2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

yukarıda demiştim diger adresimi kullanmıyorum kubraderın ben dıye sanırım gözden kaçtı :)
dondurma olayını biliyorum bn dondurma yediriyoruz zatn biz.. çok geçmiş olsun sanada canım.

7.30 u hi çgörmedim kurulu saat var 6.15 sekmiyor valla köpek dişlerinin hepsi patladı üsttekiler çıktı alttakiler uçları dışarda kanadıysa da farketmedim valla

benim komşumun oğlu bizimkilerden 6 ay büyük hiç konuşmuyor sadece anne diyor ama ailede genetikmiş mesela 3 yaşında konuşmuşlar hep kulağında sıkıntı yoksa konuşmaya engeli yoksa sıkıntı etme birden konuşacaktır canım

benim komşumun oğlu bizimkilerden 6 ay büyük hiç konuşmuyor sadece anne diyor ama ailede genetikmiş mesela 3 yaşında konuşmuşlar hep kulağında sıkıntı yoksa konuşmaya engeli yoksa sıkıntı etme birden konuşacaktır canım[/QUOTE]
yok canım çok şükür kulağında bir sıkıntı yok...ama 3 yaş da çok geçmiş.geçenlerde konuşma bozukluklarıyla ilgili makaleler okudum(huyum kurusun bilimsel araştırmalar bayılırım ve tıp bilgim de iyidir bu yüzden,ama iyi mi kötü mü bilemem,çok bilince kıllanıyorum herşeyden)bizimkilerin yaşında anne,baba,mama gibi kelimeler ve 2 kelimeli cümle söylemesi yeterliymiş.2,5 yaşından sonra da 3 kelimeler geçmesi gerekliymiş.ve diyor ki genetik yapı diye bir durum konuşmada söz konusu değilmiş.yani 3 yaşında 2 kelimeli cümle kuramıyorsa mutlaka fiziksel olarak dil ve kulak muayenesi,bunlarda sorun yoksa otizm yönünden araştırılmalı diyor.Allah korusun...
fatihpepe,ben dondurma cenentinde yaşıyorum,yaz kış yeriz biz oğlumla,sağlam bi yerden olduğu sürece çok sağlıklı..eşine de çok geçmiş olsun bu arada,kısa zamanda atlatırsınız inşallah,kimseye bulaşmadan..

simay çok konuşuyor ama ya hintçe ya bilmediğim başka bir dilde : anladığımız 10 kelimedir ,ve sürekli şarkı söylüyor,birde geç konuştular diye bence dert etmemek lazım çünkü konuşmaya başlayınca susturamıyorsunuz
bunun dışında simay çok az uyuyor 12 gibi yatıp 7,30 da uyanan bir kızım var ve gün içinde 15 dakika ancak uyuyor,uyku süresi şuan benimkinden az,ne yapıcaz bilmiyorum.

oy yazık arkadaşıma yazıkkk

yok canım çok şükür kulağında bir sıkıntı yok...ama 3 yaş da çok geçmiş.geçenlerde konuşma bozukluklarıyla ilgili makaleler okudum(huyum kurusun bilimsel araştırmalar bayılırım ve tıp bilgim de iyidir bu yüzden,ama iyi mi kötü mü bilemem,çok bilince kıllanıyorum herşeyden)bizimkilerin yaşında anne,baba,mama gibi kelimeler ve 2 kelimeli cümle söylemesi yeterliymiş.2,5 yaşından sonra da 3 kelimeler geçmesi gerekliymiş.ve diyor ki genetik yapı diye bir durum konuşmada söz konusu değilmiş.yani 3 yaşında 2 kelimeli cümle kuramıyorsa mutlaka fiziksel olarak dil ve kulak muayenesi,bunlarda sorun yoksa otizm yönünden araştırılmalı diyor.Allah korusun...
fatihpepe,ben dondurma cenentinde yaşıyorum,yaz kış yeriz biz oğlumla,sağlam bi yerden olduğu sürece çok sağlıklı..eşine de çok geçmiş olsun bu arada,kısa zamanda atlatırsınız inşallah,kimseye bulaşmadan..[/QUOTE]

bilmiyordum bak arkadaşım öyle diyince ben de olur dedim dr götürmüş bişeyi yok demiş görüntüde de bişey yok algıları el becerileri süper ama tabi bunu bi de dr demeli tabi

gelişimsel dönemlerde genetik faktörler çok etkili bence,diğer kızım neyi ne zaman yaptıysa simaydada aynı şeyler aynı dönemde gerçekleşti.

