2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

İSMİSUFİ VE KÜBRADERİN ikinizede çokkkkkkkkkkk geçmiş olsun.

tekrar tekrar geçmiş olsun canım.en kısa sürede güzel haberler bekliyoruz senden.seninde endişelenmen normal ama aklınada kötü şeyler getirip kendini üzme.inşallah biyopsi sonuçlarınızda iyi çıkar.

çok ama çok geçmiş olsun canım.Allah yardımcınız olmuşta oğlunu size bağışlamış.Allah bir daha yaşatmasın.

çok teşekkür ederim arkadaşlar hepinize
yeğenim hala hastanede gözetim altında bırakmıyorlar biyopsi sonucu 10 günü buluyormuş
halen beklemedeyiz

kızlar kafam karıştı sizler devam sütümü veriyosunuz yoksa inek sütümü?
1 yaşından sonra inek sütü veriyorum.hiç devam sütü vermedim.
zaten peynir kesinlikle yemiyor yoğurttan ve sütten alması gerekmiyormu kalsiyumunu.?

Canım şimdi okudum öncelikle çok geçmiş olsun.
Ben kızıma hala devam sütü veriyorum. Sağlık ocağındaki hemşireye sormuştum inek sütüne başlayalımmı diye ama o devam sütüne devam edin dedi. Aslında bu beni düşündürüyor. Ya ilerde inek sütünü içmezse diye.
İkra da peyniri mümkün değil sade yemiyor. Ben de çok az tereyağında yumurtayla karıştırarak pişirip yediriyorum. Ya da yufkanın içine koyup tavada börek yapar gibi pişirip yediriyorum.

ve bana bu kararı verdiren yorum:

Rüya diyor ki:

06 Haziran 2011, 08:41

Sizin de okunmasını tavsiye ettiğiniz Çocuğum Yemek Yemiyor adlı kitapta Doktor Carlos Gonzalez * Devam sütü neredeyse hiçbir faydası olmayan ticari bir buluştur. Amerikan Pediatri Akademisi meme emmeyen bebeklerin bu sütü 1. yaşlarına bastıkları yıl boyu almalarını önerir. WHO da devam sütünün gereksiz olduğunu düşünür.
Öyleyse niçin yapılmıştır? Çok basit. Yasalr pek çok ülkede başlangıç sütü reklamı yapmayı yasaklar. Ama pek çoğunda, ne yazık ki, devam sütü reklamı yasaklanmamıştır. Dolayısıyla üreticiler için aynı isimli iki süt çıkarıp sadece onları farklı numaralandırmak idealdir. Devam sütü reklamının başlangıç sütü satışlarını artırmayacağını düşünebilecek kadar saf biri var mı?
ESPGAN a göre devam sütünün temel faydası çok daha ucuz olmasıdır…..
Devam sütü büyük bebekler için faydalıdır gibi bir durum söz konusu değildir. Başlangıç sütünden daha kötüdür, çünkü daha az adapte edilmiştir. Ancak büyük bebekler, onu tolere edecek metabolizmaya sahiptir. Doğal olarak süt endüstrisi reklamları durumu tersine çevirmeye ve devam sütünü *Çocuğunuzun artan ihtiyaçlarını karşılamak için protein bakımından zenginleştirilmiştir* etiketiyle pazarlamaya çalışır.
Tam bir saçmalık. Çocukların protein ihtiyacı büyümeleriyle orantılı bir şekilde azalır……
Reklamların sizi kandırmasına izin vermeyin. Devam sütündeki fazla protein miktarı çocuğunuz için bir avantaj değil, yalnızca endüstriyel bir israftır.
Meme emen çocuklr, anne sütüne devam etmelidir. Amerikan Pediatri Akademisi en az bir yıl boyunca emzirmeyi, ardından anne ve çocuk istediği sürece buna devam etmeyi önerir. WHO ve UNICEF 2 yaşına veya daha fazlasına kadar anne sütü tavsiye eder.
Herhangi bir nedenle çocuğunuzu sütten kesmek istiyorsanız doğal olarak ona başka bir süt vermeniz gerekir. Bu başlangıç veya devam sütü de olabilir.. Karar sizindir. Ama başkalarının sizin adınıza karar vermesine izin vermeyin. Çocuğu biberonla besleyen bir anneye asla *Bu süt artık beslemiyor, artık ona anne sütü ya da anne sütüyle hazırlanmış mama vermelisin* demezler. Bir anne çocuğunu biberonla beslemeye karar verdiğinde bunun yıllarca süreceği varsayılır. Emziren annenin de aynı saygıyı görmeye hakkı vardır.* diyor.

