- 1 Haziran 2012
- 519
- 3
- 118
7.30 u hi çgörmedim kurulu saat var 6.15 sekmiyor valla köpek dişlerinin hepsi patladı üsttekiler çıktı alttakiler uçları dışarda kanadıysa da farketmedim vallagunaydiiiin
oglum 7:30 olmadan uyaniyor :-((
gevezelik bizde en ust seviyede ama japonca))
hala cumle kuramiyor!!!! ama hemen hemen gordugu herseyin adini soyluyor,gl
gecen gun kopek dislerinin ucuncusu patladi ilk defa disinin sizinti seklinde kanadigini gordum daha once dislerin patlarken kanadigini duymustum ama ben ilk defa gordum sasirdim
kızlar günaydın,biz de her gün 6:50 de(kurulmuş saat:)uyanıyoruz,(istisnalar oluyor tabi 6 gibi)gerçi hiç şikayet etmiyorum,maşallah oğluşum gece iyi uyuyor,uykusuz geçen 15 aydan sonra ,gece deliksiz uyuyorum ya,sabahın köründe kalksak da hiç umurum değil:)
hasta bebişlere geçmiş olsun,inşallah en kısa zamanda iyileşirsiniz.sonunda havalar ısındı ya mikroplar da kırılır artık..bol meyve,vitamin,bir öksürüğe zeytinyağı karabiber çok iyi geliyo,sırtına ve göğsüne sürüyosun,tavsiye ederim.
kızlar ya Ata konuşmamakta ısrarlı,ne yapsam bilmiyorum.keyfi öyle istiyo heralde..dün pasta istemişti,dolaptan çıkardım,yicek misin dedim,yiceeeemmmm dedi..:)ama sonra anne bile demeye üşeniyo bazen..bi sorun yoktur değil mi,yani geç kalmıyor değil mi?çok şükür onun dışında her lafı anlıyo,kendince cevap veriyo,işaretlerle anlatıyo,gelişimi çok iyiama konuşması..??ne önerirsiniz?
simay çok konuşuyor ama ya hintçe ya bilmediğim başka bir dilde : anladığımız 10 kelimedir ,ve sürekli şarkı söylüyor,birde geç konuştular diye bence dert etmemek lazım çünkü konuşmaya başlayınca susturamıyorsunuz
bunun dışında simay çok az uyuyor 12 gibi yatıp 7,30 da uyanan bir kızım var ve gün içinde 15 dakika ancak uyuyor,uyku süresi şuan benimkinden az,ne yapıcaz bilmiyorum.
yok canım çok şükür kulağında bir sıkıntı yok...ama 3 yaş da çok geçmiş.geçenlerde konuşma bozukluklarıyla ilgili makaleler okudum(huyum kurusun bilimsel araştırmalar bayılırım ve tıp bilgim de iyidir bu yüzden,ama iyi mi kötü mü bilemem,çok bilince kıllanıyorum herşeyden)bizimkilerin yaşında anne,baba,mama gibi kelimeler ve 2 kelimeli cümle söylemesi yeterliymiş.2,5 yaşından sonra da 3 kelimeler geçmesi gerekliymiş.ve diyor ki genetik yapı diye bir durum konuşmada söz konusu değilmiş.yani 3 yaşında 2 kelimeli cümle kuramıyorsa mutlaka fiziksel olarak dil ve kulak muayenesi,bunlarda sorun yoksa otizm yönünden araştırılmalı diyor.Allah korusun...benim komşumun oğlu bizimkilerden 6 ay büyük hiç konuşmuyor sadece anne diyor ama ailede genetikmiş mesela 3 yaşında konuşmuşlar hep kulağında sıkıntı yoksa konuşmaya engeli yoksa sıkıntı etme birden konuşacaktır canım
Quarta beni de telaşlandırdın bak. Ayşe de konuşmuyor. Sürekli birşeyler anlatıyor ama biz anlamıyoruz tabi. Mimik hareketlerini falan da katıyor ama anlamlı şeyler söylemiyor. Canı isterse anne baba diyor. Cümle kurma yok tabi. Anne atta gitti demeyi öğretmişti annem unuttu şimdi tabi., uçak, 1,2,6, bebek nerde falan diyor o kadar yani. Ben de sürekli anlatıyorum. Bu nedir deyip duruyor her şeye her şeye ama kendisi söylemiyor hep bizden bekliyor :/ Ben de doktora götüreyim diye düşünmüştüm ama bizim kızın her şeyi geç olduğu için bu da geç olur heralde diye düşündüm. Zaten manyak bi doktorumuz var ne desem ne acelen var deyip duruyor.
