esincim valla ben gece emzirmeyeli çok oldu o zaman olmadı nedense şubat tatilinde annem farketti kararıyor diye neden oluyor bilmiyorum bazı çocuklarda oluyor diş çok hassas bir konu benim için çok muzdarip olduğum için
ilacın adı zymafluor canım
evet diş macunu kullanıyorum çocuklara özel bir diş macunu büyük marketlerde var onu kullanıyorum macunu sürüyorum azıcık ve fırçalıyoruz yutsa da sorun olmuyor
merhaba arkadaÅlar. ben 2011 ekim annesiyim. merakımdan sizlerin geçen yıl bu zamanlar yazdıklarınızı okudum biraz. genelde benzer problemler varmıÅ. sizler daha tecrübelisiniz. sormak istedim yardımcı olursanız sevinirim.
geceleri sıksık uyanma problemi ne zaman nasıl son bulur. artık uyumak istiyorum. iÅe gidiyorum. zor oluyor kızıma deÄer tabiki ama birazda uyusam fena olmaz dimi:)
ilk diÅimiz patlamaya baÅladı iÅtahı kapandı bu durum ne kadar sürer ve iÅtahı geri gelirmi.
son olarakta kızıma benim kayınvalidem bakıyor ben iÅteyken. ona benden daha sargın sanki. bazen acaba beni deÄilde onumu ane olarak biliyor diyorum. çok üzülüyorum. kimseylede paylaÅamıyorum bu düÅüncemi. bazen bana bakıp kafasını çeviriyo kızım. sanki bana kızıyormuÅ yada cezalandıyormuÅ gibi. benim annesi olduÄumu ne zaman anlar acaba. sizde çalıÅan anneler benzer Åeyler yaÅayıp hissettinizmi.
cevaplarsanız çok sevinirim. umarım sizleri rahats
merhaba arkadaşlar. ben 2011 ekim annesiyim. merakımdan sizlerin geçen yıl bu zamanlar yazdıklarınızı okudum biraz. genelde benzer problemler varmış. sizler daha tecrübelisiniz. sormak istedim yardımcı olursanız sevinirim.
geceleri sıksık uyanma problemi ne zaman nasıl son bulur. artık uyumak istiyorum. işe gidiyorum. zor oluyor kızıma değer tabiki ama birazda uyusam fena olmaz dimi:)
ilk dişimiz patlamaya başladı iştahı kapandı bu durum ne kadar sürer ve iştahı geri gelirmi.
son olarakta kızıma benim kayınvalidem bakıyor ben işteyken. ona benden daha sargın sanki. bazen acaba beni değilde onumu ane olarak biliyor diyorum. çok üzülüyorum. kimseylede paylaşamıyorum bu düşüncemi. bazen bana bakıp kafasını çeviriyo kızım. sanki bana kızıyormuş yada cezalandıyormuş gibi. benim annesi olduğumu ne zaman anlar acaba. sizde çalışan anneler benzer şeyler yaşayıp hissettinizmi.
cevaplarsanız çok sevinirim. umarım sizleri rahatsız etmemişimdir.
kızlar kim demişti bebeğimin dişleri karardı diye mert erenin de kara dr götürdüm diş dr bana demir ilacı yapar dedi ama biz bırakalı 7-8 olmuştu antibiyotik yapar dedi çok az kullanmıştık dedim aileden de olur dedi benim dişlerim sorunlu malesef bi de dedi ki hiç çeşme suyu veriyor musun dedi yok dedim bana florür içim çeşme suyuna ihtyaç var dedi arada ver dedi çünkü hazır sular işlenmiş oldupundan florürü yok dedi bi de dişini fırçalayın dedi biz de günde 1 kere bazen 2 kere diş fırçalıyoruz fırçalamama izin veriyor sonra ona veriyorum azcık o firçalıyor alıştı artık ve karartılar kayboluyor çeşme suyu veriyorum korksam da bi de ilaç kullanıyoruz florür adını unuttum z ile başlıyor
lovelicim bendim ama gördüğüm kadarıyla çoğunluğumuzda aynı sorun var..antibiyotik çok kullanmıştık biz,ondan mı oldu acaba..ben de çeşme suyu vermiyorum ama güvenem,iyorum..diş herkimi bir arkadaşım dedi ki biraz büyüyünce laserle kaybederim o lekeleri dedi ama o da çok güvenilir gelmiyo bana..ilaç dediğin florür şurup falan mı macun gibi mi kullanılıyo canım?
