2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Quarta maşallah yavruna bayıldım, çok yakışıklı çok da sıcakkanlı duruyor

Bizim yemek listemiz de şöyle; sabah bir yumurta (omlet, sade yağda, haşlanmış), ağzına tıkıştırabilirsem bir zeytin bir parça da peynir. Başka da bir şey yemiyor sıpa. Hafta sonu kızartma yapıyorum onu yiyor. Domatesi de az az vermeye başladım. Sonra bir parça meyve, genelde muz oluyor. Öğlen çorba, uykudan uyanınca yoğurt, meyve akşam bizle birlikte yiyor. Yatmadan önce de pirinç lapası, cicibebe süt (akşam çok yemişse eğer) ya da çorba veriyorum. Aralarda emiyor, kek, poğaça bisküvi ne bulursa yiyor zaten. Çok şükür yeme sorunumuz yok ama arada inadı tutuyor.

Pepe'yi bizimki de seviyor. Birkaç kere bitti diye ortalığı yıkmıştı. Sayı saymayı da seviyor. Demek sayma dönemleri =) Ama fazla konuşmuyor, yani sürekli birşeyler anlatıyor ama anlaşılır şekilde değil. Pepenin iki ekmek aldım şarkısını söyleyip oynuyor kendince. Benim terlik ve ayakkabılarımı giymeye bayılıyor.

İş konusuna gelince, eşim titizdir ama hiç bu hevin hali ne böyle dediğini duymadım. Ben de salınca tam salıyorum. Bazen gaza gelip tertemiz ediyorum ama bu kez de kızla ilgilenemiyorum. Bu yüzden ayda bir büyük işler için yardımcı alıyorum. Eşim benden önce uyuyakaldığı için pek şikayet edemiyor aksine ben ediyorum =)

Demek sayı sayma yaşları geldi. Rüzgar da sayıyor ama sayıları tam söylemiyor sadece sayma tonlamamızı yapıyor "bii, idii, daa, diii, bee":))
Artık iki kelimeli cümleler kuruyor
"dede deldi" (dede geldi) "avlu vee" (havluyu ver) "teti ditti" (kedi gitti) "teti mama" (kediye mama verelim) gibi.
sık söylediği kelimeler: anne, nene, ananne, dede, mama, meme, baba, alo, allah allah, haydi bre, atta, attım, ver, aç, del (gel), bıcıbıcı, cici, pisi, havhav, hayıı.
Konuşmaları bundan ibaret olsa da her şeyleri anlıyor artık. "Hayır"ı anlıyor ama neye hayır dersek inatla onu yapıyor, hem de tepkimi almak gözümün içine baka baka:))

dun annem oglum ben bakirkoy pazarina gittik(buarada ilk defa gittim cok guzeldi) oglum pazarada ismini bildigi seyleri gorunce heycanla yuksek sesle isimlerini soylemeye badladi canta,ayakkabi,gozluk en son bikinileri gorunce bi basladi meme meme diye bagirmaya napicami sasirdim valla ...sizinle paylasmak istedim

bizim de kahvaltımız şöyle yumurta haşlanmış ya da kızarmış peynirli domatesli yapıyorum genelde zeytini çok seviyor bu aralar kaşar peynire düştü onu çok yiyor domatesi br dilim salatalık vermeye başladım önceden mevsimi değil diye almıyordum şimdilerde alıyorum ve çok seviyor kahvaltı sonrası genelde meyve yiyor varsa sütlü bir tatlı da olabiliyor ya da poğaça öğlen yemeğinde biz ne yersek o aralarda süt veiroyurum bazen ya da meyve ya da çubuk arada çikolata verdiyorum akşam bi ne yersek o gece uykudan önce bir çay bardağı bazen bir su bardağı belli olmuyro süt içip yatıyor

sayı sayıyoruz 7 ye kadar pepee hayranı mert eren de şarkılarını söylemeyi çok seviyor ve onu taklit ediyor konuşmayı bayağı ilerletti baba okula gitti anne okula gitti acıktım oturdum
kalk gidelim anne dior artık derdi anlaşılıyor ama bazı anlamadıklarımız var tabiii bolca ağlama taklidi her istediğini yaptırmak için ağlama nöbetleri yapıyor ama yrmiyoruz ağlayınca ya oyalıyoruz ya da ilgilenmiyoruz dışarda elini tutmamızıa izin vermiyor ve her gün dışarı çıkmak istiyor

ben eline çatal ve kaşık veriyorum ilk zamanlar çok döktü 1 yedi 5 döktü şimdi artık çok dökmüyor karnı doyunca döküyor o zaman da elinden alıyorum çatal kaşığı

