2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

cnm bende saat olayına çok takıldım ilk etapta ama rahat ol..onlar acıkınca uyanıyor zaten bizimki gece 2.30 da yattı sabah 7 gibi kalktı..
ben çok emmek istediği zmn yalancı memeyi veriyorum bazen kanıyo bazen kanmıyo yaramaz :)

damakları cidden çok kuvvetli bu sıpaların..

selam ekim anneleri bir basamak daha atladigimiz icin ne mutluyum simdi yavrularimiz yanimizda kucagimizda benim ayin 8 de dünyaya merhaba dedi kizim simdilik alismaya calsiyoruz kizimla gögüslerim bazen öyle tas gibi olyorki acaba tam doymuyormu diye düsünüyorum

canım benim şaşkın kızım da boğuluyor, öksürüyor falan. ben de güm güm sırtına vuruyorum hemen, anca ondan sonra nefes alabiliyor :) meme çok doluysa oluyor genelde, süt fazla geliyor ağzına sanırım, ondan boğazına kaçırıyor.

gece 4 saat uyuduğu oluyor benim kuzumun da, hatta geceleri ben hiç kaldırmıyorum, kendi ne zaman uyanırsa, en fazla da 4 saat uyuyor ama senin dediğin gibi eğer çok emdiyse. yoksa 2-3 saatte bir emiyor gece. ben sadece ilk günlerde kendim uyandırdım.

senin dediğin gibi düzensiz emdiği oluyor. bazı günler saatlerce emiyor, bırakınca ağlıyor falan. çok emince altını değiştirirken özellikle kusuyor, şimdilik azıcık kusuyor, daha çok kustuğunu görmedim henüz. ama çok emince fazlasını çıkarıyor yani.

Oooo hadi hayırlı ugurlu saglıklı olsun cnaım cok sevindim senin adına.
goguslerinin tas gibi olması sütün cok birikmesinden bebegin küçük oldugu için tam cekemio olabilir. Emzirirken sıcak bir havluyu gögsüne koy süt akıo bebegin daha cok emer hem gögsün rahatlar zamanla emme refleksi geliştikce artık gögsünü iyi sagar gecer sertleşmesi.

sarılık şikayeti olan anneler benim kayınvalide bir iki gün günde bir iki cay kasıgı kaynamıs kayısı suyu verdirdi bebege, sarılık olur gibiydi atlattı sükür. Öneririm.

Kızlar bugun kontrole gittim 3 gündür kan akmaz olmustu bende. Ama agrı baslamıstı meger benim rahimde kan birikmiş o agrı yapıomus bir ilaç verdi 3 gün kullancan cok kan gelcek korkmıcan dedi bende yok korkmam dedim benim rahim kan dolmus sizdede böyle bir anda kan kesilirde göbeginizde agrı olursa bekletmeyin doktora görünün.

birde contratubex mi ne o kremi yazdırdım onu sezaryen ciziginede sürebilirim degilmi catlak için degil sadece? Bilgisi olan var mı?

benimkinin gece uyanmaları hemen hemen birbirine yakın 1-2 arası emişioz koklasıoz bez değiştiryoz birde 4-7 arası uyumuo emişyoz koklasıoz bez değişyoz
3 saat normal fazlasını bilemem ama 4 saatte olsa korkulcak bişi yok bence bazı doktor pek abartıyor. Bebeğin iştahı iyiyse belki annenin sütü cok doyurucudur cocuk 4 saat ihtiyac duymuyordur

kızlar bebeğinde göz çapaklanması olan varmı , varsa nasıl temizliyorsunuz?

canım ılık çay suyuna pamuk batırıp bebeğinin gözünü yavaşça sil...tamamen dr 'umun önerisi...bizde de olmuştu ve ertesi gün hiç kalmamıştı...

geçmiş olsun aperpil...neyse ki doktora gitmişsin..benim ki gece en fazla 3 saat uyuyor...gündüzleri daha az...emiyor emiyor ama doymuyor sanırım...sürekli emmek istiyor çünkü...