diş fırçalamaya başlayınca biraz azaldı ama geçcek gibi değil.uyku öncesinde biberonla süt içiyoruz gerçi sonra mutlaka su veriyorum hemen ardından dişte kalmasın diye ama.. çürüğe döner mi acaba yaa...
canım bir de çocuk diş hekimine mi yoksa yetişkinler için hekime mi götürdün fark ediyo mu acaba??
kızlar bu arada gittim döndüm Parise ,çok yorucuydu ama en azından değişiklik oldu bana. bu gidişimde oğlumu daha çok özledim nedense büyükçe daha zor oluyor sanırım ayrılması,Allah ayırmasın hiçbirimizi..kuzum da beni çok özlemiş. ilk gece odaları aramış beni bulmak için..2 gün gece falan da rahatmış,3. gün babaannenin koynuna girmiş,oyun falan da oynamak istememiş pek.. kıyamam ben ona..burnumda tüttüü..çok şükür kavuştuk:)
özlemişim sizleri öpüyorum..
valla benim oğlan suyu ağzında çalkalıyor ama yutuyor tabi tükür diyorum yutuyor ben de elime suyu alıyorum siliyorum başka yolu yok şimdilik valla evet ya bizimki de çilekli hoş kokuyorkizlar ogluma gecen gun macun-firca aldim dus fircalamayi cok sevdi 2dk ben fircaliyorum 20dk kendisi) elim almak zir oluyor dus macunumuzu signal aldim zaten birtek o vardi cilekli cok guzel kokuyor cocuklar yutmakta haklilar valla saka bir yana agiz calkalama isini ne yapiyorsunuz ben macunu zaten cok az kullaniyorum mercimek kadar zaten kac tane disi varki???? )) onuda agzini calkalamasi icin verdigim su ile yutuyor....
lovelicim bendim ama gördüğüm kadarıyla çoğunluğumuzda aynı sorun var..antibiyotik çok kullanmıştık biz,ondan mı oldu acaba..ben de çeşme suyu vermiyorum ama güvenem,iyorum..diş herkimi bir arkadaşım dedi ki biraz büyüyünce laserle kaybederim o lekeleri dedi ama o da çok güvenilir gelmiyo bana..ilaç dediğin florür şurup falan mı macun gibi mi kullanılıyo canım?
diş fırçalamaya başlayınca biraz azaldı ama geçcek gibi değil.uyku öncesinde biberonla süt içiyoruz gerçi sonra mutlaka su veriyorum hemen ardından dişte kalmasın diye ama.. çürüğe döner mi acaba yaa...
canım bir de çocuk diş hekimine mi yoksa yetişkinler için hekime mi götürdün fark ediyo mu acaba??
kızlar bu arada gittim döndüm Parise ,çok yorucuydu ama en azından değişiklik oldu bana. bu gidişimde oğlumu daha çok özledim nedense büyükçe daha zor oluyor sanırım ayrılması,Allah ayırmasın hiçbirimizi..kuzum da beni çok özlemiş. ilk gece odaları aramış beni bulmak için..2 gün gece falan da rahatmış,3. gün babaannenin koynuna girmiş,oyun falan da oynamak istememiş pek.. kıyamam ben ona..burnumda tüttüü..çok şükür kavuştuk:)
özlemişim sizleri öpüyorum..
canım ben fuara gittim çok yorucuydu,senede 2 kere gidiyorum 6 ay arayla.ben pek sevmiyorum aslında,gitmeden önce çok hayal etmiştim ama hiç beklediğim gibi büyülü falan bir yer değil.bir de fransızca bilmiyorum,ve o kadar turist olmasına rağmen hiçbi yerde ingilizce kelime yazmıyor.birine sorsan ingilizce anlayıp fransızca cevap veriyor.italya yı 40 kere tercih ederim:)hoşgeldin canım.allah ayırlamasın hiç birimizi, özlemez olrmu kuzucuklar akşamı zor ediyolar zaten.
