2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

dun binadaki komsu teyzemize indik kandillesmeye daha once hic evine gitmemistim sadece disarida konusuyorduk, dun helvamizi verip gelecekken teyze bizi eve davet etti daha once biraz cekingen olan oglum sanki kendi eviymis gibi teyzenin evini kurcalamaya badladi oglum elleme dedikce omaaaaa(olmaz) diye bagirdi nasil davranacagimi sadirdim esinruzgar seninde dedigin gibi sanki canini yakiyormusum gibi bagiriyor galiba teyze bizi cagirdigina pisman olmustur ) artik yaramaz cocuklata annesi hic ilgilenmemis demiycem :))
gecen gunde eve girdik diye kiyametleri kopardi resmen yerlere atti kendini iki gozu iki cesme agladi cok uzuldum oglumu ilk defa ogle gordum
bu donemide kolayca atlatmak icin Allah yardimcimiz olsun

Evet canım artık bireyselliklerinin farkına vardılar, kişilikleri geliştikçe özgürlüklerini de ilan ediyorlar. Bir de bu dönemde çok ağlatmamak lazımmış. Bakalım nasıl başaracağız, zaten ağlaması üzülmesi beni daha da çok üzüyor bir de inat huyu başladı ağlamayn çocuk iki gözü iki çeşme oluyor bir anda. Ya iki yaş ya sıcaklardan bilemiyorum.

bizde 2 gün önce tatilden döndük,bende una eminim artık,çocuklu kadının ve çocuğun en rahat ettiği yer evi.
7 gece uyumadık desem yeridir,ne zaman ne yapacağını kestirmem mümkün olmuyor,hiç bari ev onun koşullarına göre toparlanmış durumda.

merhaba. daha önce yazmıştım ama yine hatırlatayım ben 2011 ekim annesiyim ama sizi takip ediyorum bana ışık tutması açısından. bunları okurken aklıma geldi sizlerle paylaşmak istedim. aldığım bir kitap var benim. "bebek bakım sorunlarına mucize çözümler" adı. çok yararlı bulduğum ve bana çok yardımcı olan bir kitap bu. doğumdan 3-4 yaşa kadar anlatıyor ve çözümlerinide gösteriyor. orda dikkatimi çekmişti. 2 yaş sendromu ve aillelerin yaşadıklarına değinmiş. ben daha tam ayrıntılı o bölümlere gelmedim. sınavlarım olduğu için ara verdim yarıda. ama böyle durumlarda napacağınızı kestirmek adına kitabı sizlere tavsiye etmek istedim nacizane. hepinize sevgiler.

Sevgili Mymiş evet bahsettiğin kitap bende var.Doğumdan bir kaç ay sonra hediye gelmişti. Evet gerçekten çok güzel anlatımlı, açıklamalı ve örnekli bir kitap. Fakat benim kitapla şöyle bir sorunum oluştu ki ne zaman hangi konuda kitapta yazan bir şeyi uygulamaya kalksam sonuç çok daha beter ve çözümsüz bir şeye dönüştü. Orada çok fazla kural var ve bebeklerin farklılıklarından, özelliklerinden çok olması gereken tek tip kurallara bağlı bir ingiliz modelinden bahsediliyor sanırım. Yani ben o kitabı değişik zamanlarda defalarca okudum hala da neler olabilir diye okuyorum ama uygulamaya gelince vazgeçtim. Bize uymadı, genlerimize aykırı herhalde ben yapamadım. Ama uygulayabilecekler için gerçekten ben de tavsiye ederim. Yine de bebek bakımı konusunda okuduklarım arasında en detaylı olanı.

iyi geceler neler yapiyorsunuz? kizlar
oglumla durumlar ayni bence yapmam gereken sabirli ve sakin davranmak.....
buarada 4 gun once emzigi biraktirdim ogluma
bu yazdan tuvalete alistirmak istiyordum ama nasil olacak bilmiyorum daha yaptigi seyin farkinda degil kakasini "yaparken" soyluyor ama cisinin farkinda degil fakat soyle bisey farkettim bezi bagliyken surekli doluyor ama bezini actigimda 2saat falan tutuyor cisini

Fatihpepe o zaman seninkinin de zamanı gelmiş. Bir kaç sağa sola çiş yapmaya öğrenir kakası gibi çişinin de olduğunu. Bizimkisi de söylüyor yapmadan önce kakasını oturtuyorum yapmıyor 10 dakika sonra kaldırıp bezini bağlıyorum ona yapıyor. Bir kaç kere altını bezlemedim sağa sola yaptı kasasını da çişini de:)) ben de daha erken herhalde dedim bıraktım. Şimdi hala söylüyor yapmadan önce, tuvalete gidelim mi diyorum "ı-ıhh" diyor. götürürsem de yapmıyor. Tekniği ne bu olayın bilmem.

