2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

kızlar siz hala çocuklara ayrı mı hazırlıyorsunuz yemekleri valla 6-7 aydan sonra bizimle başladı yemeklerimizden yemeye
o zamanlar az tuzlu az salçalı yiyorduk az yağlı yaşından beridir bizimle ne yiyorsak o

doğum günü planlarınız neler kızlar peppeli doğum günü pastası olacak inşallah
doğum günü kıyafetini ben yapıcam ilk doğum gününde de ben yapmıştım
bunu gibiydi
bu sene kravat şeklinde yapıcam çok seviyorum bişeyler yapmayı oğluma magnet yapıcam inşallah çerçeve şeklinde olacak

Emel dogum gunu kiyafetlerini cok begendim onceden bende ugrasiyordum daha cok yelek falan oruyordum simdi useniyorum
dogum gununu evde kutlayacagiz 22ekim dogum gunu belki 25ekimde bayramda kutlariz hem evlilik yil donumumuz yada bir kac gun once h.sonu kutlariz
Ceren iyi foto isini dusundun gercekten daha bir samimi olduk en azidan msjlari okurken gozumun onune geluyorsunuz)
ben Fatihe ozel yemek yapmiyorum bugunku yemeklerim ev yapimi oldugu icin Fatihe gore dedim corba tarifinu yazarim bir ara kk nin yemek tarifleri bolumunde cok guzel tarifler var
yaaa kizlar kknin sayfalarinin goruntusu degismis kimisinde de mobil baglantiya uygun degil gibi bir yazi cikiyor bende cepten baglaniyorum suan zorlaniyorum yoneticilere mail aticam adres cikmiyor sitede yasadigim sorunlara yazicsm sayfayi bulaniyorum biriniz benim adima yazsa cok iyi olur gecici bir durummu acaba diye )
mesela su gulen yuzlerde cikmiyor

Çok güzel yapmışsın doğum günü kıyafetini, yaratıcı ve beceriklisin demek ki ne güzel. Benim hiç elim ermez öyle şeylere.

Bu arada ben hala ayrı yapıyorum çoğu yemeğini. Ama biz ne yersek vermeye de devam ediyorum onlarla doymuyor en fazla bir iki kaşık yiyor. Yine çorbaya devam maalesef, aslında çiğnemesinde yutmasında bir sorun yok da sıkıntıya gelemiyor. Çorbayı hemen yemek kolay olduğu için onda içine ne koysam daha fazla yiyor ama eline versem mesela balık, tek tek sebze azıcık yiyor, sıkılıyor hemen oyuna geçiyor. Çok zayıf olmasaydı ben de kasmazdım, yediği kadar derdim ama zayıf da olunca ekstra çaba harcamam gerektiğini hissediyorum, yoksa az yedi diye içim rahat etmiyor. Mesela bugün sebze haşladım, somon balığı yaptık:))) Sebzeli somon yani:)) neyse hadi dedim kendi yesin hepsi yumuşacık şeyler. İki ısırık brokoliden aldı, iki dilim kabak, bir parça da havuç yedi, ekmek yok. Somonu derseniz çoğunu çiğneyip çıkardı atık arada kaynatıp yuttuysa bir şeyler bilmiyorum. Balık pembe pembe yatarken tabakta içim acıdı ve sonra hemen gözlerim parladı neyse dedim yarın şundan güzel bir sebzeli somon çorbası yapayım. bir kaseyi bitirtirim. Ancak öyle işte bizde, şimdi yattı o yedikleriyle bi de artık "doydum" öğrendi. "Anne doydum, doydum, yidim doydum:)))

Bir de sahilde orada burada insanların artık Rüzgarın 2 yaşında olduğunu duyunca şaşırıp kilo ile ilgili yorumlar yapmasından çoooooooook sıkıldım. İçimden kimseye yaşını söylemek gelmiyor, küçük söylemek istiyorum.
"Ayy çok zayıf!"
"Ay yemiyor mu?"
"Rejim mi yapıyor" soruya bakın yaa
"Biraz ye de büyüsene sen!"
"Sanki biraz daha mı zayıflamış nePPPPP
pufff insanlar ne meraklılar böyle şeylerde yorum yapmaya, sanki ben bilmiyorum. Neyse alaşacağız. Çok şükür ki, algılaması, anlatması, hareketleri, dikkati, yetenekleri her şeyi normal bir kaç kilo için Rüzgar da ben de sıkıldık bu yorumlardan. Artık evet rejim yapıyoruz ailece deyip gülüp geçiyorum "Aman da yemiyor, iştahsız, hareketli, v.s v.s" açıklamaya girmiyorum arrtık. Allahıma bin şükür ki sağlıklı.

