2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

mestcan bunları bende çok istiyorum,istiyorumda olurmu emin değilim hanımlar kuzuların konuşma durumu nasıl ?birde tuvalate alıştırmayı ne zaman düşünüyorsunuz ? malum yaz geliyor,havalarda ısınınca pişik probleminin önüne geçmek çok zor olucak.

merhaba......
oglum hala cumle kuramiyor gordugu herseyin adini soyluyor ama derdini tek kelimeyle anlatiyor.herkesin boylemi yoksa benim oglum biraz tembel mi cikti :))
becerebilirsem bu bezden kurtarmak istiyorum zor olacak gibi gozukuyor ama gecengun altini actim yeni bez getirene kadar poposu hava alsin dedim odaya bir geldim oglum yere isiyor :)))) annem panik yapinca oglumda biranda durdu galiba hala cisini yaparken fark etmiyor
ama kakasini yaparken!!! anne gaga(kaka) diyor gel tuvalete yapalim diyorum e eeee diyor istemiyor
Allah hepimizin yardimcisi olsun
sutten kesmeye gelince 2hafta oldu birakali ama hala aklina geldikce gogusume yapisiyor dikkatini dagitinca unutuyor....

benim kuzuda cümle filan hak getire daha 10 kelime anca varsa söylediği,ama büyük kızımda böyleydi benim,gelişim aşamaları aynı.

odasını ben de ayıracam temmuz gibi tuvalet eğitimi için hazır değil gibi kakasından rahatsız değil söylemiyor da o yüzden sanırım 2.5 yaşında yaparım geç kalmam umarım
konuşması iiyi cümle kuruyor mert eren şarkıları söyliyor ali babanın çiftliği var diyor mesela kuvak kuvak kuyruğun nerede kuyruğum yok diyor gibi artık derdini anlatıyor
ah zaten popodan sıkıntılıyız kızarıyor bazen mantar oluyor çok terliyor sanırım pişik sıkıntımız çok olacak

kızlar maşallah bebişlerinize..ata paşa cümle kuramıyor.yani aslında biraz değişik ,anne,baba gel falan diyor.benzer kelimler sölüyor..ama devamlı değil. bunun yanında 1 yaşında babaanne dedi çok net olarak ama şu an söylemiyor.yani kısacası daha küçükken söylediği kelime ve cümleleri unuttu gibi..geçen gün pepee şarkısını söledi şok oldum..yaşasın yemek falan dedi..sanırım hepsini kaydediyor ve bir anda çıkaracak..:)
tuvalet için denemelerim oldu,yemekten sonra kakasını yapar o zamanlarda oturttum tuvalete ama kabız oldu..günlerce çıkamadı tuvalete..sanırım bizim için erken..o yüzden şimdilik askıya aldım eğitimi..
mestcan şekerim,isteklerinin 2 sini yapmıştım önceden 6 aydır odasında yatıyor ve sütten kestim. darısı başına..
bu arada kızamık,s.çiçeği falan çıkarmıcaklar bildiğim kadarıyla,çünkü artık aşılarını oluyorlar. bi,zim zamanımızdaki gibi değil...karma aşıda var kızamık kızamıkcık.su çiçeğini de özel yaptırdık.ayşeciği de öpüyorum seni de..

simay durmadan şarkılar söylüyor ama lalalalalala şeklinde daha çok ,işin pratiğini çözmüş bu ara sayılara merak sarmış durumda.
odasınıda şuan ayıramam bana fena alışmış durumda her sabah yanımdaki beşiğinden çıkıyor bir bakıyorum koynumda uyuyor,daha hiç sektirmedi.lovelim mert eren hep önde gidiyordu zaten maşallah.pişiğe simayda çok yatkın ne yapıcam bilmiyorum,şimdiden hep kremliyorum,yaza ne yapıcaz hiç bilmiyorum.

