2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

kizlar oglum hasta oldu usutmus butun gece uyumadik,surubun etkisiyle galiba dun 2defa kustu biraz rahatladi ateside vardi sabaha karsi bi baktim yaniyo atesini olcmeden dogru banyoya soktum(sabah 5:30 a dogru)siguga yakin suyla yikadim atesi dustu simdi sadece hapsiriyor burnu cok fena akiyor ama coook huysuz zaten evde badana vardi her yer her yerde ama biseye elimi suremiyorum neyseki birazdan gorumcem geicek ))

yemek konusuna gelince hala ben yediriyorum aslinda kendi yemek istiyor ama biraz bencillik yapiyorum galiba!!!!ama salata,elma falan veriyorum kendi yiyiyor.....badana temizligi bitsin bende tuvalete alistirmak istiyorum temiz evide ne guzel batiracak )
daha sonra yine rusuruz cok isim var coooook

esin ruzgar ne zamandir yoktun,nasil gidiyor?????

Çok geçmiş olsun fatihpepe, bu mevsim geçişleri hastalıklar artıyor tabi. Ama havalar ısındığı için daha çabuk atlatıyorlar. Benim halim duman yaa hiç sorma hiç bir şeye yetişemiyorum. Şu son zamanlarda yetersizlik duygusu başladı bende. Tatile ihtiyacım var sanırım.

Mert eren de eliyle yiyor makarnayı elle yemeye bayılıyor önce çatalla bir tane bir tane de eline alıyor çok komik görünüyor öyle ama etraf hiç komik olmuyor o ayrı
mert erenin de eli hala memede ama ağzına almıyor ucundan tutuyor tutuyorum anne diyor ayıp yapma diyorum

geçmiş olsun canım bol bol duş aldır ben öyle geçirdim mert erenin gribini
yeni evde ben de başlıcam yeni evde pek güzel kokacak

selam kızlar.Allahın izniyle ekimde anne olacağım...sizler de ekim de anne olmuşsunuz Allah evlatlarınızı bağışlasın bu ekimde 2 yıl olacak bile.darısı başımıza...
sormak istediğim şey neler almalı bebeğe? özellikle kıyafet olarak. neleri mutlaka yap veya yapma dersiniz. hatırladığınız eşyalar,pratik şeyler.aldım hala da kullanıyorum pek memnunum dediğiniz şeyler nelerdir

geçmiş olsun benim kızımda rahatsızdı antibiyotiği içince kendine geldi yavrum gece arada öksürük krizine yenik üşüyor
artık kendi kendi yemeğe başlaması gerekiyor bence devamlı değil ama arada yesin.özgüveni olsun dimi

geçmiş olsun benim kızımda rahatsızdı antibiyotiği içince kendine geldi yavrum gece arada öksürük krizine yenik üşüyor
artık kendi kendi yemeğe başlaması gerekiyor bence devamlı değil ama arada yesin.özgüveni olsun dimi

yetersizlik duygusunu bende çok yaşıyorum ama siz oğlunuz doğduğundan beri yeni çalışmaya başlamadınızmı zamanla yoluna sokarsınız

kızlarr coook uzun bır aradan sonra tekrardan aranıza donmenın mutlulugundayım :) benı hatırlayanlar vardır aranızda ıns unutmadınız :) okulum ve bebegım oyle zordu kı herseyı aynı anda gturmeye calısmak bu yuzden foruma hıc vakıt ayıramadım necesiniz bakalım bebıslerı buyuttuk ıyıce aramızda yenı haberlerı olanlar var mı calısıyor musunuz tatıldemısınız neler yapıyorsunuz herkes ıyıdır ınsallah

fatihpepe geçmiş olsun,bu ara dişler tekrar hızlandı ani ateş ondanda olabilir belki.

