2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Kızlar sonunda tatilim bitti. Ayşe'nin rahatsızlığı 5 gün falan sürdü ama sanki bana 5 yıl gibi geldi. Çok şükür yaraları iyileşti, yemesi düzeldi. Denize de çok kolay alıştı. Bu yılki yaz sezonunu kapattık artık =) 20 gündür kalabalık ortamda olduğu için hareketlerinde bayağı değişiklikler oldu. Artık daha anlaşılır şeyler söylemeye başladı. İnsanlardan kaçmıyor, yaşıtlarıyla oynuyor ve paylaşmayı öğrendi çok şükür.

Esinrüzgar çok geçmiş olsun, dediğin salgın Mersin-Adana'da vardı. Kimle konuşsam çocuğum ishal, ateşi var diyordu. Bizimki ishal olmadı çok şükür ama ateşten sonra, ayaklarının altı dediğin gibi oldu. Ağzının içi de yara olmuştu. Ben şunu anladım ki çocuk hasta olunca sakin olmak gerekiyor. Bir şekilde eski düzenine dönüyor çünkü, yeter ki doğru tedavi edilsin. Ben yemek yemiyor diye helak oldum, kızımı da bayağı hırpaladım :/

Quarta, keşke görüşebilseydik ama günlerimiz denk gelmedi sanırım. Tatilde çocukların uyku düzeni az biraz bozulabiliyor. Sen de azcık görmezden gelirsin, akşam dışarı çıkabilirsin böylece. Ben anneme bıraktım bi iki gün ama zaten çok gezmeyi sevmediğim için fazla da çıkmadım dışarı. Ama yürüyüş açısından iyi oluyordu. Sıkmalardan uzak durmak gerekiyor tabi =) Sabah erkenden kalkılıyor orada zaten işi hemen bitirip yemek yaparsın, bütün gün senin olur. Şimdiden iyi eğlenceler.

kızlar kızıma yatak almam lazım
fikie verebilirmisiniz nasıl bir yatak alayım?kullandıkalrınız neler?

sebzelisomon avatarindaki sekerlik kizin mi??? masallah coook guzel...

kizlar ogluma memeyi biraktirali 3ay oldu ama benim goguslerimden hala sut geliyor ve inanilmaz aciyorlar ozellikle sol gogusum tas gibi oldu bugun doktora gittim kan aldilar sut hormonuna bakacaklar ve usg cekecekler insallah birsey yoktur aranizda benim gibi olan var mi gogusleri hala aciyan...

evet canım benim vitaminim o..
bende bırakalı 2 ay oldu bir kere bile süt gelmedi ve şişme hiç olmadı
az süt gelmesi normalmış annem sizi sütten kestikten 1 sene sonra bile damla damla süt gelirdi derdi
ordan biliyorum
inşallah bişey çıkmaz.güzel haberini bekliyorum

ilgin icin tesekkur ederim, insallah birsey cikmaz benim goguslerimin ikiside cok aciyor biraz sikinca dort bes sut kanalindan sut geliyor sanki yeni dogum yapmisim gibi aciyor, biylede olunca keske biraktirmasaydim diyorum 3ay olmasina ragmen sutum hala bayagi var/ilac ictigim icin biraktirdim bu biraz icimi rahatlatiyor
bu arada oglumun bacagi inanilmaz pisik olmus beze surtunmekten oldu galiba dun aksam kac saat agladi bacak aciyor diye (

uzun zamandır yazamadım ben hala sütten kesme işini beceremedim nası bıraktırcam bilmiyorum.sıcaktan çok kötü isilik oldu yavrum.birde aşırı inatçı başa çıkmak çok zor.şimdilik benden havadisler böyle.fatihpepe sanada geçmiş olsun umarım bişi çıkmaz.

