2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

dayanamayip yedi he ) kiyamam, bizimki alissin diye 2 saat babasi oynatti anca parmak uclariyla dokunuyor simdilik bukadar gelisme saglayabildik )
cocuk parki bize uzak aslinda evin cok yakininda birtane varda surekli arka mahalleden (ayiptir soylemesi) cingeneler geliyor diye gitmiyorum digeride 20dk lik mesafede hergun gidemiyorum daha cok apartmanin onunde oynatiyorum,eee malum herkes kapinin onune cop cikartiyor bende Fatih e elleme pis,yanima gel pis,demekten cocuk bu hale geldi gunduz cop olmasa bile copun konuldugu yerler iiiyyy les gibidir bu yuzden oglumu surekli uyarmaktan herseyi pis gorur oldu ))))
 
merhaba kızlar. tuvalet alışkanlıgına baslayan var mı? bir süredir kızımı takip ediyorum. gündüz 3 saat kuru kalabiliyor. öğle uykusundan da kuru kalkıyor. kakasını yapınca biryerlere saklanıyor. yanına yaklaşmamızı istemiyor. Ben de başlasammı diye düşünüyorum. yoksa 2 yaşını doldurmasını mı beklesem karar veremedim.
 
kızlar,yazılanlara toplu yuanıtlar veriyim dedim.işlerim çok yoğun bu ara da giremedim bi süredir.

esincim,gece süt içmesi çok iyi de hala biberonla içiyor sütü,ve gece uykudan hemen önce..sonrasında uykusu gelmiş oluyo diş fırçalayamıyoruz.alışkanlık oldu işte,ne kadar tok olsa da,biberonla süt olmadan uyumuyo..normalde herşeyi bardakla içiyoruz,ama gece sütünü yok olmadı.neyse bi yerde bırakır heralde..
fatihpepee,oyun güzelmiş gerçekten,ben de benzer oyunlar oynuyorum ama hala sonuıç pek yok.bu ara tüm kelimelerin illk hecesini söylüyo.köfte mesela,köf diyo,bana annnnn.,pilav piii,vb...ne desem bilmyiorum ki.. bu arada geç konuşma için hangi doktora gitmek gerkli acaba? çocuk psikiyatri mi konuşma uzmanı mı ,kime acaba?

titizlik konusunda da ,ben herşeyi ellesin dokunsun diye serbest bırakıyorum,toprakla kumla oynuyo..ama genetik olarak titiz oğlum..yemeği elleryile yesin istiyorum yok yemez,mesela elma yiyo ya,alır ısırır,geri tabağa koyar elini çırpar hemen.yemek yerken üstüne dökülünce onu alana kadar ağzını açmaz.bir tane pirinç olsun üstünde kendi almıyo,ellerini kaldırıp al al diyo..bahçede parkta daha iyi de evde böyle işte..

tuvalet eğitiminde ben sıfırım,burdaki çoğu anne de ne yazık ki bu sene başarılı olamadı..çocuğunuz uygun gibi geldi bana wc eğitimi için,bence deneyin.önemli olan yaş değil de fiziksel ve psikolojik hazır olması..kolay gelsin..

hepinizi öptüm ekimcikler...
 
quarta kolay gelsin bizde seni optuk bu ekimcikler guzel olmus )
bence ogun 2 yasini doldurana kadar konusmasi ilerler bak hecelerle anlatmaya baslamis, arkadasimin 2.5yasinda oglu bir anda dili cozuldu sanki herseyi anlayip soyluyor
tuvalet egitimini seneye erteledim :-(( cocuk tuvaleti olsada lazimliga falan oturunca yapmiyor tutuyor birdahada ogn yapmiyor bende biraktim
birde alistirma kulodu almistim oglum cok rahatsiz oldu zaten hic guzel degil kocaman ben pazardan almistim belki magazalarda cesitleri vardir eget yoksa ben hayatta kullanamam o koca kaba seyleri
 

inşallah canım ya..yemin ettim,şu herşeyi sordukları "neden neden "diye insanın sabrını zorladıkları dönem var ya,o dönemde hiç şikayet etmicem dedim.
uyku konusunda da böyle olmuştu,sabah 5 te de kalksa söylenmiyorum,gece uyuyo ya o kadar uykusuz gecedn sonra buna şükür diyorum hep:)
canım bu alıştırma külodu nedir?
 
