2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

kızlarrr okudumda çoğumuzun dertleri aynıymış ama pekte dert gibi değl olağan şeyler allah daha büyük dert vermesin benim kuzumda ii allaha şükür benimde göğüslerim acıo çok ama dayanıorum bide sütüm çok akıo üstüm başım hep süt sırılsıklam ilk günlerde bebekler ne kadar emdiklerinin farkında olmazlarmış bende ilk doğduğu gün bir kez aptamil süt verdim sütümü alamadı çünkü ilk başta sonradan ancak alabildi çok pişman oldum kızlar bu besinler tabiki süt getirio ama en önemlisi sürekli emzirmek ve çok sıvı almak lazımmış şu gaz sorunu için emzirdikten sonra ben hep dik bi şekilde göğsüme yatırıorum 10 dk kadar bide göğsünüzü hep sıcak tutun

bitter ne var yok tatlım..bebiş nasıl??

iyiyizz canımm emioruz uyuyoruzz boyna he bide kaka yapıoruzz aguu yapıoruzzz

çok garip bi duyguymuş daha ancak alışıorum daha hiç altını değiştirmdim sezeryan olduğu için eğilemiorum annem yapıo herşeyi ben bitek süt bide şevkat veriorum kokluorum konuşuorum :) bide galba lohusa sendromuna girmiştim ama çıktım neysekii 3 gün felan baya bi ağladım mutluluktan galba :) sen nasılsın canımm mete kuzusu napıooo :)

bende öyle düşünüp arada veriyorum cnm..olsun napalım..sonuçta emiyorlar çok şükür :)

herkes cidden aynı durumda..bende ilk kez dün aldım altını :) bu lohusalık psikolojisi tuhaf bişeymiş gerçekten..meleğimin yüzüne baktıkça ağlamak geliyo içimden..

bu arada kilo durumları nasıl kızlar..verebildinizmi biraz?

ben daha tartılmadım vallaa ama karnım dümdüz oldu şişliklrim falanda indi annem bütün yemeklerden tuzu falan kesti bide çikolatayı ay dur tartılıp gelcem bakimm merak ettim:)

bitter teyzesi metecik büyüdü birazcık:))dikkat et gaz sorunu 20günden sonra başlıyo tatlım...bizim ki çok gazlı..günde de 3 kez kaka yapıyoz bez yetişmiyo valla:))
benim kilo kalmadı kızlar...ama şimdi hamileliğimden daha çok yiyorum..sanırım lohusalıkta alıcam kiloları...emzirdikten sonra acaip acıkıyorum...

lohusalık psikolojisi kötü cidden..ben de herkese çatıyorum..ama akşamları eşimle çıkıyorum yarım saat...bir kahve içip geliyorum dışarda..ama aklım da oğlumda..koşa koşa eve geliyorum...

benimde çok az kaldı göbeğim..şişlikler gitti..12 günde 10 kilo verdim..geriye kaldı 7 kilo :)))
rita seninki iyimiş cnm bizimki 5-6 kez yapıyo kakasını :)

oyyy maaşallahh o kuzuyaaa:)) şuandada birazcık gazı var ama öleymiş 20 günden sonra olur dediler bizim kızda çok kaka yapıo :) bende şimdi tartıldım tamm 9 kilom gitmiş allaha bin şükür bi 7-8 kilo daha versem süper olcak ::) o acıkma bendede oluo resmen karnım gurulduo bide günde 3 kez düzenli yemek yiyorum ilaç alcam die arada ara öğünlerle 6 falan oluo ama gene acıkıorum bide çok terliorum emzirirken bakalım daha neler görcez :)

bi de doktor bana balık yağı verdi..marincap..hamileliğimde içiyordum devam et dedi çocuk doktoru...çok önemliymiş...siz içiyomusunuz?

ben hiç almadım doktorumda sormadı bir elevit içiodum oda düzensiz doktorumada dedim mühim diil ama emzirirken içersen daha dinç olursun demişti unutuyorum birde osteocare içiodum hamileyken elinde kalanı bitir artık gerek yok dedi. Yalnız bir kan hapı verdiler günde bir kerelik içilen pembe bişi. Gynoferroyu bıraktım artık. birde su kan toplanmasını engelleyen hapı verdiler 3 gün içmelik.
bu balıkyağı hapını sorsam mı?

logusalık psikolojisi kötümü kızlar :) ben biraz hassas yapıdayımda daha önceden depreyon :)anksiyete maceram var o yüzden inşallah etkilemez..
Çok sulu gözlüyümdür hemen gözümden yaşlar akmaya başlıyor doğum düşününce dygusallaşıyorum :))

slm kızlar ben geldim artık bu topikteyiz benim kız çok minik doğdu 2170 tansiyondan dolayı gelişmemiş çok şükür sağlığı iyi ama...şimdi alıcak inşallah yarın bir haftamız doluyor bakalım kontrol var ne kadar olmuş kızım merak ediyorum kızlar mama yediren varmı acaba...

evet değişik bir psikoloji bende zaten sulu gözdüm şimdi daha da sulu göz oldum...

geçmiş olsun aymehcim...alır alır annesi sen güzelce besle kuzunu...inşallah güzel haberler alırısn yarın...

bi kac gündür ugrayamadım kızlar.. süt sıtması denen şeye tutuldum, gayet iyiydim otururken aniden bi üşüme titreme geldi, direk yataga girdim ama üstüme ne örttüysem nafile ısınamadım.. sonra sıcak su torbası, sıcak bitki cayı falan derken 2 saat sonra kendime geldim.. uyumuş kalmışım, uyandıgımda gögüslerim beton gibiydi, ayak parmaklarımdan kaburgalarıma varana kadar bütün kemiklerim agrıyodu felaket bi başagrısı çektim.. bi kac sonra yine tekrarladı, bu sefer sütümü sagdım, banyo yaptım hafifledi, ama gece yine tekrarlayınca acile gittim.. igne ilac bişeyler yaptılarda biraz kendime geldim..
aman dikkat edin kızlar, cok berbat bişeymiş

aperpil, sanada gecmiş olsun canım, hic duymamıştım öyle bişey..

bende bebegimi dr'un dediği gibi 2 saatte bir 20dk emzirmeye calısıyorum ama olmuyo, zorla 10 dk ancak emiyo.. bazen 3-4 saat emmeden durdugu oluyo, cok cabuk doyuyo heralde kızım ya anlamadım..günde 5-6 kezde kakasını yapıyo, hepte bezini degiştiriyorum daha giydirmeye kalmadan bi daha yapıyo.. bi de banyo yaptıktan sonra havlusuna sarılıyken çişini yapıyo :) cok cabuk alıskanlık ediniyolar ya hayret ediyorum :)

bi de kızlar, mama vermemeye calısın bence, anne sütü yetmese bile emzirdikce gelir diyo dr'lar ve tecrübeli annelr.. benden 2 ay önce dogum yapan bi arkadas vardı, yetmiyo diye mama veriyodu, sonra memeyi emmez oldu bebek, sütünü sagıp verdi o da bi zaman sonra azalınca tamamen mamaya dönmüşler şimdi, sütü çekilmiş

gözünaydın canım, önemli olan saglıklı olması, zayıf bebekler daha hızlı kilo alırmış, sen bol bol emzir annesi :)

galiba biraz kişiye baglı canım.. bende cok duygusalımdır herseye aglarım, dogumdada cok agladım.. ama şimdi iyiyim cok sükür, bebeğinin yüzüne bakınca ucuyo insan :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…