2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Selam kızlar, herkes iyidir umarım. Kış günü millete nasılsınız demeye korkuyorum, herkes hasta :S Buralarda kar başladı.

Yavrular ne alemde? Bizimkinin çenesi açıldı maşallah telefon görmesin hemen başlıyor konuşmaya. Bir de anlasam ne dediğini tam olacak. Geçen kar yağdığında beş on dk dışarı çıkardık hava alsın diye üç gün öksürdü hanım. Neyse ki onu da ilaçsız atlattık. Sabahları artık 8.30da kalkıyoruz, bir kere uyuyor gündüz akşam da 10da yatıyor çok şükür. Yememiz de yerinde maşallah. Ancak ne zamandır görünürlerde diş yok. Sekiz tane çıktı kaldı öyle, hiç diş belirtisi de yok.

Diş demişken fırçalamaya başladınız mı? Ayşe'nin dişlerinde artık yemek kırıntısı kalıyor, fırçalamak istiyorum ama emin değilim. Ben fırçalarken görüyor bazen korkuyor, hemen eline verip de korkutmak istemiyorum açıkçası.

Amma yazdım he bir şey daha sorayım bari; kahvaltıda sadece yumurta ve peynir yiyor. Haşlarsam 1 yumurtayı bitiriyor çoğunlukla. Omlet ya da yağda yaparsam da yarısından fazlasını yiyor. Arada peynir ve zeytin sıkıştırıyorum ağzına. Tahin pekmez de iki üç lokma. Yumurtayı çok mu veriyorum diye endişeleniyorum. Sizinkiler nasıl yiyor?

oğlum öksürüyor şimdi malesef üzülüyorum bizimki de çok konuşuyor bir kıısmı anlaşılıyor da işte hala aanlamadığımız çok bizim de 12 de kaldı valla
dr diş fırçalamaya başlayın dedi
yumurtayı da her gün veriyorum valla

canım merhaba, ben kar yağınca dışarı çıkarıyorum mutlaka..hem hava yumuşamış oluyor,hem de Ata evden dışarı çıkmış oluyor.sık sık, 10-15 dk.dışarı çıkarırsak daha iyi diye düşünüyorum,belki ilk başta bir iki öksürüyolar ama sonrasında bağışıklıkları güçleniyor.
Ata nın öndeki 8 dişten sonra arka azı dişlerden 4 ü aynı anda patladı.sıkıntısı da büyük oldu tabii,dişler gibi:)ben 2-3 aydır dişfırçası kullanıyorum.ben dişlerimi fırçalarken hevesleniyodu ,ona da aldım bi tane..tabii genelde diş kaşıma için kullanıyo ama ,bi süre sonra alıştı ön dişleri de elinden geldiğince fırçalıyo.sonuçta alışkanlık edinmesi önemli..

haşlanmış yumurtayı sevmiyoruz pek,menemene bayılıyoruz....

ata da artık 9:30-10 gibi yatyo,yanına yatıyorum,tabii uykuya dalması biraz aman alıyo..sabah da en geç 7 de kalkar benimle beraber..sabah 1 saat kahvaltıdan sonra uyur,sonra da öğleden sonra 1 gibi 2 saat kadar...

herkese selam,sevgi,sıhhat ve de öpücükler...

arkadaşlar kızıma alerjik astım teşisi koydular.
her öksürügünü hırıltıya çeviriyodu.doktorumuz normal bogazında o hırıltı diyip ventolin şurup veriyo gönderiyodu
doktor değişikliği yaptım öksürüğü geçmediği için meğerse kızım alerjik astımmış.bu doktor böyle dedi of güvenmiyorum kimseye ya
2 tane hava verdi zyctec diye şurup verdi.dünden beri ne yedim ne içtim. ne bu ya böyle.test faln yapmadı 18 aylık olunca yapıcaz
hiç böyle bişey duydunuzmu? bide kızım doğuştanmış anne karnında olmuş

canım merhaba,öncelikle çok geçmiş olsun.ben de alerjik astım hastasıyım,her sabah düzenli ilaç kullanıyorum,bir de alerjene maruz kaldığımda kullandığım bir ilacım var.bunlar fısfıs dediğimiz ağıza sıkılan ilaçlardan.bana yapılan solunum testiydi.ancak çocuklarda teşhis nasıl konuluyo bilmiyorum.ancak kalıtımsal olma ihtimali çok yüksek.sizlerde var mı acaba?
benim dedemde de vardı,babamda da..çok şükür oğlumda yok..ancak doktor solunumundan ve belirilerden de teşhis koyabiliyor.ilaçları kullandığında bir değişiklik varsa devam etmeni öneririm.rahatlamış olmalı ilaçlarla beraber...
çok üzülme,tabii ki zor ama ,yine de çaresiz değil çok şükür...

