2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

sebzeli somon çok güzel oluyo kızıma 1 yaşından sonra yapmıştım hep.artık yapmıyorum tek balık yediriyorum tavsiye ederim bebeklere...
konusu açılmışken yazın hangi balıkları yediriyorsunuz? yaz girdiğinden beri 1-2 kere somon yedirirdim sadece
baby sende gençsin daha yolun var epey..
tuvalet eğitimi için kızım çok hevesli hatta akşamları ve hafta sonları sadece külotla gezdiriyorum kızım çiş gelince söyle diyoruz arada hatırlatmalar tabi
çok sık yapmıyor zaten 1 2 kere çişi içinde sabahtan akşama kadar o bezi koymak hiç içimi rahat ettirmiyor
kakası geldiğinde de anne kaka diyor bazen bezini blup getiriyor bazende kendi klozetıne oturuyor
çok fazla üzerine gitmek istemiyorum
dün akşam babasından çikolata istemiş babası bugun çok yediğini falan anlatmış almamış marketten bi fırlamış zor tutmuşlar bir başlamış bagırmaya küstümmm küstümm diye
ağlamıyor sadece bağırıyor
pepeyi aç dedi mesela açmadık anneee küstüm annee küstüm demeye başlıyor nereden öğrendiyse :)
çok sevimliler mşlhh çok da akıllılar...

kizlar bugun oglumu doktora goturdum atesi 38.2falandi doktor muayene etti bakti bogaz enfeksiyonu dedi antibiyotik vs. verdi.ama eve gelince aklima esinruzgar'in yazisi geldi gecenlerde bir mikroptan bahsetmisti ishal,dokuntu falan yapiyormus,iste benim oglumun da bacaginin bir kisminda ve yak tabanlarinda boyle dokuntuler var gerci doktora gosterdim bakti ama orada yazi aklima gelmedigi icin israrla sormadim ama simdi icim icimi yiyiyor huzursuzum oglumda birsey varmidir diye ya da antibiyotikle gecer mi bu dokuntuler? biriniz icimi rahatlatacak birsey yazin (

bu arada benim tahlillerim temiz cikti....

Canını sıkma eğer enfeksiyon dediyse mecbur kullanacaksın ilacı. Zaten salgından nasibini almışsa da kullanacaksın ki iyileşsin yavrun. Geçmiş olsun. Bu arada tahlillerinin temiz çıkmasına sevindim. Ağrıların da bir an önce geçer inşallah.

cok tesekkur ederim oglum ve kendi adima, oglumu surekli takip ediyorum gerci kusma ishal falan yok ama doktora gittigimde sadece bacaginda vardi simdi iki ayaginda da var hem altinda hem uzerinde gerci biraz hafiflemis gibi duruyor ama suan icin takipteyim
galiba herseyden korumaya calisarak hata yapiyoruz onu elleme buna dokunma diye bagisikliklari guclenmiyor gerci ben cok sakinmiyorum ama yinede biraz mikrop almalarinda fayda var
birde gecen gun esimin arkadasi geldi davranis bilimleri uz.cocugun gelisimi icin en guzel yer sokak dedi kendi gozetiminde sal sokaga oynasin dedi yani ana okulu,kres vs.den daha saglikliymis sokak gelisimi icin
*tabi oynayabilecek sokak bulabilirsek neden olmasin???

Canım benim çok geçmiş olsun oğluşuna umarım kısa zamanda atlatırsınız.
Bizim de gittiğimizde boğazda da enfeksiyon vardı. ama antibiyotik verecek kadar değil demişti doktor. o yüzden antibiyotik boğaz için vermedi. diğer hastalığa gelince halk arasında el-ayak-ağız hastalığı olarak biliniyormuş ve sebebi bakteri değil virüs olduğu için zatenantibiyotik ya da her hangibir tedavi edici ilaç kullanılmıyormuş. yani kendi kendine atlatıcak. Sadece çok ateş olursa ateş kesici, ishal olursa da bağırsak düzenleyinci maflor' du galiba ilaç toz şeklinde. Bağırsak düzenleyici. Onun dışında bekleyeceksiniz demişti doktor ateşten sonra döküntü olur bir kaç gün sonra geçer. Ağızda aft olursa yemekte zorlanır demişti. Allaha şükür bizimkinde öyle şeyler olmadı ateşle atlattık. ama çevremdeki çocuklarda hepsi oldu ve de bir kaç günde geçti. Üzülme yani kendiliğinden geçen bir hastalık. Yani doktor teşhis edememiş olsa bile zaten yapılacak ekstra bir şey yok bu dediklerim dışında.
Tekrar geçiş olsun canım.

