kızlar kim demişti bebeğimin dişleri karardı diye mert erenin de kara dr götürdüm diş dr bana demir ilacı yapar dedi ama biz bırakalı 7-8 olmuştu antibiyotik yapar dedi çok az kullanmıştık dedim aileden de olur dedi benim dişlerim sorunlu malesef bi de dedi ki hiç çeşme suyu veriyor musun dedi yok dedim bana florür içim çeşme suyuna ihtyaç var dedi arada ver dedi çünkü hazır sular işlenmiş oldupundan florürü yok dedi bi de dişini fırçalayın dedi biz de günde 1 kere bazen 2 kere diş fırçalıyoruz fırçalamama izin veriyor sonra ona veriyorum azcık o firçalıyor alıştı artık ve karartılar kayboluyor çeşme suyu veriyorum korksam da bi de ilaç kullanıyoruz florür adını unuttum z ile başlıyor
esincim valla ben gece emzirmeyeli çok oldu o zaman olmadı nedense şubat tatilinde annem farketti kararıyor diye neden oluyor bilmiyorum bazı çocuklarda oluyor diş çok hassas bir konu benim için çok muzdarip olduğum içinAynen bizimkisinin dişlerde de lekeler var. fırçalasam da kaybolmuyor. Çürüğe dönecek diye korkuyoruz, o dişlere bir 6-7 sene daha ihtiyacı var oysa ki. Benim tahminim gece emmelerinden kaynaklandığı yönünde, sabaha kadar emdiği zamanlarda başlamıştı. öyle bibronle uyuyanlarda olurmuş, biberon çürüğü deniyormuş. Bizimkisi de meme çürüğü yaptı herhalde. Bakalım şimdi geceleri emmediği için belki geçer, yatarken fırçalıyoruz temiz temiz sabaha kadar uyuyor. Çeşme suyu ben veremem herhalde, çünkü hiç güvenmiyorum ama o ilacın adını yazarsan bir araştırayım.
herkese selam
dis fircalarken dis macunu kullaniyormusunuz?
firca alirken macunda almalimiyim eger alacaksam onerdiginiz marka varmi? sizi okuduktan sonra oglumun disinin uzerindeki yemek kalintilari daha cok gozume takilmaya basladi boyle ince tulbent gibi bezle silmek olmaz artik
simdiden tesekkurler
Kızlar selam,
Yine üstüste gelenler üstüste devamlar((
Perşembe sabahı annem gelmişti, mutluluğumuz doruklardaydı, planlar tamamdı, bütün işler yoluna girecekti, Rüzgar doya doya gezip dolaşıp, yiyip içerçekti ananesiyle. Babasıyla ben de şu işlerimizin üstüne eğilip bir güzel çalışacaktık. Perşembe gece yarısı bir telefon, çok sevdiğim canım anneannem düşüp bacağını kırmış ve hastaneye kaldırılmış, ameliyat demişler. Gece yola çıktık Antalya'dan Balıkesir'e 10 saat yolculuk. Annemi bıraktık, anneannemi ziyaret ettik ve döndük. Şimdi yine en baştayız bakıcı arama ve ofiste sırayla oyalama. Hayırlısı olsun ne diyelim, kader işte.
Memeyi bıraktıktan sonra iştahı açıldı, bazen benim kadar yiyor, büyük şoklardayız; anne mama mama ver diyor:)) pilau ver, muz ver, yumyuykal (yumurta daha ilginç bir kelime kullanıyor hatta) eskiden pütürlüleri ağzından çıkarırdı, şimdi yiyip yutuyor her şeyi. Maşallah maşallahbelki kilosu da düzelir yakında. Biz odasını 10 aylık olduğunda ayırmıştık. Konuşmasına gelince, her kelimeyi tekrar ediyor dilinin döndüğünce, uzun cümleleri de anlıyor ama iki kelimeli cümleler kuruyor en fazla.
Pişik kremi SUDOCREAM var bulabilirseniz pişiğe birebir. Ben böyle bir mucize görmedim. Türkiye'de bulmak zor, sanırım bir yer getirtiyor çok pahalıydı. ben bir tanıdığıma kıbrıstan getirtiyordum, hollandadan da geldi ama türkiyede araştırmadım fazla. 4euro dışarda.
