Kızlar Ayşe'nin iki gündür dişetleri şiş ve kırmızı. Ağzına kaşık girmiyor, löp löp yiyen çocuk gitti yerine mızmız bir sıpa geldi. Sanırım dişeti iltihaplandıÜst yan dişlerinden biri geri çekildi sanki ucu görünüyor sadece. Sizde de böyle bi durum oldu mu? Yarın da takip edip çarşamba doktora götüreceğim de kendi doktoruna mı diş doktoruna mı götürsem acaba. İnşallah çabuk geçer:/
Kızlar Ayşe'nin iki gündür dişetleri şiş ve kırmızı. Ağzına kaşık girmiyor, löp löp yiyen çocuk gitti yerine mızmız bir sıpa geldi. Sanırım dişeti iltihaplandıÜst yan dişlerinden biri geri çekildi sanki ucu görünüyor sadece. Sizde de böyle bi durum oldu mu? Yarın da takip edip çarşamba doktora götüreceğim de kendi doktoruna mı diş doktoruna mı götürsem acaba. İnşallah çabuk geçer:/
geçmiş olsun canım.götürdün mü doktora? sanırım diş çıkarıyor.
kızım idrarını yaparken çığlık çığlığa bağırıyor sanırım enfeksiyon var.dün akşam 6 dan 11:15 e kadar çiş yapması için seferber oldum.
kız anneleri nasıl yaptırıyosunuz.acil idrar testi yaptırmam lazım. ama olmuyo altı açıkken klozetine otutturdum yok 3 sefer torba takıldı yok suyla oynattım vs..
esinruzgar
takma kafana dediğin gibi sağlıklı olsun yeter bence. kendini yıpratma yaz geliyo ne kadar güzel meyvelerden vitamin alacaklar
aşı ateş vs yaptımı bizim bugün 18 ayına girdi ama ben cuma günü yaptırıcam huzursuz falan olursa hafta sonuna denk gelsin diye
yaziyi okudum daha dogrusu okumaya calistim ama sonunu getiremedim midem kalkti zaten sofrada okumaya calisiyordum..olayin neresinden bakatsan bak vicdansizlik,tavuklara yapilan eziyete -iskenceyemi yanasin,goksa o tavuklari yedigimize,yavrularimiza yedirdigimize mi yanasin???Kızlar selam,
aslında hep bildiÄimiz, duyduÄumuz Åeyler ama yine de bu yazıyı okurken kanım dondu, içim ezildi. Bir de Åimdi bebeklerimiz her Åeyden yesin, saÄlıklı beslensin diye üzerine titrediÄimiz bu dönemde. Ãok dikkat edelim diyeceÄim ama neye ne kadar dikkat edeceÄiz, ne yedirip ne içireceÄiz. Yemiyor diye zaten üzülüyorum, ama yediÄi zaman da ne yediÄinden emin olamıyorum yine üzülüyorum.
Ne yapalım, nasıl önlemler alalım, siz neler yapıyorsunuz bu konularda??
m.milliyet.com.tr
Kızlar selam,
aslında hep bildiğimiz, duyduğumuz şeyler ama yine de bu yazıyı okurken kanım dondu, içim ezildi. Bir de şimdi bebeklerimiz her şeyden yesin, sağlıklı beslensin diye üzerine titrediğimiz bu dönemde. Çok dikkat edelim diyeceğim ama neye ne kadar dikkat edeceğiz, ne yedirip ne içireceğiz. Yemiyor diye zaten üzülüyorum, ama yediği zaman da ne yediğinden emin olamıyorum yine üzülüyorum.
Ne yapalım, nasıl önlemler alalım, siz neler yapıyorsunuz bu konularda??
m.milliyet.com.tr
yaziyi okudum daha dogrusu okumaya calistim ama sonunu getiremedim midem kalkti zaten sofrada okumaya calisiyordum..olayin neresinden bakatsan bak vicdansizlik,tavuklara yapilan eziyete -iskenceyemi yanasin,goksa o tavuklari yedigimize,yavrularimiza yedirdigimize mi yanasin???
boyle bilerek isteyerek bizleri kandiranlarinAllah cezasini versin..
i
arkadasim bu degerli bilgileri bizimle baylastigin icin coook tesekkut ederim bu yazilardan sonra yemek yemegi durdurma karari alicam neredeyse :)) lutfen cocuklariniza neler yedirdiklerinizide yazi hatta kendiniz bile ne sekilde besleniyorsunuz lutfen yazin.. inanin kahvalti yapicam ama yok istah falan kalmadi dolap dolu olmasina ragmen yiyecek birsey bulamiyorum :))) ya da boylemi yapmam gerekiyorduevet bu insanlar kendi yetiÅtirdikleri tavukları yedirmiyodur çoluÄuna çocuÄuna eminim.