tesekkur ederim hedi,sizede gecmis olsun benimde oglum hemen isilik oluyor oglen ve gece yatmadan once yikiyorum yinede ensesi isilik bacagi yanik gibi pisik oldu, inatcilik ekim bebeklerinde bir sure once basladi ) 2yas sendromu galiba inatcilikla beraber oglum dili cozuldu sanki cok guzel cumle kuruyor, soru soruyor, derdini anlatiyor, birde bez isini birdahaki yaza erteledim en son tuvalete kakasini yaptiginda korktu ve kakadini yaparken soyleyen cocuk artik yaptin mi diye sordugumda hayir yok diyor tuvalete falan gidelim dedigimde olmaaaz diye tepki veriyor bende uzerine gitmiyorum, biraz zaman gecsin unutsun istiyorum
yemek konusuna gelince meyve ve yogurtla gunu tamamliyoruz neredeyse birde biraksam kutu kutu sut icecek havalaran galiba biz yetiskinler dayanamiyoruz cocuklar ne yapsin
bizdende havadisle simdilik bu kadar
esinruzgar,quarta nerelerdesiniz neler yapiyorsunuz merak ediyorum galiba ikinizde gunesin tadini cikariyorsunuz ))

sanırım quarta k.validesi ile gitti
akşamlarıda hiç girmiyor çünkü
benim tatil 1 hafta hemencik bitiverdi

Ayni sekilde ben de hala sutten kesemedim 2 olmadan kesmek lazim ama bizimki cok duskun..
Gece uykusuna da bu sekilde geciyor isim zor yani..
Uzun sure emzirmek iyi mi kotu mu tartismaya acik bir durum bence. Bu yastaki sutun faydasi oluyor mudur acaba?
Bu arada 2. Yi dusunenler var mi aranizda?

Bennnnn =) Ramazandan sonra niyeti bozacağım galiba bakalım

kızlar herkese merhaba,10 günlük tatilin ardından döndüm ve işe başladım..
oğlum ben ve eşim gittik tatile,korktuğum gibi olmadı hiçbirşey,harika bir tatil geçirdim..sabah kalkıp denize giriyoduk(en geç 7 de kalkan oğlum 9-10 dan önce kalkmadı:) suya bayılan oğlumu tutabilene aşkolsun,deniz kum güneş harikaydı..kumsalda simitçiyi çağırıp bir yiyişi vardı kio yorgunluktan sonra yemek yiyip anneee,nen nennn diyip yatağa koşuyodu. öğleden sonra bi daha deniz. akşam yürüyüş gezinti vs den sonra 11-12 ye kadar oturduğumuz oldu... orda çocuklarla kaynaştı,insanlara kalabalığa alıştı,biraz konuşmaya başladı..çok komik anılarımız oldu..yemek sorunu yaşamadık,Ata uyuyunca hazırladım bişiler,dışarda yedik falan derken geçti..sıkmaya bayıldı,kaıdnalrın başında bekleyip,sıkmayı alıp geliyodu yiye yiye..tabii sıkmayı bilmeyen olabilir ben de burda öğrendim,gözlemenin dürüm şekli diyebilriiz.:) mersine gidip çocuk oyun yerlerine falan gittik,bayıldık oralara...akşamalrı giremedim hiç nete,paşa uyudktan sonra rkadaşlarımız falan geliyodu,pek boş vaktim olmadı..
velhasıl çok güzel bir tatil oldu. döndük işe başladım. bir ton iş birikmişti boğuşuyorum hala..stress başaldı hemen yaniii...
fatihpepe,canım süttem keseli çok uzun zaman oldu ama hala az da olsa sütüm var inan. ben emzirirken süt birikmesinden dolayı ameliyat bile oldum,tek taratan emmeyince çok sıkıntı olmuştu..hemen doktora görün derim çok çektim ben..
sebzelisomon ,canım arkadaşım,Ecrin e maşallah çok tatlı olmuş,gerçi hep öyleydi zaten,güleryüzlü şeker..
yatak için çocuklara yarı ortopedik öneriyor doktorlar ben öyle aldım çok memnunum.
mestcan,tatlım 2. düşünene bravo diyorum,Allah gönlüne göre versin..ben pek düşünemiyorum,kendimi hazır hi,ssetmiyorum tekrar başlamaya herşeye,iş bi yandan bakıcı sorunu bi yandan..yaşım 35 oldu bi yandan,,kısmet ne diyim,kaza olmazsa benden hayır yok gibi

hepi,nizi ekim bebişlerinizle beraber öpüyorum..