Mestcan hayırlısı olsun. Vallaha her şeye en baştan başlamayı insanın gözü almıyor ama bir kardeş olcaksa arayı çok açmamak da en iyisi. sonra tam rahat ettim derken baştan başlamak da ayrı bir zorluk. Ben de hep istemiştim bir iki yaş arayla olsun da büyüsünler ama şimdi gördüm ki hiç öyle kolay bir şey değilmiş ve hiç de cesaretim yok.
Ama sizin adınıza sevindim bir dünya daha gelsin aranıza kalabalık aile her zaman daha eğlenceli olur.

esinruzgar; yazdigin msj' la beni ne kadar mutlu ettigini anlatamam,msj'ini okuyana kadar okadar huzursuzdum ki anlatamam cunku ben bu hastaligi duymamistim her an tetikte surekli oglumun biryerlerini kontrol ediyordum
ya gercekten laf olsun diye soylemiyorum icim nasil rahatladi nasil mutlu oldum anlatamam yoksa bu gece benim icin gecmeyecekti

Canım rahatlamana sevindim. Keşke daha önce baksaymışım buraya. Nasıl ufaklık ateşi düştü mü. Biz o dönem sürekli calpol kullandık. ve 6 saat'te bir kullanılıyor ya ilaçlar doktor eğer ateş düşmezse 4 saatte bir calpol ve ibufen'i dönüşümlü ver demişti. Bir ara da öyle yaptım nihayetinde geçti gitti. Seninkinin de bir kaç güne bir şeyi kalmaz inşallah. Şu hastalıklar çok zor oluyor gerçekten.

esinruzgar;dun diger msjini gormemisim kusura bakma bugun oglumun sikayetleri iyice artinca tekrar gittik doktora tamda senin dedigin gibi el ayak agiz hastaligi olmus dedi atesi dusmezse igneye baslayacagiz dedi dunku antibiyotiklere vs.devam et dedi neyseki bugun atesi dusuk ama vucudunun bagzi yerleri mahvolmus kipkirmizi sanki su toplamis
birde nette biraz baktim bu hastaliga neredeyse tum dunyada salgin var ve isin aci tarafi bu hastaliktan hayatini kaybeden cocuklar var
Alla'im biran once sifa versin ogluma hemen iyilessin,bu kadarla atlatsin insallah

Canım ya, hastalığın bu kadar ağır seyretmesine üzüldüm. Umarım bir an önce iyileşir. Ateşinin düşmesi iyi haber. Şimdi döküntüler de bir kaç güne iyileşir umarım. Bu yaz salgın varmış evet. Dediğim gibi bizim bütün komşular bu hastalığı atlattı. Hepsinde şikayetler hemen hemen aynıydı. Döküntüler de geçiyor ama işte ağız yaraları yemesini falan engellediği için en zoruymuş. O ölümler sanırım daha az gelişmiş ülkelerde ve belki da daha kötü şartlardakilerde olmuş. Allah korusun onları. İyi haberlerini bekliyoruz.