öyle insanlar var ki kendine ayrı sebze yetiÅtiriyo (hormonsuz) satmaya ayrı (hormonlu)
ama biraz da suç bizde küçük meyve sebzenin kimse yüzüne bakmıyo alıÅveriÅlerde.
Åu greenpeace raporundan sonra armut nar ve biberden de soÄuduk. napıcaz canım offff vallahi ben piskopat oldum nerdeyse...
arkadasim bu degerli bilgileri bizimle baylastigin icin coook tesekkut ederim bu yazilardan sonra yemek yemegi durdurma karari alicam neredeyse :)) lutfen cocuklariniza neler yedirdiklerinizide yazi hatta kendiniz bile ne sekilde besleniyorsunuz lutfen yazin.. inanin kahvalti yapicam ama yok istah falan kalmadi dolap dolu olmasina ragmen yiyecek birsey bulamiyorum :))) ya da boylemi yapmam gerekiyordu((
Sevgili Asudehayat,
paylaştığın bu değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Gerçekten çağımızda tüketim çılgınlığı ve para kazanma hırsı minicik bebeklerin sağlıklarını hiçe sayacak kadar sınırları aşmış durumda. Neye elimizi atsak, altından bir şey çıkıyor. Balın bile sahtesini yapıp satmaya başladılar. O ilaçlı, hormonlu, GDO'lu, zararlı tüm besinleri eleyip, menülerden çıkarsak elde hemen hemen hiçbir şey de kalmıyor. Kanser vakaları neden artıyor işte bunlardan. Allah bebeklerimizi korusun ve para hırsıyla her türlü sahtekarlığı yapanları da ıslah etsin.
Şekerin zararlarını biliyordum da bu kadarını da bilmiyordum. Ve öncelikle kendim şeker bağımlılığına yakalanmış durumdayım. Çaya, kahveye, her şeye bol bol katarım ama Rüzgar pek sevmezdi şekerli. Ekşi ve tuzlu severdi ama artık, bal pekmez ve dedesinin, komşuların verdiği çikolatalarla alışıyor yavaştan şekere. Hemen önlemini almak lazım demek ki.
Ben alabildiğim her şeyi organik etiketli almaya çalışıyorum, her ne kadar ona bile güvenim olmasa da en azından içim biraz daha rahat ediyor, tabi fiyat kaç katı. Olması gereken şekilde üretilen her şey organik etiketiyle daha pahalıya satılıyor. Yumurtaya özellikle çok dikkat ediyorum organik olmasına çünkü hemen her gün yediriyorum ve hormonlu ilaçlı yumurtalarla ilgili çok şey duydum. Şimdi karar verdim pazardan civciv alacağım bahçeye:)) güzel doğal yemlerle beslenip, büyüsünler yumurtlasınlar, oğluşuma her gün taze ve sağlıklı, hormonsuz yumurta yedireyim. Bakalım yapabilecek miyim:)))
Sonra iyice düşündüm. babam bahçe işlerinden çok anlar, bizim şirketimizin minicik bir bahçesi var, söyledim ve bugün geldi bahçeyi kazıyor. Araştırdım yerlitohum.com'dan %100 yerli ve doğal tohumlar buldum domates, biber, marul, maydanoz, salatalık tohumlardan şipariş veriyorum. Tam da zamanı artık, yazın bize yetecek kadar ürün alsak iyidir. Bizim bahçemiz var şanslıyız ama bahçesi olmayanlar araştırın biraz, evde saksıda bile, bazı çeşitler üretilebiliyor.
