2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

herkes kilo verme derdinde ben de iyice zyıfladım o kadar ki kemiklerim batıyor bana 59 ile hamile kaldım 69 ile doğum yaptım şimdi 54 kiloyum azcık alsam iyi olur
ben güzel yemek yapamıyorum hahaah o yüzden sıkıntı olmuyor kilo vermek isteyenlere geleyim 1 ayda 4-5 kilo verirsiniz hehehe
mert eren de balkona bi sürü şey atmayı seviyor mandalların yarısı bahçede sürekli dışarı çıkma derdinde evde oturmak istemiyor oyuncakların yüzüne bakmıyor mert eren de 13 kilo 85cm çıktı aşımızı olduk pazartesi günü ağladı tabii kuzum
şu memeyi nasıl bıraktırıcam günde 2 kere emiyor ama artık işkence gibi oldu sürekli istiyor vermeyince atıyor kendini tabii saatlerini ben belirlediğim için sürekli yerlerde

emeeeeeeeel seni çok özledim gel artık ya

canım hoşgeldin tekrar aramıza..
benim Ata da köpek dişlerinin hepsini aynı anda patlatıyor,,gece bi söyleniyor,kaçıncı emzik oldu ısıra ıssıra deldiği Allah bilir.

benim Atam da 94 cm 15 kg.

canım karın yağlarını yakmak için spordan başka çaren yok ama daha iyi sonuç almak için sana bel korsesi tavsiye ederim. ama yün değil,nasıl anlatsam kalın plastik gibi düşün,lastik gibi beline dolayıp cırt cırtlıyosun.bende bel fıtığı olduğu için spor yaparken mecburen kullanıyodum,bel ve yanların incelmesini artıyoru,çünküğ çok terletiyor,zararı da yok.

herkesi öptüm,bu ara herkesler çok yoğun sanırım..ESİNRÜZGAR, test sonuçlarınız çıktı mı,umarım iyi çıkmıştır??

Selam herkese,

Kan testlerimiz güzel çıktı, diğer sonuçları bilmiyorum, henüz çıkmadı galiba, doktorumuz aramadı.

Pazartesi annemler gidiyor, ben daha bakıcı ayarlayamadım, bir kaç kişiyle görüştüm ama henüz sonuçlanmadı.

Bu arada önemli kararı da bugün verdim ve sütten kestim. Geceleri uyanıp emdiği için, benimleyken emmeden uyumadığı için annemler gitmeden bu işi çözmeye karar verdim bir anda, içime öyle doğdu. Anneme gittim öğlen, dedim 2 gece kalsın, sütten kesiyorum. Son kez emzirdim, kararlı olsam da hüzünlendim çok, içim gitti. Sonra onu oturtup güzelce anlattım "Şimdi son kez emdin, bu gece burda kalacaksın, sonra bu süt biticek, sen artık büyüdün, mamalarını yiyeceksin, sütünü bardaktan içeceksin, artık meme yok. sen büyüdün. anne seni çok seviyor." dedim. Anlarmış gibi dinledi güzel güzel, anladı da, ben çıkarken normalde gülümseyerek bay bay yapardı bu sefer kucağıma çıktı, sarıldı, tekrar emmek istedi, açmaya çalıştı. Annanesi aldı balonla dikkatini çekti o oynarken bay bay yaptım o da gülümsedi bay bay yaptı. Allaha şükrettim, 20. ayına girdi, bana bu kadar zaman emzirmeyi nasip ettiği için. 2 yaşına kadar devam edecektim ama artık nedense içime sütü kesmemiz gerektiği doğdu. Hayırlı olsun, kolay olsun inşallah. 2 gece sonra nasıl uyutacağım bilmiyorum ama emzirme dönemim bitti benim. Karışık duygular var içimde biraz hüzün, biraz merak, biraz heyecan, biraz rahatlama...

ben yavaş yavaş kesiyorum uzun zamandır gece vermiyorum uyanınca su veriyordum şimdi uyanmıyor şükür
gündüz de sadece belli saatte kadar emiyor sonra vermiyorum 5ten sonra yok mesela ama çok düşkün çok
hayırlı olsun bu aradaa

canım ne güzel yazmışsın öyle..
hayırlı olsun diyeyim ben de..eminim Rüzgar anlamıştır zaten,sıpalar herşeyi anlıyo artık maşallh..2 gün sonra da sourn olmaz göreceksin.gece uyku taktiği,yanına yatıyorum,biberonla süt veriyorum.sonra hemen koynuma girer zaten Ata.harika bir duygu ..çenemin altına sokar kafasını,sonra dönmeye başlar yatakta.bu arada sakin oğlum birazdan uykuya dalacaksın,annen yanında vs laflarını söylüyorum.merak etme seninki de kısa zamnda alışır duruma.ilk hafta biraz uzun sürebilir uyuması.zamanla kısalacaktır.

Sevgili Loveli
ben de azaltarak bıraktıracaktım, zaten gündüz emmiyordu kaç aydır, gece ve sabah uyanınca, ama işte öyle olmadı, bir gün azaltsak, ertesi gün daha çok emmeye başladı. Uykularının bölünmesini, dişlerinin çürümesini, iştahının kesilmesini istemiyorum. Kendim için değil onun için düşünüp verdim bu kararı umarım doğru yapmışımdır.