Tatil olayında ise buradaki Lüks otellerde bebekler için özel bölümler, oyun ve uyuma odaları olan oteller var. hepsini bilmiyorum tabi. Biz uzun zamandır tatil yapıyoruz, bu biraz bebeğin ritüellerine ne derecede bağlı olduğuna bakar. Bizimkisi sürekli değişiklik içinde olduğu için hemen uyum sağlıyor. bence rahat olun, sonuçta siz yanınızdayken nereye giderlerse onlar da ona göre uyum sağlayacaklar. Tatile gidecekseniz, her zaman gerekli olan bezini, kaşığını, biberonunu, kıyafetlerini alın, bir de puset tamamdır. artık büyüdüler zaten. gidin gezin eğlenin birlikte. Tek uyarım havuzlar konusunda olacak. mümkünse havuza sokmayın, denizi temiz bir yere gidin, denize sokun. Havuz'dan hasta olmuştu bizimkisi.
herkese selam
dis fircalarken dis macunu kullaniyormusunuz?
firca alirken macunda almalimiyim eger alacaksam onerdiginiz marka varmi? sizi okuduktan sonra oglumun disinin uzerindeki yemek kalintilari daha cok gozume takilmaya basladi boyle ince tulbent gibi bezle silmek olmaz artik
simdiden tesekkurler
biz diş fırçalamıyoruz henüz,simay müdahaleyi pek sevmiyor,fırça aldım uğraştık olmadı.
pişikle mücadele eden arkadaşlarada sudocremi şiddetle tavsiye ederim,mucize gibi birşey ,1 defa kullanmak yeterli.
sudocremi nerden aldın canım yyya eczanelerde vAR mı
sudocremi nerden aldın canım yyya eczanelerde vAR mı
eczaneden aldım lovelim
bir defa kullandım sadece 2 gündür pişik filan yok,öncesinde hep pişik kremini kullanıyordum bununla hiç ilgisi yok,20 lira ama çok az sürüyorsun ve kuzular bezden kurtulana kadar bol bol yeter.
burası çok sıcak ve nemli,buraya geçen yaz taşındık,aylarca simayın sırtı kıpkırmızı pişik gibi oldu,bu yaz bunu hiç yaşamıycaz inşallah,bu kremden önce 2 saati geçirmeden bezini değiştiriyordum yinede pişik oluyordu,1 defa kullandım 3,4 gündür çok rahat kuzum.
süper o zaman yaaaa bulundurayım evde bizimkinin pişiiği çok kötü oluyor dr da kortizon içeren krem veriyor mecburen tırsarak kullanıyorduk
Tabi ki yardımcı oldunuz çokkk teşekkür ederim ya benim de aynı dediğiniz gibi kahvrengi akıntılarım ve nadiren ara kanamalarım oluyor prolaktiinm de 90 çıktı ama 15 gün ilaçla 2 ye indi inşallah bundan sonra sorun olmaz zaten bebek de yeni düşünmeye başladık d.kontrol hapı da hiç kullanmadım ama evlendiktrn sonra arttı bu sıkıntılar. evlenmeden önce 1-2 gün önce lerde oluyodu ...fındığı deneyeceğimm bu günden başlayarak..:)yumurta da her kahvaltıda yerim haşlayıp ama bundan sonra yemeyeceğim ben de geçen ay doktora gittim kan hormon tahlillerim yapıldı bişey yok alttan ultrasonla da baktı bişey yok temiz dedi bi semaer almadı acaba gerek var mıydı düşünüyorum gitsem mi bi daha..:) ayrıca inanın içim rahatladı çokkkk teşekkür ediyorum size ...ilgiendiğiniz için...:)
merhaba arkadaşlar. ben 2011 ekim annesiyim. merakımdan sizlerin geçen yıl bu zamanlar yazdıklarınızı okudum biraz. genelde benzer problemler varmış. sizler daha tecrübelisiniz. sormak istedim yardımcı olursanız sevinirim.
geceleri sıksık uyanma problemi ne zaman nasıl son bulur. artık uyumak istiyorum. işe gidiyorum. zor oluyor kızıma değer tabiki ama birazda uyusam fena olmaz dimi:)
ilk dişimiz patlamaya başladı iştahı kapandı bu durum ne kadar sürer ve iştahı geri gelirmi.
son olarakta kızıma benim kayınvalidem bakıyor ben işteyken. ona benden daha sargın sanki. bazen acaba beni değilde onumu ane olarak biliyor diyorum. çok üzülüyorum. kimseylede paylaşamıyorum bu düşüncemi. bazen bana bakıp kafasını çeviriyo kızım. sanki bana kızıyormuş yada cezalandıyormuş gibi. benim annesi olduğumu ne zaman anlar acaba. sizde çalışan anneler benzer şeyler yaşayıp hissettinizmi.
cevaplarsanız çok sevinirim. umarım sizleri rahatsız etmemişimdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?