2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

ilginç hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım ben çevremdede yokki böyle yapan bilgi vereyim :44::26:

Fatihpepe; zaten çocuğun ateşi varsa onu hemen düşürmeye çalışmak zararlı. 39-40 dereceye gelene kadar fazla müdahale etmemek gerekiyormuş. Ilık banyo, elini yüzünü yıkamak, bezle silmek, hafif bir şeyler giydirmek dışında tabi. Vücudun mikropla savaşıp bağışıklık kazanması gerekiyormuş.

Loveli; çok geçmiş olsun. Havanın sürekli değişiklik göstermesinden oluyormuş galiba. İnşallah tedavin işe yarar.

Dila506; sana da geçmiş olsun. Çocuğun bir derdi var ki sürekli eli orada =( Ya da alışkanlık yapmış da olabilir. Ama bence etraflı bir şekilde gösterin doktora. İçin rahat etsin.

Diş diye diye üç tane birden diş çıkarttı kızım, boşuna kafama takmışım =) Yarın Adana'ya gideceğim. Hem de otobüsle :/ Annemi uçağa binmeye ikna edemedim. Kızı da araba tutuyor. Hangi akla hizmet gidiyorsam artık bakalım. İnşallah pişman olmam. Sıkıldık İstanbul'un garip havasından. Adana'da havalar güzelmiş, hem akraba ziyareti de olur diyerek düşeceğim yollara. Dua edin de kızı hasta edip dönmeyeyim. Size iyi haftalar.

Mestcan simdiden hayirli yolculuklar,valla kiskandim sizi nasil ihtiyacimiz var hava degisikligine bunaldik bu istanbulun is kokusundan keske bizimde gidecek yerimiz olsa neyse bizde yazin yapariz biseyler tekrar hayirli yolculuklar

cok gecmis olsun.bende boyle bisey duymadim cevremde ama kizina idrar tahlili falan yapmadilarmi? Nebileyim enfeksiyon icin antibiyotik falan verseler yada bi USG falan cekseler belki sebebi anlasilir.ALLAH sifa versin.konusamadiklari icin zor oluyor neleri var anlamak.. Tekrar gecmis olsun

Dila; ya dunden beri dusunuyorum kucuk cocukta olurmu bilmiyorum ama kizinda apandist olmasin. Ya yokturda ne biliyim biran once sebebi bulunup iyilessede minik kuzun rahatlasa ben dayanamiyorum bu miniklerin canlarinin acimasina. Yazini okudugumdan beri hep dusunuyorum acaba nesi olabilir diye

ne bılım canım yaaa inşlh öyle bişiy yoktur yıne gıtcez dr ıyıce araştırılmasını soyliycem

Tekrar gecmis olsun iyi haberlerini bekliycem.insallah sebebi anlasilirda hemen iyilesir kizin...

Tekrar gecmis olsun iyi haberlerini bekliycem.insallah sebebi anlasilirda hemen iyilesir kizin...

ne bılım canım yaaa inşlh öyle bişiy yoktur yıne gıtcez dr ıyıce araştırılmasını soyliycem

canım çok geçmiş olsun,umarım önemli bir rahatsızlık değildir ve bir an önce iyileşir.tavsiyem üniversite hastaneleri..onlarda araştırma daha profesyonel ve doktor sayısı fazla,ayrıca yenilikleri daha çok takip ediyorlar..
belki de psikolojik bir durum olabilir,elini çek,yapma gibi şeyler söyledikçe daha çok üstüne düşüyolar.bu arada belki kendinden daha büyük bir çocukta falan masturbasyon gibi bir şey gördüyse (sürünme,sürtünme gibi)taklit etmeye çalışıyor da olabilir,bu ara herşeyi taklit yaşları malum..,

ateş düşürücü ilaçlarla ilgii olarak da,ben Ata ya mecburen veriyorum gerektikçe,çünkü kısa zamanda 40 dereceyi buluyor ateşi,hiç 38-39 da kalmadı şimdiye kadar,yükselemeye başladı mı devam ediyor.hatta 2 ateş düşürücüyü 5 er saat arayla çapraz etki için veriyorum,yoksa düşmüyor.ben çok fazla ilaçtan yana değilim ama yarar zarar ilişkisi kuruyorum,hastalığı ya da ateşi daha büyük zararlara yol açabilir..
bu ara devamlı dışarı çıkardım Ata yı bağışıklığı kuvvetlensin diye,güzelce giydirdim,yarım saat,1 saat yürüyüşe gittim.biraz burun akıntısı,hapşurukla geçiştiriyoruz...

