- 19 Mayıs 2011
- 10.943
- 9.677
- 248
quarta,kubra cok gecmis olsun...kabizlik bizde de oluyor ama hemen geciyor benim ogluma kakaolu sut cok iyi geliyor bagirsaklari hemen yumusuyor)
az once acilden geldik zate oglum bir haftadir falan rahatsizdi bugun yine cok huzursuzdu aksam 7den sonra surekli aglamaya basladj 9:30gibi arabayla gezdirelim uyur dedik esimle tam dolasmaya basladik fatih bir kusmaya basladi odum patladi hatta bir ara ogurmekten nefessiz kaldi sirtina nasil vurdugumu sasirdim aslinda kusmak denmez cunku cokaz yemek kustu daha cok balgami cikartti(cikartmaya calisti) nefessiz kalinca bizde hemen acile gittik.gribal enfeksiyon dedi doktor daha once kullandigim afetin surubun yaninda bir surup ve deniz suyu verdi insallah iyi gelir ilaclar(aferin zaten kusturuyormus) gece gece pek hos bir yazi olmadi ama durumumuz bu midenizi bulandirdiysam simdiden ozur dilerim herkese iyi geceler ;-)))
Fatihpepe size de çok geçmiş olsun. Havalar ısınmadı ısınmadı bir anda sıcaklar artınca koruyamadık galiba hastalıklar da arttı. Rüzgar da hala sabahları öksürüyor ve geniz ve burun akıntısı devam ediyor. o da aynı şekilde kustu bir kaç kere, balgam gibi. öyle temizliyorlar onlar da. kusunca balgamları ben sevinmiştim çünkü bir şekilde atması gerekiyor. burnundan sümkürüp çıkaramıyorlar, yutuyorlar o da öyle çıkıyor işte. kısa zamanda iyileşir umarım.
Kızlar yaa, şu iştahsızlık olayını ne yapacağım ben yaa, size günde yediğini söylesem bazılarının bir öğünüdür herhalde. Ne yapacağımı iyice şaşırdım artık. görenler çok zayıf, yemiyor mu dedikçe iyice moralim bozuluyor. yapısı öyle diyorum ama yese de öyle olsa hiç üzülmem, yemeyince üzülüyor insan. İştah açıcı bir şeyler önerecek var mı?
Mesela günde yarım litre süt içmeli diyorlar bizimkisi bir bardağı gün içine yayıyor. yani sürekli elimde bir bardak sütle dolaşıyorum peşinden, akşama kadar onu bitirtirsem mutlu oluyorum. ne olacak böyle artık iyice stres oldum çok takıyorum kafama. 12. aydan beri 1 kilocuk alamadıkyiyen ve iştahlı çocukları görünce ben nerde yanlış yaptım diye düşünüp duruyorum sonuçta insan güdüsel olarak beslenmeye çalışır. Rüzgar ben zorlamasam hiç bir şey yemeyecek. Zorlayınca da az yiyor. bir de zorlamayın diyorlar, kendisi acıkınca yer. Yemiyor zorlamasam bu sefer içim kan ağlıyor, aç diye. Çok taktım bu işe. zorluyorum dediysem yanlış anlamayın, ağzını zorla açıp ciyak ciyak yedirmiyorum. sadece oylayarak, çaktırmadan, sık sık bir şeyler yedirmeye çalışıyorum sanırım aramızda benim durumumda olan yok ama tavsiye edecek bir şeyleriniz varsa lütfen yardım... sütten de bu yüzden kesmiştim, belki iştahı açılır, emmeye güvenmez de yer diye, o da olmadı. gerçi hareketlerinde, enerjisinde hiç eksilme yok Allaha şükür. sürekli hareket halinde bu enerjiyi nerden buluyor diyorum, sanırım hali hazırdakilerden yakıyor, yakında yakacak bir şey kalmayacak diye korkuyorum. Ne yapsam nerelere gitsem de yedirsem kilo aldırsam biraz offf.
kızlar herkese cevaplar için teşekkürler.
kübracım,çok geçmiş olsun size de..çocuklardaki geçiyor genelde ,ileri yaşlarda kalmıyor,endişe etmeyin,yeğenimde de vardı,7 yaşında geçti,doktor da aynen böyle demişti zaten,önlem alın,koruyun ve en önemlisi sabır....ne yazık ki ben de astım hastasıyım..
esincim,aç karnına her öğünden önce,kayısı,kırmızı erik yediriyorum.komposto da yaptım,kayısı ve üzümden.o kadar şeye rağmen azıcık bişi yaptı dün...duphalac başladım dün sabahtan beri.umarım işe yarar..
fatihpepe,geçmiş olsun ,ben aferin kullanmadım hiç,biz genelde antibiyotikten devam ediyoruz,yoksa boğaz enfeksiyonu geçmiyor,gerçi ateş çok yükseliyor bizde.
