2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

diş macununuzun markasını sorabiir miyim ben marketlerdekilere baktığımda hepsinde "yutulmaması" önerilir gibisinden bişeyler yazıyordu, yutmasında sakınca olmayan diş macuınu arıyrm ben de

bu arada buraya yazmayalı o kadaaar uzun zaman olmuş ki, nöbetçiyim ancak nöbette fırsat bulabildim :) özlemişim buraları :)

seni coook iyi anliyorum 17ay kesintisiz uyudugumu hatirlamiyorum hatta son 1-1.5 ay hep oturarak uyuyordum oglumu yarim saat ayagimda salliyordum yerine yatiriyordum 15dk gecmeden hooop uyaniyordu tekrar salliyordum sallarken cogunlukla otutarak uyuya kaliyordum azi dislerinin 4u ayni anda patladiktan sonra gece 2-3defa kalkmaya basladi emmek icin 25gundur falan sutten kestim artik aksam 10:30 gibi uyuyor sabah 7-7:30 gibi uyaniyor kesintisiz uyumayi cooooook ozlemisim
bu arada bebegin seni birkac saat degil gunlerce gormese unutmaz kokundan tanir sadece cocuklar biraz cikarcilar :)) galiba kim isteklerini karsilik veriyorsa hemen onlarin yaninda oluyorlar
gecen gun oglumun amcasi geldi 1 saat falan oyun oynadilar daha sonra br baktim normalde beni cagirdigi seyler icin amcadini cagirmaya basladi yani bebegim beni sevmiyor tanimiyor zannedip uzulme sadece gun icinde butun ihtiyaclarini babaannesi karsiladigi icin surekli onun yaninda onun kucaginda
uyku icinde Allah yardim etsin umarim cok uzun surmeden duzelir

uyku problemini biz bile halen yaşıyoruz canım. sanırım daha da yaşıyacağız gece emmeleri olmasa bile mutlaka 1-2 kere uyanıyolar.
ara ara iştahları olmuyo tabikide geri dönecek eski haline.
yaşadıklarını hepimiz yaşıyoruz bende kızımın 2 aylıkken bırakmıştım. o zamandan beri annem bakıyor.(sadece 1 ay k.valide baktı)sabahları anneme gitmek istemiyor ama akşamlarıda ayrılırken nasıl ağlıyor bu durumlar böyle yanlız değilsin yanı.bende vicdan azabı çok çekiyorum keşke yapacak bişey olsa biraz daha büyüyünce anlatırsın işe gitmek zorunda olduğunu.
kızıma anlatıyorum mesela işten gelince anne tatil diyo yavrum benim ben ne zaman yanında olsam tatil.tatilmi yanıdiye soracak.
bu konuda bende çok yaralıyım daha çok yazacak şeyler var ama..
hepinize ii günlr

kizlar ogluma gecen gun macun-firca aldim dus fircalamayi cok sevdi 2dk ben fircaliyorum 20dk kendisi ) elim almak zir oluyor dus macunumuzu signal aldim zaten birtek o vardi cilekli cok guzel kokuyor cocuklar yutmakta haklilar valla saka bir yana agiz calkalama isini ne yapiyorsunuz ben macunu zaten cok az kullaniyorum mercimek kadar zaten kac tane disi varki???? )) onuda agzini calkalamasi icin verdigim su ile yutuyor....

lovelicim bendim ama gördüğüm kadarıyla çoğunluğumuzda aynı sorun var..antibiyotik çok kullanmıştık biz,ondan mı oldu acaba..ben de çeşme suyu vermiyorum ama güvenem,iyorum..diş herkimi bir arkadaşım dedi ki biraz büyüyünce laserle kaybederim o lekeleri dedi ama o da çok güvenilir gelmiyo bana..ilaç dediğin florür şurup falan mı macun gibi mi kullanılıyo canım?
diş fırçalamaya başlayınca biraz azaldı ama geçcek gibi değil.uyku öncesinde biberonla süt içiyoruz gerçi sonra mutlaka su veriyorum hemen ardından dişte kalmasın diye ama.. çürüğe döner mi acaba yaa...
canım bir de çocuk diş hekimine mi yoksa yetişkinler için hekime mi götürdün fark ediyo mu acaba??

kızlar bu arada gittim döndüm Parise ,çok yorucuydu ama en azından değişiklik oldu bana. bu gidişimde oğlumu daha çok özledim nedense büyükçe daha zor oluyor sanırım ayrılması,Allah ayırmasın hiçbirimizi..kuzum da beni çok özlemiş. ilk gece odaları aramış beni bulmak için..2 gün gece falan da rahatmış,3. gün babaannenin koynuna girmiş,oyun falan da oynamak istememiş pek.. kıyamam ben ona..burnumda tüttüü..çok şükür kavuştuk:)
özlemişim sizleri öpüyorum..

