2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Evet şu ana kadar ki memeden kesme tecrübemi paylaşırsam;

iki gecedir anneannede yatıyor, gündüzleri gidip görüyorum ama en zoru gece emmeleri olduğu için gece orada bıraktım. Bir kaç kere uyanmış annem uyutmuş, 6'da tamamen uyanıyormuş iki gündür. Benimle de uyanıyordu ama emip uyuyordu. Annem de süt içirmiş ama uyutamamış. Bu öğlen gittim, beni görür görmez "meme, meme" diye kucağıma çıktı, yok diyorum inat ediyor koltuğu işaret edip " otuy otuy" diyor oturtuyor beni, sonra kucağıma çıkıyor açmaya çalışıyor, ne söylesem fayda etmedi. bir şey mi sürsem dedim, acı falan, kıyamadım, ben de yara bandıyla uçlarını kapattım, bunu da yapmak istemiyordum ama başka çarem kalmadı, çok ısrarcı çünkü. Açtı baktı, korkar mı acaba dedim ama yok, açmaya çıkartmaya çalışıyor bandı. benim elimi götürüyor, aç aç diye açılmıyo dedim, süt bitmiş artık dedim. babasını çağırıyor:)) elledi, oynadı, öptü, kapattık, bu şekilde devam edeceğim, bir süre sonra bırakır peşini umarım. Bu arada gerçekten çok emiyormuş herhalde, ben artık sütüm gelmiyor sanıyordum ama şuanda ikisi de taş gibi şişti ve çok ağrıyor. Asıl sınav bu gece, nasıl uyutacağız evde, bakalım:)

ben nar ekşisi sürdüm önce kokladı tadına baktı acı dedi gitti geldi baktı olacak gibi değil emdi sonra yara bandı koydum kar etmedi çekmeye çalışıyordu bandı canım acıdı yapacak bişey kalmadı çıkardım ben de

ben ilk 2,3 gün geceleri kalktıkça kalktım pışpışlayıp evde gezdirdim,2,3 hafta kesinlikle unutmadı.dün açtım ne tepki vericek diye ,baktı güldü güldü,yaklaştı ama emmedi .gündüzleri zaten çok istemiyordu son zamanlarda.

kızlar konuyla alakasız ama ne olur cevap verin
hafta sonunu kayınvalidemlerde geçirdik orda eltilerimin çocukları falan su çiçeği olmuştular haberim yoktu bende aldım kucağıma çocukları ben şu anda eve geldim 13 aylık yeğenim var acaba kucağıma aldığım için mikrop bulaşmışmıdır ve ye yeğenime bulaştırmaktan korkuyorum ne yapmam lazım acil cevap

tv de dinledim kız çocukları 20 ay erkek çocukları 24 ay emmesi gerekiyomuş benimkide 18 haziranda 20 aylık olcak. bende o zaman kescem inşallah ama aşırı düşkün gece kaç sefer uyanıyo sayamıyorum. işim çok zor yani.bu arada kızım bademcikleri iltihaplandı.kaç gündür ateşi var gece hiç uyumuyo.tüm hasta bebişlere acil şifalarrrrrrrrrrrrr

Evet unutması kolay olmayacak gibi görünüyor, ama ben kararlıyım, bandı çıkarmayı denedi ama yapamayınca pes etti. Olmadı en sonunda bir şeyler sürmeyi de denerim.
Evet Sevgili Hedi, belki 24 ay emmesi gerekiyor ama herkes bir genelleme yapıyor, uzmanlar bile görüş farklılığındalar, sağlıkçılar 24 ay emsin diyor, kişisel gelişimciler 12 ay diyor, bazı kültürler 12 ay emziriyor, bazıları 7 yıl:))
Açıkçası 24 ay emzirmek bana çok uzun geldi, iştahını, uykusunu kaçırıyordu, yoksa benim işime gelir tabi emzirmek, uyansın ver memeyi uyur, mızıldasın ver memeyi susar, karnı açıksın yapışsın, ağlasın emsin. Çok kolaydı gerçekten. Sabaha karşı uyanıyordu emip uyuyordu oh mis. Bu sabah kalktık 6 da, süt verdim biberonla olmadı, su verdim olmadı, salladım, gezdirdim yok illa ki emmek istiyor, uyutamadım düzenimiz bozuldu iyice, umarım düzelir. 20 ay emdi benim oğlum ben annesi olarak içgüdüsel olarak bu kararı verdim, uzmanlar 2 yaşına kadar emzirin deseler de benim içimden böyle geldi, buna da şükür.

