2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

evet kesınlıkle bunye meselesıı ama bunye nasıl tepkı vercek bılmedıgım ıcın bu işin içine gırdımm zatenn herkesee aynı tepkı yı yapmıyomus yapanadaa zateen ayyyy dusundukceeeee bas agrısı dogumdan ıkı gun sonraa cıkıyo bıde zaten hemen o an deıılll rabbım nerede varsa kurtarsın

bencee sutu yapan suuu ben 4 gun boyu hıc bısey yemedım ama hıc bısey sadece gunde 5 lt su ıcırdıler bana ama sutumdee gelıyoduu esas kaynak suuu

evet en onemlı sey suymus canım

rabbım senı tez zmanda hayırlısylaa kurtarsın canıı inş herseyın yolunda gıderr dunyanın en guzel duygusu benımm ıkıncıı asıl sımdı anne oldugumu anladım dıyoruuummm valla btun hamıleelre dua edıyoommm rabbıım herkesı kurtarsın

canım geç oldu ama hepimize hayırlı olsun.daha biz gelemesekde aranıza..

ben hafif kızardıgında sürdüm her defasında sürmüyorum. birde iyice emdiriyormusunuz kremi? Kayınvalide öle gelişi güzel süryor beyaz beyaz duryor böle olacak diyor emin olamadım

ben dddalının kremlı ıslak mendılını kullanıyomm daha hiç bısey olmadı mamuşumuzaaa :kedi:

bizde annişle beraber ıslak mendili musluk suyunca güzelce yıkıoz sonra ısıtılmıs su ile ılıtıoz öle surup temizlioz direk usuyor bebek hemen hapsuryor

benim kızım bugün çok huysuz ( ama genede tatlı
hoşaf içiyimde randımanlı gelsin süt

kızlar ben de çok iyi beslenemiyorum ama bol su içiyorum, sütüm maşallah iyi.

pişik kremi mustela kullanıyorum ben, önleyici olarak. her alt açışta sürün yazıyor, her seferinde sürmüyorum ama çoğunlukla sürüyorum.

aperpilcim, benim kremin üzerinde kalın tabaka halinde sürün yazıyor, yedirmiyorum o yüzden. seninkine de bak, kullanım şeklinde yazabilir. belki sendekini yedirmek gerekiyordur.

temizlemek için de uni baby nin saf sulu pamuklu mendilini kullanıyorum ya da kaynamış suyla hazır pamukları ıslatıp siliyorum. bir de her gün totosunu yıkamaya çalışıyorum. daha önce yazdım, bizimki bok makinesi gibi maşallah :)

bu arada ek gıdalara başlanınca pişik problemi daha çok oluyormuş. şimdi pek pişik problemimiz olmıcak sanırım.

ben hala sütü artırma derdindeyim sarılık oldu bi de çok üzülüyorum sütüm azzzzzzzzzzzz

Bebeklerinizi Analı babalı büyütün inşallah...

Süt konusunda benimde zamanında işime en çok yarayan "dere otu" olmuştu. gerçekten adeta fışkırıyordu sütüm. bol bol dere otu yiyin. çok fazla kalsiyum içeriyormuş. birde bildiğimiz eti petibör bisküvi süte batırarak yada sade yiyebilirsiniz. gerçekten ikisini bol tüketerek bebeğimi ilk 6 ay sadece anne sütüyle besledim...

kızlar ya benim kuzum emerken nasıl emiyosa artık görmemiş gibi boğuluyo gibi nefesi gidiyo hemen ters çeviriyorum alnının ortasını ovuyorum yan profilden yüzüne üflüyorum tabi bunları yaparken ecel terleri döküyorum emzirme tekniğim hemşirelerin gösterdiği gibi kafası hafif yukarda bedeni dümdüz değil nie öle yapıyoki sizinkilerdede oluyomu yoksa benim kızmı görmemiş gibi emiyo

bide dün gece 12de emzirip yatırdım uyandığında saate baktım 4.30 :sinifsinif: vicdan azabı duydum kocamda doktora sölemiş sabah 2saatte bi emzirin hipoglisemiği olurmuş falan filan gündüz habire emzirdim zaten huysuzdu çok kendi istedi emmek kısa aralıklarla kısa kısa sürekli emdi
bu gecede emzirdim battaniyesine sarmak için yatağa yatırmamla ağız dolusu kusması bir oldu burnundan bile geldi nasıl korktuğumu tahmin edebilirsiniz düz yatıyodu
midesinimi üşüttü yoksa çokmu emdi anlamadım
sabah 7 den beri anca şimdi uyuyo 1 saattir mememde süt kalmadı kocamandılar taş gibi nasıl acıyolardı şimdi püüüüff bomboş gibi ama hala acıyo acaba doymadığı içinmi ağlıyo hep

aaayy bide sabah nasıl bi damak varsa resmen ucunu kopardı nasıl bi canım yandıysa bağırdım çocuğa sora çok üzüldüm ne biçim annesin die sarıldım hiç bişe olmamış gibi gene emdi :)(

kızlar ticker yapamadımm yaa( bizde bugün topuk kanı aldırdık haftaya bi daha gitcez ben odada durmadım halası yanında kaldı dayanamam die ebe beni kovaladı :) ama hemencik alınmış çok ağlamamış kilosu boyuda iyiymiş sütüm yaramış çok şükür bu arada artık burdanmı yazcaz kızalrrr

kızlar benim bebişim sarılık oldu,değer 19 çıktı,2 gündür kan alınıyo,damla damla,içim gidiyo walla,yarın yine bakılcak,yükselme varsa hastaneye yatcak,ama dr pek yatırma taraftarı değil,enfeksiyon kapabilir diye,bol emzirmeye çalışıyorum ama geçmedi bi türlü,bi tavsiyeniz var mı??

kızlar sarılık için ben günde 3-4 çay kaşığı şekerli su vermiştim. tabi doktorlar asla diyor ama. benim kayınvalide söylemişti ve bende yaptım. oğlum sarılığı kolay atlatmıştı.
sadece bir öneri tabi benimkisi.
ay sizleri okuyunca ilk zamanlarıma gittim. özlemişim meğerse o günleri. evet zor ama mükemmel bir duygu. Allah bol sütler versin hepinize:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…