Tavuk zaten sık yemeyiz, artık hiç yememeye karar verdim. Kırmızı et ben sevmem, oğlum da sevmiyor ama ihtiyacı var diye yediriyordum hemen hergün az da olsa, onu da sınırlamaya karar verdim, keten tohumu, fasulye, mercimek gibi baklagiller ve bazı sebzeler de yeterince protein kaynağıymış. araştırmalarım devam ediyor. Buldukça paylaşırım biligileri.
msj i okudugumda yazacaktim ama bian aklimdan cikmis..2ay once falan doktir CALGEL yazmisti ama eczaci yasaklandigini soyleyip vermedi galiba CALPOLde yasaklandi bizim doktor hep onu yaziyordu ates dudurucu olarak ama artik dolven yaziyor jeli de degistirdi..doktorunuza veya eczaneye sorun kullanmadan once...AÅı gündüz biraz huzursuzluk yaptı, "gündüz uykusunda hiç rahat uyumadı, 10 dakika da bir kalktı" dedi annem, biraz fazla kucak istemiÅ ki normalde pek istemez. Gece de Normal saatinde uyudu, gece 01 gibi uykusunda mızıldanmya baÅladı baktım biraz ateÅi çıkmıÅ, üstünü falan açtım, bir iki saat yanında kaldım çok huzursuz uyudu, eÄer dalamasaydı Calpol verecektim ama bekledim biraz uyudu. Sabah da uyandıÄında ateÅi falan düÅmüÅtü, keyfi de yerindeydi
Benim ÅaÅırdıÄım ilk kez ateÅ yaptı aÅı. Daha öncekilerde hiç bir etki olmamıÅtı.
msj i okudugumda yazacaktim ama bian aklimdan cikmis..2ay once falan doktir CALGEL yazmisti ama eczaci yasaklandigini soyleyip vermedi galiba CALPOLde yasaklandi bizim doktor hep onu yaziyordu ates dudurucu olarak ama artik dolven yaziyor jeli de degistirdi..doktorunuza veya eczaneye sorun kullanmadan once...AÅı gündüz biraz huzursuzluk yaptı, "gündüz uykusunda hiç rahat uyumadı, 10 dakika da bir kalktı" dedi annem, biraz fazla kucak istemiÅ ki normalde pek istemez. Gece de Normal saatinde uyudu, gece 01 gibi uykusunda mızıldanmya baÅladı baktım biraz ateÅi çıkmıÅ, üstünü falan açtım, bir iki saat yanında kaldım çok huzursuz uyudu, eÄer dalamasaydı Calpol verecektim ama bekledim biraz uyudu. Sabah da uyandıÄında ateÅi falan düÅmüÅtü, keyfi de yerindeydi
Benim ÅaÅırdıÄım ilk kez ateÅ yaptı aÅı. Daha öncekilerde hiç bir etki olmamıÅtı.
geçmiş olsun canım.götürdün mü doktora? sanırım diş çıkarıyor.
kızım idrarını yaparken çığlık çığlığa bağırıyor sanırım enfeksiyon var.dün akşam 6 dan 11:15 e kadar çiş yapması için seferber oldum.
kız anneleri nasıl yaptırıyosunuz.acil idrar testi yaptırmam lazım. ama olmuyo altı açıkken klozetine otutturdum yok 3 sefer torba takıldı yok suyla oynattım vs..
canım merhaba,nasıl oldu kızın,umarım daha iyidir...??
Ata nın azı dişlerinden sonra şimdi de hepsini beraber köpek dişlerini çıkarıyor.bizde öyle hepsi aynı anda kızarıp patlıyor ,sonra tam olarak çıkması uzun zaman alıyor.umarım Ayşecik şimdi daha iyidir.
kızlar,ben zaten tabuk hiç sevmezdim,hamileyken çiğ tavuk burnuma bir koktu,ayy yazarken bile fena oldum,,ama oğlum için kullanıyodum faydalı diye,,bu yazıdan sonra kestim tamamen..kayınvalideme arada köy tavuğu geliyor,inanın 3 saat haşlanırsa ancak pişiyor,hazır aldıklarımız 10 dk,düşünün artık...
Ata zaten tatlı pek sevmez,çubuk krakerci o,diş de kaşıyor aynı zamanda..ama ben tam tatlı canavarıyım,çok da zayıfım ama tatlıya asla hayır diyemiyorum,kilo almayışıma da güvenerek,azaltmam lazım ,hele okuduklarımdan sonra...:18:
hepinizi öpüyorumm,sağlıklı günler...
msj i okudugumda yazacaktim ama bian aklimdan cikmis..2ay once falan doktir CALGEL yazmisti ama eczaci yasaklandigini soyleyip vermedi galiba CALPOLde yasaklandi bizim doktor hep onu yaziyordu ates dudurucu olarak ama artik dolven yaziyor jeli de degistirdi..doktorunuza veya eczaneye sorun kullanmadan once...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?