2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

merhbalar,
herkes aynı dertten muzdarip sanırım.emzirmeden kesmek..bende nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum.ben zaten 6 aydır sadece uyurken ve gece uyku aralarında emziriyorum.uyku saati gelince hemen hanımefendi aççç diyor nasıl halledicez bilemiyorum.bir bıraktırsam offf of

merhbalar,
herkes aynı dertten muzdarip sanırım.emzirmeden kesmek..bende nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum.ben zaten 6 aydır sadece uyurken ve gece uyku aralarında emziriyorum.uyku saati gelince hemen hanımefendi aççç diyor nasıl halledicez bilemiyorum.bir bıraktırsam offf of

bende bu aralar memeden kesmeyi dusunuyorum zaten emmeleri duzensizlesti bi gece kalkinca emiyor bir gece emmeden tekrar uyuyor,gunduz cok yorulmussa hic uyanmadigi bile olyor bazen.gunduz bazen emmeden uykuya dalmiyor bazen hemen uyuyor(top oynarken,parkta cokyorulduysa ya da gezmekten geldiyse)
Tuvalet aliskanligina gelince yaklasik 1-1.5aydir tuvaletini yapinca!!!!! yada yaparken anne gaga(kaka)diyor her sabah tuvaleye tutuyorum zaten alisti kendi hemen banyoya gidiyor hadi oglum kakayap diyorum bir iki zorluyor kendini sonra gaga gaga diye bagiriyor :))tuvalet faslimiz boylece bitiyor insallah bizde bu yaz bezden kurtulmayu dusunuyoruz....herkese kolay gelsin!!!!!!

kızlar merhaba,
ben Ata yı memeden keseli 5 ay oldu.aslında ata çok düşkündü emmeye,bu yüzden gece uykularımız(ona uyku denirse)felaketti.5 gün yurtdışı seyahatlerim sırasında bile soğumadı emmekten,dönünce aynen devam etmişti.1-2 denemeden sonra başaramadım bıraktırmayı aynen sizler gibi.daha sonra bende astım çıkınca ve her sabah almam gereken ilaçlar olunca mecburen bıraktım.çok endişe ettim yapamam diye ama veremezdim ilaçlarım yüzünden..inanın ben emziremeyeceğimi bildiğim için,kendime gvenince daha fazla istemedi.yani çocuklar anlıyor bizim hislerimizi,endişelerimizi..biz tedirgin olunca onlar üstümüze geliyorlar..biz kararlı olunca 1-2 seferden sonra zorlamıyorlar..
hepiniz ekolaylıklar..

bu arada 8. bakıcım işe başladı pzartesi günü.bu seferki kalıcı inşalllah ata da çok sevdi,uyudu bile onunla:)
aksilikler çok bu ara ne yazık ki,babam hastanede yatıyor,annem onunla beraber doğal olarak,atanın yanına babanne geliyodu,onun da kuzeni vefat etti,Adana ya gitti.benim iznim yok,ekip arkadaşlarım y.dışında ,işe gelmemem imkansız...neyse ki oğlum bakıcısıyla yalnız kalabildi 2 gündür..

Selam kızlar. Diş sorunumuz çözüldü çok şükür, doktorumuz bir jel verdi iki günde düzeldi. Bayağı bir zorladı kızımı yalnız kanamalar falan olmuştu. Ama yeme düzenimiz altüst oldu. Önüne bir şeyler koyarsam ancak yiyor. Hatta bilgisayar başında bile yedirdiğim oluyor bazen hiç tasvip etmiyorum ama düzelene kadar idare edeceğim artık. Aşıya da götürmedim daha iki üç gün daha bekleyeyim diyorum iyice geçsin ağrısı. Bu arada tam hareketlendik iki dk yerinde durmuyor. Yaramazlık yapmıyor ama peşimde sürekli elime ne alsam istiyor. Konuşmalar da başladı az az. Meme konusuna gelince. En çok istediğim şey kesmek ama sıpa başka türlü uyumuyor. Alıştıramadım bir türlü. Çok düşkün değil ama uyurken istiyor =( Mümkün olduğunca vermemeye çalışıyorum bir yandan da hastalanınca falan iyi oluyor diye düşünüyorum. Neyse çok anlattım.

