komik bu halleri tekrar mutlu sağlıklı yıllar

kızlar bişey daha sormak istiyorum hala gaz sorunu olup bişey kullanan varmı?oğlumun neden bilmiyorum hep gazı var yemesine,ayaklarına hep dikkat ediyorum ama acaba bi ilaç kullansammı bilmiyorum(doğduğundada 3.5ay kolik sancıları çekmiştik) geceleri diş,gaz bizi bitirdi hep uykusuzu.
aedk bu arada sanada teşekkür ederim ıhlamur biraz olsun iyi geldi ama dediğim gibi diş bitse gaz başlıyor napıcamı şaşırdım...
bu arada önceki msj da yazdığım boy ve kilo ölçümleri 12.ayın yanlış yazmışım

Yarın doktor kontrolümüz var. boyunu, kilosunu ozaman öğreneceğiz bakalım. Bizimkisi erken ve küçük doğmuştu, hala da küçük biraz %25'lik persentil'de ama orantılı gelişme kaydediyoruz. doktorumuz yapısı böyledir demişti. İnşallah biraz kilo aldırabilmişimdir. 10 kiloyu görsem mutlu olacağım valla:) Onun dışında bir inattır yürümüyor, yürümüyor da yürümüyor... Aslında yürüyor da cesaret etmiyor, 5-6 adım atıp ya oturuyor ya da kendini yere atıyor 12 aylıktan beri de böyle ha bugün yürüyecek ha yarın derken aylar geçti hala yürümedi. Napalım Allahın izniyle elbet yürüyecek kuzeni de 18. ayda yürümüştü, ona mı çekti ki diyorum. sanırım 10. dişi çıkıyor şu sıralar.

işin hayırlı olsun canım.alıştığın düzen değişince ilk 1-2 hafta zorlanırsın ama merak etme sonra herşey rayına girer.uyku düzeni içinde gündüz uykuları önemli.sen işteyken tembihle mümkün oldukça aynı saatte uyutsunlar.sonra çok çekersin.biz 10 gündür günde 1 defa uyuyoruz.babaannesini tembihledim.öyle olunca gece uykusu da düzee girdi.akşam klasik 21-21:30 gibi yatırıyorum.

ahhh o gazdan ben ne çektim.ama hala devam etmesine şaşırdım.biz 6 aylık olunca falan rahatlamıştık.çok fazla gazlı yiyecek yiyorsa ondan olabilir.malum kış portakal falan çok yediriyorsan gaz yapabilir.dr.una sor istersen ama belki rezene falan iyi gelir.ıhlamurun iyi geldiğine sevindim.ben şimdi ballı zencefil veriyorum.bayağı bir işe yaradı.

maşallha dişlerine.bizde daha 6 tane var.3 tane de yolda.umarım kontrollerinin iyi geçer.
benimde 20 ekim doğumlu bir kızım var.sizin bebekler nasıl yürümeye başladılar mı dişler ne alemde boy kilolar yerinde mi?
hoşgeldin canım.benim oğluşumda 18 ekim doğumlu.bizimki biraz erkenci 9 aylıkken başladı yürümeye.dişler biraz az.geç çıktı.şimdilik 6 dişimiz var.valla en son yaşında kontrole gittiğimzde 11,500 gr ve 81 cm di.

herkeze iyi seneler
inşallah bebişlerimizle beraber sağlıklı,mutlu huzurlu bir yıl diliyorum

canımmm senin ve tüm ekim annelerinin yeni yılını kutluyorum.inşallah sağlıklı mutlu güzel bir yıl geçer.

geçmiş olsun canım.diş derdi bu ara tüm ekim bebekerinde var galiba.maşallah siz yarılamışınız dişleri.inşallah sağlıkla çıkarır da inci gibi dişleri olur kızının..

çok sık giremediğimden toplu yazayım dedim.bizim doruk bu aralar çok fena.acayip yaramaz.zaptetmesi çok zor olmaya başladı.ele avuca sığmıyor.koltuk tepelerinden indiremiyorum.bu aralar aydede takıntımız var.duramdan aydedeye bakıyoruz.bu sabah kalktı cama koştu.aydede deyip bana eliyle yok işareti yaptı.başladı ağlamaya..Susturmak biraz zaman aldı ama çok şirindi ya...bir de çok inatçı olmaya başladı.elinden bir şeyi alalım yada istediği şeyi vermeyelim ortalığı ayağa kaldırıyor.vermesek susmadan bağırıyor.verince de şımarıp her istediğini ağlayarak halledecek diye korkuyorum.nasıl davransam şaşırdım..neyse çok uzattım.herkese iyi geceler..

eeee nasıl şimdi kafam karıştı :26:ya bişi olursa bebeğime :26:

eeee nasıl şimdi kafam karıştı :26:ya bişi olursa bebeğime :26:

