kizlar masallah yavrulariniza ne guzel konusuyorlar 2kelime birlestiriyorlar hatta lovelininki cumle bile kuruyor ne guzel biz hala tek kelimedeyiz hergun yeni bisey ogtenip soyluyor ama hala 2kelimeyi birledtiremiyor.yemek konusuna gelincebu ara hic istahi yok yeni disler cikacak herhalde ama ogunlerimiz hemen hemen ayni.ben calismiyorum ama benimde islerim hic bitmiyor camasir mak.hergun 2defa calisiyor dogal olarak utulerde alip basini gidiyor, o is,bu is derken aksam oluyor cocuk besle uyut kocisle ilgilen derken en erken1de yatiyorum oglum artik 7gibi uyaniyor gecede bi kac defa kalkiyor bu sefer ben uykusuz kaliyorum...biraz karisik yazmis olabilirim kusura bakmayin
Maşallah tüm bebişlere,
İşte konuşma olsun, yürüme olsun her çocuk ayrı ayrı ilerliyor işte. Mesela ben daha yaşıma basmadan yürümüşüm, konuşmuşum hatta bezden bile kurtulmuşum. Annemler öyle anlatınca Rüzgar yavaş ilerliyor gibi geliyordu ama Allah'tan burası var da aşağı yukarı gelişimleri takip edebiliyoruz. Vallaha iyi ki varsınız.
Gerçekten de hiç kolay değil o kadar hereketlendiler ki, gözümü üzerinden bir dakika ayıramıyorum ve o da bir dakika yerinde durmuyor, oturularak oynan oyunlardan çok çabuk sıkılıyor, puzzle, resim tahtası, şekilli bulmacalar, org, hiçbiri 10 dakikadan fazla tutamıyor onu. Sürekli bir hareket halinde, süpürgeyi alıyor evi süpürüyor, pirizlerle, kablolarla oynamaya çalışıyor, kitapları yere indiriyor, çekmecelere gidiyor, ne kadar önlem alsak da takip etmek kolay olmuyor, ne enerjikler yaa.
Bir de bizim şu sıralar en büyük sorunumuz uykuya dalma problemimiz. Uyumak sanırım öğrenilmesi gereken bir şey. Tabi biz sallaya, emzire, hoplata çocuğa kendi kendine uyumasını öğretemedik. Şimdi de hem sallanmak istemiyor, yatağında yatmak istiyor, hem beni yanında istiyor hem de uykuya dalana kadar çırpınıp duruyor(uz). oradan oraya atıyor kendini, başını vuruyor beşiğine, gözleri kapanıyor artık, tam uyudu derken hoop başa dönüyor her şey, böyle işkence gibi 1 ya da 2 saat uğraşıyoruz, en sonunda sızıyor sanırım. Karanlıkta o kadar çabaladıktan sonra bu sefer ben de uykuya yeniliyorum, canım hiç bir şey yapmak istemiyor, bazen Kocama ii geceler bile diyemeden yatağa gömülüyorum. O da tavuk gibi noluyorsun diyor. Yani benim için günün en zor kısmı uyutma çabaları. İşte böyle.
kızımda atopik dermatit varmıŠdoktor 2 yaÅında alerji testi yapcaz dedi.2 yaÅına kadar süt içirme dedi.yumurtayıda denedim gördüm yiyince döküntü oldu isilik gibi.allahım herkesin yavrusuna Åifa versin .alerji iÅi çok zor bi durum doÄduÄu doÄalı çamaÅırlarını ayrı yıkıyorum hacıÅakir sabun tozuyla.defalarca durulatıyorum.yedine içtine dikkat ediyorum ama olunca oluyo iÅte acaba benim yediklerimde sütten geçermi artık çok uzun süredir kendi yediklerime hiç dikkat etmek aklıma gelmiyo süte geçermi die.
masallah bu zuzuya Allah yavrunuzu size bagislasin...ilerdr kizlar rahat birakmiycak bu yakisikliyi belli.....
Aramıza hoşgeldin Sinemse, güzel paylaşımlar diliyorum.