Anne sütünü azaltıcı besinler
Galactofoge, emziren annelerin sütünü azaltan veya tamamen durmasına neden olan anlamına gelir. Bu nedenle emziren annelerin erken dönemde sütlerinin azlamasına neden olan bitkileri ayrı bir bölümde toplamayı uygun buldum. Bu bitkilerden en önemlilerini aşağıda belirtmiş bulunuyorum,

• Nane
• Maydanoz
• Nışasta unu
• Adaçayı
• Şeker kamışı
• Ararot
• Arpa ve arpa unundan yapılmış besinler
• Şalgam
• Mısır
• Salamurası yapılmış besinler
• Aşırı tuz tüketimi
• Turşusu yapılmış besinler
• Sirke ve limon suyunun fazlaca kullanılması

Adaçayı, memleketimizde fazlaca tüketilen bitkisel bir çaydır. Hamile bayanların ve emziren anne adaylarının kesin olarak uzak durması gereken bir bitkidir. Tüp bebek veya aşılama yöntemi uygulanacak olan bayanların adaçayından uzak durmaları gerekir. Söz adaçayından açılmışken, epilepsi hastalarının da kesin olarak uzak durması gereken bir bitkidir. Çocuk yapmaya karar vermiş olan eşler adaçayı tüketmemelidirler. Bu kural sadece kadınlar için değil, aynı zamanda erkekler için de geçerlidir. Adaçayı içme alışkanlığı olan erkeklerin sperm sayıları azalır.

Adaçayının kurutulmuş sap ve yaprakları ortaçağda evlerin içerisinde yakılarak, tütsüsü yapılırdı (fumigate), bu adet halen daha Avrupa’nın birçok köyünde uygulanmaktadır. Adaçayının tütsü olarak kullanılmasının nedeni, evlerin odalarını dezenfekte etmek içindir. Lahana ve havuç yetiştirilen tarlalara adaçayı serpilerek, ürüne zarar veren bakteri ve böcekleri uzaklaştırmak amaçlı uzun yıllar kullanılmıştır. Bu sayede tarlalarda yetiştirilen lahana ve havuç, parazitlere karşı mükemmel bir şekilde korunma altına alınıyordu. Teknolojinin gelişmesiyle geliştirilen kimyasal zirai ilaçlar bu muhteşem doğal korunma yöntemlerini tarihe gömerek unutulmasına neden olmuştur. Buna benzer daha birçok yöntem ne yazık ki kaybolup gitmiştir. Doğal yaşam tarihi içerisinde insan, öylesine güçlü yöntemler ve teknikler geliştirmiş ki, günümüzün modern ziraatçiliğinin başaramadığı bazı sorunlar, geçmiş tarihte kolayca ve doğal olarak çözülüyordu. Ne acıdır ki, bu yöntemler unutulmuş ve birçoğu da kayıp olup gitmiştir.
ibrahım saracoglunun sitesınden aldım:bnde sımdıden arastırıyorum sızlerden yola cıkarak...

anne sütünü artdırmak için;
Hamile bayanların, bebeklerini emziren annelerin mevsiminin dışında yetişen hormonlu ve ebter tohumlu sebzeleri tüketmemelerini özellikle belirtmek isterim. Ayrıca, mevsiminde olsun veya olmasın ebter tohumdan üretilen sebzelerin tüketilmemesini öneririm. Transgen (genleriyle oynanmış) tohumlardan elde edilen ve ülkemizde de görülmeye başlayan bu ürünleri, örneğin mısır, hamile bayanların ve bebeklerini emziren annelerin özellikle tüketmemeleri gerekir.

Aşağıda birbirlerinden farklı birkaç tane kür önermiş bulunuyorum. Bu kürlerin tamamı anne sütünü artırıcı etkiye sahiptir. Özellikle, incir-havuç kürü ve taze beyaz dut oldukça güçlü galactogoguedur (anne sütünü artırıcı). Bebeklerini emziren annelere öncelikle incir-havuç kürünü uygulamalarını öneririm.

