- 1 Haziran 2012
- 519
- 3
- 118
hepinizin yorumlarına çok teşekkürler..yalnız olmadığımı bilmek süper,desteğiniz harika..
anlayacağınız üzere keyfim düzeldi biraz,çünkü oğluşum toparlanıyordün biraz kendine geldi az da olsa yemek yemeye başladı,uykusu daha iyiydi.koştu durdu ,balkondan girdi odadan çıktı.tabii bizim de neşemiz geldi..
birkaç doktora daha sordum,ele gelen bir büyüme yoksa,beklenebilir,dalak büyümesinin çooook fazla nedeni var dediler.çok şükür ele gelen bir büyüme yok,minimal değerde bir büyüme var zaten.şimdilik beklemedeyim ama elimde değil,devamlı da kontrol ediyorum..
şimdi konuştum bakıcısıyla,kahvaltı yapmış,telefonda bana : "anne çay sıcak çay" diyodu,şoka girdim duyunca ,biliyosunuz konuşması pek iyi değildi.nası sevindim anlatamam.ödül olarak parka çıktılar şimdi..:)
bu arada 15 temmzuda yazlığa gidiyoruz 10 gün,gün saymaya başladım şimdiden,bu kadar stressten sonra hepimize iyi gelecek sanırım.Atayla denizden çıkmadan yaşıcaz sanırım.suya bayılıyoruz da..
ben izinden dönüyorum sen izine çıkıyosun :) çok sevind,im rahatlamana canım.tabikide kontrol et bende bi ara sürekli kızımın boğazındaydı elim
bişey sorucam çay dediğin normal bizim içtiğimiz siyah çay değil mi?
nasıl geçti tatiliniz canım?
evet evet normal çay,çok faydalı üstelik..sabahları çok açık çay içiyorum ben Ataya,lokmalarını yutarken iyi oluyor.onun dışında pek bişi içmeyi sevmez.bazen akşam yemekte ayran içiriyorum.bitki çayından nefret ediyo..ben de sevmem pek..
Çay kansızlık yapıyormuş aslında özellikle de kadınlarda. Ama içine bir iki damla limon damlatırsanız sorun olmuyormuş. Ben de Ayşe'ye kahvaltıda çooook açık çay içiriyorum. Quarta'nın dediği gibi kuru kuru yiyemez. İçine bir iki damla limon damlatıyorum. Başka bir şey içmez çünkü. Çok nadiren de ıhlamur veriyorum. Ayranı seviyor ama kahvaltıda içmez. Hazır meyve suyu, kola gibi içeceklerle ya da yoğurt, puding gibi yiyeceklerle arası yok zaten. Çay hoşuna gidiyor ben de dayanamıyıp veriyorum vallayi =)
Bu arada akşama Mersin yolculuğumuz başlıyor. Dua edin kızlar yine otobüsle gidiyorum. Kendinize ve çocuklara iyi bakın, 15 gün sonra görüşürüz inşallah.
bende görüşmeyi çok isterim.istanbulda yaşayan varmı?
bir gün toplansak keşke bebişlerimiz için iyi olurdu..
temmuz ayındayız hala kızım hasta boğazları iltihap olmuş nasıl nerden buluyo bu iltihap bilmiyorum valla
resmen boğazlarında küçük delik varmış allah ım kafayı yedirdecek bu kız.antibiyotik içiyoruz şimdi çok nazlı bu günlerde
hiç bir lokma sokmuyor agzına yavrum ateşlendi 2 gece üst üste düşüremedik ateşini iğneyle düştü.
artık hasta demekten yoruldumbitmiycekmi bu ateşler iltihaplar ya.astımı olduğu için antibiyotik içmemesi gerekiyorama mecburuz enfeksiyon vat
ayrıca vajinasından akıntı gibi arada sıvı gelmeye başladı.
tatilde olan herkeze iyi tatiller dikkat edin dondurma sık yedirmeyin sayın doktor klimadan ve dondurmadan dedi
bir gün toplansak keşke bebişlerimiz için iyi olurdu..