Son düzenleme:

yok canım yaşamadım çanakkalede.sadece günü birlik gezmiştik 3 4 sene önce.
gezmeyi çok severim valla karadenizi bitirdim sayılır.
dün akşam ki menümüz guvecde alabalık yaptım domates,biber,sogan,sarımsak aklına ne gelirse süper oldu
yaş tarhana yaptım bide. bu akşam köfteli bişyler yedirmem lazım et yemiyor ya..

sebzelisomon :) senin yerinde olsam istediğin sebzeleri tencerede haşlamaya koyarım bir müddet sonra somonu koyarım piştikten sonra
azkarabiberle brandırlarım süper...besleyici oluyor
benim cadınında boyu kısa hala 85 falan
öyle söyledikleri zaman hiç cevap bile verme dengesiz insanları hiç sevmiyorum
hiç kafana bile takma oğluşun gayet iyi besleniyor önemli olan kilo değil sağlıklı olması bunu hep diyorum
benim zillide pilav makarna olsun başka bişey olmasın böyle yemesindense
besleyici yemesini tercih ederim esincim.. dediğim gibi önemli besinleri yesin
ben ne yapayım peki peynir yemiyor yogurt desen bu aralar zorla
özel yemek bende yapmıyorum artık yemeklerime salçayı tuzlu çok fazla koymuyorum zaten

doğum günü yapanlar örnek olabilir magnet hiç uğraşmayın tanesi 1.40 davetiye kendiniz word de yapın
inanın hepsini hazırladım ama bu sene yapamıycam

kızlar yaptıgım albümü herkez göremiyor değilmi
nasıl anlarım özel yaptım ama güvenemedim şimdi...

Son düzenleme:
ekimcikler merhaba...
simdi oyle bir goz attim sayfalara kahvaltimi yapiyim biraz sonra geliciiiiim

Quarta çok çok geçmiş olsun. İnsanın canı burnundayken çocuklarla ilgilenmek zor oluyor. Biran önce rahatlarsın inşallah.
Esin ben de ablamın kızının kıyafetlerini giydiriyorum. Eşim pek memnun olmuyor gerçi ama pek de bir şey söylemiyor.
Bir arkadaş kaban ve bottan bahsetmiş. Ben dün Mothercare'dan hırka aldım ve birkaç indirimden bir şeyler aldım ödeme yaparken afalladım biraz. Faturaya da bakmadım, eve gelince baktım ki hırkaya 70 tl vermişim. Nasıl içim acıdı. Orada çok güzel içi yünlü bir bot görmüştüm. Kışlık ayakkabımız yok. Hırkayı verip onu alacağım sanırım. İşe yarasın. Adidas'ta da çok güzel montlar vardı ama kaban olarak Zara'yı tavsiye ederim. Az pahalı oluyor ama bir iki yaş büyüğünü aldığınız zaman rahatlıkla birkaç sene kullanabilir.

TV konusunda ben de çok muzdaripim. Ayşe uyanır uyanmaz yatağıma gelir anne uyan deyip öper beni. Sonra da kumandayı getirir pepeyi aç der sıpa. Açmam tabii ki ama bazen kahvaltı hazırlarken, yemek - temizlik yaparken açıyorum ki rahat dursun. Yoksa peşimde dolanır. Az önce ağlayarak geldi yanıma Keloğalın'ı izliyordu. O saçma sapan canavarlardan gördü sanırım. Yemek yedirirken hiç izletmezdim ama birkaç aydır tvsiz yemiyor desem yeridir. Yesin diye ben de açıyorum :/ Sınır koymaya başlayacağım tekrar galiba.

Valla yemek konusunda rahat sayılırım. Ayşe'ye çorba yaparken biraz fazla yapıyorum biz de yiyoruz. Akşam yemeğinde de biz ne yersek Ayşe de yiyor. Balık sezonunu da açtık ctesi günü bir tüm levrek yedi nerdeyse. Somonu sevmedi ama bizimki. Bana da fazla yağlı geldi. En çok da meyveyi seviyor. Ne olursa olsun 24 saat versem meyve yer. Akşamları babasıyla karşılıklı oturup bir küvet dolusu meyve yiyorlar =)

Doğumgününde de böyle kelebekli uğur böcekli bir kıyafet giydirmek istiyordum ama sonra bir daha nerde giyecek onu deyip vazgeçtim. Loveli ne güzel yeteneklisin sen, ben hayatta yapamam öyle şeyleri. Anca birisi yapıp getirecek Belki güzel bir elbise alırım bayramda da giydiririm diyorum.