· Taze beyaz üzüm
· Dereotu
· İncir (taze veya kurutulmuş)
· İncir-havuç
· Taze beyaz dut
· Haşlanmış taze beyaz dut kurusu

Bunların dışında diğer yardımcı kürlerse şunlardır:

· Anason
· Kereviz
· Taze kereviz yaprakları
· Bal kabağı
· Çilek
· Kıvırcık salata
· Sumak

Kür 1: Günde iki porsiyon taze beyaz üzüm tüketmek anne sütünü artırıcıdır.

Kür 2: Sabah-akşam yemeklerden önce tüketeceğiniz dereotu sütünüzün artmasını sağlayacaktır.

Kür 3: Anne sütünü artırmak için haşlanmış kuru incir suyu da içebilirsiniz. Sekiz-dokuz adet kuru inciri yarım litre klorsuz suda en fazla on dakika haşlayınız. İkiye böldüğünüz suyu sabah-akşam olmak üzere günde iki kere tüketiniz.

Kür 4:Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine sekiz – dokuz adet kuru inciri ikiye bölüp atınız. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte beş dakika kaynatınız.. Beşinci dakikadan sonra içerisine bir adet havucu dilimleyip ağzı kapalı olarak kısık ateşte üç dakika daha kaynatınız. Ilıyınca süzünüz. Yirmibir gün boyunca öğleden önce ve öğleden sonra aç veya tok karnına birer su bardağı içiniz.

Not : Bu kürler aynı anda uygulanmaz. İncir-havuç kürü hariç, uygulama süresi bir haftadır. Bir haftanın sonunda uygulama bırakılır. Bir hafta uyguladığınız herhangi bir kürden sonra tekrarlama ihtiyacı duyarsanız bu defa başka bir kürü uygulamanızda bir sakınca yoktur. Örneğin, bir hafta taze beyaz üzüm kürü uygulayıp bıraktınız. Daha sonraki bir dönemde yine bir hafta olmak üzere dereotu veya kuru incir kürünü uygulayabilirsiniz.

geçmiş olsun aperpil...neyse ki doktora gitmişsin..benim ki gece en fazla 3 saat uyuyor...gündüzleri daha az...emiyor emiyor ama doymuyor sanırım...sürekli emmek istiyor çünkü...

sağol canım o tüm bebeişlerde var sanırım agzı ile hep aranıyor ac olsada olmasada refleks benimki emmekten kusuyor bir kaç dakika sonra agız o biçim acık :)

Topikleri gezerken denk geldi bi bakiim dedim artık ekim bebşleri de geliyor Allah analı babalı büyütsün hepsini.Kolikle ilgili şimdiden araştırma yapmanızı tavsiye ederim çünkü 2 haftadan sonra ya da en geç 20 günden sonra gaz probleri başlıyor.Kimseyi kafanıza takmayın bebişko ağladı zamanda "ayy doymuyo mu acabaaaa" laflarında kulak asmayın çünkü herkes aynı şeyi söyleyecek :))

benimkide öyle yapıyor canım ya...ondan sonra da fazla emmekten gazı oluyor gazı geldikçe yine memeye saldırıyor kısır döngü yani..
bu arada mama takviyesi yapıyormusunuz arada?

benim bebeğimin gözüde çok çapaklanıyor hatta akıntı bile oluyordu Ben büyüklerimi dinledim ve bebeğimin gözüne sütümden damlattım. Gerçekten inanılmaz bir şekilde düzeldi ve tekrarlamadı...

annemde aynı şeyi söyledi ama korktum yapmadım..son çare onu da denerim..teşekkürler

benimkide öyle yapıyor canım ya...ondan sonra da fazla emmekten gazı oluyor gazı geldikçe yine memeye saldırıyor kısır döngü yani..
bu arada mama takviyesi yapıyormusunuz arada?

yapıyorum malasef..gündüzleri hep emziriyorum ama geceleri 50-60 cc veriyorum...mememi bırakcak diye korktum başta...ama şükür bırakmadı...mamayı da içiyor..mamayı içtikten sonra direk uyuyor...aç kalmasından iidir napim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…