2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Aynı durumu dün akşam bizde yaşadık alışveriş merkezlerinde tek başına takılmayı seviyor,elini tutturmuyor,yürüyen merdivenlerde el tutulmayacak vs... hırcınlık konusuna gelince bir hafta öncesine kadar bizdede durum aynıydı şimdi tekrar normale döndük geçiçi ve zor bir dönem bol sabırlar diliyorum..:)

mutfaktan şişe açacağını almış ve tv doğru attı allahtan altına denk geldi ben de bağırdım ağlıyor teselli etsem olmuyor etmesem içim yanıyor ne oldu ya bneim oğluma

Ne oldu senin oğluşunaaaa... 2 oldu annesi.
Vallahi duyduğuma göre en zor dönemleri başlıyormuş. Bireyselliğini, bağımsızlığını ilan edip, kişiliğini ortaya koymaya başladığı dönem, yani bebeklik bluğ çağı. İnşallah hayırlısıyla atlatırız.

Ayşe de alışveriş merkezlerinde çıldırıyor. Arabasına oturttuğum zaman geziyorsak eğer sorun çıkarmıyor ama bir yerde durur durmaz inmek istiyor. Ben de yanıma hep sakız, kurabiye, poğaça tarzı bir şeyler alıyorum. Bizimkinin ağzı dolu olsun yeter, o zaman sorun çıkarmıyor. Gideceğimize yakın indiriyorum arabadan sağa sola koşturuyor eğleniyor kendi kendine. Bizimkinde bir de şu huy var; gezerken milletin önünde durup gözlerinin içine bakıyor ki beni sevsinler diye

bu geçiş dönemi umarım çabuk geçer bugün daha sakin dün anneme anlattım o da yeğenlerinde böyle yapardı dedi anneye babaya tepkidir bu dedi rahat ol dedi az da olsa rahatladım sizlerde de olunca olağan demekki rahatladım
ahhh bir bilsemmmm ergen oldu çıktı 12 yaşını düşünemiyorummmm valaaa
bugün daha sakin sanırım onu bırakıp gittiğimiz için yapıyor olabilir

aminnnn inşallah sakinleşir

yemek bir dahaki sefere deneyeyim eline bişey vereyimmm

3kilo1milyon hosgeldin asagida ismini gordum sevindim coktandir yoktun nasilsin? simdi yazacak birsuru sey birikmistir dimi?
belki haberin vardir ama yinede soylemek istedim bizim "makara" hamile

bende seni görünce hep tebessüm ediyorum pepeyi çok seviyor ahmet enes gık dedim artık seni görünce aklıma geliyo baygınlık geçirmelerim :)) makaradan haberim var yakından görüşüyoruz çok tatlı bi hamilelik geçiyor birazda korkuyor :)) yazacak o kadar çok şey varki nerden baslıcam dönünce bilmiyorum en son çocukların huysuzluklarından bahsetmişsiniz benim unutamadıgım tek şey adidasta eşofman bakıyodum eşim yanımda ahmet arabasında tek başına oturuyo biz onunla ilgilenmiyoruz diye kendini arabadan attı daha dogrusu güm diye bi ses geldi kafamızı bi çevirdik ahmet yerde gülsemmi ağlasammı ne tepki vericemi bilemedim daha sonralardada yaptı bunu çok fena kızdım bagırdım rezil olmayı göze bile aldım toplumda yaptım belki gururu kırıldı ama napayım hakından gelemedim bagırdıktan sonra bıraktı ama çok üzüldüm içim içimi yedi...

3kilo1milyon;
selam hoşgeldin yeniden, uzun zamandır yoktun, nasıl gidiyor, bebiş nasıl, neler yapıyor anlatırsın bir ara.

evet tatlım çok kısa süre sonra buralardayım artık çok çok anlatıcaz dertleşicez neler neler oluyo ohooo bi göz gezdirdim okurken bende cevap veriyorum size ama yazamıyorum vaktim yok :))) görüşmek üzere kızlar :)

Kızlar kışlık alışverişlerinizi nerelerden yapıyorsunuz. Geçen sene waikikiden bayağı eşofman alt ve üst, hırka, günlük tshirt almıştım. Birkaç parça da gezmelik koton ve mothercare'den almıştım bayağı idare etmişti bizi. Şimdi bazıları kısalmış. Çok yıpranan yok ama gezmelik yenileri olsun istiyorum. Dün bi gezdim sağı solu da ne kadar saçma fiyatlar var. Giyeceği üç beş ay bişe ama fiyatlar uçuyor. Ucuzlar da belli ki kalitesiz, ömrü kısa. Eşofmana özellikle ihtiyacımız var. Var mı öneriniz?