Quarta beni de telaşlandırdın bak. Ayşe de konuşmuyor. Sürekli birşeyler anlatıyor ama biz anlamıyoruz tabi. Mimik hareketlerini falan da katıyor ama anlamlı şeyler söylemiyor. Canı isterse anne baba diyor. Cümle kurma yok tabi. Anne atta gitti demeyi öğretmişti annem unuttu şimdi tabi. , uçak, 1,2,6, bebek nerde falan diyor o kadar yani. Ben de sürekli anlatıyorum. Bu nedir deyip duruyor her şeye her şeye ama kendisi söylemiyor hep bizden bekliyor :/ Ben de doktora götüreyim diye düşünmüştüm ama bizim kızın her şeyi geç olduğu için bu da geç olur heralde diye düşündüm. Zaten manyak bi doktorumuz var ne desem ne acelen var deyip duruyor.

Uyku konusunda da; 8 aylıktan beri gece hiç uyanmıyor desem yeridir. Sabah da 8den önce uyandığını görmedim hiç, çok uykucu. Ama şimdi de geç uyuyor sabah 9.30'da zorla mıncıra mıcıra uyandırıyorum. Erken uyansın çok isterim ama kalkmıyor sıpa. En sağlıklısı çünkü, yemesi falan da düzenli olur. Yarından itibaren 8'de uyandırmaya başlayayım ben de bari.

günaydınlar.. nasılsınız.. faceye bi daldım çıkamaz oldum..
bizimde alt köpek dişlerimiz çıktı şimdi üstler belirti vermeye başladı.. aman onlarda çıksa rahatlıycaz.. her dişte hasta oluyoruz çünkü:18:

maşallah ayseye bence erken yatırmalısın o yüzden sabah uyanmıyodur.öğlen uykusunu kaç saat uyuyor?
her cocugun gelişimleri gerçekten farklı benim yegenlerim küçük ( 3,5 yaş. diğeri 5 yaş) ve hep beraberler dolayısıyla onların yanında öğreniyor herşeyi
mesela çişini lazımlığa yapmaya çok hevesli ama bn korkuyorum o ayrı. bizde kızımla yanlız evde olsaydık bizde öyle olurduk sanırım

Son düzenleme:

hiç kanadığını görmedim ben. alt ve üst köpek dişlerimiz bitti çok şükür. şimdi sıra onları iyi korumakta

canım yok telaşlanmayın lütfen..senin anlamsız dediğin şeyler aslında anlamlı ama henüz siz anlamıyosunuz..saydığınız kelimeler yeterli zaten.benim söylediğim sessiz çocuklar içn.otizm teşhisi zaten hemen konan tek belirtiyle ortaya çıkan bir durum değil..miş..3 yaşından önce de konmuyor zaten teşhisi.
ama telaşlanan arkadaşlar varsa,her ihtimale karşı,kontrol etmekte fayda var,gözlem yapabilrsiniz; en büyük belirtisi,yani bir sorun olabileceğinin(kesin değil yani) göz teması..
çocuğunuz göz teması kurmalı sizinle...ayrıca belli bir nesneyle sürekli hiç durmadan sıkılmadan oynayıp vakit geçirmesi...

