2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Herkese selam!!!!!
quarta;babana cok gecmisolsun Allah acil sifalar versin.
insallah bu bakicin son olur gercekten bu calisan annelerin isi cok cok daha zor Allah yardimciniz olsun.
Ogluna da cok uzuldum nadil oluyor anlamadan dusuveriyorlar gozumuzun onunde Fatih te cok duser hatta bi defa babasi yanimda besikte oynatiyordu bianda besigin kenarina vurmustu agzini dudagi kanamisti dislerinin ciktigi yer damagi morarmisti kimbilir nasil acimistir zaten disleri yeni patlamisti....

Kubraderin;kuzunun boyuda kilosuda gayey guzel endiselenme...
beslenme problemi zaman zaman bizdede oluyor ama genelde iyi yiyiyor ben de yogurdu ya meyveyle yada kuskus makarnayla veriyorum hatta bir dis sarimsak katiyorum....

Esinruzgar;bence guvendigin komsularin varsa bibakici bulmaya calis yavrundan ayrilmak cok zor gelir.Allah yardimcin olsun cok zor.....

Güvendiğim bir komşum yok canım. Zaten 2 yıldır Antalya'da yaşıyoruz, doğumdu, bebekti, işti derken öyle komşuluk ilişkilerine sıra gelmedi. Ben öyle kolay kolay güvenemem zaten, Rüzgar çok hareketli ve sürekli gezmeye alıştı, öyle komşuyla, bakıcıyla olacak bir şey değil bu. Açıkçası bu konuda hem avantajım hem dezavantajım şu ki, yeni iş kurduk ve kendi işimi yapıyorum, işlerimiz çok yoğun, karışık ve düzenimizi yeni oturtmaya çalışıyoruz, önümüzdeki aylar bizim için çok kritik, önemli atılımlarımız olacaktı. Şimdi hepsi üstüste geldi. Bütün karpuzları tek koltuğa sığdırmaya çalışacağım artık. Stresim çok büyük. Çocuk da yaparım kariyer de demek kolay da yapmak öyle değilmiş
İşte bir yarım günü kreşle kurtaracaktım ki o da çok tavsiye edilmiyor. Düşünüyorum bakalım kısmet neyse o olacak.

MERHABA GÜZEL ANNELER.
BİRÇOK ANNEMİZ KULLANDIĞI VE KALİTELİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜ ÇİN MALI OLMADIĞINI-BPA İÇERMEDİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜ BEBEK ÜRÜNLERİNİ SEÇTİ.
SİZ DE GÖRMEK VE ÇEVRENİZDEN KALİTELİ OLDUĞUNU DUYDUĞUNUZ ÜRÜNÜ SEÇİM YAPMAK İÇİN ANKETE OY VERİN.SİZDEN SONRAKİ ANNELERE FİKİR VERMİŞ OLURSUNUZ.BENİM GİBİ İLK BEBEĞİ OLACAK ÖNERİYE İHTİYAÇ DUYAN ÇOK ANNE VAR.FİKİRLERİNİZ ÖNEMLİ KIZLAR ŞİMDİDEN SAĞOLUN.BEBİŞLERİNİZLE MUTLU GÜNLERE
RUMUZ:2012 AĞUSTOS ANNE ADAYI :119: :119:

EN KALİTELİ BEBEK DETERJANI
http://www.kadinlarkulubu.com/agustos-anneleri/520429-kaliteli-bebek-deterjani.html

EN KALİTELİ BİBERON
http://www.kadinlarkulubu.com/agustos-anneleri/520276-kaliteli-biberon.html

EN KALİTELİ EMZİK
http://www.kadinlarkulubu.com/mayis...niz-almayi-dusunuyorsunuz-2.html#post24118612

canım benim çok geçmiş olsun ya.inanamıyorum akacak kan damarda durmamış resmen nasıl üzüldüm bilemezsin tekrar çok geçmiş olsun.
canım çok teşekkür ederim,sağol..çok şükür paşa daha iyi,yarın dikişleri aldıracağım.yine çok bağıracak sanırım,eli kolu tutulunca sinir oluyor.neyse ki dikişler alınınca biticek..kuzum benim..

canım kendi işyerin olması süpermiş.belki içerde Rüzgara bir oda ayarlayabilrsin,bulacağın bakıcı da oraya gelir,böylece gözün arkada kalmaz,hem de işine konsantre olursun.
evet kreş tavsiye edilmiyor ama yine de kar zarar durumuna bakmak lazım(ben öyle adlandırıyorum:) yani bırakacak yerin olmayınca,güvenmeyeceğin birine bırakmaktansa ya da işe gitmemen gerekecekse,yarım günü kreşte geçiresi iyi olabilir.sadece uyku ve yemek saatlerini iyi ayarlamak lazım,yani oyun kulubü gibi düşünmek gerek.
bu arada işlerinizde de başarılar dilerim.sormamın sakıncası yoksa,hangi sektördesiniz?