Son düzenleme:
quarta hosgeldin...
ne guzel tatil gecirmissiniz yazdiklarini okurken benim bile hosuma gitti keske imkan olsa yaz boyunca cocuklarimizi oyle ortamda buyutsek buralarda 4 duvar arasindalar disari ciksalar yine ayni disarida toprak cicek gorebilene ask olsun vallahi aciyorum ogluma disari cikinca okadar mutlu oluyorki birkac metrelik kaldirimda oynarken kucuk bir tasa bile seviniyor zaten gorup gorebilecegi bir tas yigini ama tatil yerlerinde oylemi bizde tatile gittigimizde oglumun resmen guveni geldi herseye cesaret edebiliyor,insnlara karsi sicak kanli gelen misafirden falan asla cekinmiyor kendince hemen iletisim kuruyor vee en onemlisi giderken konusmasi tek kelimeyle sinirli olan oglum 20_25 gun icinde 3kelimeli cumleleri rahatlikla soyluyor 10akadar sayip bir suru rengi biliyor
ben bunlarin hepsini o tatile bagliyorum cunku orada ozgurce hareket etti ilgisini ceken bir suru sey gordu dere,kuzu,inek,kaplumbaga vs. en ufak hareketinde dur dusucen,araba geliyor,insana carpican demeden oynadi oglum yani ozgurlugun tadini cikartip kendine guveni artti...ayy uzattim galiba ama ben oglum olunca cok taktim bu konuya keske imkan olsada butun yaz yazlik bir yerde olsak

bu arada doktora gittim sut hormonu icin kan verdim carsamba usg var sonuclardan sonra tedavi olacagim

benimde ikinci cocuga cesaretim yok ama kazala olursa itiraz etmem ufaktan mutlu da olurum

quarta canım hoşgeldin...
tatil sonrası iş hiç çekilmiyor,
sinir oluyorum
benim zavallı kızımın hiç kardeşi olmayacak sanırım
olsun kardeşsiz büyüyen tek kızım değil değilmi.
forumun en küçüğü benim herhalde ben daha 28 yaşındayım..

ben tami tamina 26.5 um ))

Kızlar herkese selamlar,

Ben de tatile geldim annemlerin yazlığına. on gün oluyor. Burada hem çalışıyorum hem de tatil yapıyorum. Eğer işler yoğunlaşırsa bir kaç günlüğüne rüzgarı bırakıp gidebilirim ama şimdilik online devam. Çok rahatladım vallaha. Nefes aldım. Annem babam sağolsun. sabahtan akşama başlarında.
Bizimkisi sabah 6,5'u sektirmez. 7'de uyanırsa bayram ediyoruz ev halkı olarak ki bazen 5,5 gibi uyandığı da oluyor. Çok işi var oğlumun çoook, günü kaçırmaması lazım. Hele ki o uyandığında kimsenin uyumaması da lazım. tek tek dolaşıyor odaları, dede dede dede, ananne, nine??? herkesi uyandırıp oynadıktan sonra bahçe, ev, bakkal, park, deniz günümüz başlıyor. Ben genelde yemek ve uyutma işlemleriyle ilgilenmeye başladım, oyun, oylama ve gezdirme işlerine annem bakıyor. Ben de böylelikle bilgisayarımın başında çalışıyorum bol bol. Bu zamanlarımı çok verimli değerlendirmeliyim. Eşim de hafta sonları özledikçe geliyor. Bayrama kadar böyleyiz inşallah. Bayramdan sonra dönüş.

bizimkisinin de 2 yaş sendromu başladı sanırım çok sık ağlıyor, inat yapıyor, yapma dediğimi inadına gözümün içine bakarak yapıyor. Bir de her şeyi atıyor. balkondan, arabadan, koltuğundan, şapka ve ayakkabı bile giydiremiyorum. atıp duruyor. eskiden kendi yerdi önüne koyduğum şeyleri açsa şimdi bir de onları da atıyor. Domates koyuyorum kahvaltıda önüne hoop aldığı gibi dedesinin kafasına. ekmek, peynir havalarda uçuşuyor. Ben sinirlendikçe daha fazla yapıyor. artık bir şey veremiyorum eline.

Ben 32 yaşındayım. İkinciyi isterim ama cesaret edemiyorum Bir de sezaryen olduğum için doktor en az iki-üç sene hamile kalmamalısın demişti. Benim de gözüm almıyor zaten. Bir tanesiyle bile bu kadar zorlanırken ikinciyle nasıl başa çıkarım bilmiyorum.