valla yoruluyoruz kızlar ne yapalım uyku için saatleri sayıyorum resmen

kizlar masallah yavrulariniza ne guzel konusuyorlar 2kelime birlestiriyorlar hatta lovelininki cumle bile kuruyor ne guzel biz hala tek kelimedeyiz hergun yeni bisey ogtenip soyluyor ama hala 2kelimeyi birledtiremiyor.yemek konusuna gelincebu ara hic istahi yok yeni disler cikacak herhalde ama ogunlerimiz hemen hemen ayni.ben calismiyorum ama benimde islerim hic bitmiyor camasir mak.hergun 2defa calisiyor dogal olarak utulerde alip basini gidiyor, o is,bu is derken aksam oluyor cocuk besle uyut kocisle ilgilen derken en erken1de yatiyorum oglum artik 7gibi uyaniyor gecede bi kac defa kalkiyor bu sefer ben uykusuz kaliyorum...biraz karisik yazmis olabilirim kusura bakmayin

valla yeğenlerime göre oğlum geç konuştu onun yaşındayken bizim gibi konuşuyorlardı maşallah
valla sana muhtaç biri varken evde ne iş biter ne yorgunluk

Maşallah tüm bebişlere,

İşte konuşma olsun, yürüme olsun her çocuk ayrı ayrı ilerliyor işte. Mesela ben daha yaşıma basmadan yürümüşüm, konuşmuşum hatta bezden bile kurtulmuşum. Annemler öyle anlatınca Rüzgar yavaş ilerliyor gibi geliyordu ama Allah'tan burası var da aşağı yukarı gelişimleri takip edebiliyoruz. Vallaha iyi ki varsınız.

Gerçekten de hiç kolay değil o kadar hereketlendiler ki, gözümü üzerinden bir dakika ayıramıyorum ve o da bir dakika yerinde durmuyor, oturularak oynan oyunlardan çok çabuk sıkılıyor, puzzle, resim tahtası, şekilli bulmacalar, org, hiçbiri 10 dakikadan fazla tutamıyor onu. Sürekli bir hareket halinde, süpürgeyi alıyor evi süpürüyor, pirizlerle, kablolarla oynamaya çalışıyor, kitapları yere indiriyor, çekmecelere gidiyor, ne kadar önlem alsak da takip etmek kolay olmuyor, ne enerjikler yaa.

Bir de bizim şu sıralar en büyük sorunumuz uykuya dalma problemimiz. Uyumak sanırım öğrenilmesi gereken bir şey. Tabi biz sallaya, emzire, hoplata çocuğa kendi kendine uyumasını öğretemedik. Şimdi de hem sallanmak istemiyor, yatağında yatmak istiyor, hem beni yanında istiyor hem de uykuya dalana kadar çırpınıp duruyor(uz). oradan oraya atıyor kendini, başını vuruyor beşiğine, gözleri kapanıyor artık, tam uyudu derken hoop başa dönüyor her şey, böyle işkence gibi 1 ya da 2 saat uğraşıyoruz, en sonunda sızıyor sanırım. Karanlıkta o kadar çabaladıktan sonra bu sefer ben de uykuya yeniliyorum, canım hiç bir şey yapmak istemiyor, bazen Kocama ii geceler bile diyemeden yatağa gömülüyorum. O da tavuk gibi noluyorsun diyor. Yani benim için günün en zor kısmı uyutma çabaları. İşte böyle.

benim oglumda bayiliyor supurgeye bazen yemek falan yapicam zaman aciyorum supurgeyi o oynuyor nen yemek yapiyorum bide banyo yapmayi cok seviyor cikmamak icin agliyor agzimdam banyo kelimesi ciktimi hooop kapisinda bitiveriyor...oglum uykuya kolay daliyor ama gece cok uyajiyor bazen olur olmadik bi uyaniyor napicami sasiriyorum:26::26::26:

mert eren de süpürgeye bayılıyor elimden alıyor kendi süpürmek istiyor oyuncaklarla fazla oynamıyor yemek yapma oyunu en favorisi
gündüz uykusu sıkıntı biz de bir uyku düzeni edinemedik gece de sıkıntı yok

kızlar yorumlarınız için teşekkürler yalnız olmadığımı bilmek rahatlattı beni..
ata için yazdıklarınıza da teşekkürler..,evet gerçekten de sıcakkanlı bir çocuktur.sarılmayı öpmeyi sever,ilk anda çok çabuk kaynaşamaz ama..
1 haftadır hasta Ata..öksürük ateş,burun akıntısı..felakettik,hala da tam iyileşemedi,antibiyotiği değiştirdi doktorumuz.ilaç içirmek imkansıza yakın,yemek yedirmenin de ondan aşağı kalır yanı yok,ağlamalar devamlı,mızırdanma sürekli...burnundan akanların ağzına girmesi felakett ve sonunda ben de hastalandım,öksürük feci..