uocak ayinda acil e gittigimde doktora;emziriyorum ona gore ilac verin dedim,bir ara bana bakmaya geldiginde oglumu gordu
bu koca adam olmus emzirme artik dedi
bende 2yasina kadar emsin deyince kim dedi?doktoruna sor bakalim ne diyecek dedi
yani dediginiz gibi her doktorun gorusu farkli herkes ici nasil rahat ediyorsa oyle davransin
ben soyle dusunuyorum ilk aylarda 1er kilo aliyorlardi artik 3ayda falan 1kilo aliyorlar yani ilk aylar gibi etkili degil anne sutu

Hedi çok geçmiş olsun, biran önce iyileşir inşallah kızın.

Bizim emme maceramız da devam ediyor. Pazar günü hiç vermedim o da istemedi. Öğlen ve akşam eşim ayakta sallayarak uyuttu. Ben uyutamadım malesef. Eşim birden kesmesen keşke bir iki ay daha dayan deyince onu kırmak istemedim. O iki yaşına kadar emzirmemden yana çünkü. Pazartesi kahvaltıdan sonra verdim. Öğlen 2'ye kadar uyumadı inat ettim sallayarak uyuttum. Akşam da aynı şekilde babası uyuttu. Bugün sabah 7'de ağlayarak uyandı uyusun diye meme verdim. Ama yanlış yaptım galiba, yüz verdikçe daha çok istemeye başladı. Günde bir kere vereceğim artık. Yatarken emmesin yeter diyorum. İşimiz zor gibi kızlar ama hayırlısı bakalım inşallah biz galip geliriz =)

Masallah ogluna foto sunu gormustum yapili bir cocuk duruyordu ama boyunu bukadar uzun dusunmemistim.bir daha masallah ogluna
sağol canım,evet oğlumun maşallahı var,1 yaşında emzirirken herkes garip garip bakıyodu bize,bu yaştaki çocuk emzirilir mi diye,Ata yı 3 yaşında falan sanıyolardı:)

canım ben öyle midesini bulandırarak bıraktırmayı pek doğru bulmuyorum,sonuçta anneye yakın olmak için emmek istiyolar bizi...Ata şimdi kafasını koynuma sokar öyle uyur.hatta bu ara üstüme yatıyo,sarılıp yatıyo,uykuya dalmadan iniyo üstümden:) biraz ayakta sallamayı denesen,gerçi o da alışkanlık yapıyo da, ya da en iyisi UYKU ARKADAŞI..ben pepee oyuncağı almıştım küçük bişi,böyle yumuşak bi oyuncak olsun ama eliyle oynayacağı kavisleri falan da olsun..onunla oynaya oynaya dalıyolar uykuya..
emzirmemeye önce sen kesin karar ver ki,o da hisstsin bunu,en ufak tereddütte hemen yüz buluyo sıpacıklar..:)
kolay gelsin canımcım..

Ata her zaman 6.30 gibi uyanıyo zaten,en geç 7 de kalkar.gece erken yattığı sürece sorun olacağını sanmam,yani ben alıştım en azından..gece hiç uyanmayınca ,sabah kalktığım saatn önemi yok bana:)
maşallah ne süt varmış sende,aman dikkat et canım,ben emzirirken süt birikmesi oldu,ateş falan yaptı ,operasyon geçirdim mecburen...

hepinizi öpüyorum kuzucuklarınızla beraber..

Ben de günde bir kereye düşürdüm yavaş yavaş olsun dedim istediğinde oyalıyorum gece vermeyi çok önceden kestiğim için o konuda sıkıntım yok gündüz sıkıntı oluyor ama bakalım

kizlar merhaba
memeyi biraktirma maceralariniz nasil gidiyor?
bizim 1hafta oldu ama az once goguslerim biraz aciyor diye baktim daha dokunmamla sut sizmaya basladi ne olucak boyle bilmiyorum kendiliginden sutum kesilir mi acaba?
memeden kesenler siz neler yaptiniz?sutunuz kendiliginden gitti mi?
bi de dun gece uyuturken emzigini vermedim hic mikirdanmadan hemen uyudu zaten birtek uyuturken veriyordumm gunduz hic ortaya cikartmiyordum insallah emzigide hemen birakir bide bu yaz bezdende kurtulursak hic bir problemimiz kalmayacak