Ben çok gezmem bilemem ama bazı pazarlarda mağazadakilerden bile kaliteli şeyleri çok ucuza bulup alırdı annem:)) Hani şu sosyete pazarı ya da giysi pazarları, ihraç fazlası çok kaliteli kıyafetler var bebekler ve çocuklar için de. Ama gezip bakmak bulmak lazım. Pazara da çocukla git gez zaman olmaz yorucu olur o başka:)

Son düzenleme:

valla waikikiden aldım bir kaç parça pançodan bücürükten aldım şimdi c&a var ya orda da uygun oluyor iyice bakmak lazım
bi de gündelik evde giymelik olarak da sosyeteden alıcam valla zaten ne kadar giyiorlar ben yazlık da alıyorum büyük büyük fiyatlar iyi şimdi seneye de hazırlık lazım dimi

selam arkadaşlar,

esincim hoşgeldin antalya ya.yolcduluğunun iyi geçmesine sevindim.doğru hatırlamışsın benim kabus dolu ilk yolculuğumu..rüzgar da kendi kendine uyumaya başlamış.hadi hayırlısı.çok büyük rahatlık ama dimi
aslıcım geçmş olsun canım.doruk da kendi kendini hasta etti.gece artık çok sıcak değil diye yatarken klimayı kapatıyorum.doruk gece kalkmış klimayı 24 de açmış.bir uyandım oda buz gibi.sabahına zaten burnu akmaya başkladı.ilerlemeden götürdüm dr.a umca diye bir vitamin verdi ve burun spreyi.şükür şimdi daha iyi...ev işlerine gelince.benim bir ara kabusumdu..hiç bir şeye yetişemiyorum diye.ama artık takmıyorum..işimi kolaylaştıracak şekle soktum çünkü her şeyi.örn.buhar makinesi aldım.şimdi mutfakta banyoda 1 saatte biten işim 10 dak.bitiyor.yemekleri doruk uyuduktan sonra yapıyorum genelde..iki haftada da bir de yardımcı kadın geliyor..işte böyle..evin dağınıklığı hiç bitmiyor ama her yer oyuncak.ama gelen olunca da malum çocuk var evde,kimse aaa evi de dağınık demiyor yani..toplasam ne olacak 10 dak sonra yine aynı..o yüzden bende kendimi hırpalamıyorum , oğlumla oynamanın keyfini çıkarıyorum..
emellll...bizimkiler büyüyor tatlım..bu yaşadıklarımız iki yaş sendromu..geçecek inşallah..doruk da öyleydi ama şu aralar daha iyi.maaşallah diyim.yapacağımız şey (uzmanların yalancısıyım) herşeye hayır dememek,sadece kendine zarar verecek bir şey yaparsa müdahale etmek.yani örn.çekmeceyi karıştırıyorsa bırakın karıştırsın sinirlenip kaşınızı dahi çatmayın diyorlar.çünkü böyle bir durumda her zaman ebeveynin dediği olacağından çocuk kendini yenik hissedermiş ve rövanşı almak için o hareketi tekrarlarmış..ben denedim.karışmadım tepki vermedim.en fazla müdahale etmem gereken şeyi 2 kez denemiştir.baktı benden tepki almıyor,artık çekmecelerimden uzak duruyor..yani bizimkiler özgürlüğünü,ayrı bir birey olduklarını göstermeye çalışıyor bize.tek yapmamız gereken biraz sabır ve her zamankinden daha fazla sevgi..

kızlar tuvalet eğitimine başlayan var mı.ben lazımlık falan aldım.tuvaletin nerde diyince gösteriyor falan ama 5 sn.den fazla oturmuyor..nasıl öğreticem ya..kış gelmeden en azından gündüzleri bezi atalım istiyorum ama zorlamamak gerekiyormuş..

kışlıklara bizde bakıcaz.wenice de ve kanz da güzel indirim var diye duymuştum.

hepinizi öptüm.herkese iyi haftalar...

yaz basina kadar sponsorum annemdi (annem bebek-cocuk kiyafetleri satiyordu). )) tabi extra aliyordum waikikiden falan ama LCW cok kaliteli degil ustleri genellikle boyu kisalip enine genisledi
ben pazarlara cok giderim cok seviyorum stres atiyorum ozellikle bakirkoy pazarindan wenice in urunlerini 5liraya almistim kizlara cok daha cesit var busene ogluma kase kaban almayi istiyorum dun baktim yuhhhh 179liraydi
kaliteli bir magaza bulursaniz banada haber verin ))