esincim seninle yanı dertten muzdarip çok yakın bir arkadaşım var.milletteki cesarete inanamıyorum,nasıl böyle pervasızca konuşabiliyolar hem de en değerli varlıklarımız hakkında..hiç üzülme sen,önemli olan sağlığı..oğlum da kilolu bebekti,şimdi yemesi iyi ols da boyuna gidiyo,1 senedir aynı kiloda..boyu 95 cm olmuş,jkilo 15 te kaldı..yemesi iyidir ama işte ben bile etrafıma anlatamıyorum,her tüğr besini alıyor sağlığı iyi diye..niye kilo almıyomuş,daha çok yedirmeliymişim...düşün yani.. o yüzden kimseyi memnun edemiyosun,takmamaka en iyisi.Ata doyduğunu bilir,son kaşık diye ısrar etmiyorum,ama diyolar ki yesin hepsini bitirsin,oyunla yedirniye kii??? babası bile böyel diyor...
emelcim ne kadar beceriklisin maşallah,el emeği en güzeli tabii,ilerde hatırası da kalır..ben de uğraşmayı severim böyle şeylerle ama vakit kalmıyor kendime ayıracak..
kübracım ben henüz koymaıdm foto uğraşamadım hala,sanırım görmüyodur arakadaş listesinden başka.nasıl emin oluruz ki??
alışveriş için bayramı beklemek lazım sanırım,indiirm başlar..ben geçen kış İtalyadan bir kaban almıştım,çok hafif ve çok sıcak tutuyor,büyük almışım,sanırım önümüzdeki 2 sene daha giyeryurtdışı daha ucuz biliyo musunuz?bizim paramıza çevirince bile ucuz geliyo,onların parasıyla standartlarına göre çok çok iyi...2 hafta sonra gidiyorum,lazım bişey vaarsa bakayım sizlere de..ciddi söylüyorum yani..:)
melcim sen amerikadan yapmışsındır alışverişini,geçenlerde gitmiş dönmüüş olan arkadaşım ordan bahsetti aldıklarını gösterdi fiyatlarına inanamadım.sanırım orda outletler çok fazla.. ata yada almış bişiler, çok ucuz ya..
.bi de bebepan markası çok iyisi ben internetten alışveriş yapıyorum,kendi sitesi var,hem kaliteli hem fiyatlar fena değil..
öptüm hepinizi..ben yemeğe gidiyorum..

Son düzenleme:
Esin uzme kendini arkadasim senin cocugun gayet saglikli benimki normal kiloda yemeside iyi ama farkindaysan neredeyse 15gunde bir hadta diye yaziyorum Allah'a sukurler olsun seninki hastalanmiyor buda saglikli oldugunu gostetiyor
kizlar albumleri herkes gorse emin olun anlarsiniz birsuru yorum gelir ben birkete oyle yamistim msjlari gorunce soka girdim ))

Bugün ahmet enes'ten şiddet gördüm

Kahvaltıdan sonra babaanneye indik alt kata dedesinin değneğiyle oynamayı çok seviyor bi ara gaza geldi üstüme koşturdu kucağıma atlıcak sandım değneyi havaya kaldırdı bi çaktı alnıma neye uğradığımı şaşırdım çok kızdım içimden gülsem şımaracak kızsam ağlıycak babaanneden güç alıyo allahtan babaannemiz artık karışmıyor müdahale etmiyor bi şekilde aldım elinden değneği

kıyafet konusu çok can sıkıyo bende çok çabuk küçük geliyo 2 3 ay giyiyo sonra küçük geliyo sürekli almaktayız dışarıda giyiceklerine kaliteli olmasına önem veriyorum hani yani yıkayınca ağzı yüzü kaymasın diye evde ne giyerse giysin tarzındayım pazardan indirimden nerden bulursam alıyorum 2 liraya bile alt üst askılı takım almıştım karıştır sepetinden yazlık mekandan nasıl sağlam çıktı yahu

biz tuvalet eğitimine ara verdik biraz korktu ama bu aralar çiş kaka diye kendini uyarıyor hııı amet çişşş diye parmağını sallıyor kakası gelincede hiiii amet kaka diye koltuk arkasına saklanıyor bakıncada kızıyo bakma diye :))doğum günü geçsin tekrar üstüne düşücem bu kış bıraksa çok iyi olucak ...