bilmiyordum bak arkadaşım öyle diyince ben de olur dedim dr götürmüş bişeyi yok demiş görüntüde de bişey yok algıları el becerileri süper ama tabi bunu bi de dr demeli tabi[/QUOTE]

canım 3yaş konuşma için gerçekten çok.eğer söyleyebileceğin kadar yakın bi ark.sa konuşmanda fayda var. malum herkesin çocuğu kıymetli ,ne kadar yakın olsan da bazen bişey söleyemiyo insan hasssas konular.
ama benim okuduklarıma göre 3 yaş çok geç ve mutlaka terapi görmeli.konuşma geriliği,otizm ya da bikaç hastalığın telaffuza gerek yok, şimdi herkes tedirgin olmasın,belirtisi olabilir.ayrıca erken tedavi imkanları var eğer böyle bir durum varsa ,erken teşhis önemli ayrıca konuşma terapi merkezlerinden çok fayda gören de var.

bir de algı ve becerilerle ilgisi yokmuş otizmin,seka geriliği yok çünkü sadece farklı algılamalar var.

arkadaşlar bu arada ,daha önce dediğim gibi ben birçok bilimsel makale okuyorum çok farklı konularda,eğer sizleri tedirgin edecek şeylerse yazmayabilirim.eşim bazen şikayet eder,bilmesem daha iyi der mesela,ben de ayrıntıya girmem pek onunla. açıklıkla söyleyebilrsiniz..

bilmiyordum bak arkadaşım öyle diyince ben de olur dedim dr götürmüş bişeyi yok demiş görüntüde de bişey yok algıları el becerileri süper ama tabi bunu bi de dr demeli tabi

canım 3yaş konuşma için gerçekten çok.eğer söyleyebileceğin kadar yakın bi ark.sa konuşmanda fayda var. malum herkesin çocuğu kıymetli ,ne kadar yakın olsan da bazen bişey söleyemiyo insan hasssas konular.
ama benim okuduklarıma göre 3 yaş çok geç ve mutlaka terapi görmeli.konuşma geriliği,otizm ya da bikaç hastalığın telaffuza gerek yok, şimdi herkes tedirgin olmasın,belirtisi olabilir.ayrıca erken tedavi imkanları var eğer böyle bir durum varsa ,erken teşhis önemli ayrıca konuşma terapi merkezlerinden çok fayda gören de var.

bir de algı ve becerilerle ilgisi yokmuş otizmin,seka geriliği yok çünkü sadece farklı algılamalar var.

arkadaşlar bu arada ,daha önce dediğim gibi ben birçok bilimsel makale okuyorum çok farklı konularda,eğer sizleri tedirgin edecek şeylerse yazmayabilirim.eşim bazen şikayet eder,bilmesem daha iyi der mesela,ben de ayrıntıya girmem pek onunla. açıklıkla söyleyebilrsiniz..[/QUOTE]

tamam canım konuşmaya çalışırım eşinin ailesi de söylemiş götürdüm diyor dr bişeyi yok dedi yolladı beni dedi
yaz olur mu bu sayede en azından dikkatimiz artar lütfen yaz ben kendi açımdan diyorum birbirimizi aydınlatalım ki bu topiğin bir işlevi olsun guartacım

Quarta telaşımın nedeni otizmle ilgili değil, onun belirtilerini ben de biliyorum uzun süre de incelemiştim kızımı, malum dönmesi yürümesi, hareket etmesi geç olmuştu =) Sadece konuşmasıyla ilgili bir sorun mu var acaba diye düşündüm, Kendini kötü hissetmene neden olduysam özür dilerim, ben de ne söyleyeceğime çok çabuk karar veriyorum ve pişman oluyorum :/ Bilgilerini paylaşmaya devam et lütfen, Loveli'nin dediği gibi topiğin bir anlamı olsun.