loveli masallah ogluna zaten senin oglun bayagidir cumle kuruyordu valla benimki biraz tembel cikti Fatih inde kurdugu tek cumle-(sarki olarak)pepe pepe cok agliyor.bu sarkiyi neredeyse yasindan beri soyluyor
bir de kizlar pisik icin ne kullaniyorsunuz ben su ciceginden dolayi su degdirmemeye calisiyorum galiba islak mendiller yuzunden ilk defa boyle pisik oldu Z.yagi ile biraz hafifledi ama heran artabilirvoyle duruyor

oglum su cicegi asisi olmadi diyemi cicek oldu acaba ben nezaman asi icin gitsem doktor yok hiriltisi var,yok oksuruyor deyip yapmadan gonderiyordu(alerjik astim baslangici vardi)bende havalar biraz duzelsin iyilessin oyle yaptiririm diyordum ama cicekvoldu yaptirana kadar zaten adi icin ilk 15.ayda cagirmisti

birde gorumcemin oglu 6.sinifa gidiyor su cicegi oldu ama gorumcem oglunun asisinin oldugunu soylemisti yinede cicek oldu simdiki asilar daha mi farkli acaba???

Quarta inşallah ben de o aşamaya gelirim. Tuvaletten pek emin değilim zaten, arada gelip ee diyor bakıyorum kaka yapmış ama aklına eserse. Ama aşıdan emin değilim. Biz de hepsini yaptırdık ama öninde sonunda çıkarıyor diyolar, hafifolur heralde. Cümle de kurmuyor pek, şarkı söylüyor güya anlamsızca mırıldanıyor. Alfabe okuyan bebek almıştım onu taklit ediyor işte. Bir de anne atta gitti diyor =) Anneden önce de anneanne dedi. Bakalım konuşmalarından sonra neyi bekliyor olacağız =)

Pişik için sebamed öneririm, Ayşe de sık sık pişik olur hem de yara döker. Sebamed ve zeytinyağ tek kurtaırcımız.

herkeze günaydın :)
bu sabah kan verdim arkadaşlar bakalım ne olacak.
benim biricik kızım öksürüyor ve bogazları kulakları iltihapliymış buyrun yine antibiyotik
kızımda sayı sayma konusunda 1 den yukarı gidemedi işine gelmiyor ama artık anne gitti, baba hadi kalk, baba mama ver, gibi 3 kelimeli cümleler kullanıyor
birde biz ne desek taklit ediyor mesela dışarıya gidiyoruz dediğimiz zaman oda aynısını tekrarlıyor.
artık mercimekli sebze çorbasından nasıl bıktıysa görünce öööö diye bagırıp kaçmış dün.
değişik yemekler bulmak lazım. çorba yapmıycam artık.
bizde durumlar böyle.tatil planları için birbirimize yardım edelim kızlar ilk tatillerimiz olucak ne götürmemiz gerek nerelere gitmek gerek vs.
hepinize iyi günlerr

canım hayırlısı olsun,haberlerini bekliyorum,inan ben de çok merak ettim,içime doğdu sanırım hamilesinnn:)
geçmiş olsun tatlım ,bu ara çok salgın sanırım,etrafımda bi sürü insan hasta.eşim de öksürüyodu sabah,umarım hasta olmaz ata ya da bulaştırmaz,zira ben pazartesi yurtdışına gidiyorum.bakalım benim bıdık ne yapacak ben yokken...
canım akşamları ne yediriyosun ki kuzucuğa,yani kendi yediklerimizden yiyorlar artık.ben öğlenleri çorba içiriyorum,değişik karışımlı çorbalarım var ..sıkılınca bulgur pilavı,kabak yemeğivs. yiyor öğlen,akşam da biz ne yersek ....
biz geçen sene de gitmiştik tatile. sizinki bu sene yakın galiba,gerçi yeni bebişle sen bol bol uyursun artık
tatil için ayrıca yazışırız,öpüyorum seni..

