2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

ben de hala emziriyorum. 2 yaşından önce bıraktırmak istemedim. 2 ay daha emzireceğim. ben de bıraktırınca gece uykusunu düşünüyorum. başka türlü uyumuyor çünkü.

selaaaam
2 gunluk cezam bitti ve geldim ))
memeyi biraktiracak olanlar sizlere kolay gelsin emmeyi birakinca cok daha rahat edip gece uykulariniz duzene girecek benim oglum gece odadar cok uyaniyorduki hemen hemen yarim saatte bir uyaniyordu ama memeyi birakinca artik gece kesintisiz uyuyor ve gece biraktirmak sandigim gibi zor olmadi
bu arada oglum yine bogazindan rahatsiz :-(( heray her ay yoruldum ya yok mu bunun bir caresi? ustelik surekli herdeyine dikkat ediyorum
acaba su galiba aktarlarda satilan polenli karisimlar oluyor kullansam bagisikligi guclenir mi? aranizda kullanan yada bilgisi olan var mi? yazin boyleysek kisin nasil olacagiz merak ediyorum

sebzelisomon kizina masallah nekadar tatli birazda tombik galiba ya da benim tel. ekranindan oyle gozukuyor bende birara profilime ekletim album yaparim msj olarak ekleyemiyorum da.....

Geçmiş olsun oğluşuna, kıyamazlar. Biraz büyüsünler düzelicek inşallah, bağışıklık kazanıyorlar. Çok dikkat etme belki de ondan oluyor, sakınan göze çöp batar misali.
Bu arada hayırdır ne cezası, ceza da mı oluyormuş. bilmiyordum.

tesekkur ederim suan oglumu uyutmaya calisiyorum hala biraz atesi var gun icinde hep kontrol ettim ates dusurucu vermemek icin simdi mecbur verdim gece ben uyurken atesi falan yukselmesinden korkuyorum antibiyotige basladik cuma aksamindan beri atesi var ama tuhaf olan baska hic bir sikayet yok halsizligi bile yok dr. bogaz dedi antibiyotik verdi mecbur iciriyorum insallah cabuk atlatir
cezaya gelince forumun "bir derdim var" konusunda bir kizla biraz tartistik sikayet etmis cezam bitince bende onun hakaretlerini sikayet ettim simdi Oda cezali )
konu sahibi gorumcesinin cocuklarina seytan asalak vs. demis herkes tepki gosterdi bir kizda tepki gosterenleri hem sikayet etti hemde hakaret etti(biraz dedikodu yapalim ))
belki bir kac gun gelemem internet paketim bitiyor ve ayin 8inde falan yenilenecek siz ve sevdikleriniz hepiniz Allah'a emanet olun bir kac gun sonra geldigimde oglumun fotosunu ekleyecegim

profilimde albumlere oglumun fotosunu ekledim bakabilirsiniz suan sitenin albumler bolumunde bizimle beraber butun site de goruyor bu yuzden kisa sure icinde silicem )

Canım tekrar geçmiş olsun, umarım hemen iyileşir kuzucuğun.

Forum yöneticileri araştırmadan mı ceza veriyor. Bir şikayet yetiyor mu yani, Allah allah. O zaman birine kızınca şikayet edelim ceza mı alsın, tuhaf geldi:))