Fatihpepe,
ben de mağazadan almıştım alıştırma külotu, mothercare'den. o da aynı içi havlu, dışı naylon ve çok kaba ayrıca yaz günlerinde bezden daha çok terletiyordu. Biz de kullanmıyoruz.

Miraggio,
Rüzgar da aylardır senin dediklerini yapıyordu. Saatlerce kuru kalıyordu, hatta bir ara geceleri bile kuru kalabiliyordu. Kakası gelince söylüyordu, tuvaleti bilyordu. Tamam artık başlayalım dedik. Bir iki kere de çok güzel yaptı tuvalete sonra hoop bir döndü şimdi söylemez olduç Biz anlayınca götürelim tuvalete diyince Hayıı, hayıı diye bezine yapıp sonra bezini çıkarmaya başladı. Eğer ısrar edip götürürsem de yarım bırakıp yapmıyo kabız oluyor. Biz başaramadık ama ben ce sen de dene şansını. Belki başarırsın.

quartacığım,
Anladım dediğini, evet dişleri için çok zararlı. Rüzgarı dişçiye göstermiştik bir tanıdığa, o lekeler çürük başlangıcı dikkat edin dedi. Biz de hep gece emmelerinden oldu. Bir de çok tatlı yiyor. Bizim yeğen 6 yaşına kadar biberonla uyuma alışkanlığını bırakamadı. Şimdi süt dişleri hiç yok çürükten, dikkat edin. Uykuya dalınca biraz suyla tülbentle sil sen yine de.
 
esinin anlattigi gibi disi naylon ici havlu cok kaba bir ic camasiri bir iki sefer giydirdim hem oglum rahatsiz oldu hemde cok terletiyor resmen poposu isiniyor cocugun )))
 
Teşekkürler kızlar. Antalyalı olunca böyle sezon sonunda kapkara oluyoruz ailecek. Sanırım o da bizim gibi artık normal rengini yıl boyu mayosunun izinde saklayacak. Çünkü Nisanda sezon açılıyor, kasımda kapanıyor Antalya'da. Gerçi o mayosuz da yüzdüğü için izi de çok yok:)))
Kiloya boya gelince, boyu yine normal de kilo hala almadı galiba:S Geçen Kuzenim geldi 12 aylık kızıyla, yanyana aynı boyutlarda duruyorlardı, tabi onun boyu biraz az olunca daha tombikti ama arada bir yaş olunca insan yine de bi tuhaf hissediyor:))
86 cm boy, 10 kilo.

Evet avatarımdaki de Rüzgarın fotoğrafı tam da geçen yıl bu zamanlarda yine burada çekmiştim. Büyüyorlar Allaha şükür...

Bu arada bizimkisi konuşuyor iyice artık sürekli cümlede kuruyor ama şöyle bir sorunumuz var ki kendisinden 3. tekil olarak bahsetmeye başladı. "Suyu açın, Rüzgar azıcık oynasın" diyor. "Ukarı çık, Rüzgar uyusun!" gibi. Umarım normaldir.
 
Son düzenleme:

vallahi anlamadan buyuyorlar bir gecen seneki fotoya bak birde simdiki
konusma sanirim normal cunku ogluma bu kimin diye sordugumda "atih" ) diyor veya bendeki birseyi istiyorsa "aatih veee"diyor hep bunun gibi konusuyor
kilo icin balik yagi kullansana hem istah acip hemde kilo aldiriyormus ben gecen kis birara kullandim havalar biraz serinlesin belki yine kullanirim
 
Kullanıyorum canım, balık yağı, vitamin, demir denenecek ne varsa denedim araştırdım, soruşturdum. Her seferinde doktorum da kızdı bana. Ne istiyorsun çocuk sağlıklı, aktif, yapısı bu, kabul et diye. Hatta dedi ki "Bir hastam vardı 10 kiloyu 3 yaşında geçince burada kutlama yapmıştık!"
"Amanııın" dedim "çocuk sağlıklı mıydı, normal miydi?"
"zıpkın gibiydi" dedi.
Yani bazı çocuklar zayıf, minyon oluyorlar. Açıkçası hep söylüyorum babası çok zayıf yapılı, ben de öyle sayılırım:))) Malzeme ortada, balık yağı falan işe yaramıyor. Zaten bir saniye oturmadığı için yine bile iyi geliyor artık bana.
 
