2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

walla canım Ata köpek dişlerini çıkartıyor daha.üst 2 çıktı,alt 2 patlamak üzere.onlar çıktıktan sonra 2. azılara geçicek tabii,ama diş olayı her çocukta farklı erken diş çıkarmaya başlamışsa normal 2.azıları çıkarması..

Aslinda cok erken baslamadi 8. Ayda cikarmisti ilk disi ama sonradan hizlandi kopek disleri ve 1. Azilar coktan bitti
Surekli kasiyor zaten disetlerini muhtemelen cikacak
Fazla anne sutunden oldu heehalde:)

HR][/HR]

Nasılsınız kızlar?

Loveli, Mert Eren'i sütten tamamen kestin mi? Kestiysen ne kadar süre oldu, hiç arıyor mu?
Ben de 3 gündür vermiyorum ve günde bir kere meme diye yanıma geliyor hemen oyalıyorum susuyor. Fazla kolay oldu da acaba sonradan acısını çıkaracak mı diye merak ediyorum =)

10 mayısta kestim canım ve her gün bir yokluyor emmek istiyor sonra vazgeçiyor yok aynen devam eder mert eren neye saracağına karar veremeyince istiyor onun dışında yok canım

günaydın kızlar.
bugün kızım tam 20 aylık olduı:) ben ne zaman sütten ayırmaya karar versem hasta oluyo kıızım
üst solunum yolları tamamen enfeksiyon bogazlar kıpkırmızı artık öksürmekten tahriş etmiş 2 gecedir sabahladık ikimizde
nedense hep geceleeri bırakmıyo öksürük onun yanı sıra kulakları agrıyo burun şırıl şırıl gözler çapak açamadık ilk gece
yanı tamamen bitmiş durumdaydık çok şükür dün gece çok fazla öksürük olmadı
tabi enfeksiyon oldugu için antibiyotik (amoklavin) bide benical
düşünüyorum hazirana girdik halen hasta bu kız.artık korumuyorum kim öperse öpsün nereyi yalarsa yalasın hiç ses etmiyorum
hepinize iyi haftalar bu arada kübra bn diğer adrsimi kullanmıyorum

geçmiş olsun ben mert eren grip olunca her gün yıkadım geçen hafta gripti mesela bir yerde okudum yıkayın diye yıkıyordum her gün sıcak su ile
gece yatmadan da okyanus suyu sıkıyorduk sonra burun aspiritaröyle çekiyorduk gece rahat uyuyordu sabah da sıkıyorduk ben böyle 3 günde atlattık

Geçmiş olsun Kübra. Gözleri hâlâ çapaksa pamuğu biraz demlenmiş çaya batır sil. Rahatlatır kızını. Şu mevsim geçişlerinde mikrop yakaladım mı bırakmıyor. Banyo fikri de çok mantıklı. Ben de Ayşe'yi hiç korumuyorum, atıyorum bahçeye. Kumlarla oynuyor yerlerde sürünüyor. Ağzına bir şey almasını istemiyorum o kadar. Bağışıklık güçlensin diye işte. Çabuk atlatırsınız inşallah.

loveli eğer enfeksiyon yoksa dişlerden diye düşünüyorum ben,simaydada oluyordu ama sabahları değil normal zamanlarda ben çorbalarına soğan koyuyordum vitamin için galiba sebebi buydu.

geçmiş olsun canım.
simay oldukça huzursuz ve hırçın bu ara ,diş çıkarıyor ondanmıdır yeni bir atakmıdır bilemedim.önce sandalyeye oradanda masaya çıkıyor,indirince kendisini yerden yere atıyor,indirmesem düşücek,sizlerde gevezelik ne durumda ?

gunaydiiiin
oglum 7:30 olmadan uyaniyor :-((
gevezelik bizde en ust seviyede ama japonca ))
hala cumle kuramiyor!!!! ama hemen hemen gordugu herseyin adini soyluyor,gl
gecen gun kopek dislerinin ucuncusu patladi ilk defa disinin sizinti seklinde kanadigini gordum daha once dislerin patlarken kanadigini duymustum ama ben ilk defa gordum sasirdim

kızlar günaydın,biz de her gün 6:50 de(kurulmuş saat:)uyanıyoruz,(istisnalar oluyor tabi 6 gibi)gerçi hiç şikayet etmiyorum,maşallah oğluşum gece iyi uyuyor,uykusuz geçen 15 aydan sonra ,gece deliksiz uyuyorum ya,sabahın köründe kalksak da hiç umurum değil:)
hasta bebişlere geçmiş olsun,inşallah en kısa zamanda iyileşirsiniz.sonunda havalar ısındı ya mikroplar da kırılır artık..bol meyve,vitamin,bir öksürüğe zeytinyağı karabiber çok iyi geliyo,sırtına ve göğsüne sürüyosun,tavsiye ederim.

kızlar ya Ata konuşmamakta ısrarlı,ne yapsam bilmiyorum.keyfi öyle istiyo heralde..dün pasta istemişti,dolaptan çıkardım,yicek misin dedim,yiceeeemmmm dedi..:)ama sonra anne bile demeye üşeniyo bazen..bi sorun yoktur değil mi,yani geç kalmıyor değil mi?çok şükür onun dışında her lafı anlıyo,kendince cevap veriyo,işaretlerle anlatıyo,gelişimi çok iyiama konuşması..??ne önerirsiniz?