şimdi kendimi senin yerine koydum bi kaç gün kaçamak banada iyi gelirdi sanırım ihtiyacım var zaten
ama zor olur eminim.
paris en çok gitmek istediğim yerlerden birisi.umarım hoş vakitler geçirmişsindir.
kızlar artık herkez bıktı beslenme konusunda ama günlük neler yediriyosunuz son zamnlarda
hergün sebze yediriyomusunuz mevsimler resmen değişti ne yediricez bu mevsimde
ben de tırstım şimdi bak,hemen dişçiye götürmem lazım atayı..canım gece uykusundan hemen önce yatağa yattıktan sonra içiyor sütü öyle alıştı,1-2 kere denedim sonra fırçalamayı ,uyku ağır basıyo fırçalamıyo..valla benim oğlan suyu ağzında çalkalıyor ama yutuyor tabi tükür diyorum yutuyor ben de elime suyu alıyorum siliyorum başka yolu yok şimdilik valla evet ya bizimki de çilekli hoş kokuyor
ilaç hap olarak kullanıyorum adı da zymafluor büyüklüğü bulgur tanesi kadar küçük ısırılabilir yutulabilir sıkıntı olmuyor yani
bence de geçmeyecek 7 yaşına kadar dökülür o vakit yenileri daha güzel çıkar diye ümit ediyorum
süt içtikten sonra fırçalasan ben diş fırçalamadan sonra hiç bişey vermiyorum ama farkediyor mu dersen ehhh sanırım o da
ben götürmedim bakıcımın yeğeni diş hekimi ona götürdü yetişkin diş hekimi o da sanırım farketmiyor umarım gitmez arkadaşımın kızının böyleymiş şimdi dişlerine operasyon yapıldı yaşı 3 daha dişleri fırçalamaya geç başlamışlar kararmalar olmuş dişlerde sonra çürümüş valla o zamandan beri korkuyorum
yavrum anne özlenmez mi yaaaa çok zor işin ya ben nasıl yapardım bilmiyorum bakıcı bazen kalsın burda diyor ama ben dayanamıyorum ev onsuz çok kötü geliyor duramıyorum evde hemen gidiyorum
canım ben fuara gittim çok yorucuydu,senede 2 kere gidiyorum 6 ay arayla.ben pek sevmiyorum aslında,gitmeden önce çok hayal etmiştim ama hiç beklediğim gibi büyülü falan bir yer değil.bir de fransızca bilmiyorum,ve o kadar turist olmasına rağmen hiçbi yerde ingilizce kelime yazmıyor.birine sorsan ingilizce anlayıp fransızca cevap veriyor.italya yı 40 kere tercih ederim:)
ama parisi de görmeyi istiyorsan mutlaka 1 kere de olsa git,eyfel ,notr damme falan tabii şahane..ne kadar özlem olsa da arada bir ortamdan uzaklaşmak iyi gelir insana.fırsat yaratmak lazım en azından 1-2 gün.umarım yapabilrsin...
sabah kahvaltıda saat 8 gibipeynir,reçel,tereyağı,domates,salatalık,bal yiyor yumurta sevmiyor.
saat 10 gibi 1 tabak yoğurt,ardından sabah uykusu.
kalkınca genelde çorba öğlen yemeği olarak,bazen köfte pilav,bazen kabak yemeği. vb..
sonra tekrar uykumuz var,süt içip yatıyor.
kalkınca 5 gibi meyve yer.