kızlar ben pişik kremi olarak chicco kullanıyorum çok memnunum.popuşa azcık kızarsa hemen sürüyorum,3-4 saate hi,çbişey kalmıyo.
saf zeytinyağı da her zaman her derde çare...

tahlil sonuclarini merakla bekliyorum ..bu arada kizina cok gecmis olsun galiba salgin var benimde esim ayni sekilde hasta insallah ogluma da bulasmaz zaten cicegimiz yeni yeni gecmeye basliyor...
bende ogluma kabak corbasi yapiyorum sutlu,dere otlu
pirincli havuc corbasi yaliyorum(yogurt_yumurta terbiyeli)tabi bu corbalari aksam yemeginde bizde iciyoruz ama corba secimini hep ogluma gore yapiyorum bunlarin disinda tabii mercimek,yayla,un corbasi gibi corbalarda yapiyorum

tatil icin nasil hazirlik yapmak getekir benimde fikirlete ihtiyacim varen iyi fikir verecek olan esinruzgar antalyada yasiyordu galiba baskasiyla karistirmiyorsam

kızlar kan sonucum 0.234 çıktı negatif yanı
nasıl rahatladım bilemezsiniz.böyle korkuyla yaşanmaz canım.
şu beslenme konusunu bi otutturamadım kızım evlenip gidecek ben hala otutturamadım
günlük sebzesini yese etini yemiyo sütünü içse yoğurdunu yemiyo vs.. 1 gün bile istediğim gbi yediremiyorum kızımı
bu hafta çok yogun bi haftaydı çok yorgunum tatil planlarım başladı
quartacım canımcım çok tatlısın mşlh.
hemen beni hamile yaptın :) sende tez zamanda gidip gelirsin inş. oğlunun atletini falan al yanına.
merak eden arkadaşlarım çok saollun güzel dilekleriniz için ayrıca tşk ederim.
öpüyorum hepinzi iyi hafta sonları

ayy canım hayırlısı olsun,evet ya hemen gaza geldim sen de çok tatlısın,sevgili arkadaşım..
bir gün bir gün alsın vitamini demiri,alsın da önemli değil..:)maşallah kilosu yerindeydi hala öyleyse..sağlıklı olsunlar da..ben de bazen gece ata uyudktan sonra aa diorum ben bugün şunu yedirmedim falan aklıma geliyo
oğluşum çok özlicem canım yaa,kokusunu burnumda götürücem ,kıyafetini alsam çok üzülüyorum

iyi hafta sonları,inşallah 1 hafta sonra görüşürüz...

