benim fıstıkda tam bi kayyu pepee ve keloğlan meraklısı tabi onlar dışında köstebekgiller nane limon ve biz ikimizide izliyo. pepenin bütün şarkılarını bilir dili döndüğünce söyler.vurma konusu kızınca benim kızda vuruyor sonrada ağla ağla diyo . tuvalet işini yaza bıraktım ben gece gündüz bi seferde bırakması daha ii.kızımın en sevdiği şeylerden biri denize taş atmak kış geliyo napcaz bilmem bide karadeniz kışın hep yağmur çamur soğuk .kübra sen hiç çanakkalede bulundunmu o kadar tanıdık bi yüzün varki .yemek menüsüne gelince birazdan girişicem yemek işine.
Çok güzel yapmışsın doğum günü kıyafetini, yaratıcı ve beceriklisin demek ki ne güzel. Benim hiç elim ermez öyle şeylere.
Bu arada ben hala ayrı yapıyorum çoğu yemeğini. Ama biz ne yersek vermeye de devam ediyorum onlarla doymuyor en fazla bir iki kaşık yiyor. Yine çorbaya devam maalesef, aslında çiğnemesinde yutmasında bir sorun yok da sıkıntıya gelemiyor. Çorbayı hemen yemek kolay olduğu için onda içine ne koysam daha fazla yiyor ama eline versem mesela balık, tek tek sebze azıcık yiyor, sıkılıyor hemen oyuna geçiyor. Çok zayıf olmasaydı ben de kasmazdım, yediği kadar derdim ama zayıf da olunca ekstra çaba harcamam gerektiğini hissediyorum, yoksa az yedi diye içim rahat etmiyor. Mesela bugün sebze haşladım, somon balığı yaptık:))) Sebzeli somon yani:)) neyse hadi dedim kendi yesin hepsi yumuşacık şeyler. İki ısırık brokoliden aldı, iki dilim kabak, bir parça da havuç yedi, ekmek yok. Somonu derseniz çoğunu çiğneyip çıkardı atık arada kaynatıp yuttuysa bir şeyler bilmiyorum. Balık pembe pembe yatarken tabakta içim acıdı ve sonra hemen gözlerim parladı neyse dedim yarın şundan güzel bir sebzeli somon çorbası yapayım. bir kaseyi bitirtirim. Ancak öyle işte bizde, şimdi yattı o yedikleriyle bi de artık "doydum" öğrendi. "Anne doydum, doydum, yidim doydum:)))
Bir de sahilde orada burada insanların artık Rüzgarın 2 yaşında olduğunu duyunca şaşırıp kilo ile ilgili yorumlar yapmasından çoooooooook sıkıldım. İçimden kimseye yaşını söylemek gelmiyor, küçük söylemek istiyorum.
"Ayy çok zayıf!"
"Ay yemiyor mu?"
"Rejim mi yapıyor" soruya bakın yaa
"Biraz ye de büyüsene sen!"
"Sanki biraz daha mı zayıflamış nePPPPP
pufff insanlar ne meraklılar böyle şeylerde yorum yapmaya, sanki ben bilmiyorum. Neyse alaşacağız. Çok şükür ki, algılaması, anlatması, hareketleri, dikkati, yetenekleri her şeyi normal bir kaç kilo için Rüzgar da ben de sıkıldık bu yorumlardan. Artık evet rejim yapıyoruz ailece deyip gülüp geçiyorum "Aman da yemiyor, iştahsız, hareketli, v.s v.s" açıklamaya girmiyorum arrtık. Allahıma bin şükür ki sağlıklı.
Tv konusunda bizde sıkıntı yaşıyoruz pepe ve keloğlan bıkmadan usanmadan izleniyor,tv de bitince bilgisayardan açtırmaya calısıyor.Bu arada küçük yavrum 2 aydır bezden kurtuldu darısı sizlerin başına arkadaşlar.Taha Yasin de uzun zamandır 13 kilonun üzerine çıkamadı iştahı yerinde ama artık kilo almıyor bunuda aşırı hareketliliğine yoruyorum.Konuşmaya gelince her kelimeyi söylüyor ama cümle olarak kullanmaya gecmedik sadece anne gel...istediği herşeyi anlatıyor inşallah cümle kurmayada başlarız.Sizce konuşma da gerimi kaldık? bazen kafama takılmıyor değil..Hepinize sağlıklı mutlu günler diliyorum..
evet deseydin ben psikopatım yedirmiyorummm diye sağlıklı ya kilo önemli değil valla sana diyene de kilo iyi bişey olsa bangır bangır zayıflayın demezlerdi ben memnunum de kapasınlar ceneleriniÇok güzel yapmışsın doğum günü kıyafetini, yaratıcı ve beceriklisin demek ki ne güzel. Benim hiç elim ermez öyle şeylere.