Canım ben doktorumuza sormuştum. Bu aşı normalde 13. ayda yapılabiliyormuş, (zaten sağlık ocakları da 1 yaş kontrolünde yapıyorlar) ama ne kadar geç yapılırsa o kadar iyi tutarmış. O yüzden doktorumuz aralık sonu yapalım demişti bize. Ama bizim kız hasta olduğu için yaptıramadık iyileşsin haftaya yaptıracağım.

kızlar 2 yaşında erkek yeğenim var. 3 hafta önce boğazında beze gibi bişey çıktı. kendi doktoru ilaç verdi gönderdi
1 hafta geçti baktık büyüyo.başka doktora gittik. ssk hastanesi hemen yatışı yapıldı kanser bulgularını taşıyomuş
1 buçuk hafta falan tedavi edildi ilaçlarla damar yolunundan, tedavi sonuç vermedi dahada büyüdü.dün karnındada görmüşler
%50 kanser diyolar çok normal bişeymiş gibi. kanı temiz çok şükür.
bunları yazıyorum çünkü; yemek yemiyor, yok uyumuyor, yok ateşi var, yok kusuyor, diye dert etmeyelim
neler var o hastanede bir görseniz.bu olay beni kendime getirdi

çok çok geçmiş olsun, ya çok üzüldüm Allah şifa versin, anne babaya da güç kuvvet versin.
söylediğin gerçekten çok doğru, sağlıkları yerinde olsun yetiyor bizim için. bazı günler mutlaka beziyorsunuzdur siz de benim gibi, acayip hareketli bir oğlum var(uykuda bile rahat durmuyor), uyku zaten pek sevmiyor, yemek bazen çok iyi yiyor bazen ağzını açmak problem. ama yine de ona bakınca sağ salim yanımda olduğunu görünce hiç bir şeyi dert etmiyorum.

GEÇMİŞ OLSUN İNŞ ÇABUCak iyi olur

çok geçmiş olsun canım.Allah en kısa sürede sağlığına kavuşturur inşallah.çok doğru yazmışsın.doruk bronşit olduğunda hava verdiklerinde elimde hem o hava makinesini tutup hemde ağlamıştım halimize.bazen ufak şeyleri büyütüyoruz işte.tekrardan geçmiş olsun.iyi haberlerini yazarsın inşallah en kısa zamanda..

çok geçmiş olsun tatlım allah acil şifalar versin çok üzüldüm inşlh iyileşir eski sağlığına kavuşur biran önce...doktorlar dank diye söylüyor artık herşeyi insanın yüzüne...şükür etmeli her zaman neler var hastaneye gidince neler görüyo insan kendine şükrediyosun beterin beteri var diye ...çabucak iyileşsiin meleğiniz inşlh...

Çok geçmiş olsun. Rabbim anne-babasına bağışlasın minik yavruyu. Artık heran herkesin başına gelebiliyor bu illet, Allahım korusun. Acil şifalar.

Kübracım geçmiş olsun .Gelişmeleri takip ederiz burdan:).Yeğenini öp benim için

arkadaşlar çok teşekkür ederim hepinize.meleğimiz hala hastanede git gide büyüyor bezesi.
canım benim çok zayıfladı.off çok kötü allah ım kimsenin başına vermesin.
sizlerde bakın boynuna. elinizi hafifce gezdirin.akşamları elimi kızımın boğazından alamıyorum
yarın Biyopsi yapıcak kesin belli olacak.
öpüyorum hepinizi

Son düzenleme:

kendine panik yapıpta çocuğuda rahatsız etme yok yere... kolay değil aklın hep bununla meşguldur şimdi kendine yorma hayra yor hayır olsun...sonuçları bizede bildirmeyi unutma...

Son düzenleme:

Allah yardımcıları olsun, acil şifalar versin. Allah o minik canı annesine babasına bağışlasın. İnşallah sonuç hayırlı çıkar.

geçmiş olsun canım küçük meleğinizi allah sevdiklerine bağışlasın allah yardmcınız olcaktır eminim bizde bu yaz trafik kazası gçirdik y.selim beyin kanaması geçirdi ameliyat olduk beyin cerrahisi bölümn de çok kaldık allahım kimseye göstermesin yaşayan bilir ama buradaki arkadaşlarım olsun ailem olsun dualarını her zaman hissettim ve şimdi oğluşum çok iyi inş yavrucakta b an önce sağlığına kavuşur.... ALLAH ÇARESİZLERİN HERZAMAN YARDIMCISIDIR KAPISANA GELENİ HİÇ BOŞ ÇEVİRMEZ.... dualarım yavruyla...

Son düzenleme:

Hey Allah, neler yaşamışsınız öyle :S Çok büyük geçmiş olsun, Rabbim yaşatmasın tekrar. Beyin kanaması demişsin, okuyunca gözlerim doldu. Çok şükür yavrun iyiymiş, ne desem bilemedim vallayi. Tekrar geçmiş olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…