Merhaba
Boramir de cümle kuramıyor.Belkide kuruyor ben anlayamıyorum.Ağzında onbin farklı ses var.uzun uzun benle konusuyor.Anlamıyormuş gibi yapmak hevesini kırmak istemiyorum.Anlıyormuş gibi dinliyorum.Bazen ne dediğini anlıyorum mesela balona bakıp "buum buum" demişti.Balonumu istiyorsun dediğimde yüzündeki ifade görmeye değerdi.Öyle güzel aydınlandı öyle güzel güldüki.Bazen suyunu istiyor.Tabiki su demiyor ama onun anne deyisinden anlıyorum.Suyunu getirdiğimde aynı güzel gülümseme yüzünde oluyor.Anlaşıldıgında çok mutlu oluyor.
Ama doğrudürüst kelime yok.Anne ,yeni yeni baba,annane,dede,deyde(teyze),kedi(Dedi),arı,gel(Ge),dit(git),dışarı(diarı),allahallah(allalaa genelde kızdıgı zaman),saz(sizi)(babası sazı getir sazı çal diyordum sanırım ismini sazı zannediyor) birde selseri çıkarıyoruz.Horoz diyorum ooooo diye bağırıyoruz.İnek diyorum emmeee diyor.oyun halısında ne varsa basıp tekrarlıyoruz.Davulda dumdum diye oynuyoruz.başta bir iki
diye sayma çalışmaları vardı o bitti.parmaklarını sayıyormuş gibi yapıyor ama ses yok.Her çocuk gibi bir bir birr anlatma hareketi var.Bizimki birde müzik duydugunda oynamaya başlıyor.Babasıyla karşıklı misket oynuyor.Halk oyunlarını pepe sayeseninde çok seviyor.pepenin sarıları ve annem şarkısını çok seviyor ama söyleyemiyor.bu ara anne anne anne diye şarkı söylemeye başladı.Sakarya fırat dizisini ve yalan dünya dizisini seviyor.Yalan dünya müziği başlayacak diye çıldırıyor.Reklamlarda koşup anne diye televizyonu gösteriyor"evet oğlum reklamlardan sonra başlayacak diyorum"kosa kosa gidiyor bitince geri geliyor.herşey vatan için şarkısı söylüyoruz onunla beraber ama o sadece yumruk havada yumrugunu sallayarak bana eşlik ediyor.
Bu sabah "sen benim bebeğimsin "diye seviyordum.Oyun gibi algıladı o güldü ben tekrarladım.Sonra "me " "me " diyerek elini göğsune götürmeye başladı.sanırım ben demeye çalışıyordu.
Biz malesef sütten keseli çok oldu.Miniğim hatırlamıyor bile.2.5 3 aylıktı sanırım sütüm kesilmişti.
2.5 aylıkken odasında yatırmaya başladım.3 aylıktan sonra ayırmanın zor olacağını okumustum biryerde.onu yatağında yatırıp bir sürede ben de yanındaki yatakta yattım.
Sonra kendi ben de kandi yatağıma geçtim.O ağladıkça yanına gidiyordum.Zaten hık dese çok ilginç anında fırlıyordum.Şimdi aklkıp anne diye sesleniyor yanına gidiyorum.
Bu sıralar sabah beşe kadar uyuyor.Aradabir üzerini örtmeye kalkıyorum.Saat beşdede kucagımda uyumaya devam etmek istiyor .Uykuya daldı diye yerine koymak istiyorum hoop ayaga kalkıyor gözle kapalı tekrar kucak. bende ayakta duramıyorum.Alıp yatağımıza getiriyorum.
Biliyorum yatagına alışmış cocugun düzenini ben bozuyorum yanımızda yatmaya alıştırıyorum ama sabahları uykunun en tatlı yerinde çok zor oluyor.ayrıca onunla yatmak çok güzellll

Onun yanındaki yatağıda alt değiştirme üst değiştirme alanı olarak kullanıyorum.
Belki orayı sabahları beraber yatacağımız alan haline getirmeliyim.
Şimdi park yatagı yeterli geliyor bir süre sonra o yatağa geçmesi gerekecek.Belkide ona hazırlık olur bilemiyorumki

Birde beslenmesi konusu var
Sabahları peynir yumurta bal aptamil ceviz bisküvi karışımlı bulamacını yiyor.Öğlen çorba ve yoğurt,yada sebze yemeği yogurt,öğleden sonra meyvesi var.Annem bu sıralar muzla karışık vitamin veriyor.Akşamlarıda aptamilin pirinçli tahıllı muhallebilerinden yiyor.
Hiç süt içiremedim.Her denemem hüsranla sonuçlandı.Başlarda et yiyordu şimdi et de yemiyor.Balık zaten yok
Ayrı ayrı yedirmeyi denedik olmuyor.Çocuk aç kalıyor.
Zaten anne sütü almadı bağısıklık sistemi güçlü değil diye aptamil vermeye çalışıyorum.Et balık yok diye vitamin varmeye başladım.
Eczacımız kesinlikle vermem gerektiğini 3 yaşına kadar omega3 alması gerektiğini söyledi.Doktor vitamin vermiyor dedim.Kimseyi dinleme bence ver dedi.haklı gibi geldi çünkü ıvır zıvır yeyip karnını doyuran yemeği reddeden bir çocuk da değil.Yemeklerini gıdım gıdım yiyor.bir kaseyi bazen bitiriyor bazen yüzüne bile bakmıyor.
doktoru aç kalsın sonunda yer dedi.Ayrı ayrı verin dedi.Bir hafta çocuk aç kaldı yinede yemedi.Kabız da oldu yemediği için.Annem de ellerini tutarak yedirmeye zorladı.Baktım olmayacak çocuk hem aç hem eziyet görüyor.hemde beslenemiyor.tamam anne nasıl veriyorsan öyle ver yemeklerini dedim.şimdi annemde boramirde mutlu.
ben evde olsan düzenini sağlardım böyle olmazdı sanırım.Olsun büyüyünce herşeyin tadına bakar yer umarım.
Bazen düşünüyorum bizlerde bulamaçlarda büyüdük.şimdi peynirimizi sütümüzü etimizi yiyoruz.İnşallah o da büyüyünce yer.