kusması iyi olmuş aslında rahatlamıştır,geniz akıntısı var demek ki..göğsüne ve sırtına,zeytinyağıyla karabiberi karıştırıp sür canım çok iyi geliyor...kübracım bak astım için de çok iyi...
bu arada sütü sadece 1 bardak içsin dedi doktorumuz,kabızlık yapıyomuş süt..
ay canım gerçekten çok sıkıntı yapmışsın kendine..öncelikle Rüzgarın yememe sebebi sen değilsin,kendinde suç bulma hiç..Ata da çok şükür yememe sorunumuz olmadı pek ama çok yakın bir arkadaşımın kızında birebir yaşadım..çok zor Allah kolaylık versin diyerek başlıyayım..bi de oyunsuz yemek yiyen çocuk görmedim daha,oğlum da dahil..
arkadaşım elinde kase gezerdi devamlı,1 kaşık yese kar diyerek,banyoda,bahçede,suyla oynarken,nerelerde yedirirdi inanamazsın,yemediği için içine herşeyi koyardı,iğrenç bi karışım olurdu.. ama sonra akıllandı. gittiği bir doktor tavsiyeleriyle benden de bir kaç öneri:
1.kendi yemeyeceğin hiç birşeyi çocuğuna da yedirmeye çalışma..
2.sadece sofrada yemek yeneceğini bilsin,başka yerlerde yedirmeye çalışma..mesela süt sabah içlecekse,kahvaltıda küçük bi bardak süt koy,bunu içelim de,arkasında gezme)
3.yemek saatlerini öğrensin ,o saatlerde sofrada olacağını bilsin ve tabağına konan yemeği bitirmeden kalkamayacağını öğret.
4.tabağına yemek koyarken onaylasın,bitireceği kadar yemeği koy tabağa..(belki bunun için biraz erken ama,anlıyolar ne dediğimi maşallah akıllı hepsi)
5.acıkmalarına izin verin,yoksa elinde yiyecekler peşinde koştuğunu bildikleri için,kullanıyolar bu durumu..
6.sevdiği yiyecekleri düşünerek hazırlayın yemeklerini,tatlı mı sever tuzlu mu,ekşiye mi bayılır vs...
7.yeni tatlar keşfetmesini sağlayın,malum meraklılar:)
8.sabırlı olun,kimse 1 gün yememeyle hastalanmaz,aç kalmasına izin verin,sizin kararlılığınızı gördükçe ,yeme saatleri ve düzenine alışacaktır.
bence en önemlisi de her insanın yapısı farklı..anne baba minyon olan bir çocuğun çok uzun ve iri olmasını beklemek de yanlış.bildiğim kadarıyla siz de uzun boylu ve ince birisiniz,yanlış hatırlamıyosam..çocuğunuz da size benzicek eni konu..
çevrenize de takmayın lütfen,mesela Ata 16 kg. (1 yaşından beri aynen kilo almadı,kiyemesi iyidir),dede falan diyo ki bu çocuk kilo veriyo yedirmiyo musun,ben diorum ki oğlum maşallah yaşıtlarına göre iri bi çocuk,ne bekliyosunuz daha?? ama yok bazen babamız bile az mı yedi falan diyo...yani işin özü kimseye yaranamıyo insan..o yüzden siz rahat olun,sağlıklı olsun da düzene girer yemesi mutlaka..
umaırm yardımcı olabilmişimdir.bu arada yetemem duygusu yaşan anneler kulubüne hoşgeldin canım...hiç üzülme yalnız değilsin üyemiz çooookkkk..
Fatihpepe size de çok geçmiş olsun. Havalar ısınmadı ısınmadı bir anda sıcaklar artınca koruyamadık galiba hastalıklar da arttı. Rüzgar da hala sabahları öksürüyor ve geniz ve burun akıntısı devam ediyor. o da aynı şekilde kustu bir kaç kere, balgam gibi. öyle temizliyorlar onlar da. kusunca balgamları ben sevinmiştim çünkü bir şekilde atması gerekiyor. burnundan sümkürüp çıkaramıyorlar, yutuyorlar o da öyle çıkıyor işte. kısa zamanda iyileşir umarım.
Kızlar yaa, şu iştahsızlık olayını ne yapacağım ben yaa, size günde yediğini söylesem bazılarının bir öğünüdür herhalde. Ne yapacağımı iyice şaşırdım artık. görenler çok zayıf, yemiyor mu dedikçe iyice moralim bozuluyor. yapısı öyle diyorum ama yese de öyle olsa hiç üzülmem, yemeyince üzülüyor insan. İştah açıcı bir şeyler önerecek var mı?