Quarta bu arada Allah yardımcın olsun. Bakıcını Ata da sevdiğine göre için biraz rahat edebilir.
Çocukları hasta olan arkadaşlara da çok geçmiş olsun.

aksilikler geldin mi üst üstte gelir zaten.çok geçmiş olsun babana acil şifalar.ayrıca başınızda sağolsun.
inş. hemen alışır zorluk çekmez.inşallah da bu son bakıcı olur.
benimde kızım epeydir rahatsız uğraşıyorum izinde alamıyorum.bide taşınma işi çıktı bu ay içinde of.
memeden bende kesmeyi ciddi ciddi düşünüyorum çünkü hafta sonları yemek yediremiyorum bana güveniyor hanfendi.uyurken çok iyi oluyor nasıl yaparız bilmiyorum.

mestcan geçmiş olsun hallettiğine sevindim

canım çok teşekkür ederim.umarım gerçekten son bakıcım olur..):
taşınma işi de çok zor gerçekten,hele ki çocukla beraber..Allah kolaylık versin.şehir mi değiştiriyorsunuz,aynı şehirde başka eve mi?

mestcan canım çok geçmiş olsun...

bu arada emzirmeyi bırakırken en büyük sorun uykuya emerek dalmaları..
ben şimdi Ataya bberonla süt içiriyorum.sonra emzik(sadece uyurken veriyorum,bu ara onu da bırakmaya çalışıyoruz).artık sallamıyorum da,yanına yatıyorum uyuyoruz.
ilk 1-2 gece sorun,göze aldıktan sonra onlar da alışırlar..

of bakıcı çok sıkıntılı ya benim bakıcım da anjiyo oldu geçen hafta ama hala düzelmedi mert erene de kadına bakmaya gelenler ve eşi bakıyor ve pazartesi gününden itibaren 1 hafta izin istedi kötüyüm dedi bir akrabası bakacak o hafta sonra devam dedi ama çok da iiyi görünmüyorrr

Kızlar ya Allah kolaylık vesin hepimize, bakıcı olayı da zor, çalışmak da gerekli. Ben de şimdiden kara kara düşünüyorum, annemler evlerine geri dönüyor bu ayın sonunda. Aklıma geldikçe içim burkuluyor, çok alıştı Rüzgar, düzenimiz de iyiydi.
Bakıcı yok çevremde, pek araştıramadım da gerçi ama zor. Kreş düşünüyorum o da çok küçük henüz, bütün gün kreşte geçer mi. Ne yapacağım, nasıl çözeceğim bakalım. Annneeee

galiba bu yuzden cennet annelerin ayaklari altinda yavrularimiz icin en iyisini hep biz dusunuyoruz,memeyi nadil biraktircaz,tuvalete nasil alistircaz,dislerini daha rahat cikartsin diye ne yapmaliyiz vs.vs. calisan annelerin ise isi cok daha zor birine guvenip yada guvenmek zorunda kalip yavrusunu teslim etmek calisirken eminim akliniz hep cocuklarinizda Allah hepinizin,hepimizin yardimcisi olsun onlari saglikli,hayirli...bir evlat olarak yetistirebilmemiz icin bize de saglik,guc versin....

bizimde alışmamız gerek emmeden uyumaya.taşındıktan sonra düşünüyorum.kendi evimi bırakıp anneme yakın olmak için taşınmıştım şimdi buradanda çıkmak zorundayım
yine anneme yakın ev bakıyoruz.hala havalarda ısınmadı kızımda hasta iyileşmedi (2 gecedir ateşleniyo sürekli bogazlarından) uykusuzum.
kızlar çok zor ya hem iş,ev,bebek,eş bide misafir oluyo bazen çıldırıyorum yetişemiyorum.kendime bile bakamıyorum öğlen saatlerinde gidebiliyorum kuaföre fln.
alışveriş öğlen aralarında yine.bide eşim uzakta 2 aydır hafta sonları beraberiz.7 kilo verdim 1.5 ayda rejimsiz.
bazen kendimi çok yorgun hissediyorum.
kızımın beslenmesini yine taktım kafaya uzun zamandır yoğurt yediremiyorum peynir zaten yemiyor sebze çorbaları hep ziyan oluyo zaten ki zaten herşey hormonlu diyorum yumurtayı severek yiyor oda alerjisi var beyazına.köfteyi sevdi bu aralar (tek tesellim)
aşımızda olmadı rahatsız olduğu için 12 kilo 80 cm boyu benim kız gittikçe boyu kısalıyor sanırım ya da yanlış ölçüyolar.
zaten doktoruda yok epeydir.bu aralar psikolojim hiç iyi değil.kızımada bagırıyorum arada off
nasıl boşaldım.öyle dolmuşum ki
hepinize iyi günler.