Evet Kendi işimin olması güzel de işte daha yeni oturtuyoruz düzenimizi. Ve Yapılacak çok iş var. Kendi işin olunca esneklik var ama daha çok çalışmak da gerekiyor:))
Ben de onu düşündüm bir odada baksın diye ama vallaha annemle bile geldiğinde peşimde, beni istiyor. Bakıcı olsa da beni isterse yine işe yaramaz. Ama bakacağız bir çaresine.
Biz Reklam ve yayıncılık sektöründeyiz canım. Reklam Ajansımız vardı. Şimdi Turizm sektörüne yönelik bir dergi çıkartıyoruz. Bulacağız bir yolunu ama annemle göndermiycem çoook özlerim ben o maymunu

oda olayını düşün bence de hem yanında olur hem ayrı olur senin varlığın bakıcıyı da daha dikkatli olmaya iter senin için de rahat olur diye düşünüyorum hani ben senin yerinde olsam direk bu yola başvururum hiçdüşünmem ama tabi sen bilirsin
arkadaşımın halası diş hekimiydi muayenenenin 2 odasını banyosu falan bir kapıyla şu gece kapıları var ya öyle kapattı yemek saatlerinde giriyordu onun dışında anne girmiyordu çocuklar belli bir yaşa gelene kadar kreş yaşına yani öyle devam etti

Evet sanırım öyle yapacağım. Şu anda en mantıklı ve uygun çözüm o. Şimdi arayışa giriştim. Bir kaç kişiyle görüştüm de daha birini bulamadım. Bu şartları kabul edecek, temiz, iyi birini bulmaya bakıyor iş. hadi hayırlısı diyelim. Yarımlarınız için de çok teşekkür ederim.

Bu aralar herkes yoğun herhalde, biraz durgunluk var forumda. Umarım tüm ekim annelerinin ve bebeklerinin keyfi yerindedir. Gerçi bebek değiller artık di mi, büyüdüleeer

Kızlaar, nerelerdesiniz? herkes çok yoğun herhalde.
Ben yukarıda büyüdüler demişim de bugün biraz moralim bozuldu açıkçası. Doktor kontrolüne gittik boyu 80, kilosu 9,750 çıktı. Sağlık ocağında 84 ölçmüşlerdi bu kadar fark mı çıkar ne güzel en azından boyu uzamış diyordum. Doktorumuz da "normal ama bir kaç test yapalım" dedi. Kan aldılar, nasıl ağladı, nasıl çırpındı oğluşum. Çıktığımızda hala elindeki yarabandını görünce ağlıyordu. Kan ve hormon değerlerine bakacak. Ben bizim doktorun olumlu konuşmalarından, kilo konusundaki yaklaşımından rahatlıyordum. Bizimki yine yememeye başlayınca dedim gidip biraz rahatlayayım her şeyin normal olduğunu görüp. ama doktor da test falan diyince şimdi çok moralim bozuldu. İnşallah sağlıklı çıkar sonuçlar. Her şeyi doğru yapayım dedikçe insan bazen fena çuvallıyor.

Esinruzgar;uzme kendini doktor normal diyorsa sorun yoktur doktoruna guven
kan sayimina bakar kani dusukse kan ilaci verir hem kan ilaci istah aciyor bence bi problem yoktur saglikli olsun da kilosu yeter ona zaten simdiki nesil obez kucucuk kizlar hamile gibi duruyorlar erkekler krza oyle bingil bingil her taraflari :)) bence zayif insan saglikli insan demek bu yuzden uzme kendini
bizimde bugun asimiz vardi biraz mizmiz onunla ugrasiyorum