ozaman kabul etmekten baska secenegin yok gercekten yapisi boyledir cocugunun anne-babada zayifmis birde cok hareketli diyorsun normal boyle olmasi hem resimde gayet iyi duruyor sen ona bal-pekmez gibi enerji veren gidalar ver kaybettiklerini karsilasin )
benim oglum gecen ay rahatsizlandiginda tartildi 13.300falandi 18 aylikken 14e yakindi galiba boylari uzuyor
 
profilindeki resmi gordum nekadar zayifsin vallahi bu ekim annelerinden bir ben tombik kaldim :-((belin falan incecik duruyor
 
Oh oh topic hareketlenmiş yine, ben de iki gündür giriyorum yazan yok bari ben yazayım diye açtıydım =)

Sebzelisomon kızın ne tatlı maşallah bikinisiyle ısırmalık tam. Esin senin Rüzgar'ın da gayet normal görünüyor kilosu falan, Ayşe gibi o da karaböcük olmuş. Çok güzeller maşallah.

Quarta, Ayşe'nin konuşmadığından dert yanıyordum biliyorsun. Son iki gündür kızın çenesi açıldı, birden durduk yere oldu. Asansöre girdik, anne bak çekirdek dedi kız şoka girdim. Resmen cümle kurdu Şimdi ne söylesek tekrar ediyor, hem de şaşırmadan. Tabi uzun süreli derdini anlatıp konuşmuyor hâlâ ama buna da şükür diyoruz. Ata da bir gün pat diye bir şeyler söylecek ve şaşıracaksın emin ol. Boşuna kafama takmışım diyorum ben, sen de öyle diyeceksin, sıkma canını.

Geçen gün aşı için doktora gittik. Kan ölçümü yapılsın istedim doktor yine "Çocuk gayet sağlıklı, kansız da görünmüyor" deyip yolladı. Ayşe de ağlarken katılma var. Birden nefesi kesiliyor donup kalıyor. Kansızlıktan şüpheleniyoruz dedim. O da "Öyledir büyük ihtimal ama beş altı yaşına kadar geçmez zaten" deyip kestirip attı. Şimdi eşimi ikna edip kan sayımı yaptırmaya çalışıyorum. İnşallah düşündüğümüz gibidir.
 
kızlar tek tek alıntı yapamıyorum.
alıştırma kilotlarından ben de aldım. dediğiniz gibi çok terletti. kızımdan çok beni rahatsız etti. 20 gün daha gözlemlemeye karar verdim. sonra deneyeceğim. burası kasıma kadar sıcak olur nasılsa.

sebzeli somon, kızını yerime küçücük ısır, nazar değmesin olur mu annesi. 41 kere maşallah

esinrüzgar, meleğinin kilosu normal aslında. sağlıklıysa sorun yapma. ben de senin gibiydim. doktordan öyle bir azar yedim ki şimdi çocuğu kontrole götürmeye bile korkuyorum
 
Sebzelisomon maşallah ecrine de çok tatlı, bikinisini yesinler onun, çok şirin olmuş, çok da keyifli görünüyor. Suya düşkün demek ki seninki de süper.
 
bebişler ne güzel eğlenmişler suda maşallah.bende kızımı bu sabah sütten kestim bu gece nası geçcek bilmiyorum umarım kolay olur istiyo yok diyince üzülüyo bende çok üzülüyorum ama tutcam kendimi.canım kızım benim yok diyorum neden diyo güzelce anlatıyorum duruyo aradan zaman geçiyo yine istiyo emmek.sanırım en geç ben kaldım .benim kızımda çok inatçı bişeyi yapmak isteyince engellemek çok zor.ben wc eğitimini yaza bıraktım gece tutmayı bilemez şimdi ben bezi çıkarınca gece gündüz bir çıkarmak isterim.kışın zaten havalar souk kalkışmam yaza kaldı yani.iştahı çok az hiç yemek yemeyi sevmiyo dişleyip tükürmeyi seviyo.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…