Merhaba güzel anneler :)

Ben ekim 2011 annesiyim bebeğim 9 aylık şuan emekliyor. Sizi takip etmeye başladım bugünden itibaren. Çok faydalanıyorum bilgilerinizden. Arada sırada laf atarım sizlere :) Allaha emanet olun bebişlerinizi öpüyorum bye byeee

çok geçmiş olsun.. bahsettiğiniz hastalıktan benim oğlumda geçirdi. 3 gün düşmeyen ateş vardı ve sonrasında su çiçeğine benzer döküntüler.. çok şükür atlattık ama ama o düküntülerin hala izleri duruyo geçmedi.. bizde kaşıntıda oldu ağzının içi fenaydı su bile içemiyordu.. antibiyotik kullanmak zorunda kalmıştık.. allah acil şifalar diliyorum..

mestcan 2. bebek kararını tebrik ederim.bakmak çok zor ama doğunca bi şekilde büyüyolar.bende 29 yaş 3 çocuk annesiyim.üçüde sezeryan tabi çok zor. allahım onlara çok çok çok uzun ömürler versin ben limiti doldurdum.allah bütün isteyenlerede versin inşallah.çok yoruluyoruz ama onların bi gülüşüyle tatlı tatlı anne deyişiyle dünyayı unutuyoruz.allahım hepimizin kuzucuklarını nazarlardan kem gözlerden korusun aminnnnnnnnn

Teşekkürler Hedi. Zorlanacağımı tahmin edebiliyorum ama neyse ki eşim çok yardımcı oluyor ve Ayşe de çok uslu Bir tek Ayşe'nin sakinliğine, uyku ve yemek düzenine alıştığım için ikinci çocuk aynı şekilde olmazsa huysuz olurum diye korkuyorum =) Hayırlısı artık. Sen ne güzel kalabalık aileye sahip olmuşsun. Allahım huzur sağlık versin. Ben de 35imde 3 çocukla sezonu kapatmış olmak istiyorum inşallah =)

hedi cim 3 çocuk maşallah.hem de 29 yaşında.kaç yaşındalar tatlım çocukların?

mestcan ,tatlım umarım en kısa zamanda istediğin bebişine kavuşursun.ve inşallah Ayşe gibi tatlı,şeker uslu bir bebeğin olur.bu arada sen 3. yü de istiyosun maşallah..:)
ben 35 e geldim tek çocukla defteri kapatıcam sanırım. sebzelisomon ,şekerim galiba bi sen bi ben kapatıcaz 1 çocukla,esinrüzgar se de dahil olmaya adaysın gibi:)

kalabalık ailee çok güzel,ben de bayılırım ama bizde 2 den fazla çocuk pek yok,biz bol kuzenli bir aileyiz.devamlı da görüşürüz.Ata da inşallah kuzenleriyle kardeş gibi büyüsün..

kizlar ben geldim gecmis olsun dileginde bulunan herkese cok tesekkur ederim oglum 5 gunun ardinda Allah'a sukur cok iyi dokuntuleri yavas yavas kuruyup gecmeye basladi bir kac ay once su cicegi gecirmisti o bile bu kadar olmamisti simdi neredeyse butun vucudunda doluntu var belli bolgelerde cok yogun neyseki geciyor )

2.bebegi dusunenlet Allah en kisa zamanda nasip etsin insallah...
benimde esim uzum bir sure daha istemiyor gerci benimde cesaretim yok, uykusuz kolikli geceler-gunduzler 18ay boyunca neredeyse yarim saatte bir uyanmalar ayyy hic gozum almiyor bir kaza olmazsa bizde uzun sure tek cocuk kalacagiz galiba

hasta olan bebişlere çook geçmiş olsun.. bir an önce iyileşirler inş...
kızlarrrr yavrularımıza hangi balıgı yedireceğizz??
biizim çok bilmiş doktorumuz yazın yedirme dedi, ayda 1 kere somon verebilirsin dedi
sizler neler yapıyorsunuz?

Valla yaz geldiğinden beri bir iki kere balık yedik biz. O da ekmek arası uskumru idi. Güvenemiyorum açıkçası. Zaten kışın bol bol yiyor diyerek kendimi avutuyorum.

kızlar merhaba hepimizin bebekleri aynı ayda doğdular ve benim kızım hala nerdeyse hiç konuşmuyor sizinkiler nasıl merak ediyorum!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…