Bu arada kızlaaaaaaaar;
Ya bizimki iyice inatlaşmaya başladı. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bugün uyutmaya çalışırken yarım saat ağladı salya sümük. Gözleri kapanıyor uykusuzluktan inat etti, biraz öyle durunca uykusu açılıyor, sersem oluyor ve düzen bozuluyor. Beni parmağında oynattı "Yukarda uyucam" dedi çıktık kalktı, "Kucak uyku!" ı ıh kalktı "Ayak salla uyut" ı ıh, "yat uyu" her şeyi denedik kalkıp gidecekmiş ben o kadar uğraştıktan sonra bi de gözünü açamıyor. Ben de "hayır çıkmak yok, uyuycaksın" dedim sert başladı ağlamaya, ben de durdum öyle bakalım ne kadar sürecek ağla ağla, bi de bağırıyor "annannesiii deeeel" çağırıyor. En sonunda annem geldi aldı. Biraz gaddarca görünüyor yaptığım ama şu sıralar kontrolü iyice ele geçirdi. Annemle de kapıştım, yüz veriyorsun, sen geliceksin diye ağlıyor o kdar diye:S
puffff hem annemle, hem oğluşla bozuştuk yani akşam akşam. Şimdi gece kalkınca da beni istemez annanneci oldu iyice.
Bu olay inatlaşmamızın küçük bir bölümü, bütün gün aşağı yukarı böyle, tabi ağlatmıyoruz, kazanan o oluyor. Bakalım daha beler olucak. Hadi hayırlısı...

teşekkür ederim canım hafta sonu bol bol ısırdım:)
bu ayda ne aşısı canım 2. yaşında yokmuydu
kansız olması için hiç et,pekmez vs yememesi lazım..
basit kan testi kendine sorun yapma kan veriyosun 1 günde çıkyıor sonucu bende yaptırmıştım çok uyuyor diye

kızım için yorum yapan herkeze çok teşekkür ederim
bahtıda güzel olur inşallah
iyi haftalar herkeze

bence yaptığın doğru.
baş edemeyiz yoksa,yeri geldiği zaman
bende yapıyorum sert tepki
herşeyi anlıyor

Sebzelisomon maşallah ecrine de çok tatlı, bikinisini yesinler onun, çok şirin olmuş, çok da keyifli görünüyor. Suya düşkün demek ki seninki de süper.

çok seviyo denizi, malesef tatil 5 gün sürdü
telafisini havuzda yapıyoruz ama hiç içim rhat değil sevmiyorum havuzu

meme için geç kalmışsın bile
kocaman oldular artık yeter yanı
hiç üüzlüme benim fındıkta agladı gitti geldi istedi acıyor dedim en sonunda
hala açıyor bakıyor anne acıyooo diyo bende kapat kızım acıyo faln diyorum anlaşıyoruz

mestcan gerçekten ne aşısı için gittiniz ,ben de 2 yaşında biliyorum aşılarını ama...
fatihpepee,geçmiş olsun,bu ara boğaz enfeksiyonu çok salgın,bizim aile komple yattı zaten.çok şükür oğlum bitkisel tedavi,kongest falan antibiyotiksiz atlattık..gerçi az da olsa öksürük kaldı..tavsiyem keçiboynuzu pekmezi.bakıcım tavsiye etmişti,çok işe yaradı.çok da besleyiciymiş.ayrıca zeytinyağı karabiberi göğsüne sırtına boynuna boğzına sür çok iyi geliyo.bir de zencefil..
hedi ,hala emziriyosun demeki,ben Atayı emzirdiğimi hiç düşünemiyorum kucağımda kocaman çocuk bilinçlendikçe boıırakması daha zor oluyo canım,ama 1-2 gece aağlar uyumaz sonra alışır pes etme sakın..kolaylıklar dilerim.
kübracım havuz gerçekten sıkıntılı,mikrop kapma olasılığı var ne yazık ki ,idrar yolu enfeksiyonu falan Allah korusun..tabii bu arada şişme havuzdan bahsetmiyosan eğer
Ata da tam bir su kuşu.balkondaki havuzumuza girmesek bile doldurup oynuyoruz mutlaka her gün..çeşmeden akan suyla bile hemen oyuna başlıyoruz..
esincim,bence de yaptığın doğru sıpacıklar artık kulllanıyolar bizi.anneanne babaanne de şımartıyo hemen dayanamıyolar..bizde de durum komik oluyo,kızıyorum mesela yaptığı bişiye,sonra bana sarılıp ağlamaya başlıyo,bana kızıp benden teselli buluyo..canım benim...
bu ara bir tırlaklama söz konusu ,parçaladı babasıyla beni.sanırsın evde kedi var.yanaktan makasa falan mı almaya çalışıyo da böyle anlamadım..bi de bize kızınca ,yasak şeyleri yapıyo gözümğün içine baka baka..mesela boya kalemleriyle duvarı boyamak gibi..

bu arada ekimciklerden biberona devam eden var mı benim gibi??

