- 22 Aralık 2010
- 676
- 5
- 46
Evet şu ana kadar ki memeden kesme tecrübemi paylaşırsam;
iki gecedir anneannede yatıyor, gündüzleri gidip görüyorum ama en zoru gece emmeleri olduğu için gece orada bıraktım. Bir kaç kere uyanmış annem uyutmuş, 6'da tamamen uyanıyormuş iki gündür. Benimle de uyanıyordu ama emip uyuyordu. Annem de süt içirmiş ama uyutamamış. Bu öğlen gittim, beni görür görmez "meme, meme" diye kucağıma çıktı, yok diyorum inat ediyor koltuğu işaret edip " otuy otuy" diyor oturtuyor beni, sonra kucağıma çıkıyor açmaya çalışıyor, ne söylesem fayda etmedi. bir şey mi sürsem dedim, acı falan, kıyamadım, ben de yara bandıyla uçlarını kapattım, bunu da yapmak istemiyordum ama başka çarem kalmadı, çok ısrarcı çünkü. Açtı baktı, korkar mı acaba dedim ama yok, açmaya çıkartmaya çalışıyor bandı. benim elimi götürüyor, aç aç diye açılmıyo dedim, süt bitmiş artık dedim. babasını çağırıyor:)) elledi, oynadı, öptü, kapattık, bu şekilde devam edeceğim, bir süre sonra bırakır peşini umarım. Bu arada gerçekten çok emiyormuş herhalde, ben artık sütüm gelmiyor sanıyordum ama şuanda ikisi de taş gibi şişti ve çok ağrıyor. Asıl sınav bu gece, nasıl uyutacağız evde, bakalım:)
sağol canım,evet oğlumun maşallahı var,1 yaşında emzirirken herkes garip garip bakıyodu bize,bu yaştaki çocuk emzirilir mi diye,Ata yı 3 yaşında falan sanıyolardı:)Masallah ogluna foto sunu gormustum yapili bir cocuk duruyordu ama boyunu bukadar uzun dusunmemistim.bir daha masallah ogluna
canım ben öyle midesini bulandırarak bıraktırmayı pek doğru bulmuyorum,sonuçta anneye yakın olmak için emmek istiyolar bizi...Ata şimdi kafasını koynuma sokar öyle uyur.hatta bu ara üstüme yatıyo,sarılıp yatıyo,uykuya dalmadan iniyo üstümden:) biraz ayakta sallamayı denesen,gerçi o da alışkanlık yapıyo da, ya da en iyisi UYKU ARKADAŞI..ben pepee oyuncağı almıştım küçük bişi,böyle yumuşak bi oyuncak olsun ama eliyle oynayacağı kavisleri falan da olsun..onunla oynaya oynaya dalıyolar uykuya..Kızlar maşallah ne güzel ilerliyorsunuz. Ben kendimi avutuyordum az emiyor zaten diye ama sıpa şu günlerde üstüme düşmeye başladı. Kesin kes bıraktırmam gerek. Şöyle göğüslerine salça falan sürenler oluyormuş onlar gibi yapsam mı diyorum ama yanlış mı olur acaba diyorum. Memeyi çok seviyor çünkü pat diye böyle bir şey yapsam psikolojisi bozulur mu ki :/ Yanına yatıp uyutmaya çalışsam yıkar ortalığı. Ben de çok sabırsızım, kaldım ortada. Anneme yollasam iki gün dayanamam. Amaaannn bugün tüm gün emdi nerdeyse. Bu akşamdan itibaren vermeyeyim bakalım nolacak.