Şimdi annneannedeyiz evde tadilat var apartman mantolama oluyor uyumak için geldik uyanınca gezmeye gidicez komşuya

Son düzenleme:
Tv konusunda bizde sıkıntı yaşıyoruz pepe ve keloğlan bıkmadan usanmadan izleniyor,tv de bitince bilgisayardan açtırmaya calısıyor.Bu arada küçük yavrum 2 aydır bezden kurtuldu darısı sizlerin başına arkadaşlar.Taha Yasin de uzun zamandır 13 kilonun üzerine çıkamadı iştahı yerinde ama artık kilo almıyor bunuda aşırı hareketliliğine yoruyorum.Konuşmaya gelince her kelimeyi söylüyor ama cümle olarak kullanmaya gecmedik sadece anne gel...istediği herşeyi anlatıyor inşallah cümle kurmayada başlarız.Sizce konuşma da gerimi kaldık? bazen kafama takılmıyor değil..Hepinize sağlıklı mutlu günler diliyorum..

mity;konuşma konusunda en sıkıntı anne benim burda,genel olarak ekimcikler çok iiy konuşuyorbazıları geveze hatta
ata da öyle,ama her istediğini işaretlerle anlatıyo,algılaması çok iyi ama cümle falan yok.ben de çok endişe ediyorum.ne yapamalı kime götürmeli bilmiyorum.sen bizlerden daha tecrübelisin.sence ne yapmalı??

mity ben seni ilk defa görüyorum ekim annelerinde yenimi katıldın aramıza gerçi ben uzun zamandır giremiyordum buraya

benim oğlumda her kelimeyi söylüyor ne desem tekrarlıyor fakat canı ne zaman isterse o zaman söylüyor birdahakine onu söyle bunu söyle dediğimde inat ediyor ne zaman canı isticek o zaman konuşuyor üstelemeyi sevimiyor.

az once pazara gittim bizim pazarda mini export diye bir tezgah var oradan ogluma esofman alti(7.5lira) birde kapsonlu penye ust (10lira aldim) bu urunler cok kaliteli cikiyor
benimde annem yegenimin kucuk kiyafetletini saklamis simdi oglum buyudukce veriyor )) ben hep parama gore alirim ablam markasiz hicbirsey almaz hepsi yeni ve kaliteli markalilari ablamdan aliyorum bende pazara takiyorm )
ama pazarda bittim Fatih deli etti adama kosuyor dede bak muz aldim, abla elimi tut, kadinlarin kafasindan itip pardon diyor, bir kucuk cocuklari hemen sarilip opuyor birazcik fazla sosyal yada cok fazla disari cikmiyoruz ya ne yapacagini sasiriyor )))

kızlar kübra banlanmış neden acaba?? çok üzülldüm...daha yeni özelden mesajlaştık,hangi ara ne yazdı da hemen banlandı anlamadım..

araştrıdım buldum,bişr konuda kadının biriyle dalaşmış,2sini de banlamışlar...
endişeliyim diye bi konuda ,kızın biri evli erkekle berabermiş falan tabii Kübra da kendini tutamamış saymış sıralamış,arka çıkan savunan bi kadın da çıkınca kızışmış ortalık..canım arkadşım okuyosan bizi,en kısa zamanda kavuşmak dileğiyle..

evet deseydin ben psikopatım yedirmiyorummm diye sağlıklı ya kilo önemli değil valla sana diyene de kilo iyi bişey olsa bangır bangır zayıflayın demezlerdi ben memnunum de kapasınlar cenelerini
somonu sevmedi oğlum da çupra hamsi seviyor şimdi uygun diye haftada bir yiyoruz stok da yapıcam buzluğa
ianın yaptığımda bişey yok tişörtün üstüne dikiyorsun o
magnette basit keçeyi kesicem sıcak silikonla yapıştırıcam

işaret ettiğinde anlamazlıktan gelsen zorlasan onu geçen dr ööyle demiş arkadaşa

yemek konusunda en zor durumda olanlardan biri benim .kahvaltı hiç yapmadı desem yalan olmaz ne verirsem tükürüyo mama yiyo.meyve yemez eline alıp hayatta yemez zorla şeftaliyi falan suyunu ezip veriyorum sadece yoğurtlu pilavı yiyor .balıkda yemiyor.oysa babası taze yesin die iş çıkışları denize gider olta zıpkın kendi tutar kızının yiyeceği balığı taze taze ama yok yemez. ..bende balık yağı içiriyorum mecbur.burda arkadaşlar yazdıkça çok sıkılıyorum benim kızımın yememesine tükürme meraklısı resmen .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…