canım bu prof. sör mavi ve turuncu fıs fıs verdi daraldığında 4 saat aralıklarla.dediğin gibi ilaçları verdik dün çok rahatladı
bende ve eşimde bu hastalık yok yanlız eşimin yeğeninde ve benim en küçük kardeşimde varmış annem öyle dedi
doktorda ırsi dedi ailede varsa geçer dedi.
ben anlamadım o kadar dikkat eddiyoruz bu doktorun teşhisiyle devam etsemmi bşka doktora götürsem mi çok cnaım sıkıldı bildiğin gibi değil
halıları kaldırdık pelüşlü herşey anında yok ettik off napıcam ben
yeğenimin 2 gün önce haberini aldık test sonuçları temiz çıktı çok şükür kanser değil allah ıma şükür
şimdide kızım böyle oldu içim daraldı

Canım kızına çok geçmiş olsun, Allah dermansız dert vermesin, için rahat etmediyse başka bir doktora daha git ne olacak ki, artık güvenimiz kalmadı dediğin gibi hiçbir şeye. Bir de bilgiye bu kadar kolay ulaşılan bir zamandayız nerdeyse kendi teşhislerimizi koyacağız, böyle olunca araştırdıkça, öğrendikçe insan herkese güvenemiyor, bir doktorun dediği diğerini tutmuyor, her yerde başka yazılıp çiziliyor. Umarım kızında bu hastalık çıkmaz ama öyleyse de çaresiz değil neyseki, çok takma kafana Allah acil şifalar versin. Yeğeninin sonuçlarının temiz çıkmasına çok sevindim.

Umarım tüm ekim anneleri ve bebekleri iyidir. Rüzgarın 13-14. dişleri de geliyor, bir ara durmuştu ama bir anda hepsi birden göründü, ondan mı bilmiyorum ama şu sıralar yine uykuya dalma problemlerimiz başladı. en uykusu geldiği anda bile uykuya dalması 2 saat sürebiliyor, uyumak için mi uğraşıyor uyumamak için mi bilmiyorum ama yatağın içinde dört dönüyor, kendini oradan oraya atıyor. diştendir diyorum, bu arada diş fırçası aldım bir tane bir kaç aydır da kullanıyorum çünkü dişlerinde kalıntılar oluşmaya başlamıştı, çok düzenli kullanamıyorum gerçi, ben güzelce fırçalayayım diyorum başlarda izin veriyordu hatta hoşuna gidiyordu ama artık hemen elimden kapıp kendi yapmaya çalışıyor çok olmasa da müdahale etmiyorum, hevesini kırmamayım diyorum.
bir de gündüz yok ama geceleri öksürüyor ben de dedim artık yastık mı kullansam, reflü falan mı oluyor acaba. ama tabi yastığa nasıl alışacak bakalım aynı benim gibi çok deli yatıyor, çok kıpırdıyor nasıl tutacak o kafayı yastıkta bilmem, bugün uyutup yastığı da koydum başının altına bakalım rahat edecek mi.

Kizlar bu ekim bebekleri anlasmislar galiba? Bizde bugun doktordaydik oglum 1haftadir oksuruyor hiriltili bi sekilde s.ocagi oksuruk surubu vermisti onunla gecmedi bugun kendi doktoru muayene etti alerjik astim,bronsit olabilir dedi ve akciger filmi istedi neyse film temiz cikti sukurler olsun.benim oglumunda daha dogdugu gun hiriltisi vardi hatta resmen buyuk insan gibi horluyordu en ufak biseyde hala oluyor ara ara bizde zyctec damla kullaniyoruz.bi de kan aldilar 3tup 1 kan sayimi icin digerleri galiba alerji icin herhalde film cekilirken ve kan alinirken okadar cok agladiki resmen katildi bi turlu damar bulamadilar biraz tontis diye once kolundan denediler sonra elinden aldilar oglumu susturucam diye ne testi olduklarini soramadim bile sonuclar pzt.gunu cikicak(insallah anlasilir yazabilmisimdi tekrar okuyamiyorumda) tum bebeklerimizi Allah korusun insallah,hasta olanlara gecmis olsun herkese iyi geceler kanatsiz melekler ...

