- 22 Aralık 2010
- 676
- 5
- 46
Selam kızlar, herkes iyidir umarım. Havaların değişimiyle çocukların da huyu değişmeye başladı galiba. Sıkılıyorlar diye düşünüyorum, dışarı çıkmak istiyorlardır. Nitekim bizim kız elinde ayakkabı atta atta diye sürekli şarkı söylüyor. Mümkün olduğunca bahçeye indiriyorum ben de. Adana'dan döndüğümüzden beri huyu değişti. Bir yerde yarım saatten fazla durmuyor. Elimi tutuyor sürekli gitmek istiyor. Zaten orda da sürekli tepemdeydi, babasına bile gitmedi. Eve gelince rahatladık biraz.
Bu arada memeden kesmek istiyorum. Çünkü emzirmek tam bir eziyet olmaya başladı. Uykuya dalması için şekilden şekile giriyorum. Sırtımda kambur çıkacak nerdeyse.
Bir de acayip kıskanç. Kucağıma bir çocuk alamıyorum, hiçbir çocuğun elini tutamıyorum. Kendisi de sevmiyor. Yani yaşıtlarıyla falan hiç oynamıyor, sürekli kenardan izliyor. Gittiği yerde tek çocuk olmak istiyor desem yeridir. Burada birkaç arkadaş oyun grubundan bahsetmişti, benim de aklıma yattı. Bir iki yer araştırdım. Oturduğum yerde adım attığımız yer kreş, anaokulu, oyunevi falan. Haftada iki gün de olsa götüreceğim, azcık paylaşmayı, oynamayı öğrensin. Bencil olur diye çok korkuyorum. İnşallah işe yarar.
Neyse amma da yazmışım, görüşmek üzere=)
uzun zamandır yazamadım iidir umarım herkes.benim kızımda geceleri çok kalkıyo bi düzene girmedi gitti.istediği olmadı an çok cırlıyo her an her istedi olsun istiyo.peşimden 1 saniye ayrılmıyo ben içeri o içeri ben dışarı o dışarı odadan dışarı yarım saniyeliğine gidemiyom başka odalara.bu arada biraz hasta oldu kar yağışını çok seviyo karda çıkardım burnu akıyo.bemim kız tam bi baba aşığı babası işten gelince dibinden ayrılmaz hiç baba baba diye.pepe en sevdiği çizgi film çok seviyo onu.iştah konusuna gelince sabahları hala mama yiyo kahvaltılık bişi yemiyo koyuyorum azına ya tükürüyo ya fındık kadar bişi yiyip bırakıyo bende doysun diye mecbur mama veriyorum yumurta zaten alerji yapıyo veremiyorum.alerji için sütde vermiyorum artık yoğurtla idare etmeye çalışıyorum kalsiyum ihtiyacını. bizde şimdilik durumlar böyle.
sanırım bütün kız çocukları baba hastası :) benim kızımda sabahları pepeyi izler müziklerinde öyle bir çoşuyor ki...
hem süt hemde yumurtaya karşı mı alerjisi var.mısır unundan peynirli kuymak dene artık kahvaltı yapması gerek canım.
kızıma alerji testi yapıldı kolundan yumurtanın beyazına karşı alerjisi var yedirmemeye çalışıyoruz ama kekte poğacada falan yiyor.
sende bi test yaptır tam öğren.
aynnıyız canım ya ben de mert uyuyuyncaa bazen uyuyyakalıyorum ama ne yaparsın her yük biz de eşim de arada bozuluyor ama yapacak bişey yokkızlar herkese merhaba..
öncelikle yazdıklarıma cevaplarınız için teşekkürler,yalnız olmadığımı bilmek süper..bizim sıpacıkların ortak yönü demek ki,hayır denmemesi,denince de bağırıp sinirlenmek vs..sanırım yaşla gelen bir durum,bu geçicek başak bişi başlıcak..
Ata bakıcımıza biraz daha alıştı gibi..umarım bu şekilde devam eder.bugün de kırıklığı var biraz,babası hastaydı,sanırım ondan kaptı biraz...
kızlar kişi kişi cevap yazamıyorum ama genel olarak yazim:
kahvaltıda peynir,ceviz,süt,ekmek,peynir,domates yiyoruz,ne yazık ki yumurta sevmediği için,karışım yapıp bazen içine koyuyorum.bu ara bal da vermeye başladım.
öğlenleri çorba veriyorum ben de,akşamalrı bizim yemeğimizden yiyor çünkü.her tür sebze,et yemeği,köfte vs yiyor
suyu bardaktan içiyor Ata,kendisi yuyup içmeye de başladı. birçok kelimeyi söylemden önce sayı saymaya başladı...mutfak çekmecesinden,kepçe,kaşıkları çıkarıp sayıyor: biii,iki,dört(üç yok ama) yedi,sekiiiiii....
kübraderin cim,doktor işi çok zor ben de çok değiştirdim,ama çok şükür iyi bir tane buldum va devamlı ona gidiyorum.arada başka doktorun da görmesi iyi olabilir,değişik görüşler faydalı olabilir.ben daha çok genç doktorlara güveniyorum,yenilikleri daha iyi takip edip,kendilerini geliştiriyorlar diye düşünüyorum..
baba kız ilişkisi çok farklı oluyor evet,ama sopnuçta tüm çabamız ve çalışmamız da onların gelceği için. babasından çok uzun süre ayrı kalmıyormuş neyse ki..bence alışmış artık bu duruma,özlüyor sadece..böyle mi devam edicek yoksa geçici bir süre mi sizden ayrı eşi,n?
hedicim çok geçmiş olsun...
bu aralar da canım çok sıkkın,ben zaten oldum olası çok iyi bir ev kadını olamadım,eşim de titizdir ve evle ilgili herşeye karışır,işe gidip Atayla ilgilenip,kocamla ilgilenip,ev işi yapamıyorum..çok eksik kalıyorum..Atayla beraber uyuyakalıyorum saat 10 da. eşim de çok şikayetçi..ne yapacağım bilmiyorum..herkes benden bişiler bekliyor ve ben tükendiğimi hissediyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?