Bu arada biberonu da 6 aylıktan sonra reddetmişti.Yalancı emzik alışkanlıgı var.Ondan vazgeçirmek için gündüz vermiyoruz çok da aramıyor.Uyumadan önce istiyor.Onu ağzına alınca gözler kapanmaya başlıyor.
Suyunu alıştırma bardağıyla içiyor.
ve ön dişlerinde siyah lekeler var.dişini fırçalamaya alıştırmaya çalışıyorum.Parmağımızla ağzını dişlerini yıkamamıza izin veriyor ama şimdilik diş fırcasını kendi ağzına değil benim ağzıma götürmeyi daha uygun buluyor.
dişçiye ağzını açmadı zorla biraz gösterebildik.Fırçalarsanız geçer gibi görünüyor dedi.Umarım çürük olmaz
Doktor soruyor geceleri biberonla süt içiyormu diye yok.Yalancı emzik alıstırma bardağı var dedim onunla su içiyor.Onlar birşey yapmaz dedi.Antibiyorik veya ilaç kullanımı demir falan....dedi. yok ilaç hiç kullandıramadık.Şurup bile içmedi.
Tatlı zaten yemiyor.Sabahları bir kaşık bal.Öğleden sonraları muz.Onlar da yapmaz.Bardakla su içme üzerine dökme hevesi de var engel olmuyoruz bardak da kullanıyor.
Ne yapacağımı şaşırdım.Umarım çürük olmaz.
Alıştırma bardağı da yapıyor olabilir diyor eşim ama ...
işte benden de böyle...ne çok yazdım:)))
Sevgiler...

geçmiş olsun kızına tereyağını erit içine pekmez dök ılık ılık yedir boğaza çok iyi gelir canım hamlie değilmişsin rahatlamışsın senin adına sevindim

chicco da bulunsun bizimki çok kötü oluyor sebamed kesmiyor hametan kullanıyorum şimdi
sana da iyi yolculuklar hayırlısıyla dön
eninde sonund YİYOlar
tatil bu sene yok taşınacam sonra anneme orda bağ bahçe kuzen çok eğlenmişti geçen hafta

görüşürüz canım
ben ne yersek ondan yediriyorum uzun zamandır ona özel çorba yapmayalı çok oldu 8 aylıktan beri biz ne yersek o tembelim heralde

Kızlar selam,

Yine üstüste gelenler üstüste devamlar((
Perşembe sabahı annem gelmişti, mutluluğumuz doruklardaydı, planlar tamamdı, bütün işler yoluna girecekti, Rüzgar doya doya gezip dolaşıp, yiyip içerçekti ananesiyle. Babasıyla ben de şu işlerimizin üstüne eğilip bir güzel çalışacaktık. Perşembe gece yarısı bir telefon, çok sevdiğim canım anneannem düşüp bacağını kırmış ve hastaneye kaldırılmış, ameliyat demişler. Gece yola çıktık Antalya'dan Balıkesir'e 10 saat yolculuk. Annemi bıraktık, anneannemi ziyaret ettik ve döndük. Şimdi yine en baştayız bakıcı arama ve ofiste sırayla oyalama. Hayırlısı olsun ne diyelim, kader işte.