hoşgeldin canım.allah ayırlamasın hiç birimizi, özlemez olrmu kuzucuklar akşamı zor ediyolar zaten.
şimdi kendimi senin yerine koydum bi kaç gün kaçamak banada iyi gelirdi sanırım ihtiyacım var zaten
ama zor olur eminim.
paris en çok gitmek istediğim yerlerden birisi.umarım hoş vakitler geçirmişsindir.
kızlar artık herkez bıktı beslenme konusunda ama günlük neler yediriyosunuz son zamnlarda
hergün sebze yediriyomusunuz mevsimler resmen değişti ne yediricez bu mevsimde

valla benim oğlan suyu ağzında çalkalıyor ama yutuyor tabi tükür diyorum yutuyor ben de elime suyu alıyorum siliyorum başka yolu yok şimdilik valla evet ya bizimki de çilekli hoş kokuyor

ilaç hap olarak kullanıyorum adı da zymafluor büyüklüğü bulgur tanesi kadar küçük ısırılabilir yutulabilir sıkıntı olmuyor yani
bence de geçmeyecek 7 yaşına kadar dökülür o vakit yenileri daha güzel çıkar diye ümit ediyorum
süt içtikten sonra fırçalasan ben diş fırçalamadan sonra hiç bişey vermiyorum ama farkediyor mu dersen ehhh sanırım o da
ben götürmedim bakıcımın yeğeni diş hekimi ona götürdü yetişkin diş hekimi o da sanırım farketmiyor umarım gitmez arkadaşımın kızının böyleymiş şimdi dişlerine operasyon yapıldı yaşı 3 daha dişleri fırçalamaya geç başlamışlar kararmalar olmuş dişlerde sonra çürümüş valla o zamandan beri korkuyorum

yavrum anne özlenmez mi yaaaa çok zor işin ya ben nasıl yapardım bilmiyorum bakıcı bazen kalsın burda diyor ama ben dayanamıyorum ev onsuz çok kötü geliyor duramıyorum evde hemen gidiyorum

canım ben fuara gittim çok yorucuydu,senede 2 kere gidiyorum 6 ay arayla.ben pek sevmiyorum aslında,gitmeden önce çok hayal etmiştim ama hiç beklediğim gibi büyülü falan bir yer değil.bir de fransızca bilmiyorum,ve o kadar turist olmasına rağmen hiçbi yerde ingilizce kelime yazmıyor.birine sorsan ingilizce anlayıp fransızca cevap veriyor.italya yı 40 kere tercih ederim:)
ama parisi de görmeyi istiyorsan mutlaka 1 kere de olsa git,eyfel ,notr damme falan tabii şahane..ne kadar özlem olsa da arada bir ortamdan uzaklaşmak iyi gelir insana.fırsat yaratmak lazım en azından 1-2 gün.umarım yapabilrsin...
sabah kahvaltıda saat 8 gibipeynir,reçel,tereyağı,domates,salatalık,bal yiyor yumurta sevmiyor.
saat 10 gibi 1 tabak yoğurt,ardından sabah uykusu.
kalkınca genelde çorba öğlen yemeği olarak,bazen köfte pilav,bazen kabak yemeği. vb..
sonra tekrar uykumuz var,süt içip yatıyor.
kalkınca 5 gibi meyve yer.
sonra da 7-730 gibi akşma yemeği,bizim yediklerimizden.ne bilim bezelye,köfte,et sote,makarna,bulgur pilavı,dolma vs...

ben de tırstım şimdi bak,hemen dişçiye götürmem lazım atayı..canım gece uykusundan hemen önce yatağa yattıktan sonra içiyor sütü öyle alıştı,1-2 kere denedim sonra fırçalamayı ,uyku ağır basıyo fırçalamıyo..
evde olsam bana da bomboş gelir ev. 1 kere ,geceye gitmiştik,konser vardı,annemdeydi Ata,geç döndük,annem de bu saatten sonra almayın dedi,uykusu bölünmesin.biz de iyi dedik.aman nerden dedik,ev bomboş gece yatamadık,sabahın köründe kalkıp almaya gittik oğlumu.sabah uyanına yanımıza koşar şebeklik yapar,bomboş kaldık

doğru diyorsun dışardayken daha kolay oluyor dayanmak ev kötü oluyor
arada gerekiyor ama işte bırakacak yerin olacak bakıcımız bakar sağolsun da bu ilçede gidecek yer yok

Hoşgeldin Quarta. Büyüdükçe dillenip hareketleniyorlar ya insan daha çok özlüyor. Biz daha hiç ayrı kalmadık. Geçen pazar annem alışverişe gitti, Ayşe de arkasından ağladı. Annem ver götüreyim deyince yolladım ama o 3 saat geçmek bilmedi. Kızım da önce pek farkına varmamış ama sonraları ismimizi söyleyip ağlamış yavrum.