ben yaşına girdiğinden beri pınarın 1 yaş üstü bebek sütünden alıyorum.pastörize süt yani.ondan veriyorum hergün.üstünde yazılanlar doğruysa bir sürü vitamin var.birde keçi sütünden yoğurt mayalıyorum,hergün yediriyorum.bize dr.günde 2 su bardağını geçirme demişti sütü.demir emilimi yaparmış fazlası .ama grip olduğunda kesinlikle süt vermiyorum.balgamı arttırıyormuş.sizlerin devam sütünden kastınız aptamilin devam sütleri gibi mi?

bende araştırma aşamasındayım. bilgilerin için tşk ederiz. çok faydalı bilgiler.inek sütünüde cam şişe olmadan asla almayın diyolar.hergün bulmakta zor

aedkcım senin aldığın inek sütü anladığım kdarıyla.devam sütü hero babynın ya da aptamilin devam sütleri varya onlardan bahsediyoruz.inek sütü vermeyipte devam sütü veren anneler
çok fazla acaba yanlışmı yapıyoruz diye düşündüm... ben hep bi markaya takılmıyorum sütte ve suda.sende öyle yap bence

Son düzenleme:
ismisufi ve kübra derin öncelikle çok geçmiş olsun diyorum, Allah yardımcınız olsun.

Ben bebeklikten beri devam sütü hiç kullanmadım. Cam şişedeki günlük sütlerden kullanıyorum yoğurt içinde içmek içinde. Gerçi bizim kız hala anne sütü aldığı için sütle arası pek yok ama ben yine de ara ara veriyorum alışsın diye.

Bizimki hiç devam sütü almadı. Muhallebide falan kullanıyordum ben. 10 aylıktan sonra pınarın organik sütünü kullanmaya başladım. Pek içmiyor ama verirsem de ondan veriyorum.

bizimkiler artık büyüdü.o yüzden devam sütü yerine diğer pastörize sütler kullanılabilir diye düşünüyorum.devam sütleri bana biraz ticari amaçlı gibi geliyor..sadece hazır sütlerden meyveli olanlar zararlı.yeğenim çok seviyordu mesela çilekli sütü falan.ama kaşıntısı olmuştu geçen hafta alerji testleri falan yaptırdılar.birşey çıkmadı ama dr. bu tarz sütleri kesinlikle vermeyin ama sade sütleri kullanabilirsiniz demiş.

Bu süt konusu artık bunalttı beni gerçekten şu zamana kadar devam sütü verdim oğluma yaşına girdikten sonra ara ara yoğurt yaptığım açık inek sütünden de verdim. paketlenmiş süt pek vermedim. gözlemlerim şu. devam sütünün olumsuz bir yönünü görmedim şimdilik oğlumun gelişimi dikkat yoğunluğu fiziksel becerileri beni şaşırtacak kadar iyi çok şükür. fakat son bir aydır artık devam sütünden eskisi kadar hoşlanmadığını fark ettim. hiç bir uykusuna süt içmeden yatmaz tıka basa doyursam da süt içecek öyle bir çocuk. açık inek sütüne gelince önceleri ağır geldiğini düşünüyordum oğluma gaz sorunu yaşıyordu ama son zamanlarda onu daha çok beğenir oldu fakat tatlandırma kısmı beni endişelendiriyor. şeker koymuyorum 2-3 adet bebe bisküvisi atıyorum ama içime de pek sinmiyor.

şimdiye kadar devam sütü verdiğim için tam tersine rahatım açıkcası. inek sütü verilmesini doğru bulmuyorum ama artık büyüdüler ve şeker yüklemesi yapmadan arada inek sütü verilebilir diye düşünüyorum. evet eskiden inek sütüyle büyümüşüz birçoğumuz ama eski çocuklar yok kafasını tutamayan gözü uzun zaman açılmaya bebek yok artık. hamileleikten itibaren biz zaten işlenmiş vitamin öğelerini almıyormuyduk. devam sütünde anne sütü benzeri vitaminler ve minareller olması uzun süre kaynatılan inek sütüne nazaran daha faydalı oldunu düşünüyorum.