bu arada felaketler zincirine devam,bakıcımız bel fıtığı hastasıymış ve atayı kaldırınca tutulmuş(başlarken söylese,çocuk ortada,kilosu ebatları malum..)..yeni bakıcı nasıl bulucam bilmiyorum,yıllık iznim de kalmadı..........

neyse bir de iyi haber Ata nın uyku sorununu aştık gibi inşallah..gece beraber yatıyoruz,sırtını okşuyorum,zaten koynuma girer de yatar,yatağı tavaf ettikten sonra,annen yanında şimdi uyuyacağız,merak etme gibi cümlerlerden sonra uyuyoruz.(tabii beraber:) kalkmak isterse de kesinlikle izin vermiyorum,sakin oluyorum ve hayır oğlum kalkamayız uyku saatimiz geldi diyorum.aslında basitmiş,ben bu yöntemi uykusuz annler kulübünden öğrendim. bir de uyku arkadaşı edindik bu arada...

hepinizi öpüyorum sevgiler...

canim kizina cok cok gecmis olsun...gercekten alerji cok zor bisey nenimdr1aydir kasintim vardi hatta ocak ayindada olmustu yazmistim buraya bu ayin badinda yine oldu gecen hafta test yaptirdi NIKELr karsi alerjim cikti kasinmaktan aklina gelebilecek her tarafim yara oldu...kizin daha kucuk insallah buyudukce gecerAllah sifa versin kizina

masallah bu zuzuya Allah yavrunuzu size bagislasin...ilerdr kizlar rahat birakmiycak bu yakisikliyi belli.....

amin canım cümlemizinkini bağışlasın inşallah...
işte ben de tam bu sebepten ,oğlum yabancıya gitmeden forumdan şeker bir ekim bebişi ile beşik kertmesi yapayım diyorum
tatlı kız bebek anneleri,resimleri görelim

ayy alınmayın sakın bana, şaka tabiii..hiç de sevmem oğlan annelerinin kız beğenme muhabbetlerini,sanki kızlar sıra olmuştu da...

Son düzenleme:

slm canım uzun zamandır topiğe uğramıyordum şöyle bi bakayım dedim ve ilerideki antalya görünce atladım hemen benim ailemde antalya da dogumu akdeniz unv yaptım nasıl ozledim oraları var ya

slm kızlar
bebişlerimizin aşı zamanı geldi ben 4 unde yaptırıyorum
DBT (difteri, boğmaca, tetanoz) yanı karma
polio (çocuk felci)
hepatit a (2.doz)
bildiğim ve araştırdığım bu aşılar.doğrumu biliyorum acaba.bide 2 aydır kontrolle götürmüyorum kilosu boyu merak ediyorum doğrusu
çok cabuk geçiyor zaman büyüdüler

slm...bizimde asimiz 25inde acaba bu asilar ates falan yapiyor mu?
bende boy_kilo merak ediyorum eczanede tarttiriyorum 14 falan cikiyor ama s. ocagi ile farkli cikiyor en son 12.5kiloydu 84cn di boyu..
asi sonrasi nadil gecti boy_kilo burdan paylasalimkizlar..

Ben de 11'inden sonra gideceğim. Boy kilo öğrenmek istemiyorum açıkçası, boyu uzadı da kiloda pek değişiklik yok, moralim bozulmasın

Aşı zamanları geldi evet, ben yarın sağlık ocağına götüreceğim, sonra da doktoruna kontrole. Bakalım ne aşılar varmış. Rüzgar bugün tam 18 ayını doldurdu

Boyuna kilosuna gelince büyük bir merakla beklesem de doktorumuz 3 ay önceki son kontrolümüzde artık çok kilo almaz o ilk zamanlardaki hız bitti demişti. Yiyip içiyorsa, koşup oynuyorsa sağlıklı demektir kilosu da yapısına göre gelişir artık demişti. Zayıf doğdu zayıf bir yapısı var aman sağlıklı olsun da. 10 kiloyu görmedik biz daha

slm canım uzun zamandır topiğe uğramıyordum şöyle bi bakayım dedim ve ilerideki antalya görünce atladım hemen benim ailemde antalya da dogumu akdeniz unv yaptım nasıl ozledim oraları var ya

Evet canım, buralar gerçekten çok güzel, biz İstanbuldaydık, ben hamile kalınca buraya taşındık. Adını Rüzgar koyduk şimdi bir saat bile içeride duramıyor, havalar güzel genelde hep dışarıdayız, park bahçe esiyor bizim Rüzgar, sokak çocuğu oldu iyice, havalar biraz daha ısınsın su kuşu gibi olacak annesi gibi:)) Seviyorum Antalya'yı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…