temmuz ayındayız hala kızım hasta boğazları iltihap olmuş nasıl nerden buluyo bu iltihap bilmiyorum valla
resmen boğazlarında küçük delik varmış allah ım kafayı yedirdecek bu kız.antibiyotik içiyoruz şimdi çok nazlı bu günlerde
hiç bir lokma sokmuyor agzına yavrum ateşlendi 2 gece üst üste düşüremedik ateşini iğneyle düştü.
artık hasta demekten yoruldumbitmiycekmi bu ateşler iltihaplar ya.astımı olduğu için antibiyotik içmemesi gerekiyorama mecburuz enfeksiyon vat
tatilde olan herkeze iyi tatiller dikkat edin dondurma sık yedirmeyin sayın doktor klimadan ve dondurmadan dedi
Geçmiş olsun canım yaa, üzüldüm.
Umarım kısa zamanda atlatırsınız. Biz Antalya'da mecbur klima kullanıyoruz. Ayrıca dondurma boğazlara zararsız diye duymuştum, bizim doktor üşümekten, soğuktan çocuk hasta olmaz mikroptan virüsten olur demişti. Ayrıca bu topikte dondurmanın boğaz iltihabına iyi geldiğini söyleyen doktorları olanlar da vardı galiba. İşte neyin doğru neyin yanlış olduğunun bir birine girdiği bir zamanda yaşıyoruz. Ama ne kadar dikkat etsek de etmesek de hasta oluyorlar. Tekrar geçmiş olsun.
Kızlar
son 10 gündür neler yaşadığımı anlatamam. Hayatımın en zor günleriydi. Allah hiç kimseye yaşatmasın. Öldüm öldüm dirildim. Şimdi oğluşumun ne yemesi ne kilosu asla önemli değil hep dediğim gibi sağlıklı olması aldığı her nefes. Almam gereken dersi çok güzel aldım yani.
Geçen cuma Rüzgarla bahçeye çıktık, biraz gezsin, hava alsın dedim, kayısı ve dut ağaçları var, meyve de yedik, kaplumbağalarla oynadık, çeşmede suyla oynadık. Sonra babasıyla sahile indiler. Ben de evi temizliyordum. Bir telefon, eşim arıyor. "Rüzgarın ayağını kene ısırmış". Allahım başımdan aşağı kaynar sular boşaldı. Apar topar acile gittik. Keneyi çıkardılar. Ağlata ağlata iki şişe kan aldılar mecburiymiş, test yaptılar Allahım ne uzun yarım saatti. test sonucu temiz çıktı hastalık yok dediler ama ilk on gün çıkıyor takip edin ateş, ishal, döküntü olursa hemen getirin dediler. Merak etmeyin Antalya'da kırım kongo çıkmadı daha hiç dediler. Neyse İçimiz biraz rahatladı eve döndük ama ben diyorum bu on gün nasıl geçecek. Akşam her zamanki saatinde uyudu derken gece ağlayarak uyandı, baktım ateşi yükseliyor 37,8 olmuştu çok değildi ama endişelendim, aklıma olmadık şeyler gelemey başladı yine. Eşim rahat ol, sıcaktandır vs. neyse yattık, ben uyuyabilir miyim hiç. Sabaha karşı baktım iyice ateş yükselmiş, sonra hop ishal. apar topar acile gittik 4'te. Aynı doktor vardı, başka bir şeydendir dedi, bu kadar erken belirtiler başlamaz. düşmezse yarın doktoruna götürün dedi. ertesi gün ateş düşmedi, hatta hastaneye gittiğimizde 39,5 ölçtüler, yine kan aldılar kırım kongo için ama bu sefer doktorlar da ihtimal vermeye başladılar. oğlum çığlık çığlığa, ağlaya kusa kan verdik, ömrümden ömür gitti. o ağladıkça ben de ağladım. o hastanede geçirdiğimiz anları size kelimelerle anlatmam mümkün değil. Allahım dedim ne olur bana böyle bir acı verme, yalvardım ağladım. bütün belirtiler KKKa'yı gösteriyordu ve araştırmalarım korkularımı iyice artırdı. Kızlar yemin ederim o ana kadar hep sağlıklı olsun da şu önemli değil, sağlıklı olsun da yeter vs. diyip duruyordum ya inanın dilimdeymiş, gerçek anlamını bilmiyor muşum. o anlarda gerçekten ne olduğunu anladığım çok zor anlardı. Hayatımın en zor anlarıydı.