Diş konusunda şunu farkettim. Sanırım erkek çocuklarının dişleri daha çabuk kararıyor. Ya da etrafımdakilerin öyle oluyor. Bizimki başta sevdi ama şlimdi fırçalatmıyor.

Yemeğe gelince de, artık uyku düzenimiz altüst oldu, ayakta uyutmaya çalıştığımız için. Akşam 10"dan önce yatıramıyorum sabah da 9'dan önce kalkmıyor işte. Ama öğün atladığımız olmuyor (dışarı çıktığımızda oluyor malesef), kahvaltı, meyve, çorba, yoğurt, meyve, yemek (arada meyve, pasta tatlı ne varsa) yatmadan da çorba ya da cicibebe süt şeklinde devam ediyoruz.

Birkaç gündür de klozete oturtuyorum. Çok şükür korkmadı. Daha yapmadı ama selpakla falan oynuyor bir de çok bişe yapmış gibi kukusunu siliyor kendince. Çiş çiş deyip elimi tutuyor götürüyor banyoya. Çıplak durmak hoşuna gidiyor. İnşallah hevesi kaçmaz.

hoşbulduk canım..Allah gerek etmesin ama yine de ara sıra ayrı kalmak herkese iyi geliyor aslında.bizler için de gerekli özlem mutlaka oluyor ama,iş için olmasa da bana göre ne bilim insan eşiyle şöle başbaşa 1 gece bi yerlere kaçmak istiyor:)
ne bilim Allah korusun mecburiyetten ayrılık olsa,daha zor olur bebişler için,o yüzden arada bir ayrı kalmak iyi bence.
Ata da 9-9.30 da yatardı şimdi 9.30-10 a çıktı.benim de işime geliyo,akşam yarım saat daha beraber oluyoruz.:)sabah aynı saat 06:30 da ayaktayız biz ama..
ne güzel demek ki kızın erken öğrenecek tuvalet eğitimini.benimki o yüzden kabız oldu,daha erken yani bize..heralde bu yazı da bezle geçiricez.

kızlar bişey sorcam mert erenin sabahları ağzı kokuyor iltihap değil onu biliyorum ama sadece uyuyup uyndığında oluyor
araştırdım ama yazılanlar sürekli kokanlar için yazılmış sizce neden olabilir

canım ata nın da oluyor bazen.sanırım yedikleriyle alakalı,sonuçta verimli olarak dişleri fırçalanmıyor ne yazık ki.yani bizler gibi ağzının tamamı dişler falan macunla fırçalanmıyor.sanırım o yüzden benim tezim bu.
hele ki akşam yemeğinde sarımsaklı soğanlı falan yedilerse tamamdır

gunaydin.....
benimde oglumda basen oluyor ama quartanin dedigi gibi sarimsakli yogurt falan yediyse oluyor bende sonradan farkeetmistim ilk baslarda agzi neden kokuyor diye panik yapmistm

gunaydin.....
benimde oglumda basen oluyor ama quartanin dedigi gibi sarimsakli yogurt falan yediyse oluyor bende sonradan farkeetmistim ilk baslarda agzi neden kokuyor diye panik yapmistm

kızlar mert erenin her sabah kokuyor yedikleriyle alakalı mı bilmiyorum dişlerini kendim fırçalıyorum bizim kadar fırçalamasak da tüm dişlerini fırçalıyorum ve fırçaladıktan sonra su dışında bişey de vermiyorum üzülüyorum valla dr sordum olabilir dedi başka bişey de demedi

ne kadar dogru bilmiyorum ama bende agiz kokusu icin arastirirken bu forumda gordum biri yeni dis cikaracagi zaman agiz kokusu yapabildigini yazmisti belki bu sebeplede olabilir uzme kendini doktor olabilir demis zamanla gecer

ne kadar dogru bilmiyorum ama bende agiz kokusu icin arastirirken bu forumda gordum biri yeni dis cikaracagi zaman agiz kokusu yapabildigini yazmisti belki bu sebeplede olabilir uzme kendini doktor olabilir demis zamanla gecer

umarım geçer canım köpek dişleri çıkıyor belki tam çıkınca geçer bakalım

Merhaba,
2. azi disleri cikan var mi? 20 aylik olmak uzere oglum ve 5 gundur 37,5 civarinda ates cikip iniyor bir yandan nexle oksuruk de var birmek uzere ama cok uzadi diger dislerde hic boyle ates olmamisti.
2.azilar daha mi zor acaba? Ben ondan supheleniyorum ama yine de bugun bir doktorumuza gidecegiz bakalim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…