Uyku konusunda da; 8 aylıktan beri gece hiç uyanmıyor desem yeridir. Sabah da 8den önce uyandığını görmedim hiç, çok uykucu. Ama şimdi de geç uyuyor sabah 9.30'da zorla mıncıra mıcıra uyandırıyorum. Erken uyansın çok isterim ama kalkmıyor sıpa. En sağlıklısı çünkü, yemesi falan da düzenli olur. Yarından itibaren 8'de uyandırmaya başlayayım ben de bari.
gunaydiiiin
oglum 7:30 olmadan uyaniyor :-((
gevezelik bizde en ust seviyede ama japonca))
hala cumle kuramiyor!!!! ama hemen hemen gordugu herseyin adini soyluyor,gl
gecen gun kopek dislerinin ucuncusu patladi ilk defa disinin sizinti seklinde kanadigini gordum daha once dislerin patlarken kanadigini duymustum ama ben ilk defa gordum sasirdim
Quarta beni de telaşlandırdın bak. Ayşe de konuşmuyor. Sürekli birşeyler anlatıyor ama biz anlamıyoruz tabi. Mimik hareketlerini falan da katıyor ama anlamlı şeyler söylemiyor. Canı isterse anne baba diyor. Cümle kurma yok tabi. Anne atta gitti demeyi öğretmişti annem unuttu şimdi tabi., uçak, 1,2,6, bebek nerde falan diyor o kadar yani. Ben de sürekli anlatıyorum. Bu nedir deyip duruyor her şeye her şeye ama kendisi söylemiyor hep bizden bekliyor :/ Ben de doktora götüreyim diye düşünmüştüm ama bizim kızın her şeyi geç olduğu için bu da geç olur heralde diye düşündüm. Zaten manyak bi doktorumuz var ne desem ne acelen var deyip duruyor.
Uyku konusunda da; 8 aylıktan beri gece hiç uyanmıyor desem yeridir. Sabah da 8den önce uyandığını görmedim hiç, çok uykucu. Ama şimdi de geç uyuyor sabah 9.30'da zorla mıncıra mıcıra uyandırıyorum. Erken uyansın çok isterim ama kalkmıyor sıpa. En sağlıklısı çünkü, yemesi falan da düzenli olur. Yarından itibaren 8'de uyandırmaya başlayayım ben de bari.
bilmiyordum bak arkadaşım öyle diyince ben de olur dedim dr götürmüş bişeyi yok demiş görüntüde de bişey yok algıları el becerileri süper ama tabi bunu bi de dr demeli tabi
kendi başına yemek yiyebiliyonuzmu.. biz sadece çatalı kullanabiliyoruz.. kaşıkta pek becerikli değiliz.. tabi o yemeye çalışırken ağzına tıkı veriyorum arada.. onun yemesini beklersem kış gelir...
arkadşın oğlu mşlh kendi başına kaşıkla çok güzel yiyo.. arkadaşım "ben hiç beslemiyorum kendisi yiyo" diyo..
çişlede hiç alakamız yok.. lazımlık aldım ama koltuk niyetine kullanıyoruz.. arada oyun gibi "çiş" diyo ama hünüz tuvalatinin ne geldiğinin farkında nede yaptığının.. arada çok kaka yapar rahatsız olursa kaka diyo o kadar..
mert eren de kendi kendine yiyor eğer açsa dökmüyor ama karnı doydu mu etraf yemek oluyor bırakıyorum ben de döksün saçsınkendi başına yemek yiyebiliyonuzmu.. Biz sadece çatalı kullanabiliyoruz.. Kaşıkta pek becerikli değiliz.. Tabi o yemeye çalışırken ağzına tıkı veriyorum arada.. Onun yemesini beklersem kış gelir...
Arkadşın oğlu mşlh kendi başına kaşıkla çok güzel yiyo.. Arkadaşım "ben hiç beslemiyorum kendisi yiyo" diyo..
çişlede hiç alakamız yok.. Lazımlık aldım ama koltuk niyetine kullanıyoruz.. Arada oyun gibi "çiş" diyo ama hünüz tuvalatinin ne geldiğinin farkında nede yaptığının.. Arada çok kaka yapar rahatsız olursa kaka diyo o kadar..
gün içerisinde bezini çıkarın külotla kalsın altındaki beze güveniyor olabilir bir iki çiş yapmada anlar bizim öyle oldu
ve artık dikkat ediyorum 2 saat falan tutuyor çişini.yapacağı zaman anlıyorum hemen tuvalete bezen yapıyor bazen yapmıyor
bide her sabah bezi çok ağır olurdu artık çok hafif neden acaba
rahatlıkla kaşıkta çatalda kullanıyoruz. Ilk zamanlar çok döktük ama şimdi yoğurdunu bile dökmeden yiyor ben yedirmek istediğim zaman reddediyor illa kendisi yiyecek
öylede doyduğunu anlamıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?