Bizim Rüzgar üç gündür geceleri hiç uyanmamaya başladı, çok mutluyum. Normalde aylardır 3-4 kere uyanıyordu emmek için, ben artık alışkanlık oldu diye bakıyordum. Hiç aklıma gelmemişti ama sanırım uyanmalarının sebebi odasının sıcak ve üstünün katkat olmasıymış. Hasta olmasın, üşümesin diye tulum giydirip, üzerine de yün yorgan örtüyordum, tabi bu arada odasında sabaha kadar ısıtıcı da çalışıyordu:26: Antalya'da havalar ısınmaya başladı, ben de ısıtıcıyı açmamaya başladım veee o gece hiiç uyanmadık, sabaha kadar mışıl mışıl uyudukönce bağlantıyı kuramamıştım ama 3 gündür uyanmıyoruz şimdi anladım ki, oğluşum sıcaktan kuruyup emmek için uyanıyormuş, gerçi terlemiyordu hiç ama demek ki ısıtıcının üzerine koyduğum su yeterli gelmiyormuş havanın kurumasına.
Vee böylelikle gece emmeleri kesilince yavaş yavaş memeden kesilme zamanı da yaklaşıyor galiba çünkü son zamanlarda sadece gece emziriyordum bir de sabah kalkınca ama çok az, kahvaltı etsin diye. Şimdi günde iki kere emiyor, sabah kalkınca ve gece uyumadan önce ama dediğim gibi çok az. Zaten göğüslerim de eskisi gibi süt üretmiyor, süt geliyor mu gelmiyor mu ondan bile emin değilim artık. Bir dönemin daha sonuna geliyoruz sanırım. Büyüyorlaaar
Kahvaltı olayına gelirsek, kahvaltısını güzel yapıyoren çok da zeytin seviyor. Artık çekirdeklerini çıkartmaya da başladı. önceden elimden ısırtıyordum, ya da ben çıkartıyordum, bir gün elimden kaptı attı ağzına, korktum yutacak diye, "çekirdeğini çıkar atalım oğlum"dedim, gösterdim kendim çıkarıp, ağzında eveledi ,geveledi ve aynı bizim yaptığımız gibi sadece çekirdeğini ayırıp çıkartıverdi. Kahvaltıda 5-6 zeytin yiyor, peynirli omlet yapıyorum gün aşırı, yanında bal, kaymak yiyor. omlet yapmadığım zaman ve acelemiz varsa, domates rendeliyorum, içine labne, zeytin yağı, ekmek içi doğruyorum, bazen de avakoda karıştırıyorum, biraz dereotu veya kuru naneyle de tatlandırdığım bu karışımı da severek yiyor. Üstüne de dayanamayıp bir tatlı kaşığı pekmezini yutturuyorum. 10 dakikada Kahvaltı faslımız bitiyor:))
Ana öğünler ise ağırlıklı hala çorba, çünkü sebze veya köfte gibi yemekleri bizim yediğimiz şekilde yemiyor. Çorbasını güzel içiyor. Ben de bütün besinleri çorba şekilinde yapıyorum hala, elbet normal yemeğe de alışır zamanı gelince, çünkü bir sürü dişi çıktı, azı dişleri de çıktı. Üstüne düşmemeye çalışıyorum yemek konusunda, çünkü ikimizi de yıpratıyor öteki türlü. Yapısının zayıf olduğunu kabul ettim, doktorumuz rahatlattı beni, gayet sağlıklı ve normal gelişimi dedi. Benim kafama taktığım hala 10 kiloyu göremememizdi. Ama şimdi takmıyorum, sağlıklı olsun da.
Zaman buldum ya ne uzun yazmışım yaa, birikmiş. Sizlerden de son gelişmeleri bekliyorum.
slm canım uzun zamandır topiğe uğramıyordum şöyle bi bakayım dedim ve ilerideki antalya görünce atladım hemen benim ailemde antalya da dogumu akdeniz unv yaptım nasıl ozledim oraları var ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?