Son düzenleme:

kreş için henüz küçükler oyun grublarına verebiliriz bu yaşta 1-2 saat.bakıcı araman daha yararlı

Canım yaa, gerçekten zor, Allah yardımcımız olsun. Eşinin uzak olması da işi iyice zorlaştırıyordur. Çok geçmiş olsun bebişe. Annene yakın olmanız çok iyi, onların desteği çok önemli bence. Benim en büyük yardımcım annem ve eşim. Annem şimdi balıkesire dönecek, asıl yaşadıkları yer orası, kal da diyemiyorum ki. Ver Rüzgarı götüreyim biz geliriz arada, siz gelirsiniz diyor. Ama olur mu, ben nasıl ayrı kalırım, sabahtan akşama görmeyince bile burnumda tütüyor, görünce nasıl sarılıp öpüyor. Bir yolunu bulacağım artık. Tam gün değil de yarım gün kreşe vermeyi düşünüyorum zaten, arada uğrayacağım yakın bir kaç yer var. Bakıcıya hiç olumlu bakamıyorum. Tanıdığım olsa neyse ama hiç tanımadığım birine nasıl bırakırım bilmem.

Ama işte Allaha emanetler zaten en başta, bir şekilde büyüteceğiz. Sen de takma kafana çok, boyu kilosu normal, hasta olduğundan yemiyordur. Hem bugün yiyorlar yarın değişiyor. Elinden geleni yaptığını düşün, her şey güzel oluyor diye düşün, sakın bozma psikolojini, bebişin de etkilenir. hem biz ne kadar rahat olursak onlar da o kadar sorunsuz oluyorlar. Arada ben de bağırıyorum sonra çok suçluluk duyuyorum çünkü o okadar masum ki, bilerek üzmüyor kızdırmıyor beni, hiç haketmiyor bağırmayı ama işte bu kadar yoğunluğun arasında insan bazen tutamıyor kendini, onu da öğrensinler di mi hayat bu, bazen kızgınlıklar da oluyor işte.

Yoğurduna bir şeyler katarak vermeyi denedin mi, mesela tatlı seviyorsa pekmez, meyve püresi, tuzlu seviyorsa dereotu, zeytinyağı vs. Bizimkisi öyle daha çok seviyor.

Canım iyi ol sen de, her şey iyi oluyor, üstümüze düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz, biraz daha rahat olmak lazım sanırım.

kızlar hiranurda emmeden yatmaz hiç mecbur kestikten sonra bir şekilde yatar heralde.ben salça sürmeyi düşünüyorum göğüs ucuma öylelekle tiksinir ve daha kolay olur diye düşünüyorum.anneme gideceğim üç dört gün kalırım orda memeden keser öyle gelirim diyorum.gece zor olur zaten gündüz yine oyalarsında gece sorun.annemde benden uzaklaştırır artık beni görürse daha kötü olur of çok zor ya bu işler nasıl yapacam bilmiyorum.bir kere denedim salça sürdüm mememe yaklaşmadı kıyamıyorumda hiç:)

allah kolaylık versin canım,benim kaç önceki olduğunu hatırlamadığım bakıcım da seni zor durumda bırakmam dedi,ablası gelecekti,bi türlü olmuyo öyle.kadın da iyi olmamaıştı bi türlü.ablasından ata hiç hoşlanmadı.velhasıl bence sen yeni birie bakmaya başla,bir anda ortada kalma benim gibi..