Memeyi bıraktıktan sonra iştahı açıldı, bazen benim kadar yiyor, büyük şoklardayız; anne mama mama ver diyor:)) pilau ver, muz ver, yumyuykal (yumurta daha ilginç bir kelime kullanıyor hatta) eskiden pütürlüleri ağzından çıkarırdı, şimdi yiyip yutuyor her şeyi. Maşallah maşallah belki kilosu da düzelir yakında. Biz odasını 10 aylık olduğunda ayırmıştık. Konuşmasına gelince, her kelimeyi tekrar ediyor dilinin döndüğünce, uzun cümleleri de anlıyor ama iki kelimeli cümleler kuruyor en fazla.

Pişik kremi SUDOCREAM var bulabilirseniz pişiğe birebir. Ben böyle bir mucize görmedim. Türkiye'de bulmak zor, sanırım bir yer getirtiyor çok pahalıydı. ben bir tanıdığıma kıbrıstan getirtiyordum, hollandadan da geldi ama türkiyede araştırmadım fazla. 4euro dışarda.

Tatil olayında ise buradaki Lüks otellerde bebekler için özel bölümler, oyun ve uyuma odaları olan oteller var. hepsini bilmiyorum tabi. Biz uzun zamandır tatil yapıyoruz, bu biraz bebeğin ritüellerine ne derecede bağlı olduğuna bakar. Bizimkisi sürekli değişiklik içinde olduğu için hemen uyum sağlıyor. bence rahat olun, sonuçta siz yanınızdayken nereye giderlerse onlar da ona göre uyum sağlayacaklar. Tatile gidecekseniz, her zaman gerekli olan bezini, kaşığını, biberonunu, kıyafetlerini alın, bir de puset tamamdır. artık büyüdüler zaten. gidin gezin eğlenin birlikte. Tek uyarım havuzlar konusunda olacak. mümkünse havuza sokmayın, denizi temiz bir yere gidin, denize sokun. Havuz'dan hasta olmuştu bizimkisi.

Son düzenleme:

geçmiş olsun esincim
maşallah iştahı arttı demek ne güzel
bir yolunu bulana kadar devam sıkma canını

Sıkma canını zaten aksilikler başladı mı devamı gelir ama düzelir boşver. Anneannen için de üzüldüm, biran önce iyileşir inşallah.
Rüzgar ne güzel başlamış konuşmaya. Kızlar önce konuşur derler ama bizim kız herşeyde olduğu gibi konuşmada da geç kalacak galiba.
Yeme konusunda da rahatlamışsın, sevindim. Bizimkinin iştahı hep iyi oldu (hasta olduğu zamanlar hariç) çok şükür. Memeyi bıraktıramadım ona yanıyorum, günde iki kez emiyor mutlaka. Unutur inşallah diye bekliyorum =)

kızlar kim demişti bebeğimin dişleri karardı diye mert erenin de kara dr götürdüm diş dr bana demir ilacı yapar dedi ama biz bırakalı 7-8 olmuştu antibiyotik yapar dedi çok az kullanmıştık dedim aileden de olur dedi benim dişlerim sorunlu malesef bi de dedi ki hiç çeşme suyu veriyor musun dedi yok dedim bana florür içim çeşme suyuna ihtyaç var dedi arada ver dedi çünkü hazır sular işlenmiş oldupundan florürü yok dedi bi de dişini fırçalayın dedi biz de günde 1 kere bazen 2 kere diş fırçalıyoruz fırçalamama izin veriyor sonra ona veriyorum azcık o firçalıyor alıştı artık ve karartılar kayboluyor çeşme suyu veriyorum korksam da bi de ilaç kullanıyoruz florür adını unuttum z ile başlıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…