Quarta tatilinin güzel geçmesine çok sevindim. hepinize selamlar...

boyle tatil haberlerini okudukca icim gidiyor biz biraz erkek kapattik galiba tatil sezonunu ( esinruzgar iyi tatiller bol eglenceler
bizimkininde tatil yaparken huyu suyu degismisti neyseki bu aralar biraz daha iyi ikimizde alistik bu yeni hallerine bu arada yemek meselesine cok guldum dedesinin kafasina atiyor hee )

ne kadar erken uyanıyor öyle benim prenses 8 de kalkar ona ragmen dert yanarım.yanımda oynarken kestirmeler yaptığımda oluyor :)
bu yaşlar öğrenme çağı olduğu için bunları yapması çok normal diye düşünüyorum yeter ki sürekli ağlamasın
istediği bir şeyi yapmayınca ağlıyor ya sinir oluyorum
ağlatıyorum
doktorda ağlatmayın dedmişti

herkese merhaba,
fatihpepee ,canım haklısın tatilde özgüvenleri yerine geldi gerçekten de.ben de dönerken kendim için değil oğlum için üzüldüm,yazlıkta devamlı dışarda aktivite halinde insanlarla beraber,burada kaç kişi görüyor ki,bakıcısı, anneanne ,babaanne..keşke imkan olsa da en az 1 ay kalsa..bayramı iple çekiyorum walla,yazalıkta olucaz yine:)bu arada ne kadar gençmişsin öyle
sebzelisomon,canım ;ay böyle de hitap etmek değişik oluyo güzel bişi mi sebzeli somon bu arada ben hiç yemedim de..?
canım sen de gençmişsin2. yi düşünmek için vaktin var daha..
esincim, çok sevindim yazlık günlerinin iyi geçmesine,yazın sonunu bulursunuz heralde bu şekilde,süper... :13: annemiz babamız olmasa halimiz harap demek ki,çok şükür yanımızdalar..
Ata da küsüyor hayır dediğimizde,gidip bi yere kapanıyor,yüzünü saklıyor,bi naz bi naz.. gidip gönlünü alman lazım.:) sinirlenirse elindeki,ni fırlatıyo,kendini yere atıp ağlıyo,o çok fena oluyo işte...

bu arada tuvalet eğitimimiz hala sıfır.klozete oturmaktan hoşlanmıyo,yazlıkta da devamlı altı açık külotla gezdirdim.kakasını tuvalete yapmak istemiyo,,kabızlık belirileri gösterince ben de hemen vazgeçiyorum. ne olacak halimiz bilmem..

Hoşgeldiniz kızlar, tatilinizin iyi geçmesine sevindim.

Benim yaş da 26. Aslında kötü hamilelik geçirdim bir daha yapmam diyordum ama ne bileyim. Eninde sonunda yapacağım aradan çıksın diyorum Daha çok eşim istiyor. Onun yaşı 35, bir süre sonra çocuk bakmak istemeyebilirim diyor. Bayağı bayağı düşünmeye başladık açıkçası, öyle ki dün sabah gazetesinden iş teklifi aldım eşimin ısrarı yüzünden kabul etmedim. Büyük bir yanlış yaptım biliyorum ama ne bileyim. Paraya ihtiyacımız yok çok şükür ama yine de çalışsam iyi olur diyordum, gerçi çalışma şartları Ayşe için pek sağlıklı değil. Hayırlısı olsun artık, tekrar uykusuzluk, emzirmek, hamilelik aklıma gelince vazgeçiyorum ama Ayşe'nin de kardeşi olsun tek büyümesin istiyorum. Ramazandan sonra niyeti bozacağım galiba, inşallah pişman olmam.

Bizim kız da sürekli inat halinde. Özellikle de annemin yanında benimle zıtlaşıyor. Yanıma bile yaklaşmıyor sıpa. Sürekli anneanne nerde deyip duruyor, bir süre görüştürmeyeceğim vallayi özlüyorum kızımı onun yanında =)

mestcan insallah en kisa zamanda hayirli haberlerini aliriz.

bizde tuvalet egitimini birdahaki yaza erteledik ( bu yaz basarisiz olsuk oglum tuvaletten korktu...
yarim saattir cevap yazmaya ugrasiyorum tel.cekmiyor deli oldum buarada sabah doktora giecegim kizlar insallah sonuclar iyi cikar goguslerim cok aciyor (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…