sabah bezi cikarttim bir sure sonra baktim kakasini yapacak (altina biraz yapmisti) aldim tuvalete oturttum bayagi bi beklemenin ardindan biraz yapti ama biraz korktu herhalde inmek istedi bende lazimligina oturttum 10dk falan bekledim ama yok yapmadi(bu arada ter icinde kaldim) sonra bezini bagladim kisa bir sure sonra bezine yapti hemde bayagi bir yapti, simdi uyansin bezini birdaha cikarticam aklima badka birsey gelmiyor puf noktasini bilen varsa soylesin ) birde bunun gece alistirmasi var. cocuk buyutmek ne kadar zormus nakis isler gibi isliyiruz milim milim, Allah hepimize kolaylik versin

mestcan demek sen de mersine gidiyosun..canım ben de mersin de olacağım...karşılaşsak da tanımayız tabii birbirimizi..keşke aynı şehirlerde olsak da arada görüşsek tüm ekim anneleri...

Evet Mersin Arpaçbahşiş tatil sitesindeyim şuan. Yakınlardaysan görüşelim =)
Kızım geldiğimiz günden beri hasta. İlk gün teyzesi havuza soktu, mikrop kaptı galiba. Gece ateşlendi. Yemek yediremiyorum, acıyor deyip duruyor. Doktora götürdüm, boğazları fena dedi, 200 mg antibiyotik verdi. Kızım ilk antibiyotiğini burda kullandı yani. Ama hâlâ aynı, ellerini tutup, ağlata ağlata yemek yediriyorum, Bıraksam hiçbir şey yemeyecek, aç karnına da ilaç vermek istemiyorum. Dişetleri ve damağı da yara olmuş. Yemek dışında keyfi yerinde. Kumsalda oynamaya bayılıyor. Tatil yaramadı bize =) Arkadaşın dediği gibi çocuklu insana evinden başka rahat yer yok. İstanbul'a dönmek için gün sayıyorum

Geçmiş olsun mestcan, umarım en kısa zamanda iyileşir kızın. Biz dört kere antibiyotik kullandık şimdiye kadar şanslıymışsınız siz, antibiyotik enfeksiyonu hemen geçiriyor, rahatlarsınız bir iki güne. Bu arda ağlata ağlata da yedirme bence boğazları acıdığı için yiyemiyordur. Biraz ılık çorba, belki yoğurt, meyve gibi yumuşak şeyler yesin bir iki kaşık yeter ilaç almaya. Seninkinin iştahı iyiydi iyileişince hemen toparlar.
Tatilciler böyle konuştukça, korkmaya başladım tatile gitmekten, bakalım sıra bize de geliyor, sıkıldım artık evde tek başıma durmaktan bütün gün. Sıcaklar da felaket.

canımsın çok yakınız walla,tesadüfe bak...ama ben ne yazık ki hala gitmedim canım,cumartesi akşam gidicez sanırım.10 gün ordayız..sen ne kadar daha ordasın?
kıyamam kuzuya ,tatilde hastalık da çok fena olmuş..2-3 güne toparlar canım merak etme,ilaçlar etkisini gösteriri hemen..deniz kenarında,bahçede falan oyalanmıyo mu yemek yedirmek için?

ben kullandığımız antibiyotik sayısını unuttum,4 kere ne ki...2 ayda bir kesin 1 kutu bitiyor.boğazından ateşleniyor paşam.antibiyotiksiz geçmiyor ne yazık ki..

Son düzenleme:
Merhaba anneler,
Oglumun sirtinda isilik var nasi gecer sizce? Her gun banyo yapiyoruz pudra suruyorum pisik ilaclarini suruyorum Biraz sonuyor sonra terleyince yine oluyor
Bembeyaz bir cildi var biraz da hassas
Bir aralar kol iclerinde bogumlarinda oluyordu onlar gcti simdi ense ve sirt basladi
Cok terleyen bir cocuk ondan mi olur acaba?
Ne dersiniz ayni sorunu yasayan var mi aranizda?

benimde oglumda oluyor su ara bir kac saat badiyle dursa gogsunde isilik olusmaya basliyor bende son gunlerde gece ve gunduz sadece bezle duruyor bazi seyde pudranin daha cok sulandirdigini duymustum isilige iyi geliyor mu??

benimde oglumda oluyor su ara bir kac saat badiyle dursa gogsunde isilik olusmaya basliyor bende son gunlerde gece ve gunduz sadece bezle duruyor bazi seyde pudranin daha cok sulandirdigini duymustum isilige iyi geliyor mu??

