2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

ben izinden dönüyorum sen izine çıkıyosun :) çok sevind,im rahatlamana canım.tabikide kontrol et bende bi ara sürekli kızımın boğazındaydı elim
bişey sorucam çay dediğin normal bizim içtiğimiz siyah çay değil mi?

nasıl geçti tatiliniz canım?
evet evet normal çay,çok faydalı üstelik..sabahları çok açık çay içiyorum ben Ataya,lokmalarını yutarken iyi oluyor.onun dışında pek bişi içmeyi sevmez.bazen akşam yemekte ayran içiriyorum.bitki çayından nefret ediyo..ben de sevmem pek..

henüz çıkmadık tatile temmuz 9-15 izinliyim canım
kuşburnu çayı haricinde hiç çay içirmedim ben hamileyken çok açık çok nadir içtim kola vs hiç içmedim
emzirirken yine öyle çay hemen hemen içmemeye çalıştım ben zararlı diye biliyorum hele ki kahvaltıda tüm yediklerinin besin değerini öldürüyormuş
diye biliyorum (yanlış mı biliyorum) ve henüz tadını bilmiyor kızım
şasırdım şimdi

Son düzenleme:
Çay kansızlık yapıyormuş aslında özellikle de kadınlarda. Ama içine bir iki damla limon damlatırsanız sorun olmuyormuş. Ben de Ayşe'ye kahvaltıda çooook açık çay içiriyorum. Quarta'nın dediği gibi kuru kuru yiyemez. İçine bir iki damla limon damlatıyorum. Başka bir şey içmez çünkü. Çok nadiren de ıhlamur veriyorum. Ayranı seviyor ama kahvaltıda içmez. Hazır meyve suyu, kola gibi içeceklerle ya da yoğurt, puding gibi yiyeceklerle arası yok zaten. Çay hoşuna gidiyor ben de dayanamıyıp veriyorum vallayi =)

Bu arada akşama Mersin yolculuğumuz başlıyor. Dua edin kızlar yine otobüsle gidiyorum. Kendinize ve çocuklara iyi bakın, 15 gün sonra görüşürüz inşallah.

Ben de çay kansızlık yapıyor, besinlerin demir emilimini engelliyor diye biliyordum. Bu yüzden hiç çay içirmiyorum. Ama kahvaltıda bizim çaylarımızı görünce istiyor, çay çay diye tutturuyor ben de ılık suya biraz pekmez karıştırıyorum aynı çay renginde oluyor, bizimkisi de içiyor çay diye, biz ona Rüzgar çayı diyoruz, hem demir de var içinde:) Ben hamileyken çay içemiyordum ama kahvaltıda bir şeyler içesim gelince kendim de bunu içiyordum arada, iyi gidiyor kahvaltıyla.

İyi yolculuklar mestcan, görüşürüz.

Son düzenleme:

benim bildiğim de,çayın sadece çok fazlası zarar,hepimiz için. çoktan kastımız da çok demli ve günde 10 bardaktan fazlası..onun harici içindeki kafein çok faydalı ve doğal.ben de 1-2 damla deminden koyuyorum oğluma gerisi su zaten. biz şeker de kullanmıyoruz. bu arada soda da çok faydalı,az bişey içiriyorum.zaten çok içemiyor,1-2 yudum ancak..

mestcan demek sen de mersine gidiyosun..canım ben de mersin de olacağım...karşılaşsak da tanımayız tabii birbirimizi..keşke aynı şehirlerde olsak da arada görüşsek tüm ekim anneleri...