Hoşbulduk canım, sıcakları da aynen yerinde bulduk, başta kaçamamışız dedim ama şimdi çok güzel havalar. Hala denizin keyifini çıkarıyoruz her gün Rüzgar'la gerçi artık doydu denize, eskiden çıkmak istemezdi şimdi ben hadi demesem girmiyor.
Geçmiş olsun oğluşuna, bak sen kalkıp gece bir de klima açıyor. Bizimkisi kalkar da bir şeyler karıştırır diye çok korkarım ben, merdivenler falan da var evde. O yüzden kalktı mı dışarı çıkamayacağı parmaklıklı karyolasında hala.

saol esincim..doruk malesef kendi karyolasında yatmıyor.o kadar deli yatıyorki sığmıyor kendi yatağına.tv odasında köşe takımı var.o bir kösesine ben bir köşesine babamızda yerde yatıyor:) kendi başına uyuma olayı iyi de bu konuda bizi rezil etti.odanın her metrekaresine yatıyor heralde uyuyana kadar.uyuyunca yatağına yatırırsam daha odadan çıkmadan kalkıyor beni al burdan diye.kış gelmeden bu işi çözmem şart oldu.evdeki bütün kapıları açabiliyor.benin ev dublex malesef.üst kata çıkan merdivenlerin önüne 1 metrelik kapı yaptırdık çıkmasın diye.şimdi onun bile üstünden atlamaya başladı.yükselticez artık.

iyi haftalar herkeze
alışveriş konusunda lcw den kıyafet alınmaz kesinlikle hiç begenmiyorum
wenıcede indirimler oluyor vede kalıteli
birde c&a dan alırım
koton arada bir indirim takip ederim
aziz bebe duydunuzmu bilmiyorum ama istanbulu fet etti kaliteli malları var
gecen yaz almıştık
şimdi kışlık bakmam lazım 2 tane kabanı var gelmiyor şimdi.
sosyete pazarlarına falan hiç gidemiyorum valla. öğlen arasında yapabildiğim alışverişi yapıyorum
ecrinle mümkün değil alışveriş yapamıyorsun..

bu 2 yaş senderomu feci bişeymiş kızlar
hafta sonum sırf baş ağrılarımla geçti
herşeye bir inat aglama krizleri öglen uykusunu uyumaz uykusu olduğu için ağlar,uyur uykuda aglayarak uyarıır
anneye saldırır oda yetmezmiş gibi ısırır cimcik atar
kollarım mos mor vede yüzüm hep tırnak izi.. polis darp raporu verecek:):)
yemek yemez bunu yermisin kızım hayırrrr bunu ye bari hayırrrrr
bütün çekmeceler elinden geçti benim kıyafetlerimi giyiyor,bildiğin kendi başına giyip çıkarıyor herşeyi
off bende sabır kalmadı valla bagırıp kızıyorum bazen yeter artık git yanımdan diye
bu seferde baabaaa babaaa d,ye aglıyor
berbat hafta sonu geçirdik,kızım bugün rahatlamıştır ohh bugün annem yok diye:)

Son düzenleme:

geceleri üşüyoruz artık istanbul sogudu artık
piknige gidilecek hava bile yok artık

Mel gecmis olsun Doruk'a, ya Esinle siz ne guzel hergun dniz-gunes-kum uclusunun tadini cikartiyorsunuz Fatih dogdugundan beri hep bir yazligimiz olsun istiyorum burda nereye cikarsan cik heryer beton her yer araba cocuklarin vakit gecirecegi alan yok avm ler zaten kapali mekanlar ve cocuklar icin cok uygun degil ama yazlikta olsak en azindan hic degilse bir saat deniz kum oynasalar hem yorulur hemde eglenirler valla ogluma bu konuda aciyorum, ben cocukken babaannemde kaliyordum bahceli gecekonduda oturuyorlardi sabahtan aksama kadar toprak cicek vs.oynuyorduk hep oglumda boyle cocukluk gecirsin istiyorum )

kubra bende aziz bebenin urunlerini biliyorum gercekten cok kaliteli biraz pahali ama degiyor, eskiden lcw urunleri cok kaliteliydi hatta kendi magazasinda degil baska magazalarda satiliyordu ne zamanki kendu adina magaza acti kaliteyi bozdu
bir keresinde annem mal(bebek kiyafeti)almaya gitmisti waikikide annemin mal aldigi yerde diktiriyormus hirkalarini annem kalan hirkalari almisti yani fason calisiyorlar diktirip uzerine lcw etiketi dikiyorlar birde maymun badkisi yaptiriyorlar oluyor sana lcw )
kiyafetlerde hile tuyolar simdilik bukadar sonra yine yazarim )