Çok şükür bu bir tesadüfmüş, yani o ateşin ve ishalin Keneyle hiçbir alakası yokmuş, kritik on günü de atlattık şimdi. Ne on gündü, bir sivilce görsem içim sıkışıyordu, sürekli orasına burasına bakıyor, deli gibi elimde derece gece gündüz ateş ölçüyordum. Tesadüf desem de inanmam ben tesadüflere bu büyük bir sınavdı benim için, umarım dersimi alabilmişimdir. Size yazdığım son kararımı okudum da sanırım sınavımın da bu kararımla ilgisi vardır. Ama oğlumu bana bağışladığı için Allaha çooook şükürler olsun. Onların değerini çok iyi bilelim ve sağlıkla aldıkları her nefes için şükredelim.
cok gecmis olsun bitmiyor bu cocuklarin dertleri tam birseylerini duzelttik derken baska bir yerden patlak veriyorlar bir gun dis sorunu,birgun yemek sorunu birgun uyku sorunu.......galiba boyle boyle buyuyecekler bu arada esim bogzindan tahatsazliginda doktor eve gider gitmez dondurma yemesini soyledi(ateside vardi) hastalanmadan birkacgun once tesaduf nette bademciklerin ne ise yaradiklarina bakiyordumbir gün toplansak keşke bebişlerimiz için iyi olurdu..
ay canım kıyamam ben ona..boğazı acıyodur annesi ondan nazlıdır hem de yemek istemiyodur. çok iyi bilirim bu durumu..ılık çorba falan içirmeye çalış,hem koyu hazırlansan çorbayı tok da tutar..canım arka arkaya geliyo hastalıkları,Ata da önce boğazdan sonra da kulaktan hastalandı.antibiyotiğini ,iyileşmiş olsa bile bitirt mutlaka.
bazı antibiyotikler vajinal mantara sebep oluyor ama çocuklarda olduğunu duymamıştım hiç. doktoruyla bir konuş istersen canım..
sen de kendine dikkat et tabii bu arada eminim yorgun uykusuz ve moralsizsin..bir an önce geçer merak etme,sıkma canını da..
ecrini de seni de öpüyorum canım..
Geçmiş olsun canım yaa, üzüldüm.
Umarım kısa zamanda atlatırsınız. Biz Antalya'da mecbur klima kullanıyoruz. Ayrıca dondurma boğazlara zararsız diye duymuştum, bizim doktor üşümekten, soğuktan çocuk hasta olmaz mikroptan virüsten olur demişti. Ayrıca bu topikte dondurmanın boğaz iltihabına iyi geldiğini söyleyen doktorları olanlar da vardı galiba. İşte neyin doğru neyin yanlış olduğunun bir birine girdiği bir zamanda yaşıyoruz. Ama ne kadar dikkat etsek de etmesek de hasta oluyorlar. Tekrar geçmiş olsun.
cok gecmis olsun bitmiyor bu cocuklarin dertleri tam birseylerini duzelttik derken baska bir yerden patlak veriyorlar bir gun dis sorunu,birgun yemek sorunu birgun uyku sorunu.......galiba boyle boyle buyuyecekler bu arada esim bogzindan tahatsazliginda doktor eve gider gitmez dondurma yemesini soyledi(ateside vardi) hastalanmadan birkacgun once tesaduf nette bademciklerin ne ise yaradiklarina bakiyordum)) orada da sogugun bademcige zarari olmadigini yaziyordu........
esincim bu arada sen bakıcı işini naptın,şu an kim bakıyo Rüzgara?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?