bir gün toplansak keşke bebişlerimiz için iyi olurdu..
temmuz ayındayız hala kızım hasta boğazları iltihap olmuş nasıl nerden buluyo bu iltihap bilmiyorum valla
resmen boğazlarında küçük delik varmış allah ım kafayı yedirdecek bu kız.antibiyotik içiyoruz şimdi çok nazlı bu günlerde
hiç bir lokma sokmuyor agzına yavrum ateşlendi 2 gece üst üste düşüremedik ateşini iğneyle düştü.
artık hasta demekten yoruldumbitmiycekmi bu ateşler iltihaplar ya.astımı olduğu için antibiyotik içmemesi gerekiyorama mecburuz enfeksiyon vat
ayrıca vajinasından akıntı gibi arada sıvı gelmeye başladı.
tatilde olan herkeze iyi tatiller dikkat edin dondurma sık yedirmeyin sayın doktor klimadan ve dondurmadan dedi

ay canım kıyamam ben ona..boğazı acıyodur annesi ondan nazlıdır hem de yemek istemiyodur. çok iyi bilirim bu durumu..ılık çorba falan içirmeye çalış,hem koyu hazırlansan çorbayı tok da tutar..canım arka arkaya geliyo hastalıkları,Ata da önce boğazdan sonra da kulaktan hastalandı.antibiyotiğini ,iyileşmiş olsa bile bitirt mutlaka.
bazı antibiyotikler vajinal mantara sebep oluyor ama çocuklarda olduğunu duymamıştım hiç. doktoruyla bir konuş istersen canım..
sen de kendine dikkat et tabii bu arada eminim yorgun uykusuz ve moralsizsin..bir an önce geçer merak etme,sıkma canını da..
ecrini de seni de öpüyorum canım..

Geçmiş olsun canım yaa, üzüldüm.
Umarım kısa zamanda atlatırsınız. Biz Antalya'da mecbur klima kullanıyoruz. Ayrıca dondurma boğazlara zararsız diye duymuştum, bizim doktor üşümekten, soğuktan çocuk hasta olmaz mikroptan virüsten olur demişti. Ayrıca bu topikte dondurmanın boğaz iltihabına iyi geldiğini söyleyen doktorları olanlar da vardı galiba. İşte neyin doğru neyin yanlış olduğunun bir birine girdiği bir zamanda yaşıyoruz. Ama ne kadar dikkat etsek de etmesek de hasta oluyorlar. Tekrar geçmiş olsun.

canım merhaba,
dondurma konusunda haklısın,yani şöyle güvenilir bir yerden olmak koşulu ile ,içinde buz kristalleri olmadığı sürece(bu zaten kötü dondurmanın belirtisidir) günde bir top kadar yenmesinde sakınca yok.benim doktorum da aynı şeyi söylüyo,virüsten ya da alerjiden hasta olur diyo.sadece üşütmek seyrini biraz ağırlaştırır d,iyo.
biz de klima kullanıyoruz arasıra mecburen,27 derecede tamamız,klimayı yukarı veriyoruz bir de üstümüze gelmiyo. ben geçen yaz gece yatarken klima açtım.oğlumla yattık walla.sıcaktan uyumak mümkün değildi.

çok sıkıntılı şeyler yaşamışsın canım,çok geçmiş olsun,guarta sizede çok geçmiş olsun,doktorum bize netten hastalık ve belirtilerini takip etmemememizi tavsiye etti,insanın aklına en kötüsünü düşürüyor.

cok gecmis olsun bitmiyor bu cocuklarin dertleri tam birseylerini duzelttik derken baska bir yerden patlak veriyorlar bir gun dis sorunu,birgun yemek sorunu birgun uyku sorunu.......galiba boyle boyle buyuyecekler bu arada esim bogzindan tahatsazliginda doktor eve gider gitmez dondurma yemesini soyledi(ateside vardi) hastalanmadan birkacgun once tesaduf nette bademciklerin ne ise yaradiklarina bakiyordum )) orada da sogugun bademcige zarari olmadigini yaziyordu........

