2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Herkese merhaba! Test sonuclarimi az once aldik alerjik astim baslangici dedi cikan sonucu yaziyorum kubraderin sizin sonucuda yazarmisin? Total igE 120.17 referans agirligi 0-60 olmasi gerekiyor zaten alerjisi cok yuksek dedi ama neyin alerji yaptigini bulmak simdi bulmak cok zor dedi simdilik alerji surubu ve airfix diye bi toz kullanicaz bi kac ay.daha sonra gerekirse baska testler yapilcak.bide kani cok dusuk oda sinirin altinda(bana cekmis) kubraderin insallah sizin sonuclar olumlu cikar...

Herkese slm...uzun zamandir kimsecikler yok yalniz birakmayin topik imizi :)) benim oglumunda alt onden 4.disi cikiyor 4tane azi disi cikmisti zaten toplamda 12disimiz var artik ama baska dis belirtisi yok galiba!! Ogluma ilaclari iyi geldi galiba hiriltilari neredeyse bitti.bide alerji surubunun yan etkisinde galiba gece cok guzel uyuyor eger gazi yoksa gece 4veya 6da kalkiyor okadar sabah 9gibi uyaniyor(aksam 10:30 gibi uyuyor) yastiga gelince biz cok kucukken basladik hirilti ve reflu yuzunden bende dis fircasi kullanicam artik sizden ozendim zaten Fatih hep bizimkini istiyor cabuk alisir herhaldeay parmagim agridi herkese iyi geceler...

merhaba kızlar
kızımın test sonuçlarını soran olmuş.bende rahatsızdım uzun zamandır giremedim cigerlerimi üşütmüşüm iğne kullandım sabah akşam raporluydum.çok şükür bugün biraz daha iyiyim.
bizim şikayetler biraz fazlaydı.kendi doktoru hariç 2 doktora daha götürdüm.ikiside alerjik astım (gecici,belli bir yaşa kadar) dediler
en son bugün süreyyapaşa alerji bölümüne götürdüm (istanbulda yaşayanlar bilir)
önce bu doktorlara gittiğimi söylemedim. direk şikayetlerimizi belirttim. daha sonra diğer doktorların ve kendi doktorumuz verdiği ilaçları verdi tam teşhis koymak için büyümesinin gerektiğini ve her hırıltıya astım ya da bronşit teşhisi konulduğunu öğrendim. yanı korkcak bişey yok sadece öksürdüğünde ventolin şurubu vede turuncu,mavi fıs fıs kullanıcaz (kızım antibiyotik içemiyor,içtiği zaman vucuttu döküyo) yanı ilaçsız bunlarla tedavi olucak. doktor deri testi istedi,yapıldı,kolunda 6 tane yere ayrı ayrı yerlere damlattılar o maddeleri 20 dk bekledik (çok zor oldu iyi ki memeden ayırmamışım) 1 tane yeri kabardı.yanı kızımın yumurta beyazına karşı alejisi varmış.yanı bundan sonra çikolata,pasta,kek,köfte vs... yapılan herşeyin içini beyazı konulmuycak.
öyle işte arkdaşlar biz tozdan şüphe ediyoduk (halıları falan kaldırmıştık) yumurta beyazına çıktı.hayırlısı 2 ay sonra kontrol var. fatihpepe; bizde deri testi yapıldığı için normal kan alınmış senin yazdığın gibi bişey göremedim ben kan değerleri normal dedi yanı tam kan yapılmadı.
bu konuda bilgisi olan varsa ve de paylaşırsa çok sevinirim.

onun dışında kızım azı dişlerini çıkarıyor 2 sini aynı anda perişan olduk. yanı toplam 12 dişimiz oldu.biz ne söylersek tekrarlamaya çalışıyo tüm kelimeleri
2 kelimeyi bazen 3 kelimeyi birleştiriyo köpek ve kedi hastası uykuda bile sesini duysa anne hav hav diyo.bu arada anneannesine,teyzesine anne diyo bide bana tabi :)
yavrum herkezi annesi sanıyo.12 kilo 81 boyu (boyu biraz kısa sanırım)
heepinize iyi günler