canım ,annem de çocuk gelişimi öğretmeni,daha önce kreşte müdürlük de yaptı,3 yaşından önce kreşi kesinlikle tavsiye etmiyor,3 yaşından sonra da tüm gün değil,güde 3-4 saat arkadaş edinsin,alışkanlıklar kazansın diyerek olumlu bakıyor.sana da kolaylıklar dilerim..bu arada referansla gelse bile kiin ne olduğu belli olmuyor,tanısn da tanımasan da aynı inan..annen dönmeden birilerini bulsan,annen varken alışıtırsa bakıcıyı da Rüzgarı da..

canımcım lütfen sıkma kendini bu kadar,inan yalnız değilsin...senin durumun çok zor ,baba yanınızda olmayınca..yetişememk hepimizin ortak sorunu..suçluluk da duyuyoruz ama yapmamak lazım.elimizden ne geliyorsa,önceliğimiz çocuklarımız..kuzucuğun inşallah bir an önce iyileşir,bence kilosu da boyu da gayet iyi merak etme..
en kızınla kendine işten geldikten sonrası için hafta sonları program yap bence..bizim de babamız geç geliyor işten,cts de çalışıyor..ben Ata yı alıp çıkıyorum dışarı,yorucu olsa da değişiklik işte..evi o dağınık haliyle bırakıyorum wallaa...çek kapıyı çıkk..yaparsın bi ara..:)
öpüyorum siz...

ben memeye biş sürerek tiksindirmeyi pek doğru bulmuyorum,emmek demek onlar için anneyle iletişimn de bir yolu.o yüzden tiksindirince anneden de soğur gibi geliyo..
önce sakinc eonun anlayacağı dilde anltarak,sonra da kararlı olarak yapılabilir gibi geliyo..
size de kolyalıklar dilerim...

bu arada dün Ata düşmüş,ben işe gittikten sonra,babayla bakıcısının ortasında hem de.. babaya dans ederken yere yapışmış bi anda..çenesinin altı yarılmış.hastaneye gittik,2 dikiş atıldı....

saol canım yorumun için.haklısın bi şekilde büyüteceğiz.
sende sıkma canını oda arkadaşım geçen sene oğlu 1.5 yaşındayken 1.5 ay ayrı kaldı gece gündüz annesi memlekete götürmüştü.
çok zor oldu tabiki ama yapacak başka bişey yoktu.1 ay sonra 1 hafta yanında kaldı sonra 15-20 gün tekrar ayrı kaldılar vs memeden de kesmiş olmuştu böylece
bu sene yine öyle olacak diyor çünkü mecbur.sende içini rahat tut şunu öğrendim herşey olacağına varıyor elinden bişey gelmiyor
yoğurduna annem el yapımı reçel koymuş ve buyumıx kapları varya ona koymuş öyle yedirmiş dün.(kandırmaca iyi fikir sizlerde deneyin)
ALLAH yardımcımız olsun canım.

canım benim çok geçmiş olsun ya.inanamıyorum akacak kan damarda durmamış resmen nasıl üzüldüm bilemezsin tekrar çok geçmiş olsun.

hazirana kadar ite kaka götüreyim diyorum taşınıcam zaten orda da kayınvalidem bakacak diye bakmayım diyorum hayırlısı

ataya büyük geçmiş olsun anlık herşey rabbim daha kötüsünden korusun

Quartacığım çook geçmiş olsun. Bizimkisi de sürekli düşüyor, ne kadar dikkat etsek de, böyle büyüyecekler. Allahtan yine ucuz atlatmış Allah korumuş. Tekrar geçmiş olsun.

Demek annen 3 yaşına kadar kesinlikle önermiyor.( Gerçekten üzüldüm şimdi. Ne yapacağım ben, hiç olmazsa yarım gün bırakırım oynar, takılır diyordum. Bakıcıya hiç hiç bırakamam, Kİmseyi tanımıyorum bile burda hangi referansa güvenirim. Benim çalışma hayatım yine sona mı eriyor, yoksa annemle göndersem mi, yok yok o hiç olmaz, nasıl ayrı kalırım ondan. Annem de burada kalamaz. Bakalım nasıl çözeceğim bu durumu. Bir yolunu bulacağız artık. :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…