süt düşkünlüğü tam hız devm eden oğluma inek sütü takviyeli formül sütüne bir süre daha devam edeceğim bunun yanında hergün kefir ve ev yoğurdu yiyor zaten. devam sütünü azaltarak günde iki kere süt içmeye alıştıracak ve süt polemiklerine artık kulaklarımı tıkayacağiım kızlar

Benim kızım ne devam mamasinı ne sütünü ıcırebıldım kesinlikle ağzına sürmüyor ek besin geçtikten sonra mecbur yatarken ari mama verdim 1 yaşından sonra inek sütü verdim ara ara ama kusuyordu vucudunda benekler cikiyordu alerjisi olduğunu söyledi dr neyse ki anne sütü alıyor hala tabii ki yeterli değil ne yapacağım bilmiyorum açıkçası denemediğim devam sütü markası kalmadı belki birini sever diye yok birde biberon kabul etmiyor

siz kararınızı vermişsiniz..ne güzel

Slm kızlar,oğlum tel.bozduğu için nezamandır bağlanamıyordum.şimdi bile bağlanmak için bir saat uğraştım. hasta olan bebeklerimize Allah'tan acil şifalar diliyorum...en kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar inşallah.Rabbim hepimizin evladını korusun....

Ne olacak bu oğlumun uykusuzluğu bilmiyorum.pz.tesi gece bir kasıntıyla uyandım persembe gününe kadar hep acile kostum 2iğne 2serum kan tahlilleri derken dr.stresten olduğunu söyledi ama çok fenaydı sanki sivri sinek istilasına ugramıs gıbıydım :)))) sac dıplerımden ayaklarıma kadar kasıntı ve kaynar su dokülmuş gıbı kırmızı 1haftayı gecmesıne kadar hala hafıften devam edıyor.herzaman giremıyorum dıye bıraz uzun yazdım kusura bakmayın umarım sıkmamısımdır ama uykusuzlugumun ne derece oldugunu anlayın ıstedim herkese iyi aksamlar

Bakandan şok açıklama | Mynet Haber
sabah sabah karşıma çıkan ilk haber buyrun arkadaşlar okuyun
tekrar kafam karıştı
tatlım haber çok şaşırtıcı gerçekten.bakan bile böyle bir açıklama yapabiliyorsa..sabah bende haberlerde izledim.sütte yani hazır sütte kanser kalıntılarına rastlandığını onaylamış.enteresan olan burayı kastetmiyorum ama haberlerde bile bunun gayet olağan birşeymiş gibi yansıtılması..haberler hakikaten doğruysa ne yapıcaz bilmiyorum.neye elimizi atsak ya zararlı ya hormonlu ya gdo lu.ne vericez biz çocuklarımıza.bu durumda sanırım yine en iyisi devam sütü galiba.ya da ben keçi sütü mü versem diyorum ama o da sonuçta pastörize.valla kafam karıştı kubraderin.

fatihpepe ben yazdıklarını tam okuyamıyorum,farklı karakterler var ama anladığım kadarıyla geçmiş olsun diyeyim:)

Tesekkur ederım tel.azızlıgıne ugradım.uykusuzlugun yaptıgı stresten butun vucudum kızardı ve kasınıyordu ama oyle boyle degıl 4defa acıllık oldum neyse 1hafta sonunda ıyılestım galıba!!! Bende ıcım rahat bı sekılde ne sut verebılıyorum nede yumurta nede baska bırsey hepsı bı tuhaf yumurtaların akında bıle benekler var bence sutler,yumurtalar makına uretmı yoksa bunca marka hergun okadar sut,yumurta verecek tavuk ve ınegı nerde buluyorlar :)))) boyle yasamak zorundayız galıba yoksa ortada hormonsuz,gdo'suz dogal hıcbırsey kalmadı malesef........ınsallah bu sefer duzgun cıkar harfler...

Bozuk olanlar "i" harfi cin'cemi japoncami anlamadim valla:)))) bisey sormak istiyorum daha onceki topiklerde nevyas,demetyaren,nurtopu,siir,kontes......falan vardi artik yazmiyorlarmi?onlarinda bebeklerini cok merak ediyorum demistimya cok uzun zamandir sizi okuyorum... Umarim ve insallah bu defa olmustur.yoksa bidaha yazmiycam valla heee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…