Kubraderin cok gecmis olsun cok uzuldum bebegine Allah acil sifalar versin ama dedigin gibi gecici oluyor bebeklerin astimi sonradan hatirladim ablamin oglundada vardi simdi ilkokula basladi astim 1 sene once falan gecti yani sende uzme kendini Allah in izniyle sizinkif gecer. Bu arada sanada cok gecmis olsun biran once iyileste burda miniklerin yaramazliklarini konusalim :))

çok teşekkür ederim canım.allahım şifa versin tüm meleklerimize

Kübraderin; gözün aydın mı desem geçmiş olsun mu desem bilemedim, ikisini de diyeyim. Geçici olmasına sevindim. Dişleriniz de maşallah 12'ye ulaştı demek. Bizim kızın erken çıktı hemen arkası arkasına 8 tane kaldı öyle. Kaç aydır bi gelişme yok. Boyumuz kısa demişsin ama bana çok normal geldi, bu yaşlarda bu boylarda oluyor sanırım. Maşallah kelime birleştirmelere de başlamış. En çok konuşma anlarını merak ediyorum. Sesi neye benzeyecek acaba diye. Ayşe'nin sesi biraz kart sanırım erkek gibi çıkıyor

Bu arada sıpamın yanakları çok kuru. Daha önce de söylemiştim pötür pötür oluyor arada, doktor ilaç verdi kullandım ama 3 günden fazla kullanmayın yazıyordu. Dün aşağı indirdim bir saat falan deli dana gibi otların üstünde gezdi, biraz rüzgar yedi. Akşam yıkadım bir baktım yüzü kabuk kabuk olmuş :/ Bebe yağı sürdüm ama yine de pötürlü. Rüzgardan mı oluyor acaba diyorum. Bir tavsiyeniz var mı?

ayy cok guldum bu ses olayina benimki erkek ama koca adam gibi cikiyor sesi kizinca bi anne demesi var sormayin gitsin bi sesi boyundan buyuk :)) camdan bagrindimi gelem gecen bakiyo buyudukce oturur ses tonlari herhalde (umarim)
bide kizinin yanaklarina cok az zeytin yagi sur belki besler iyi gelir

geçmiş olsun kübraderin kullanacağın ilaçlar bebeğini çok rahatlatacak daha önce ben ayrıntılı anlatmıştım bu konuda yaşadıklarımızı benim oğlum ölümden dönmüştü geçici astımdan...emin ol kullandığın havalar onu çok iyi edicek bide mümkün olduğu kadar şuruptan uzak tut...

mestcan zeytinyağı sür çok iyi gelir...

Merhaba herkese,
bebeklerinizi bardaga alistirdiniz mi? Ben henuz yapamadim aslinda cok hevesli ama ne yapmak lazim nasil yaomak lazim acaba?
Benim oglum 16,5 aylik henuz anne dede cis cicek bazen de sut disinda soyledigi bir kelime yok:) erkekler gec konusur diyorlar ben de acele etmiyorum iste..
Parka goturdugumde diger cocuklara dokunmaya ve sarilmaya calisiyor sizde durum nasil:)
bir de sinirlendigi zaman kafasini yere koltuga vs. Vuruyor herhalde gecici bir durumdur
oyun grubuna gitme zamani geldi galiba.. Arastirmalara basladim gymboree nin oyun gruplarina giden var mi aranizda?

ben suyu dolduruyordum kendim içirdim yavaş yavaş hemen alışıyorlar inan sonraları eline ver şu bebek bardakları falan oluyor ya onlarla alışır hemen biz 6 aylıktan beri bardak kullanıyoruz biberonu bıraktı 6 aylıkken

çok teşekkür ederim canım. benim kızın sesi ince çok nazlı mız mız bi kız olucak. bebeğin yanakları için hiç ilaç kullanma sadece saf zeytin yağı sür akşam yatırmadan önce
faydasını göreceksin

teşekkür ederim canım.sanada çok geçmiş olsun sildimi acaba senin bebiş.