fikirleriniz için teşekkür ederim her akşam yatmadan önce yıkıyoruz. şuruplarda iyi geldi.

demekki her çocugun gelişimi farklı benim kızım 3 kelimelik cümle kurabiliyor
mesela "baba hadi kalk" , onun dışında herşeyi anlatıyo dün akşam banyoda yere çişini yaptı
korktu önce sonra babasının yanına koşup baba gel diyip oraya götürdü herşeyi anlattı.
kızımda sayı sayma konusunda bizi deli ediyor merdiven çıkarken,inerken,sallanırken, herhangi bişeyleri dizerken
1,2,3... diyoruz o sadece 1 de kalıyo gerisi yok.aylardır öğretemedik.
önerilerim; müzikli oyuncakları olmalı
ben müzik dinletiyorum hergün.
yolda arabada bahçede evde balkonda heryerde ne varsa anlatıyorum sadece ben değil babasıda anneanneside teyzeside..
bide benim kızım çok meraklı babasına çekmiş.ne görse inceleyip bu ne diye sorar öyle yanı biz böyle yaptık

Son düzenleme:

maşallah kızınıza.. babasının da aklı gidiyodur..:)evet aynen her çocuk farklı oluyor işte..fziksel gelişimi ,yürümesi konuşması..
ata da çok meraklı bir çocuk,herşeyi inceler bakar,ben de konuşmayı peke seven bir kadınım zaten..bakıcımız da öyle,tatlı dilli konuşkan.ben işten gelince hep konuşuyorum anlatıyorum,o da dinler hatta göstererek falan o da anlatır bişiler.isterse babaanne de der,selma(bakıcısının adı) da..müzik kulaığı çok iyi,gitar aldım minik,onu çalıyor,sanat müziğine bayılıyor(babaanneye çekmiş ben hiç sevmem)..o kadar şeye rağmen konuşmayınca endişe ediyorum zaten..
doktora gitmeli mişyin acaba,ne zaman geç kalmış sayılırım?

endişe etmene gerek yok canım bence doktor ne yapabilir ki... biraz daha bekle bence. derler ya erkekler geç konuşur
bildiğim kadarıyla ata cümle kurmuyor herşeyi gösterip anlatıyor diye biliyorum

endişe etmene gerek yok canım bence doktor ne yapabilir ki... biraz daha bekle bence. derler ya erkekler geç konuşur
bildiğim kadarıyla ata cümle kurmuyor herşeyi gösterip anlatıyor diye biliyorum

evet canım aynen öyle,ne yazık ki..şimdiki taktiğim,anlamazlıktan geliyorum,söylemeye zorluyorum.bana seslendiğinde anne demezsen bakamam,bana mı diosun anlamıyorum diorum,ne bilim iycek bişi istediğinde adını söyle de vereyim diorum falan..
evet yani herşeyde doktora koşan bi tip değilm ama,ne bilim işte ya,endişe ediyorum gene de..
çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için ..

rica ederim canım ne demek
anlattıkların çok iyi yöntemler devam et bence.
1 aya kalmadan nasıl cümle kuracak inan şasıracaksın.
sabah ağlama nöbetleri devam ediyormu

inşallah dediğin gibi olur canım..bi başlasa geveze olucak sanırım..:)
yok canım çok şükür yeni bakıcımızla beraber ağlamalar da son buldu.ablasını görünce seviniyor sabahları..tabii ki arada bir yapışıyor bana gitme diye,ama hemen başka şeyle oyalıyor bakıcısı susuyor,görmeden kaçıyorum ben de.. ama genelde el sallıyor bana öpücük atıyor giderken..:)
siz çalışıyor musunuz?

aaaa ben de diorum ki ,eskilerden heralde ama ben hatırlamadımisim hafızam çok kötüdür de ...hahaha ay ilahi...
canım benimm...

kubracim cok gecmis olsu(senin kubra odugunu az onceki msj inla anladim ) )
gecen hafta benim esim hasta oldu ilk gunu ben gidip ilac yazdirdim ama ertesi gun acillik oldu 2serum verdiler 10 tanrde o agir antibiyotik ignelelrden hatta hala gecmedi bir de antibiyotik hap verdi doktor herhalde bu havalardan esim ilk defa boyle oldu dikkatli olmak lazim

ama hastalik sayesinde sunu ogrendim doktor dondurma yemesini soyledi hatta basta sakayapiyor sandim tekrar sordum evet hemen dondurma yesin dedi valla ben ilk defa duydum sogugun bademcik disimedigini yeni ogrenmistim ama sisen bademcige iyi geldigini yeni ogrendim
artik esime bogazim aciyor dondurma alalim diyorum ))

goz capaklanmasina gelince benim kucukken cok olurdu annem her sabah cayli pamukla silerdi hatta disarda cok vakit gecirince gozlerim hemen kasinip kipkirmizi oluyor,gecen sene oglumunda birkere kapanmisti hemde yaz ortasinda herhalde yagmur yagmayinca her tarafta toz oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…