sonra da 7-730 gibi akşma yemeği,bizim yediklerimizden.ne bilim bezelye,köfte,et sote,makarna,bulgur pilavı,dolma vs...
ben de tırstım şimdi bak,hemen dişçiye götürmem lazım atayı..canım gece uykusundan hemen önce yatağa yattıktan sonra içiyor sütü öyle alıştı,1-2 kere denedim sonra fırçalamayı ,uyku ağır basıyo fırçalamıyo..
evde olsam bana da bomboş gelir ev. 1 kere ,geceye gitmiştik,konser vardı,annemdeydi Ata,geç döndük,annem de bu saatten sonra almayın dedi,uykusu bölünmesin.biz de iyi dedik.aman nerden dedik,ev bomboş gece yatamadık,sabahın köründe kalkıp almaya gittik oğlumu.sabah uyanına yanımıza koşar şebeklik yapar,bomboş kaldık
hoşbulduk canım..Allah gerek etmesin ama yine de ara sıra ayrı kalmak herkese iyi geliyor aslında.bizler için de gerekli özlem mutlaka oluyor ama,iş için olmasa da bana göre ne bilim insan eşiyle şöle başbaşa 1 gece bi yerlere kaçmak istiyor:)Hoşgeldin Quarta. Büyüdükçe dillenip hareketleniyorlar ya insan daha çok özlüyor. Biz daha hiç ayrı kalmadık. Geçen pazar annem alışverişe gitti, Ayşe de arkasından ağladı. Annem ver götüreyim deyince yolladım ama o 3 saat geçmek bilmedi. Kızım da önce pek farkına varmamış ama sonraları ismimizi söyleyip ağlamış yavrum.
Diş konusunda şunu farkettim. Sanırım erkek çocuklarının dişleri daha çabuk kararıyor. Ya da etrafımdakilerin öyle oluyor. Bizimki başta sevdi ama şlimdi fırçalatmıyor.
Yemeğe gelince de, artık uyku düzenimiz altüst oldu, ayakta uyutmaya çalıştığımız için. Akşam 10"dan önce yatıramıyorum sabah da 9'dan önce kalkmıyor işte. Ama öğün atladığımız olmuyor (dışarı çıktığımızda oluyor malesef), kahvaltı, meyve, çorba, yoğurt, meyve, yemek (arada meyve, pasta tatlı ne varsa) yatmadan da çorba ya da cicibebe süt şeklinde devam ediyoruz.
Birkaç gündür de klozete oturtuyorum. Çok şükür korkmadı. Daha yapmadı ama selpakla falan oynuyor bir de çok bişe yapmış gibi kukusunu siliyor kendince. Çiş çiş deyip elimi tutuyor götürüyor banyoya. Çıplak durmak hoşuna gidiyor. İnşallah hevesi kaçmaz.
kızlar bişey sorcam mert erenin sabahları ağzı kokuyor iltihap değil onu biliyorum ama sadece uyuyup uyndığında oluyor
araştırdım ama yazılanlar sürekli kokanlar için yazılmış sizce neden olabilir
canım ata nın da oluyor bazen.sanırım yedikleriyle alakalı,sonuçta verimli olarak dişleri fırçalanmıyor ne yazık ki.yani bizler gibi ağzının tamamı dişler falan macunla fırçalanmıyor.sanırım o yüzden benim tezim bu.
hele ki akşam yemeğinde sarımsaklı soğanlı falan yedilerse tamamdır
gunaydin.....
benimde oglumda basen oluyor ama quartanin dedigi gibi sarimsakli yogurt falan yediyse oluyor bende sonradan farkeetmistim ilk baslarda agzi neden kokuyor diye panik yapmistm
ne kadar dogru bilmiyorum ama bende agiz kokusu icin arastirirken bu forumda gordum biri yeni dis cikaracagi zaman agiz kokusu yapabildigini yazmisti belki bu sebeplede olabilir uzme kendini doktor olabilir demis zamanla gecer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?