yanı geçici astımdan döndü demişsin sanırım bronşit oldu tekrarladımı bu kış o hastalığını o amaçla sildimi dedim

hayır bronşit olmadı sadece geçici astım hırlama yok....iki aylıkken babaannesi gece yıkadı olmaz dememe rağmen beni dinlemedi yıkadı ve hastalandı grip oldu doktor öksürük şurubu ve balgam söktürücü verdi bide ölçülerini yanlış yazmış iki çay kaşığı neyse günde üçer defa verdim bunları bi gece acile gittik aşırı ağlamasından bide balgam kustu çok fazla doktor bişiyi yok ilaçlara devam dedi acildeki neyse gittik eve sanırım bir hafta sonraydı bi sabah uyandım nefes alırken göğsünden tak tak sesler geliyor hırlama değil bildiğin kapıya vurursun ses gelir öyle göğüs kafesindeki kemikleri sayılıyordu nefes alırken rengi solmaya başladı panik içinde koştuk özele doktorun dediği ilk cümle hangi kasap çocuğu bu hale getirdi ne biçim doktor bu dedi anlattık durumu hava verdi hemen açıldı bizimkinin gözü gülücükler atmaya başladı verdiği şurup ve balgam sökücü ciğerlerini tıkamış nefes almasında zorluk çekmiş birincisi 3 yaş altı çocuklara öksürük ve balgam söktürücü şurup verilmemeli nedeni çocuk öksürmeli öksürüğü kesilmemeli kesilen öksürük bronşite yol açar ikincisi balgam söktürücü akla zarar bişey 2 aylık bebek lavaboya gidip tükürebilirmi balgamını sürekli yutar tıkanıklığa yol açar dedi eğer getirmeseydiniz nefes almakta zorlandığı için ciğerleri çok yorulmuş ölürdü dedi 6 ay sadece havayla tedavi oldu...ve ben grip olduğunda sadece yeşil ve turuncu hava kullanıyorum 6 saatte bir 2. günü kullanmıyorum bile grip olduğunda çok hafif hırlaması oluyor oda burun tıkanıklığından kaynaklanıyor burun spreyi kullanıyorum günde 5-6 defa 3 yaşına kadar ateş düşürücü şurup dahi kullanmamın gereksiz olduğunu ateşi çıkarsa eklem yerlerini ıslak bezle sar çok zorda kalırsan fitil kullan demişti...

Son düzenleme:
Kizlar tekrar gecmis olsun... Bu ilaclar konusunda bende duymustu oksuruk surubu verip oksurugunu kesmemeliyiz diye. Doktor yazinca bende veriyordum oglum gecen hafta sali gunu hastalandi ve surup verdim ama hala gecmedi bogazinda balgam var belli ama sizin doktorunda dedigi gibi tukuremiyorki bu yuzde 1hafta oldu hala gecmedi bende 2gundur surubu kestim cocuk daha cok rahatladi. Bide ates dusuruculer var Ebru salli demisti yabanci ulkelerde ates dusurucu vermiyorlarmis once bu atese sebep neyse onu tedavi ediyorlarmis.

biz de de ösürük ve burun akıntısı var dr gittik şurup verdi oğlum içemedi gittik bu sefer antibiyotik verdi o da kusturdu şimdi bitkisel olarak tedavi ediyorum bakalım ne olacak

kızlar yaa bızım bı sorunumuz var bılgısı olan varsa lütfen cevap beklıyorum benım kız epeydır vajınasının ustune bastırıyo ustu derken bagırsak olan yumusak yerıne.oyle böyle bastırmıyo ter ıçınde kalıyo ve ben mudahale edin ce bana çok kızıyo dr gotürdük enfeksiyon kapmış dedı göbegı gectı hala bastıtıyo yine baska bı dr gıttık oda ıdrar yolu enfeksıyonu olabılır ve çiş anında yanma olabilecegınden bastırabileceğini söyledı ve hala bastırıyo elıne ne geçirirse terlık telefon kumanda. benım zannıma göre göbegiyle bı alakası yok bastırmaktan tahrışetti

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…