aldığın kıyafetler kolay çıkarılabilir şeyler olsun,artı bu ay giydiğini gelecek ay giyemiyecek,çok hızlı büyüyorlar ilk safhada onun için çok pahalı şeyler alma ama bol kıyafet lazım ,ilk sıralar sık değiştiriceksin çünkü,2,3 battaniye 2,3 tulum ve 2,3 alt üst ilk başlarda şart.ilk 2 ay yenidoğan bez kullanır ,alıp 6,7 paket stoklıyabilirsin.alt açma örtüsüde lazım,bunun dışında mutlaka emzir ve sakın sütüm gelmiyor diyip vazgeçme,anne sütü allahın lütfu hemde o kargaşada büyük kolaylık,şimdilik bu kadar soracağın şeyler olurssa tekrar sorabilirsin.

pinguu iyi geceler
ben seni hatirliyorum sizi hep takip ediyordum ama ziyaretci olarak ) bu yuzden sen beni hatirlamazsin...buraya tekrardan yazmaya baslamana sevindim gorusmek uzere.....

pinguu iyi geceler
ben seni hatirliyorum sizi hep takip ediyordum ama ziyaretci olarak ) bu yuzden sen beni hatirlamazsin...buraya tekrardan yazmaya baslamana sevindim gorusmek uzere.....

selam cnm sanırım eskısı gıbı hareketlı degıl forumm yoksa baska topıkte mı bulusuluyor gunlerdr bır sayfa bıle ılerlememıs sasırdımmm

malesef eskisi gibi kalabalik degil bu yuzden topigimiz biraz cansiz cogu face de konusuyor galiba!!bende digerlerinin bebeklerini merak ediyorum loveliden ogrendigim kadariyla nevyas in ve demetyaren in 2.cocuklari olacakmis :)))

ben ayaklı patiklerden çok kullandım çok memnunum onlardan çorabı çıktı mı çıkmadı mı sıkıntısı yok çıtçıtlılar çok iyi oluyor zıbın tarzı şeyler kullan alt değiştirme örtüsü olarak marketlerde canbebeydi heralde hazır örtüler var onlar kolay oluyor bez bebek doğunca stokla hanigisini kullanacağına bebek karar veriyor çünkü mesela ben hangies aldım oğlan pişik oldu sadece bir tane kullamdım gittik primeum care kullanıyorum hala onun dışında ağız bezleri lazım olur onlardan al ben fazla almamıştım oğlum doğduğunda ben hep 3-6 ay aldım ilk zamanlar büyük oluyor ama sana bayağğı gidiyor küçük alma alacaklarını 0-3 aylıkları almaya değmiyor çünkü

kızlar selamlar,
fatihpepe,kübracım,geçmiş olsun sizlere.
pinguu hoşgeldin,sanırım aynı zamanlarda yazışmamıştık seninle,ben geç katıldım ,sen erken ayrılmışsın sanırım:)

kızlar çok yazamayacağım,o kadar perişan durumdayım ki,iş de çok yoğun,ata hasta..
bu ara çok sık kabız olmaya başladı Ata,günde 3 kez yapan çocuk,3-4 gün yapamamaya başladı,ıkınıyo,kızarıyo terliyo yapamıyo bi türlü.kayısı zeytinyağı,ne varsa yediriyorum ama sonuç sıfır..yedikleri de öyle kabız yapıcı şeyler değil ama...neyse dün sabah babasını akşam da oğlumu doktora götürdüm.hastaneye geldiğinde (babaanne ve bakıcımız getirdi) ateşi de vardı..aynı anda hem kabızlık var hem de üst solunum yolu enfeksyionu geçiriyomuş..ateş yükseldi yine 39-40 lara...ilaç vermek için yedirmek lazım,kabız olduğu için yemek yemiyo...ayy nası bir gün ve geceydi anlatamam..
çok şükür bugün daha iyi,az bişi kaka yapmış..ateşi düştü...
doktorumuz kabızlık için duphalac diye bi şurup verdi,günde 3 kez alınacak ve 1 ay devam edilecek çok önemli dedi.o kadar uzun da ilaç kullanmak içime sinmiyo kızlar.bu konuda tecrübesi bilgisi olan var mı? bu arada fitil işe yaramıyo Ata da asla,dr. da lağman verdi,çok sıkııntısı olur 3-4 gün yapamazsa veririsn dedi,dün onu yaptık ,ona rağmen kaka yapamadı.. çok endişeliyim.
herkesi öpüyorum..