çok teşekkür ederim canım.yarın gidiyorum alerji uzmanı bi doktor bulduk.benim anlamadığım neden doktorumuz böyle bişey demedi ya da neden anlamadı,anlamadıysa neden yönlendirmedi
kızım doğduğundan beri bu doktorun elinde.çok yazık.kimseye güvenmiyorum.

sizede çok geçmiş olsun.sizin film çekilmiş kan alınmış bize hiç bir test yapmadan bu teşhisi koydu çünkü elini göysüne koyduğun zaman bile anlayabiliyosun hırıltıyı o kadar şiddetli.
zyctec şurup verdi bizede gece yatmadan 1.5 - 2 saat önce içiriyoruz.
bişey sorucam çok koştuğunda,yorulduğunda hırıltısı şiddetli oluyor mu?
kızım zaten kendini belli etmiş ama biz anlamadık kalabalık ortamı sevmiyodu ağlıyodu,çok huysuzluk çıkarıyodu,birgün sigara içilen ortama sokmak zorunda kaldım ev ama içiliyodu diger odalarda
1- 2 saat kaldık ama kızım resmen gece nefes alamadı. herhangi tozda ölesiye hapşırır.of çok zor yaşayan bilir.
sizde belirtiler varmıydı? tedavi olarak neler yapıyosunuz?geçicimi?kalıcımı?
çok soru sordum şimdiden tşk ederim

Kubraderin tekrar cok gecmis olsun.bizim sizinki kadar cok sikayetimiz yok,sadece ara ara bianda hiriltisi oluyor, ama dedigim gibi daha dogdugu gun yanima getirdiklerinde vardi.6aylikken bi toz kullanmistik, dun tekrar aynisini verdi bide alerjik astim icin bi surup verdi simdilik bunlari kullaniyoruz,pzt gunu kan sonuclarini alicaz ozaman sonuca gore baska bisey verirmi bilmiyorum,

Kübraderin; çok geçmiş olsun. Benim kız da 3 aylıkken bronşit olmuştu. Doktorumuz 15 gün takip edelim, geçmezse alerjik olabilir demişti. Neyse ki geçti. Yani genel bir hastalık bu sanırım, netten de araştırdığımda görmüştüm. Eltimin 3 çocuğunda da var. Sürekli dikkat ediyor. Çok endişelenme bence, tedavisi var çok şükür ki. Biraz dikkatli olacaksınız o kadar. Ancak anlamadığım test falan yapılmadan nasıl teşhis kondu? Başka doktora gösterecekmişsin, en mantıklısı, umarım korktuğun gibi değildir. Öyle olsa da yapacak bir şey yok, rabbim sağlık versin. Bir süre sonra onunla yaşamaya alışırsınız, sıkma canını. Üstüne düştükçe hasta oluyor sıpalar.

Quarta, Loveli sağolun kızlar içim rahatladı. Esinrüzgar; ne güzel öğrenmiş seninki fırçalamayı. Ben de aldım bir fırça heveslendi bir iki fırçaladm ben ama aldı elimden. Şimdi kendi de dişi tutturamıyor dilini fırçlıyor =) Yastık knusunda benim dekafam karışık, bir iki kere ytırdım, gece sık sık uyandı, yatırmıyorum artık.

bizde bugün kan verdik bakalım sonuç nasıl çıkacak?
sizin sonuçlar nasıl?

çok teşekkür ederim mestcan.günümüzde her beş çocuktan biri alerjik astımmış
tamam alerjik olduğunu anladım ama astım nasıl.

benim kızda elimde ne görürse onu istiyor.bende elime alıyorum fırcayı onada veriyorum beraber hergün fırçalıyoruz tabi yine siyahlık var birazcık.

bizim sonuçlar bugün çıkacaktı ama biz çarşamba günü doktora kontrole gidicez sonuçları da o zaman alıcaz.inşallah bizim sonuçlarda sizinkilerde temiz çıkar. hep ikilem yaşıyorum bi diyorum benim oğlum karda biraz üşüttü oyüzden öksürdü,bi de düşünüyorum sıksık öksürüyor yazın bile ve nerdeyse doğduğundan beri alerjik astım olabilir diyorlar bilmiyorum kafam karıştı:44::44::44:...

herkese merhaba,
kızlar size birşey danışmak istiyorum,Ata nın alt dişleri çok siyah,sanırım kullandığımız demir ilacından oldu.o dönemde diş çıkardığı için denk geldi sanırım,aslında 2-3 ay kadar kullanmıştık sadece.yapılabilecek birşey var mı acaba siyahlığı geçirebilmek için?

yastık kullanımı için de,ben 7-8 aydır kullanıyorum.ince anti-alerjik silikon yastık.zaten Ata çok döndüğü için istediği gibi kullanıyor yastığı.işlk uyurken kafasının altında olsa da;sonrasında bazen paralel yatıyor bazen,ters dönüp ayaklarını koyuyor..:)özellikle burun tıkanıklığı yaşadığı dönemlerde rahatlatıcı oluyor,zaten o sebeple başlamıştım ilk..