kendi başına yemek yiyebiliyonuzmu.. biz sadece çatalı kullanabiliyoruz.. kaşıkta pek becerikli değiliz.. tabi o yemeye çalışırken ağzına tıkı veriyorum arada.. onun yemesini beklersem kış gelir...
arkadşın oğlu mşlh kendi başına kaşıkla çok güzel yiyo.. arkadaşım "ben hiç beslemiyorum kendisi yiyo" diyo..
çişlede hiç alakamız yok.. lazımlık aldım ama koltuk niyetine kullanıyoruz.. arada oyun gibi "çiş" diyo ama hünüz tuvalatinin ne geldiğinin farkında nede yaptığının.. arada çok kaka yapar rahatsız olursa kaka diyo o kadar..

gün içerisinde bezini çıkarın külotla kalsın altındaki beze güveniyor olabilir bir iki çiş yapmada anlar bizim öyle oldu
ve artık dikkat ediyorum 2 saat falan tutuyor çişini.yapacağı zaman anlıyorum hemen tuvalete bezen yapıyor bazen yapmıyor
bide her sabah bezi çok ağır olurdu artık çok hafif neden acaba
rahatlıkla kaşıkta çatalda kullanıyoruz. ilk zamanlar çok döktük ama şimdi yoğurdunu bile dökmeden yiyor ben yedirmek istediğim zaman reddediyor illa kendisi yiyecek
öylede doyduğunu anlamıyoruz

Son düzenleme:
mert eren de kendi kendine yiyor eğer açsa dökmüyor ama karnı doydu mu etraf yemek oluyor bırakıyorum ben de döksün saçsın
valla oğlum ne çişinden ne kakasından rahatsız değil yapınca yaptım demiyor ben sorunca yaptım diyor alt değiştirmeye gelince feryad figan değiştiriyor hiç sevmiyor şu okuldaki seminer geçsin başlıcam bezini bağlamamya bakalım neler olacak

mert erenin de bezi ağır olurdu şu aralar çok değil neden bilmem belkide yavaş yavaş çişini tutmayı mı öğreniyor acaba

bezlerin hafiflemesi sıcaklardanda olabilir hanımlar,ter yoluyla atıyor olabilirler.
simaydada çişe dair ümit yok,sanki uğraşsamda bu ara sonuç alabileceğimi sanmıyorum,artı sadece makarnayı kendisi yiyor oda elle çatal,kaşık yok zaten çok iştahlı değil zar zor ne yedirirsem kar mantığındayım.

Kızlaaar, selam;
uzun zaman oldu bir türlü fırsat bulamadım buralara, arada hemen okuyup çıktım ama çok da birikmiş:)
Hasta olanlara çok geçmiş olsun. 2 gündür Rüzgar da hasta, öksürük, burun tıkanıklığı, hapşırık vs. Geceleri uyku sorunumuz oluyor, onun dışında enerjisinden hiç bir şey kaybetmiyor. Yememesine rağmen evet memeyi bıraktık bir ay oldu ama o hala eli memede, sürekli denemelerde, bazen eşim erken bıraktırdın diyor( bilemiyorum. İştahı da ilk başlarda açılır gibi olmuştu, göstermelikmiş. Şimdi yine her öğün bir mücadele şeklinde. geçen oturdum ağladım yediremeyince. Zaten Annemin gelememesi, bakıcı bulamamam ve işlerimizin yoğun olması beni çok stresli yapmaya başladı. Gerginliğim ona da yansıyor Rüzgar da daha sinirli olmaya başladı şu sıralar.
Bizimkisi çatal kaşık kullanıyor hatta artık bıçak kullanmaya da başladı ama kendini doyurmaya çalışmadığı için bir işe yaramıyor, iki lokma alsa oyunmaya geçiyor. Konuşmasıne gelince konuşuyor her şeyi tekrarlıyor, cümle 2 kelimeliler kuruyor ama derdini çok güzel anltıyor. "Adın ne senin" sorusuna kendini gösterip "Rüzgar" diyor. Aslında cümle sayılır mı sayılmaz mı bilmiyorum ama geçen nereye gitmek istediğini şöyle anlattı " baba git paşa abi kedi miyav diril git". Haftasonu sahile gitmiştik paşa abisi vardı ve yavru kedilerle oynamışlardı, diril de deniz demek:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…