Biz artık biberonu iyice bıraktık, zaten süt içmiyordu doğru düzgün, hala da içmiyor. Ben de artık biberonları kaldırdım. Her şeyi bardakla içiyor.
Memeyi kesme olayına gelince, ben de çok kararlı başlamıştım, hem gece uykusu düzene girsin, hem iştahı açılsın dedim ama ikisi de olmadı:)) hala gecede iki üç kalkar su içmeye, iştahı artacağına azaldı gerçi yaz sıcakları normaldir diyorum. En çok uyutma problem olmaya başlamıştı hala da devam ediyor. Eskiden emerek uyutmaya alıştırmıştım, memeyi bıraktıktan sonra ayakta sallamaya geçtik ama sevmiyor, şimdilerde iyice tepkili ayakta sallanmaya ama başka türlü de dalamıyor. Yani memeyi kesitiğimizden beri uykuya dalma olayımızı düzeltemedik. Ve memeyle ilgili son sorun eli hala memelerde. Kucağıma gelir gelmez elini hoop daldırıyor mıncık mıncık, yapme dersem bağırıp ağlıyor, bir ara kucağıma alamıyordum dışarıda, şimdi başka kadınlara da yapıyor Kimin kucağına gitse el hemen memede. Çok utanıyorum ama bir türlü bırakmıyor. Napıcam bu konuda bilmem.

tatlım ben devam ediyorum biberona sadece süt içiyor sabah akşam
diş yapısını bozmaya başladı gerçekten
sitenin havuzundan bahsetmiştim içim rahat etmiyor diye şişme havuz almadım banyoda oynuyoruz bazen
ama bi kaç gündür havalar serinledi
aynı durum bizdede var fıstık yapıcam diye tırmalıyor çiziyor ısırıyor iki kolumda mos mor :)
antrem komple boya ne hangi boyayı ararsan mevcut resimi koyarım :) boyunun yettiği yerleri esir aldı
doğum günü yaklaşıyor sildirmem lazım..

ecrin tam cadı oldu demek kiolsun iyi yanından bak canım sen de,resme kabiliyeti var anladığım kadarıyla görenlere sanatçı evi bizimki dersin..:)
sırada biberonla emziği bıraktırma var demek ki,kolay gelsin bize...bende şu ara böyle girişimler için pek güç yok yalnız..

esincim,uyku konusunda çok çektim biliyosun ben de..ama emmeyi bırkatıktan sonra yeni tekniklerle çok rahatladım ben..uzun zamandır yanına yatınca uyuyor(uz)..sarıp sarmalıyo beni zaten o saate kadar oturmamış olan ben bayılıp kalıyorum yanında..kalkabilrsem 12 de kalkıyorum sonra da gece 3 e kadar oturuyorum..
bana bu uyutma tekniğini uykusuz anneler kulübünden tavsiye etmişlerdi çok iyi yaradı,saolsunlar..
bu arada mıncıklama olayı çok zor ablam da aynı durumdaydı,olur olmadık yerde bazen boş bulunduğunda elleyiveriyodu:)zamanla düzelir merak etme..

Son düzenleme:
nihayet size kavuştum 1 dk önce int bağlandı hemen size yazayımçok özledim gelcem sonraa

Hepatit a aşısı yaptırdık. Aslında 24. ayda olması gerekiyormuş ama biz erken gidince yapalım bir şey olmaz dedi doktor.
Esinrüzgar; Ayşe de annemi görünce şımarır. Yemesi, uykusu bütün düzeni bozulur. Herşeyi annem yapsın ister ve benden o gün gıcık alır. Bütün gün çemkirir bana sıpa. O yüzden mecbur kalmadıkça anneme gitmem =)

Bu da bizim sıpanın yeni halleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…