Mesela günde yarım litre süt içmeli diyorlar bizimkisi bir bardağı gün içine yayıyor. yani sürekli elimde bir bardak sütle dolaşıyorum peşinden, akşama kadar onu bitirtirsem mutlu oluyorum. ne olacak böyle artık iyice stres oldum çok takıyorum kafama. 12. aydan beri 1 kilocuk alamadıkyiyen ve iştahlı çocukları görünce ben nerde yanlış yaptım diye düşünüp duruyorum sonuçta insan güdüsel olarak beslenmeye çalışır. Rüzgar ben zorlamasam hiç bir şey yemeyecek. Zorlayınca da az yiyor. bir de zorlamayın diyorlar, kendisi acıkınca yer. Yemiyor zorlamasam bu sefer içim kan ağlıyor, aç diye. Çok taktım bu işe. zorluyorum dediysem yanlış anlamayın, ağzını zorla açıp ciyak ciyak yedirmiyorum. sadece oylayarak, çaktırmadan, sık sık bir şeyler yedirmeye çalışıyorum sanırım aramızda benim durumumda olan yok ama tavsiye edecek bir şeyleriniz varsa lütfen yardım... sütten de bu yüzden kesmiştim, belki iştahı açılır, emmeye güvenmez de yer diye, o da olmadı. gerçi hareketlerinde, enerjisinde hiç eksilme yok Allaha şükür. sürekli hareket halinde bu enerjiyi nerden buluyor diyorum, sanırım hali hazırdakilerden yakıyor, yakında yakacak bir şey kalmayacak diye korkuyorum. Ne yapsam nerelere gitsem de yedirsem kilo aldırsam biraz offf.
çok güzel anlatmışsın canım aynen katılıyorum benim kzıımda 14 kg boy85-86 sanırım cüceyiz biraaz annesi gibi kızımın eli ayağı yüzü heryeri ben :) :) babanın hiç bişeyi yok :)
birde boy çizelgesi aldık astık onu duvara babayla beraber sütü içiyoruz koşuyoruz boy ölçmeye kızımda aynısı yapıyor işte herşey oyun :)
üyelerin başını ben çekiyorum :) ::1
ay canım gerçekten çok sıkıntı yapmışsın kendine..öncelikle Rüzgarın yememe sebebi sen değilsin,kendinde suç bulma hiç..Ata da çok şükür yememe sorunumuz olmadı pek ama çok yakın bir arkadaşımın kızında birebir yaşadım..çok zor Allah kolaylık versin diyerek başlıyayım..bi de oyunsuz yemek yiyen çocuk görmedim daha,oğlum da dahil..
arkadaşım elinde kase gezerdi devamlı,1 kaşık yese kar diyerek,banyoda,bahçede,suyla oynarken,nerelerde yedirirdi inanamazsın,yemediği için içine herşeyi koyardı,iğrenç bi karışım olurdu.. ama sonra akıllandı. gittiği bir doktor tavsiyeleriyle benden de bir kaç öneri:
1.kendi yemeyeceğin hiç birşeyi çocuğuna da yedirmeye çalışma..
2.sadece sofrada yemek yeneceğini bilsin,başka yerlerde yedirmeye çalışma..mesela süt sabah içlecekse,kahvaltıda küçük bi bardak süt koy,bunu içelim de,arkasında gezme)
3.yemek saatlerini öğrensin ,o saatlerde sofrada olacağını bilsin ve tabağına konan yemeği bitirmeden kalkamayacağını öğret.
4.tabağına yemek koyarken onaylasın,bitireceği kadar yemeği koy tabağa..(belki bunun için biraz erken ama,anlıyolar ne dediğimi maşallah akıllı hepsi)
5.acıkmalarına izin verin,yoksa elinde yiyecekler peşinde koştuğunu bildikleri için,kullanıyolar bu durumu..
6.sevdiği yiyecekleri düşünerek hazırlayın yemeklerini,tatlı mı sever tuzlu mu,ekşiye mi bayılır vs...
7.yeni tatlar keşfetmesini sağlayın,malum meraklılar:)
8.sabırlı olun,kimse 1 gün yememeyle hastalanmaz,aç kalmasına izin verin,sizin kararlılığınızı gördükçe ,yeme saatleri ve düzenine alışacaktır.
bence en önemlisi de her insanın yapısı farklı..anne baba minyon olan bir çocuğun çok uzun ve iri olmasını beklemek de yanlış.bildiğim kadarıyla siz de uzun boylu ve ince birisiniz,yanlış hatırlamıyosam..çocuğunuz da size benzicek eni konu..