Quartacığım,
teşekkür ederim, bu kararı kesin olarak vermek önemliydi benim için. şimdi geri dönüş yok, artık bir şekilde uyuyacağız. Rüzgar da yanımda yatar emerek rahatlar biraz döner uyurdu. Şimdi yine yanında yatacağım, dediklerini uygulayacağım. Bakalım nasıl alışacağız. Emmeyi deneyecek kesin, umarım denemez, ama o zamana kadar sütüm kesilir inşallah diyorum.

zaten yeterince emdiler esinrüzgarcım artık kessek iyi olacak ben de kesmek istiyorum tümüyle ama nedense o gücü bulamıyorum bazen kolayıma geliyor sanırım ondan darısı başımızaaaaa

Masallah ogluna foto sunu gormustum yapili bir cocuk duruyordu ama boyunu bukadar uzun dusunmemistim.bir daha masallah ogluna

iyi geceler kizlar bakiyorum herkes meme yi biraktirmaya calisiyor.Fatih te cok duzensiz emiyordu yaklasik 10gundur falan gece emmeye kalkmiyor bende 18aydir ilk defa kesintisiz uyumaya basladim
3gundur de gunduz vermiyorum zaten bir kere emip birakiyordu bazen oyun olsun diye actirip emmden kapatiyorduk insallah bende biraktirabilirim arada emmek istiyor ama yok vermiyorum oyaliyorum
bende biraktirmaya karar verdigimde cok uzulmustum kendimi suclu hissetmistim
oglumunda kopek dislerinin dordude kabardi hatta ust iki tanesi gozukuyorlar 2gundur atesi vardi yanaklari ve bacaklari kizarmisti parca parca kirmizi duruyordu bugun doktora gittik alerjik olabilir dedi zaten kan testinde alerjisi cikmisti galiba bana cekmis bu konuda bende 4aydir nikel alerjisi diye bir illetle (metal alerjisi)ugrasiyorum neye elimi atsam aletji yapiyor insallah oglum boyle olmaz
zaten memeyide birazda bu sebeple birakmak istiyorum cunku gerektiginde ilac icmem gerekiyor

teşekkürler qarta maşallah ATA ya hımm evet ona benzer bir korsem var aslında yün değil ama çok sıkı terleten birşey gayet mantıklı aslında güzel bir fikir el şükran

Kızlar maşallah ne güzel ilerliyorsunuz. Ben kendimi avutuyordum az emiyor zaten diye ama sıpa şu günlerde üstüme düşmeye başladı. Kesin kes bıraktırmam gerek. Şöyle göğüslerine salça falan sürenler oluyormuş onlar gibi yapsam mı diyorum ama yanlış mı olur acaba diyorum. Memeyi çok seviyor çünkü pat diye böyle bir şey yapsam psikolojisi bozulur mu ki :/ Yanına yatıp uyutmaya çalışsam yıkar ortalığı. Ben de çok sabırsızım, kaldım ortada. Anneme yollasam iki gün dayanamam. Amaaannn bugün tüm gün emdi nerdeyse. Bu akşamdan itibaren vermeyeyim bakalım nolacak.

goguse birsey surmek bana da dogru gelmiyordu ama gecen gun iyice oyuna cevirdi actirip birkere emip birakiyordu bende biraz nar eksisi surdum(oglum eksiyi seviyor limonu agzini eksitmeden yiyiyor)oyle bile hem emdi hem guldu ama ondan sonra bak oglum aci dedim artik once bi uzaniyor gogusume sonra aci diyor
ama ben uzulmedim boyle olduguna gogusumu suan versem yine emer ama acil olarak bi sekilde biraktirmam gerekiyordu cunku;alerji ilaci iciyorum yeri geliyor igne oluyorum,serum veriyorlar hepside kortizonlu ilaclar
insallah siz daha saglikli bi sekilde biraktirabilirsiniz

mestcan;gecen gun gecmis sayfalari okuyordum senin dogum gunu foto larini gordum ugurbocegi gibi domatesli bisy yapmistin am domaesleton altindeki neydi anlayamadim yazrmisin ne oldugunu cok guzel duruyorlatdi bende boyle degisik ikramlar hazirlamayi cok seviyorum senin yaptiklarinda bayagi degisk geldi he bide ordek gibi bisey vardi onuda yazarsan sevinirum tel.den baglaniyorum fotolar kucuk duruyor anlayamadim

ben 1 ay önce kestim,çünkü uykularımız çok fazla bölünüyordu artık,kestiğiniz zaman evin kalabalık olması yada hiç değilse 1 yakınınızın olması çok büyük avantaj,bebeğin dikkati sürekli sizde olmamış oluyor böylece.iştahları artıyor ve uykuları daha az bölünüyor.

Evet dün akşam inat ettim meme vermedim. 9.30'da uyutmaya başladım saat 10.30'da zar zor uydu. Ağlaya ağlaya helak oldu, içim gitti ama tuttum kendimi. Önce yanına yattım ama ıı ıh iki saniye bile durmadı. Ayağıma aldım kalktı. Kucağımda uyudu işte. Omzumda ağladı sonra göğsüme yattı falan. Ama gece uyandı emdi geri yattı sıpa =) Gece uyanmıyor hiç ama uyandığı zaman da emmeden uyumuyor. Bugün de vermeyeceğim bakalım nolacak.

Fatihpepe; tariflere gelince. Domateslerin altında tost ekmeği var, fincanla kesmiştim. Tuzlu bisküvi de koyabilirsin. Civcivleri de haşlanmış patatesten yapmıştım. İçine bir parça da tereyağ koymuştum. Burnu falan da havuçtan.

mest can ben de haftaya memlekete gidicem kuzenler köye götürürüm diyorum oyalanır keserim inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…