bu arada görüşmeyeli,benim bakıcı işte ayrıldı hem de ne olaylarla..ben yurtdışındayken,ayrıldı.yalan dolanla.sözde hastaydı,beklerim dedim,ameliyat ol elimziden ne gelirse yaparım dedim,yardım ettim,2 güne bir kontrole gitti vs..uzun hikayeler...en sonunda öğtendim ki,meğer tüp bebek tedavisi oluyomuşşş...şok şok...
mecburen izin aldım evdeydim 10 gündür..bu arada bi sürü bakıcı geldi gitti,hepsi saçma sapan..yazsam süper kitap oluır,komikk komik...
neyse sonunda birini buldum umarım bu kalıcı olur.işe de başladım,annem yanında kadının şimdi.. çalışan anne olmak ne zormuş ......

öncelikle;
dünya emekçi kadınlar günümüzü kutluyorum.

şu bakıcı olaylarına çok üzülüyorum Allah yardım etsin. gerçekten çok zor çalışan anne olmak umarım yavrularımız bizi affeder kendimizden mahrum ettiğimiz için
kafana takma quartacım inşallah yeni gelen iyi olur
yaz gelse de hastalıklardan kurtulsak biran önce herkez hasta yine ishal olduk bizde günde 15 sefer öyle böyle değil
1-2 ay sonra oyun salonuna yazdırıcam kızımı avantajı çok var ama dezavantajı varmı bilmiyorum

merhaba benim oğlum da 17 aylık...çok uzun zamandır bardaktan içiyor.ama ilk olarak avent in alıştırma bardaklarında kullandık...
konuşmaya gelince bayağı geliştirdi(maşaallah)..ama ben bişeyler yaparken sürekli konuşuyorum onunla..eşyaların adlarını tekrar ediyorum..bi düşğndüm de şimdi yazayım neler söylediğini;
ayşe,anne,baba,dede,anneanne,dayı,teyze,amca,yenge,hala,aba,abi,ev,el,et,ayak,elma,tavuk,pilav,havuç,mama,cici,arka,popo:),aşşa(aşağı),inme(ben yataktan inme dediğim için),dört,altı,pepee,salça,kepçe,çatal,su,ayaan(ayran),çık(çıktı,çıkar),emre,kaka,kar,soğuk,çay,süt,çiçek

herkese slm...aysecan masallah yavruna benim oglum yazdiklarinin yarisini soyluyor

Masallah gercekten ogluna, bayagi konusuyormus:) iste her cocuk farkli oluyor
benimki daha cok az kelime soyluyor ki ben de surekli konusuyorum onunla ama hepsinin gelisimi farkli oluyor iste..
Ben ise geri donmeseydim daha hizli gelisim saglrdi kesin.
Bende de nuk un alistirma bardagi var ama sulugun kapagini cikartmaya korkuyorum her yer islaniyor cok az su koyup veriyorum eline icmeye calisiyor:) artik alistirmak iyi olacak sanirim.
Bu arada ben gymboree ye kayit yaptirdim bakalim nasil olacak..
Banyo konusunda sikinti yasiyor musunuz benim gibi.. Cok agliyor bizim minis.. Sevmiyor ve korkuyor

Leyla da bardaktan su içmeyi seviyor ama kendi başına içemiyor henüz. Alıştırma bardağı almak lazım artık. Konuşmaya gelince maşallah o konuda çok iyi, baya çok kelime söylüyor.

Malesef benim kızım da banyoda çok ağlıyor. Eskiden çok severdi şimdi ne oldu anlamıyorum. Banyo yapacağını anlayınca banyo, banyo diye ağlamaya başlıyor ve bitene kadar ağlıyor. Gözüne su girmesin diye banyo şapkalarından da aldım ama hiç fayda etmedi. İnşallah geçici birşeydir yoksa böyle banyo yaptırmak büyük bir dert.

