2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Ben uzun uğraşlar sonunda çok şükür alıştırdım emziğe bence çok faydalı kızlar, emziksiz 5 dk yerde durmazdı şimdi onunla oyalanıyor.Yiğenim ve görümcemin oğlu 2 yaşına kadar emzik kullandılar hemde ne emzik ikiside hastaydı biz dedik bunlar bırakamayacak 2 günde emziği tarihe kattılar :) sanki o emzik delisi onlar değildi.Kucağımda sallayarak uyutmaktansa emziğiyle kendi kendine uyumasını tercih ederim :)

selam hatunlar ne var ne yok
kayınvalidemi alıp geldim aay biri olsunda yardımcı kim olursa olsun valla

kahvaltımı edemeden kalktı

:)))

çık canım ya kocişle bende tek çıkamam. kocişle çıktık biz dolaştık baya sonra anneme gttik akşamda 1 saat içinde bi kere ağladı ondada geri sustu. bide tam annemlere geldik kapıda ağladı bende çıkardım arabadan kucağıma aldım sustu.

benım zamanım olmadı ıste ya 10 gunlukken yaptık mevlutu ve ben hep hastanelerdeydım ya yazamadık ısımsız dagıttık. oglum 3 gun kuvezde yattı. bıgun ultrasonu vardı. ben alerjı oldum 6 ıgne verdıler hergun onlarla ugras. ayyyyy

ayyy cok fena ya bende yıkarken kırpmırmızı oluyo ama seside cıkmıyo hanfendının keyıflenıyo ama korkuyom kım olsa senın yerınde korkar canım gecen bogazında kaldı kusarken eşim korkudan elıden dusuruyodu ben aldım hmn sırtına vurdum kız kendıne geldı bızler çok soğuk kanlı olmalıyız kızlar zor iş ya :84::86::87:

kıpkırmızı olması bısey degılde baya bı uzun zaman nefes almadı kuzum ya. ılk zamanlar daha cok korkuyodum. emzırırken bazen nefesıne kacıyo ya korkudan bagırıyodum hemen. annem dıyodu korkma fılan. sımdı hemen yana cevırıyorum. doktor oyle kaldırıp dıklemene gerek yok oyle oldugunda dedı. dedıgın cok dogru sogukkanlı olmalıyız.

evet cnm soğukkanlı olmalıyız. benim adam susturamayınca sinirlenio kendi kendine

SADRAZAM LOKUMU

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un

Krema için:
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 kaşık un
yarım su bardağı şeker

Hindistan cevizi

2 su bardağı soğuk süt (ıslatmak için)

Öncelikle krema malzemelerini küçük bir tencerede karıştırıp, iyice koyulaşıp kaynayana kadar ocakta pişiriyoruz. Krema piştikten sonra bir kenara alıp soğumasını bekliyoruz. Bu sırada arasıra karıştırmakta fayda var. Diğer taraftan şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. sonrasında un ve kabartma tozunu ekleyip, kek hamurunu elde ediyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine hamuru incecik bir şekilde yayıyoruz. 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kek pişerken fırının kapağını açmayın ya da kürdan batırmayın. Kek pişer pişmez fırından çıkarıp uzunlamasına ikiye kesiyoruz. Benim tepsim yaklaşık 30cm ye 40 cm boyutlarındaydı. ben 15 cm genişliğinde 40 cm boyunda iki parça elde ettim. Daha sonra kek soğumadan hemen rulo şeklinde sarıyoruz. Çünkü soğuduktan sonra sarmak zor olur. Sonrasında iyice soğuyan ve koyulaşan kremamızı rolu haline gelen keki açıp ortasına sürüyoruz ve tekrar sarıyoruz. Böylece içleri kremalı iki adet rulo elde etmiş oluyoruz. Bu ruloları yaklaşık 2 cm genişliğinde kesiyoruz. Önce süte batırıp ardından her tarafını hindistan cevizine bulayarak kek kağıtlarının içinde servis tepsisine diziyoruz.Afiyet olsun

sizce güzelmidir yapayım akşama diom

emzik kurtarıcı vallahi dedigin gibi canımmm. cok agladıgı zaman tıkıyorum ağzına, zorla alıyor ama aldığı zaman da bırakmıyor. ama ağzındamn cıktıgı zaman uyanıyor ona sinir oluyorum bende bu seferrr..

ben cıkıyorum kızlar yıne gorusuruz. kaanım durmuyo. opuyorum sızı. herkese kolay gelsın:):)

Bizde dün hava alalım dedik çıktık hasta ettim çocuğu hırıltısı var şimdi

dışarısıyla alakası yoktur bizdede var hırıltı. evde havasız kalıo. klima kullnıoz biz oda nemlenmio nemlendirici aldık. inşllh işe yarar. hergün çıkarıp hava aldırasım var ama buranın havası çok kirli.

selam hatunlar ne var ne yok
kayınvalidemi alıp geldim aay biri olsunda yardımcı kim olursa olsun valla

hosgeldin canım. iyi etmişsin vallaa.. cidden zor tek başına. anam olmasa ben napardım acaba yemek derdim felan yok allahtan durmadıgı zaman da telefonunu caldırıyorum geliyor dinlendiriyo beni.

maşallah canım o senin kızının uslulugundan olmasın benimki tam fırlama cok fena o ağzı hiç kapanmıyoooooooooo cıldırıcak gibi oluyorum bazenn. kocişte zaten korkuyor cıkartmıyo bir yere. bende istemiyorum acıkcası daha 40mız cıkmadı 3gün cekti yavrum aglamaktan katılıyordu artık

ay canım benimm aman siz saglıklı olunda bsvr isimsiz olsuuunn. cook gecmis olsun tekrardan.
Bizde dün hava alalım dedik çıktık hasta ettim çocuğu hırıltısı var şimdi

bende bundan korkuyorum işte. en iyisi evde oturmak :18:

Bende bundan sonra bol bol çıkarız diyordum ama bidaha zor sanırım ilk seferde böyle olunca eşim kolay kolay izin vermez.Doktora götürdük sabah o bişeyi yok olabilir bazen dedi ama korkuyorum yinede öksürük ve ateş olursa getirirsin dedi.Buhar makinası almamıştım bende eve gelince taktım kettele odaya su kaynatıyorum içinde ev baya buhar oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…