kizlar 2yas sendromu yasiyor oglum galiba tatilden dondukten sonra biraz degisti herseye inat ediyor olmaz diyor mesela yoldo yururken elini tutuyorum olmaaa(olmaz) atih(fatih ) diye bagiriyor istedigi birseyi yapmayinca saga sola vuruyor agliyor ne dersem olmax diyor hetseyi kendisi yapmak istiyor kendisine zarar gelmedin diye engelledigimde sinirleniyor resmen kafa tutuyor hatta bana kizdiysa isirip vurmaya kalkiyor olabildigimce sakin davranmaya konusarak anlatmaya calisoyorum bazen sinirden bogazum aciyor vurmalarinin isirmalarinin uzerine gitmemeye calisiyorum kimseye onun yaninda bahsetmiyorum ilgilendigimi gorup taha fazla yapnasin unutsun diye ama cok zor geciyor bu donem bana inadi bir derece ama babasi opmek istiyor yada sevmek istiyor hemen olmaz diye bagiriyor sonrada gozlerinin icie bakiyor ne tepki verecek diye
bu tatil bize yaramadi galiba yada fazlasiyla yaradi oglumun guveni had safaya cikti )))
saka bir yana benim gibi olanlar varsa onerilerini bekliyorum

Canım doktorum izinde oludğ için başka doktor baktı zaten dedikleri hiç inandırıcı yani tatmin edici değildi
kullandığımız antibiyotiği bi kaç ay öncede kullanmıştık.kendi doktorumuz vermişti.böyle boğaz enfeksiyonu olmuştu yazmıştım burayada.şurubu oldum olası hiç sevmem başımdanda eksik olmaz pis şey.
canım teşekkür eedrim ilgin için bende öpüyorum paşayı ve seni.

teşekkür ederim canım.bizde klima kullanıyoruz.o olmazsa durulacak gibi değil.dondurma olayını biz abarttık biraz.dedesi,dayısı,teyzesi seviyor diye fırsat buldukça aldılar
günde 2 sefer yediği oldu suda içiremedik bütün sebep dondurma değil elbet,
kesinlikle mikroptan.bu aralar hayvanlarla (kaz,tavşan,kedi,köpek,tavuk,civciv) o kadar haşır neşir ki kümeslerine bile girmek istiyo o derece onlardan bulaştı ben biliyorum.
bide çok hassas yeni yeni mikrop giriyo vucuda.tekrar teşekkür ederim canım.

teşekkür ederim canım.evet bademcklere iyi geliyor dondurma biliyorum.
fatihin yaptığı inatlar zaman zaman kızımda da oluyor.ben nazını çekmeye çalışıyorum.başkada bişy bilmiyorum

esincim bu arada sen bakıcı işini naptın,şu an kim bakıyo Rüzgara?

Canım ben bakıcı olayını halledemedim. Bu durumda artık işe gitmeyi bıraktım Yani Rüzgarla evdeyiz. Benim tam zamanlı işe başlamam bir süre daha ertelenecek. Tabi durum böyle olunca bizim şirketin işleri de baya sekteye uğradı. En çok çalışmamız gereken zamanda yaşadığımız aksilikler bize pahalıya patlıyor ama en önemlisi Rüzgarın sağlıklı ve mutlu olması. İşler düzelir yine bir şekilde:)

Fatihpepe, inanır mısın ben de onu soracaktım buradan. Bizimkine de son bir kaç gündür bir haller oldu. Ben de diyorum 2 yaş sendromumu acaba diye. Hiç ağlamayan, mızırdanmayan çocuk, her şeye ağlamaya ve itiraz etmeye başladı bir anda. Ne uyutabiliyorum, ne yedirebiliyorum, ne bir yere gittiğimizde zaptediliyor. Yapma dersem ya da yaptığı şeye engel olursam sanki canını yakıyormuşum gibi çığlık çığlığa ağlıyor. Eskiden dikkatini başka şeye çekip unutturmak kolaydı şimdi o da olmuyor. Bizim Rüzgar her şeyi geç yaptı bu iki yaş sendromunda erkenci galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…