Ata her zaman 6.30 gibi uyanıyo zaten,en geç 7 de kalkar.gece erken yattığı sürece sorun olacağını sanmam,yani ben alıştım en azından..gece hiç uyanmayınca ,sabah kalktığım saatn önemi yok bana:)Evet şu ana kadar ki memeden kesme tecrübemi paylaşırsam;
iki gecedir anneannede yatıyor, gündüzleri gidip görüyorum ama en zoru gece emmeleri olduğu için gece orada bıraktım. Bir kaç kere uyanmış annem uyutmuş, 6'da tamamen uyanıyormuş iki gündür. Benimle de uyanıyordu ama emip uyuyordu. Annem de süt içirmiş ama uyutamamış. Bu öğlen gittim, beni görür görmez "meme, meme" diye kucağıma çıktı, yok diyorum inat ediyor koltuğu işaret edip " otuy otuy" diyor oturtuyor beni, sonra kucağıma çıkıyor açmaya çalışıyor, ne söylesem fayda etmedi. bir şey mi sürsem dedim, acı falan, kıyamadım, ben de yara bandıyla uçlarını kapattım, bunu da yapmak istemiyordum ama başka çarem kalmadı, çok ısrarcı çünkü. Açtı baktı, korkar mı acaba dedim ama yok, açmaya çıkartmaya çalışıyor bandı. benim elimi götürüyor, aç aç diye açılmıyo dedim, süt bitmiş artık dedim. babasını çağırıyor:)) elledi, oynadı, öptü, kapattık, bu şekilde devam edeceğim, bir süre sonra bırakır peşini umarım. Bu arada gerçekten çok emiyormuş herhalde, ben artık sütüm gelmiyor sanıyordum ama şuanda ikisi de taş gibi şişti ve çok ağrıyor. Asıl sınav bu gece, nasıl uyutacağız evde, bakalım:)
ben ameliyat olduktan sonra daha çok soldan emzirmeye başlamıştım 6-7 aydır.giderek azalmıştı sütüm.5 aydır emzirmiyorum,sıktığımda hala geliyor.tamamen kesilmesi zaman alıyoru sanırım ama rahtasız edici boyutta değil tabii şu anda..kizlar merhaba
memeyi biraktirma maceralariniz nasil gidiyor?
bizim 1hafta oldu ama az once goguslerim biraz aciyor diye baktim daha dokunmamla sut sizmaya basladi ne olucak boyle bilmiyorum kendiliginden sutum kesilir mi acaba?
memeden kesenler siz neler yaptiniz?sutunuz kendiliginden gitti mi?
bi de dun gece uyuturken emzigini vermedim hic mikirdanmadan hemen uyudu zaten birtek uyuturken veriyordumm gunduz hic ortaya cikartmiyordum insallah emzigide hemen birakir bide bu yaz bezdende kurtulursak hic bir problemimiz kalmayacak
Biz fenalardayız. Sıpa evin içinde yüzü asık geziyorAnnem geldi iki gün kaldı yanımda ondan yüz buldu daha çok istedi. Uyuturken vermedim ama inat ettim gündüzleri ayağımda zar zor uyuttum. Akşamları da annem uyuttu. Ama uyku saatlerimiz altüst oldu. Mesela bugün 9da uyandı, 15.30'da zor uyuttum. Sabrım da tükeniyor hırpalıyorum az galiba, içim de sızlıyor ama napim. Ciddi ciddi emzirmek istemiyorum, artık eziyet oluyor bana. Umudu keser inşallah. Bu arada doğru düzgün süt de yok. Bi gün hiç emzirmedim göğsüm dolmadı bile. Ağrı sızı hak getire.
günde bire hala devam ama o günde bir saatlerinde acısını çıkarıyorkizlar merhaba
bizim 1hafta oldu ama az once goguslerim biraz aciyor diye baktim daha dokunmamla sut sizmaya basladi ne olucak boyle bilmiyorum kendiliginden sutum kesilir mi acaba?
bi de dun gece uyuturken emzigini vermedim hic mikirdanmadan hemen uyudu zaten birtek uyuturken veriyordumm gunduz hic ortaya cikartmiyordum insallah emzigide hemen birakir bide bu yaz bezdende kurtulursak hic bir problemimiz kalmayacak
benimde dolmuyor zaten normalde de çok yoktuBiz fenalardayız. Sıpa evin içinde yüzü asık geziyorAnnem geldi iki gün kaldı yanımda ondan yüz buldu daha çok istedi. Uyuturken vermedim ama inat ettim gündüzleri ayağımda zar zor uyuttum. Akşamları da annem uyuttu. Ama uyku saatlerimiz altüst oldu. Mesela bugün 9da uyandı, 15.30'da zor uyuttum. Sabrım da tükeniyor hırpalıyorum az galiba, içim de sızlıyor ama napim. Ciddi ciddi emzirmek istemiyorum, artık eziyet oluyor bana. Umudu keser inşallah. Bu arada doğru düzgün süt de yok. Bi gün hiç emzirmedim göğsüm dolmadı bile. Ağrı sızı hak getire.
bu arada söylemey, unuttum..ayın 21. de 4 günlüğüne yurtdışına çıkıyorum.Artık Ata da büyüdü,nasıl tepki verecek hiç bilmiyorum.sizlerden yakı zamanda yaşayan oldu mu böyle bi durum?
kizlar merhaba
kizlar gunaydin
az once doktordan geldim oglum su cicegi cikartiyor
doktora cicek asisi yaptirmaya her gittigimde ya hafif oksuruyor yada baska bisey oluyordu bizimde su cicegi asimiz kalmisti yaptiramamistim
insallah kolay atlatiriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?