Oyun grubuna göndermeyi ben de düşünüyorum. Sen hangi şubeye yazdırdın, ücreti ne kadar, deneyimlerini paylaşırsan sevinirim

Leyla da bardaktan su içmeyi seviyor ama kendi başına içemiyor henüz. Alıştırma bardağı almak lazım artık. Konuşmaya gelince maşallah o konuda çok iyi, baya çok kelime söylüyor.

Malesef benim kızım da banyoda çok ağlıyor. Eskiden çok severdi şimdi ne oldu anlamıyorum. Banyo yapacağını anlayınca banyo, banyo diye ağlamaya başlıyor ve bitene kadar ağlıyor. Gözüne su girmesin diye banyo şapkalarından da aldım ama hiç fayda etmedi. İnşallah geçici birşeydir yoksa böyle banyo yaptırmak büyük bir dert.

Oyun grubuna göndermeyi ben de düşünüyorum. Sen hangi şubeye yazdırdın, ücreti ne kadar, deneyimlerini paylaşırsan sevinirim

benimde hiç bir deneyimim yok sadece düşünüyoruz olumlu ve olumsuz yönlerini zaten yaza düşünüyorz.henüz yazdırmadım
isim verebiliyomuyuz bilmiyorum ama adıgüzel eğt. kur. begendik biraz pahalı.biz 2-3 saat kalacak zaten çok sosyal bir kız benim ki sokakta gördüğü çocuklara bile
gidip merba (merhaba) diyor, oyun oynamak istiyor hemen maşallah çok iyi anlaşıyor.bu sebepten düşündük 3 saat arkadaşlarıyla oyun süper olacak
bakalım halen araştırıyoruz.siz hangi yerleri düşünüyosunuz

kızlar,imdattttt...
bu ara o kadar karışık oldu ki hayatımız.önce bakıcımız gitti.yenisini bulamadığım için işten izin aldım.10 gün evdeydim.neyse birini buldum zar zor ,onu alıştırmaya çalışıyorum,işe başladım.annem iyileşti(beli tutulmuştu o da yardımcı olamamıştı bana),kadının yanına o geliyor.bu arada eşim yurtdışına gitti,10 gündür yoktu. bu kadar karmaşadan sonra inşallah bu hafta düzene gireceğim derken bu sefer de,oğlumun huyları değişmeye başladı...bakıcımız gayet iyi görünüyor,sakin,güleryüzlü,şefkatli,temiz vs...tabii insanın kendi çocuğu olunca tam güvenemiyor hiç bi zaman...annem hep yanlarındaydı...
neyse sadede geleyim,dün akşam Ata herşeye dudak büzüp ağlamaya başladı..bi şey istiyor,alana kadar tuturuyor,sonra da başlıyor ağlamaya hem de öyle böyle değil,gözlerinden yaşlar aka aka,bana sarılıp ağlıyor.ya da elindeki şeyleri yere atıp,kırmaya çalışıyor,naptın oğlum kırıldı dediğimde yine başlıyor ağlamaya.sarılıyor ban da..
yaşının getirdiği bir dönem mi,yoksa bakıcısından kaynaklı bişi mi anlayamadım...acaba kadın bağırdı mı kızdı mı,,,,sadece 1 saat falan yalnız kaldı,onun dışında uyuyodu zaten Ata...
ne yapıcamı şaşırdım,dün moralim çok bozuldu.zaten sabahları da çok ağlıyor ben giderken...sizlerde durum nasıl,lütfen görüşlerinizi yazın,çok ihtiyacım var...

quartacım inan benim kızımda öyle.benden istediği bişeyi alamadığı zaman kıyameti koparıyor sanki dersin bir yeri kesilmiş o derece yani
hiç canını sıkma sen.bebişlerimiz bu dönemlerde azı,köpek dişlerini çıkardığı için özellikle mız mızlar.bana yeni bakıcınıza alışamamış gibi geldi sürekli sarılması falan.sana tamamen naz yapıyor olabilir.
her sabah o faciayı bizde yaşıyoruz. hergün içimden bişeyler kopup gidiyor.yanlız değilsin canım.sabret biraz daha büyüsünler inşallah o zaman ağlamayacaklar (inş.)
bende naz çekemiyorum elimde değil yapamıyorum.
yanlış anlama ama eve kamera koysan biraz için rahat eder.böyle çözemezsin durumu.allah yardımcın olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…