ahhh aslı ahhh.içi seni dışı bizi yakar hesabı bizimkisi..sıcaklar deniz güzelde.tatil için güzel..bu yaz öyle sıcaktı ki burası balkona bile çıkmak mümkün olmadı.deniz desen benim güneşe alerjim var.durum fena yani.koskoca yaz sadece ramazan bayramında hotele gittikde orada öğle öncesi ve sonrası 2 şer saat kalabildik..parklar desen aynı.çok sıcak olduğundan mümkün değil gitmek..ama şimdi tam buranın en güzel olduğu zaman.sıcak ama bunaltmıyor yani..
kıyafet konusunda da ben önceleri çok takardım.aman organik dokuma olsun,pamuklu olsun,falan diye.ama baktım benim maaş doruk beyin gardrobuna gidiyor,gittiği neyse de giydikleri de 5-6 ay.sonra kaldır eskilere.şimdi avm lerde hangi ürün hoşuma giderse alıyorum.marka takıntısını bıraktım yani.sadece ayakkabılarını alırken seçiciyim o kadar.kayınvalidemin bir lafı var sözümü onunla tamalayayım:) çocuğun yediği helal giydiği harammış:)) ben aldıkça kızım yeter derdi de hep..

Demek aile içi şiddete maruz kalıyorsun ha
Arada Rüzgar da yapardı ama çok tepki gösterdim ben ısırmasına falan huy olmasın diye başlarda neyse ki bıraktı artık, arada makasa alıyor yanağımdan ama gözümü oyarcasına onu da bıraktırmaya çalışıyorum. Öp oğlum, cici yap falan diyorum hemen değişiyor. ama bu iki yaş sendromu nasıl atlatacağız bakalım. Bizimkisi de bilgisayara taktı, bir kaç kere youtube'tan ingilizce çizgifilm, şarkı falan setrettirdim şimdi bağımlılık oldu, sabah kalkar kalmaz başlıyor, gece yatana kadar. İzlettirmezsem basıyor yaygarayı, salya sümük deyimini aynen yaşıyoruz. Sırf bu yüzden evde duramıyorum.

Evet deniz güneş çok güzel, tam antalya zamanı, deniz sıcak, güneş yakmıyor, çok güzel bir eylül. Ama ağustos-temmuz mümkün değil çekilmez. kışın da ısınma sorunumuz oluyor(

Wenice ve bücürük'ün mallarını beğenmiyorum ben. Waikiki'nin eşofman altüst ve tshirtleri iyi oluyor bence. Aziz Bebe benim de favorim zaten, başım sıkıştıkça oraya gidiyorum ama çok börtülü böcüklü şeyler var. Yarın alışverişe çıkıyorum bakayım ne durumdalar.

Mel her gün mü oturma odasında yatıyorsunuz? Zor oluyordur :/ Ayşe de başlarda istemedi ama ısrarla yatırınca şimdi uyuyor. Gece uyanıyor bazen yanına yatıyorum tekrar dalıyor.
Bu 2 yaş sendromuna biz giremedik galiba. Ayşe herşeyi geç yaşıyor bunu da 4 yaşında falan görürüz herhalde =) Bugünlerde sadece kızınca tükürüyor, nerden öğrendiyse. Bayağı bi kapışıyoruz bu konuda alışmasın diye uğraşıyorum.

iyigeceler kızlar ilk kez açtığımda uzun zaman sonra kalabalık buldum burayı.2 yaş sendromunu bizde bi süredir yaşıyoruz yanlız değilsiniz yani resmen kafayı yedirtiyor bana. el tutmaz istedi olmazsa kendini paralar ağlaya ağlaya elinde ne varsa fırlatır zavallı tv kumandası paramparça oluyo. allah sabırlık versin hepimize

koton da çocuk kıyafeti var mı bilmiyordum zarayı biliyorum ama
lcw alıyorum hep evet ağzı yüzü kayıyor ama zaten sezonda giyiorlar sezon sonu kaldırılıyor gezmelik bir kaç iyi kalite olsa yeter bence tabi
uzun zamandır ilk defa sesimiz yükselmedi
anne odama gidelim oynayalım dedi işimi bıraktım başladık oynamaya ne kadar oynadık bilmiyorum sonra babası geldi odaya babayla oynadılar sonra bir çizgi film ve şimdi uyuyor çok ilgi istiyorlar anlaşıldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…