bizim bu minikler gercekten buyuduler galiba!!!! bugun pazara gittik PEPE,KAYU cildirdi bide oyuncaklari gordukce nasil seviniyor ayu ayu(araba )diye uzanip almak istiyor alamayinca nerdeyse agliyacak gibi oluyor
yolda yururken(genelde yurutuyorum arabaya binmek istemiyor)elimi birakmak istiyor beyefendi kendisi yuruyecekmis!!!
butungun konusmak istiyor oglum birsaniye susarmisin diyorumhemen dudaklarini bukuyor,daha birkac hafta once herseyini veriyordu simdi bazi oyuncaklarini(ozellikle lego larini)elledilermi bir bagiriyor bacaksiz biyundan buyuk sesi cikiyor

kizlar bu arada kendi kilo durumunuz nadil?benim fena 57 ile hamile kalmistim simdi hala 63 kiloyum
aslinda ben hep 50-52arasiydim sigarayi birakinca 1 ayda 5kilo almistim hala veremedim kilolarimi kisin fazla takmiyordum da yaz gelince kiyafetler inceldi kotu duruyor bu kilolar

Teşekkür ederim canım, evet öncelik sağlıklı olması tabi ki. Kilo takıntım çok yoktu zaten, hem ben hem de baba zayıf yapılı normal olarak çocuktan tosun tombalak olmasını bekleyemem de işte %25'lik persantil eğrisinde gidiyorduk şimdi %10'a gerileyince doktor da dedi bir kaç test yapalım kan ve hormon seviyelerine bakalım, içimiz rahat etsin dedi. dedi de şimdi o testler çıkana kadar benim içim nasıl rahat edecek bakalım.
Evet dışarıdan bakınca çok zayıf duruyor hala 10 aylık gibi görünüyor, ama keyfi, hareketleri, sağlığı yerinde görünüyor. İnşallah öyledir. Hayır güzelce yese doysa diyeceğim ki tamam yapısı öyle, yiyip yakıyor. Ama öyle oturup iştahla yediği öğünler bayram ediyorum inanın. Yemeyen çocuk çok zor diye duyardım da aman derdim, ihtiyacı olanı yiyordur, yemiyorsa doymuştur, o kadar zorlanacak ne var diye düşünürdüm ama başıma gelince anladım ki öyle olmuyor.

Ben 52 kiloydum hamile kaldığımda, sigarayı da o dönem bırakmıştım . Şimdi 49-50 kilo civarındayım. Eski fiks halime döndüm ama tek fark göğüsler küçüldü, bel bölgesi biraz kalınlaştı.

esincim ,gerçekten işlerim çok yoğun bu ara ,bakamadım hiç foruma falan..sıkma canını hayatım, doktorun testlerin sonucuna göre,gerekli görürse mutlaka tedavi edici birşeyler verir. yani demek istiyorum ki Allah dermansız dert vermesin.ilerde bu zamanlarını hatırlayıp gülersin mutlaka:)sıpacık dersin Rüzgara seni yedirmek için az mı uğraştım diye..:)

canım ben 170 boyundayım,57 ile hamile kalmıştım,23 kilo aldım,gerçi oğlum da çok iri doğdu3 ay sonra oğlumun gaz sancılarının sıkıntısından 54 kiloya düştüm.şimdi tekrar 57 kiloyum. ama ne yazık ki sigaraya tekrar başladımkeşke başlamasaydım da 10 kilo fazla olsaydım..aksi gibi eşim de balıketi sever biliyo musun? göğüsler de çok küçüldü,emzirirken ne güzeldi :)
takma kilolara falan hem çok bi fazlan da yokmuş..

Son düzenleme:
kizlar masallah size ya ne guzel eski kilolariniza donmussunuz.
dediginiz gibi benimde goguslerim kuculdu sanki zaten buyuk degillerdi ama emzirirken superdi :)) bide kalcalarim biraz genisledi sanki.
neyse bu kilolarida vericem insallah,sipalar saglikli olsunda tek dert kilo olsun

Ben de hayatımda hiç 47'yi görmemiştim. 52 ile hamile kaldım şimdi de 56 kiloyum. Boyum da kısa 1.60. Hiçbir şeyden değil de gıdım ve göbeğimden sıkıntı çekiyorum. Sezeryan göbeğinden muzdaripim. Ebru Şallı'nın karınsavar cdsini alıp başlayacağım spora. Sıpa izin verirse tabi. Benden önce topu minderi alıp oturuyor yere =) Bir de çenesi açıldı her şeye "Bu nedir?" deyip duruyor.