canım geçmiş olsun.bu yaş grubunda sık rastlanıomuş kabızlık. bildiğim kadarıyla meyveleri kabuklarıyla yenmemesi gerekiyomuş en büyük sebeplerden biri diye biliyorum.
bol bol sıvı zaten.yeğenimin doktoruda zeytin yağından 1 çay kaşığı içirmesini söylerdi beyin gelişimi içinde iyiymiş. bir ara alışkanlık olmuştu içmediği zaman yapmıyordu dikaat et
7 gün yapmadığını biliriz.ilaçlarını düzenli içir canım.
bizde dün sabahtan akşama kadar hastanedeydik.araştırma yapılıyor sürekli 4 tüp kan aldılar film çekildi vs. kronik öksürük sebepleri ve terlemesinin sebepleri araştırılıyor
bu 4. profun koyduğu teşhis. evet benim kzızımda alerjik astım kabullendim artık, yapacak bişey yok.tedaviye başladık 4 tane ayrı ayrı prof un verdiği ilaçlarda anlattı şeylerde aynı artık doktor aramıyorum (dün çapa hastanesindeydik çünkü)
allah ım korusun meleklerimizi...

Canım çok geçmiş olsun,
Bizim sık karşılaştığımız bir sorundu kabızlık bir aralar, doktor duphalac yazmıştı, kayısı etkisi yapar sabah aç karnına her gün içir demişti. Onun yerine ben de her sabah aç karnına kayısı incir kaynatıp suyunu ayrı içirdim püresini ayrı yedirmeye başladım ilacı kullanmama gerek kalmamıştı. Ayrıca bir tatlı kaşığı zeytin yağı da çok işimize yarardı. elma, muz, patates, pirinç bunlara bir süre ara verin, bunlar da çok kabız yapar. bol bol da su içir. Tekrar geçmiş olsun.

quarta,kubra cok gecmis olsun...kabizlik bizde de oluyor ama hemen geciyor benim ogluma kakaolu sut cok iyi geliyor bagirsaklari hemen yumusuyor )
az once acilden geldik zate oglum bir haftadir falan rahatsizdi bugun yine cok huzursuzdu aksam 7den sonra surekli aglamaya basladj 9:30gibi arabayla gezdirelim uyur dedik esimle tam dolasmaya basladik fatih bir kusmaya basladi odum patladi hatta bir ara ogurmekten nefessiz kaldi sirtina nasil vurdugumu sasirdim aslinda kusmak denmez cunku cokaz yemek kustu daha cok balgami cikartti(cikartmaya calisti) nefessiz kalinca bizde hemen acile gittik.gribal enfeksiyon dedi doktor daha once kullandigim afetin surubun yaninda bir surup ve deniz suyu verdi insallah iyi gelir ilaclar(aferin zaten kusturuyormus) gece gece pek hos bir yazi olmadi ama durumumuz bu midenizi bulandirdiysam simdiden ozur dilerim herkese iyi geceler ;-)))

Kızlar hepinize geçmiş olsun. Ne diyeceğimi bilemedim, çocuklar hep beraber hasta olmaya karar verdiler galiba =) Quarta, Esinrüzgar'ın dediği gibi kayısı ve incir çok iyi diye biliyorum. Ben de Ayşe'ye akşamdan suyun içine kayısı koyup sabah içiriyordum. Sonra da posasını yediriyordum işe yarıyordu. Duphalac da zararlı bir ilaç değil bildiğim kadarıyla, son çare olarak kullanabilirsin. Bana hamileyken vermişti doktor. Ama bir ay bence de uzun bir süre. Birer hafta arayla dene istersen.

Hastalık dönemindeyiz galiba, Allah yardımcımız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…