kübraderin,cim astımla ilgili çok endişe etme canım,astım denince kulağa korkunç geliyor ama ilaçları düzenli kullanınca ve alrjenlerden uzak tuttukça sorun olmuyor.hem bak ilaçlarla beraber rahatlamış da..yeğenimde de vardı,çocuklardaki astım kalıcı olmayabiliyor.o zaman doktoru demişti ki,6 yaşına kadar bu şekilde gider,sonrasında rahatlarsınız diye.gerçekten de öyle oldu.resmen bıçak gibi kesildi sıkıntıları..
benimki öyle değil tabii,yetişkinlerde kalıcı bir durum ne yazık ki..
ben yarın yurtdışına gidiyorum,oğluşumu bırakıyorum burda babasıyla,onu çok özlicem...
her aksilik üst üste gelir ya,ben gidiyorum,annem grip olmuş yatıyo,bakıcımız ben yokken doktora gidicekmiş,zira yakın zamanda kadın miyom ameliyatı olacak...babaanne gece,gündüz oğluşuma nası bakıcak,Ata hala gece uykularında sıkıntılı...
offf offff...
hepinizi bebişlerinizle beraber öpüyorum..

Herkese merhaba
uzun zamandır yazamıyorum buraya ama okuyorum geçmişi buraya giriş yaptığımda... malum çocuk uyanıkken rahat edemiyoruz pc başında illa çekiştirip duruyorlar ne yazıcamı sapıtıyorum o zamanda dur yapma etme demekten

Ahmet Enes'in arka dişleri çıkmaya başladı üst üste huysuzluk hat safhada oluyor bazende sessiz sakin duruyor yani tam bi dengesizlik içinde şu aralar kudursammı kudurmasammı diyor biz daha diş fırçasıyla tanışmadık temiz hiç kullanılmamış pamuklu bezle ön dişlerini siliyorum halen bugün hemen fırça almalıyım bakalım görünce nasıl tepki vericek ben fırçalarkende hiç görmedi genelde herşeyi elimden istediği için ondan saklı yapıyorum çoğu şeyi meydana çıkma zamanı geldi artık

Karlı havada hergün dışarıya çıkardım deliler gibi koşup oynadı yerlere yattı yuvarlandı çok hoşuna gitti şükür hasta olmadı ama eli ilk kara değip soğuk hissedince ağlamaklı oldu sonra alıştı gönlünce eğlendi bebeğim hergün karlar eriyene kadar vakit buldukçada yağmurlu soğuk demeden dışarıya çıkarıyorum hava şartlarına alışşsın malum asker adam olucak nazlı mızmız olmasın

Uykumuz düzene girmeye başladı gibi ne zaman desem nazar değiyor gerçi bi bakmışsın hiç uyumuyor baykuş gibi takılıyoruz geceleri saklambaç ce eee hastası nefesim yetmiyo bazen onunla oynamaya çok yoruluyorum onun kadar koştursam gün içinde yataktan kalkamam sanırım bir hafta hiç mi ayakları ağrımıyor ayol bunların bi dur bi otur yerine kurt kaynıyo içlerinde

Geçmiş olsun canım sağlıklı günlerin olsun

Bizdede bi ara vardı o alışkanlık yapmadan bıraktı kendiliğinden olmadık anda tokadı yiyorduk yüzümüze

Hergün bir yumartamız vardır bir dilim ekmek kabuklarıyla beraber veriyorum alışsın diye itirazda etmiyor yiyor şükür bir tane zeytin bir dilim peynir portakal suyu veriyorum yanındada tabi bazen menü değişiyor omlet menemen kıyma kavuruyorum bazen domatesli biberli sucuk niyetine kandırık yapıyorum yemek sorunumuz yok şükür Ahmet Enes'le tabiri caizse ne bulursa yiyor

Geçmiş olsun...Aynı rahatsızlık bizdede vardı turuncu ve yeşil hava kullandık grip olduğunda öksürdüğünde sadece bunları kullanıyoruz kalabalık ortamdan sigaradan uzak tutuyorum çok sık tekrarlamıyor bizimki artık önceki gibi sıkıntılı değil durumumuz

Bizdede vardı dişlerde siyahlık temizledikçe geçti şükür...yastık olayına ben çok gülüyorum kafadan başka herşeyi yatıyor yastıkta
Sana hayırlı yolculuklar biran önce yavruna kavuşman dileğiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…