Sanki pudra kurutuyor gibi geldi bana ben de gunduz sadece bezle dolastirmaya basladim bugun
Ama gece giydiriyorum kolsuz body sini
Bir eczaci deniz suyu iyi gelir dedi su anda tatildeyiz ama denize alistirmaya calisiyoruz yavas yavas
Henuz pek giremedik:)

merhaba, isilik için en iyi şey sadece suyla yıkamak.asla pudra kullanmayın,pudranın tozu ciğerleri için çok zararlı ve isiliğe de iyi gelmez,gözenekleri kapatarak terlemeyi engelliyo ki hiç sağlıklı değil..devamlı sadece suyla duş aldırın ..ben kısa kollu çıtçıtlı bodyle gezdiriyorum,teri de emiyor,kolsuz olunca ter üstünde kalıp pişik yapıyor.
ben trevazol kullandım hemen söndürdü.az miktarda sürülüyo..tabii yine de doktorunuza danışın kullanmdan önce..
geçmiş olsun..
ayy doktor yazısı gibi oldu

Vallaha ben pişik ve alerji için süper bir krem kullanıyorum sudocream belki isiliğe de iyi gelir. Her şeye iyi geliyor gibi ama denemek lazım. Rüzgar 6 aylık olduğundan beri denize giriyor ve bence de en iyi çözüm bu. Eğer öyle bir fırsatınız varsa her gün mutlaka girsin denize. Deniz temizse tabi.

Rüzgar da iki gündür ateşliydi. Geçen gece bir uyandı 3'te cayır cayır yanıyor. Baktım ateş 39 yaklaşmış. Kustu 2 kere, ağlıyor da "diken battı, diken battı" diye. (acısını anlatıyor bu şekilde eline kaktüs dikeni battığından beri acıya diken diyor.) hemen acile gittik. Antalyada bir salgın varmış. Ateş, ishal ve bir kaç gün sonra döküntü, ayak tabanlarından, ağız içine kadar su çiçeği gibiymiş. Doktorlar bundan şüphelendi ki bizim çevremizdeki bebeklerin çoğu da hastaymış, isilik sandıkları şey bu hastalıkmış, diş çıkarıyor ateş yaptı diyorlardı. Havuzdan ya da çocuklardan bulaşabiliyormuş, denizden de olabilir dediler. Bugün ateşi geçti, çok şükür ishal de olmadı bakalım inşallah döküntü de yapmadan atlatırız. Valla artık kapıdan dışarı çıkmaya korkar oldum ya, bahçede kene, havuzda virüs, denizde virüs, evde de tutmak mümkün değil. bütün oyuncaklarımız etkisini kaybetti, yeni aldıklarımız bile işe yaramıyor. Mecbur pepee izlemesine izin veriyorum. bu sıcakta ne yapılır ki puffff!!!!

Tesekkur ederim faydali oldu soyledikleriniz
Pudranin gozenekleri kapadigini daha once biryerlerde okumustum ya da duymustum
Biraz da pudrasiz devam edelim bakalim her gun dus aliyoruz zaten ustune de hicbisey giydirmiyorum hatta simdi yatarken bile o sekilde

kızlar,yarın tatile gidiyorum,10 gün yokum..ama kayınvalidem gelmiyo bizimle,vazgeçti,hayalkırıklığı
neyse eşi,m ben oğluşum beraberiz..yazlık olayının en sıkıc tarafı yemek yapması,ortalık toplaması..sanırım ben hiç dinlenemicem..Ata uyuyunca yemek yaparım öğlen..sabah denize gireriz,öğlen yemke yaparım.sonra y,ine deniz...akşam yemeği,yürürüş,sonra da paşam uyur heralde yorgunluktan. ben de bol bol kitap götürim bari...
akşam da çıkamıcaz..nasıl heveslenmiştim anlatamam...

neyse akşamları kk ya girerim sanırım,,görüşürüz,öpüyorum hepinizi bebişlerle beraber...

hayirli yolculuklar saglikla gidip gelin insallah....
tatil hepinize iyi gelir dinlenir kafa dagitirsiniz.ben oglumla ilk defa tatil yaptim bugune kadar yaptigim en guzel tatildi Onunla oynamak yuzmek en guzeli onun eglendigini gormek insana huzur veriyor.....
yemekte belki fazla zorlanmazsin yaz oldugu icin birgun makarna,birgun kizartma yaparsin kolay olur(benim esim illa yemek ister) fazla yorma kendini eglenmene bak, oradaykende kk gel,tatil nasil geciyor anlat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…