çevrenize de takmayın lütfen,mesela Ata 16 kg. (1 yaşından beri aynen kilo almadı,kiyemesi iyidir),dede falan diyo ki bu çocuk kilo veriyo yedirmiyo musun,ben diorum ki oğlum maşallah yaşıtlarına göre iri bi çocuk,ne bekliyosunuz daha?? ama yok bazen babamız bile az mı yedi falan diyo...yani işin özü kimseye yaranamıyo insan..o yüzden siz rahat olun,sağlıklı olsun da düzene girer yemesi mutlaka..
umaırm yardımcı olabilmişimdir.bu arada yetemem duygusu yaşan anneler kulubüne hoşgeldin canım...hiç üzülme yalnız değilsin üyemiz çooookkkk..
canım nacizane kendi tecrübelerimi ve tavsiyelerimi yazayım sana;annelik sabır ve soğuk kanlılık işi,ve her çocuk farklı,benim büyük kızımda hiç iştah sıkıntısı yaşamadım ben,yemeyi reddettiğini hiç hatırlamam,ama hep hastaydı,bağışıklığı çok düşüktü,inan hastanelerde büyüttüm desem yeridir,pencere açık kalsa kızım bronşitti ertesinde zatürre.
küçük kızım tam tersi iştahı çok az,doktorumuz her öğünün arasına 4,5 5 saat vermemiz ve aralarda bişey vermememizi söyledi,böylece bize göre ufak gelen şeylerle tıkanmamış olucak.
birde damak tadı genetikdir,çoğunlukla sizin sevdiğiniz yiyecekleri sevecektir,bunu göz önünde bulundur ve dert etme,o kendi vucudunun ihtiyacını karşılıyordur.tabi annelik çok zor dert etmeden olmuyor.
Kızlar yaaa, kusura bakmayın son zamanlarda biraz hassaslaştım nedense, sizi de fazla sıkmış olabilirim. Umarım hepinizin keyfi ve bebişleri iyidir. Kendinize iyi bakın,
sevgiler...
Kızlar yaaa, kusura bakmayın son zamanlarda biraz hassaslaştım nedense, sizi de fazla sıkmış olabilirim. Umarım hepinizin keyfi ve bebişleri iyidir. Kendinize iyi bakın,
sevgiler...
kizlar hepinize selam kusura bakmayin okuyup bisey yazmadan cikiyorum,oglum hasta atesi hep 38in uzerindeydi ilac pek fayda etmedi gunde kac defa yikadgimi bilmiyorum bugun yie 2doktora gittim neyseki cok onemli bisey yok bogazi iltihap olmus birazda kulagina gecmis,bide kopek disletimiz 4ude patlamis olmasina ragmen tam anlamiyla cikmamisti doktor bunlarinda ates yapabilecegini soyledi tamamen cikana kadar.
esinruzgar;sagligi yerindeyse oglun icin fazla endiselenme benim yakin arkadasimin oglu 2.5yadinda 14kilo hic birsey ama hicbirsey yemiyor,vermezsen yemek aramiyor cok acikinca bile 3kasik makarna yiyoyor 8saat yemek yemedigini biliyorum ama enerjisi full resmen duz duvara tirmaniyor butun gun koltuk tepelerinde yemegin yanisira gunduz uykusuda yok...artik annesi cocugumun yapisi bu deyip kabullendi kendini nekadar parcalasada cocuk kendi istetse yiyiyor
bence sende uzme kendini arkadasim sagligi yerindeolduktan sonra zamanla huyu degisir,damak tadi gelisir sevdigi yemekleri kendi ister senden
sevgiler...
ay canım benim ya,, deme öyle cüce falan :) ben de benim zuzuyu bücür fare diye seviyorum annem çok kızıyo,bu arada Ata da kısa değil ama ne bilim nerden çıktıysa öyle diorumwalla benim oğlan karışım,babanın küçüklüğüne çok benziyo ama gözler falan vücut yapısı ben..
ben de iyi bir üyeyim walla ,ara sıra tamam diyorum bu bir başlangıç ,öncelikle işe Atayı uyuttuktan sonra kalkarak başlıyorum,film falan izliyoruz,gece 1 den önce yatmıyorum. eşimin kıyafetleri falan ütülüyorum,çamaşır falan...börek çörek yapıyorum..kendime bakıyorum...sonuç çok yorgun perişan uykusuzum ve hala hiçbişeyi tam yapamadım.evde mercimek bitmiş,bakıcımız babaanneden alıp çorba yaptı,bugün evde yemek yok saat 5 oldu,ne yicez bilmiyorum,oğluşum oyun için beni bekler,hatta dışrı çıkıp gezmek için.....vsvsvsvss....
tesekkur ederim,bugun antibiyotik verdi doktor birde ates dusurucu verdi,aferin vermiyorum artik zaten su ilac isini hic sevmiyorum kac gundur atesini banyo yaparak dusurkeye calistim ama 37.5tan asagi dusmedi bugun ilaclara basladik insallah hemen iyilesirgeçmiÅ olsun canım,ilaç ne kullanıyosunuz,aferin mi sadece? antibiyotiksiz geçmiyo boÄaz enfeksiyonu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?