Geçen gün de aşı yaptırdım boyu 87 kilosu 12.100 gr dedi hemşire. Ama boyu hiç 87 gibi durmuyor. Yanlış ölçüyor sağlık ocağı bunu anladım.

masallah kizina
o cd den benimde edinmem lazim aynen bende gobekten sikayetciyim dikis yeri oturunca kesiyor sanki butun gobek orda toplaniyor
arada oglumu ayaklarima oturtup mekik cekiyorum ama hemen oyuna ceviriyor benimde biraz gidim var ama o hep vardi zaten bide 100gr bile alsam hemen yuzumden belli oluyor bu arada benimdeboyum 1.65 kilom 63

Evet canım sağlık ocağında yanlış ölçüyorlar hem de 5 cm kadar:)) Bizimkinin boyunu en sonunda ben kendim ölçtüm 81 cm çıktı, hem de kaç kere ölçtüm 80-81 arasında çıkıyor ama sağlık ocağında 86 cm ölçtüler annem götürmüş geçen. Şu ayakta durulup kafasına hizlanan metal çubukla ölçülen alette mi ölçtüler sizinkini de? öyleyse yanlış, bence en iyisi duvara sırtını yaslatıp kendin ölç sanki en sağlıklısı o gibi geldi bana, bizim doktor da eksik ölçmüş.

Bu arada kan değerleri normal çıkmış, bakalım şimdi hormon testlerinin sonuçlarını bekliyorum.

Fatihpepe, ben doğumdan 7 ay sonra pilates yaptım Ebru Şallı programı ile 6-7 kilo verdim. Bacaklarım inceldi. Şu sıralar yine saldım kendimi tekrar başlamam lazım. Malum yaz geldi ince kıyafetler çıktı ortaya. Bu arada selülitsavar aldım ben. Bir kere yaptım gerçi kızım izin vermiyor sağolsun. Kilom direkt basen ve bacaklarda ortaya çıkıyor. Kalçamda çatlak ve selülit de var. Salı günü tekrar başlayacağım inşallah işe yarar.

Esinrüzgar; ben ölçmedim ama 80-82 cm falandır. Bebekken ölçtükleri gibi sedye üstündeki metreye yatırıp da ölçtü. Dediğin gibi kapıya bir ölçüm çubuğu yapayım en iyisi.

herkese merhaba uzun süredir yoktum kimbilir ne konular kaçırdım :26: rüzgar ata neredeyse 2 aydır yemek içmek hak getire formundaydı köpek dişlerinin dördü birden kabarınca yavrum yemek yemeyi unutmuştu resmen. çok şükür 2 haftadır işyahı açıldı doktorcumuzun vitamin desteğiyle ve dişlerin patlamasıyla huniyle gezen anne formatından yavaştan çıkıyorum. günde beş çeşit artı yok pastası böreği kurabiyesi çocuğun önüne mutfağı yıkıp ben de çadırı kuruyordum valla.

Bizimki 12kg 82cm çıktı kontrol ve aşı esnasında doktor beyendi. Havaların ısınması ve bolca park bahçe yapmamız nedeniyle evde vakit geçirmekte sıkıntılıyız biraz oyuncaklarının yüzüne pek bakmıyor evdeyken hep balkonda o yüzüne bakmadığı oyuncakları ve mandalları aşağı atmakla meşgul sıpa .

Bir haftadır gündemimde olan kilo verme konusuna değinmişsiniz sizde kızlar Ben 57 ile hamile kaldım 80 ile doğum yaptım şuan 60 kiloyum ve 5 kilo vermek istemekteyim. hergün 100 mekik 100 er den iki adet yan yağ yakma hareketi atlayabildiğim kadar ip ve survıvar da nihatın yaptığı ve benim en çok zorlandığım bir hareket var onu yapıyorum spor niyetine işte. boğazımı çok tutabildiğim söylenemez. Tek şikayetim karnım ve hafifden yanlardaki yağlar umarım vereceğim ama daha zevkli ve etkili bir göbek yakma yöntemi aramaktayım bilen varsa yazsın lütfen. Umarım herkes iyidir tim ekim ailelerine sağlık diliyorum gerisini zaten siz ayarlarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…