Biz fenalardayız. Sıpa evin içinde yüzü asık geziyor Annem geldi iki gün kaldı yanımda ondan yüz buldu daha çok istedi. Uyuturken vermedim ama inat ettim gündüzleri ayağımda zar zor uyuttum. Akşamları da annem uyuttu. Ama uyku saatlerimiz altüst oldu. Mesela bugün 9da uyandı, 15.30'da zor uyuttum. Sabrım da tükeniyor hırpalıyorum az galiba, içim de sızlıyor ama napim. Ciddi ciddi emzirmek istemiyorum, artık eziyet oluyor bana. Umudu keser inşallah. Bu arada doğru düzgün süt de yok. Bi gün hiç emzirmedim göğsüm dolmadı bile. Ağrı sızı hak getire.

ben ameliyat olduktan sonra daha çok soldan emzirmeye başlamıştım 6-7 aydır.giderek azalmıştı sütüm.5 aydır emzirmiyorum,sıktığımda hala geliyor.tamamen kesilmesi zaman alıyoru sanırım ama rahtasız edici boyutta değil tabii şu anda..
giderek azalır merak etme..hayırlı olsun bu arad canım..:)

oy kıyamam ben ona ,demek yüzü asıldı..alışır canım merak etme,ilk başta uyku saatleri çok şaşıyo ama o da düzene girer yavaş yavaş...
anne olmak böle bişi heralde zaten,bend e kızıyorum bazen sonra da vicdan azabı...yalnız değilsin merak etme..uyutmaya çalışmak en demek çok iyi bilirim,insanın sinirlerini yıpratıyo...ama bu dönem geçici merak etme,uyumuyosa çık odadan,sinirlendiğini hissedince inadına yapıyolar...bi de devamlı sırtını okşa,merak etme birazdan uyuyacağız,sakin ol falan de,işe yarıyo..ben hiç tahmin etmemiştim ama 2 söyleniyo sonra yatıyo benimki..

öptüm sizi...

bu arada söylemey, unuttum..ayın 21. de 4 günlüğüne yurtdışına çıkıyorum.Artık Ata da büyüdü,nasıl tepki verecek hiç bilmiyorum.sizlerden yakı zamanda yaşayan oldu mu böyle bi durum?

günde bire hala devam ama o günde bir saatlerinde acısını çıkarıyor
benimde dolmuyor zaten normalde de çok yoktu
bu arada söylemey, unuttum..ayın 21. de 4 günlüğüne yurtdışına çıkıyorum.Artık Ata da büyüdü,nasıl tepki verecek hiç bilmiyorum.sizlerden yakı zamanda yaşayan oldu mu böyle bi durum?

bilmiyorum hiç bırakmadım canım

benim kızım 1 aya kadar unutmadı ve sütte 1 ay boyunca kesilmedi,şimdi azar azar kesiliyor ,kararlı olun derim,aynı süreci tekrar tekrar yaşamak daha zor olur her ikiniz içinde.

ben cok kararliyim zaten kararli olmak zorundayim cok slk alerji ilaci iciyorum(kortizonlu) huysuzlandiginda gogusume yasliyorum tepkisine bakmak icin memeyle alakasini kesmis durumda
insallah goguslerimde bi sorun olmadan sutum kesilir

kizlar gunaydin
az once doktordan geldim oglum su cicegi cikartiyor
doktora cicek asisi yaptirmaya her gittigimde ya hafif oksuruyor yada baska bisey oluyordu bizimde su cicegi asimiz kalmisti yaptiramamistim
insallah kolay atlatiriz

kizlar gunaydin
az once doktordan geldim oglum su cicegi cikartiyor
doktora cicek asisi yaptirmaya her gittigimde ya hafif oksuruyor yada baska bisey oluyordu bizimde su cicegi asimiz kalmisti yaptiramamistim
insallah kolay atlatiriz

canım çok geçmiş olsun üzüldüm gerçekten.inşallah kısa zamanda sıkıntısız atlatırsınız..
bu ara hem kendi alerjik hastalıklarınız hem oğlunuzunki, üstüste gelir zaten hep.. inşallah biran önce ikiniz de iyi olursunuz..
şu mevsim geçişini atlatsak bi an önce ben de çok alerjik bi insanım,ilaçlar da miskin yaptı beni iyice,astımım azdı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…