Bu arada ben hala ayrı yapıyorum çoğu yemeğini. Ama biz ne yersek vermeye de devam ediyorum onlarla doymuyor en fazla bir iki kaşık yiyor. Yine çorbaya devam maalesef, aslında çiğnemesinde yutmasında bir sorun yok da sıkıntıya gelemiyor. Çorbayı hemen yemek kolay olduğu için onda içine ne koysam daha fazla yiyor ama eline versem mesela balık, tek tek sebze azıcık yiyor, sıkılıyor hemen oyuna geçiyor. Çok zayıf olmasaydı ben de kasmazdım, yediği kadar derdim ama zayıf da olunca ekstra çaba harcamam gerektiğini hissediyorum, yoksa az yedi diye içim rahat etmiyor. Mesela bugün sebze haşladım, somon balığı yaptık:))) Sebzeli somon yani:)) neyse hadi dedim kendi yesin hepsi yumuşacık şeyler. İki ısırık brokoliden aldı, iki dilim kabak, bir parça da havuç yedi, ekmek yok. Somonu derseniz çoğunu çiğneyip çıkardı atık arada kaynatıp yuttuysa bir şeyler bilmiyorum. Balık pembe pembe yatarken tabakta içim acıdı ve sonra hemen gözlerim parladı neyse dedim yarın şundan güzel bir sebzeli somon çorbası yapayım. bir kaseyi bitirtirim. Ancak öyle işte bizde, şimdi yattı o yedikleriyle bi de artık "doydum" öğrendi. "Anne doydum, doydum, yidim doydum:)))
Bir de sahilde orada burada insanların artık Rüzgarın 2 yaşında olduğunu duyunca şaşırıp kilo ile ilgili yorumlar yapmasından çoooooooook sıkıldım. İçimden kimseye yaşını söylemek gelmiyor, küçük söylemek istiyorum.
"Ayy çok zayıf!"
"Ay yemiyor mu?"
"Rejim mi yapıyor" soruya bakın yaa
"Biraz ye de büyüsene sen!"
"Sanki biraz daha mı zayıflamış nePPPPP
pufff insanlar ne meraklılar böyle şeylerde yorum yapmaya, sanki ben bilmiyorum. Neyse alaşacağız. Çok şükür ki, algılaması, anlatması, hareketleri, dikkati, yetenekleri her şeyi normal bir kaç kilo için Rüzgar da ben de sıkıldık bu yorumlardan. Artık evet rejim yapıyoruz ailece deyip gülüp geçiyorum "Aman da yemiyor, iştahsız, hareketli, v.s v.s" açıklamaya girmiyorum arrtık. Allahıma bin şükür ki sağlıklı.
ianın yaptığımda bişey yok tişörtün üstüne dikiyorsun oQuarta çok çok geçmiş olsun. İnsanın canı burnundayken çocuklarla ilgilenmek zor oluyor. Biran önce rahatlarsın inşallah.
Esin ben de ablamın kızının kıyafetlerini giydiriyorum. Eşim pek memnun olmuyor gerçi ama pek de bir şey söylemiyor.
Bir arkadaş kaban ve bottan bahsetmiş. Ben dün Mothercare'dan hırka aldım ve birkaç indirimden bir şeyler aldım ödeme yaparken afalladım biraz. Faturaya da bakmadım, eve gelince baktım ki hırkaya 70 tl vermişim. Nasıl içim acıdı. Orada çok güzel içi yünlü bir bot görmüştüm. Kışlık ayakkabımız yok. Hırkayı verip onu alacağım sanırım. İşe yarasın. Adidas'ta da çok güzel montlar vardı ama kaban olarak Zara'yı tavsiye ederim. Az pahalı oluyor ama bir iki yaş büyüğünü aldığınız zaman rahatlıkla birkaç sene kullanabilir.
TV konusunda ben de çok muzdaripim. Ayşe uyanır uyanmaz yatağıma gelir anne uyan deyip öper beni. Sonra da kumandayı getirir pepeyi aç der sıpa. Açmam tabii ki ama bazen kahvaltı hazırlarken, yemek - temizlik yaparken açıyorum ki rahat dursun. Yoksa peşimde dolanır. Az önce ağlayarak geldi yanıma Keloğalın'ı izliyordu. O saçma sapan canavarlardan gördü sanırım. Yemek yedirirken hiç izletmezdim ama birkaç aydır tvsiz yemiyor desem yeridir. Yesin diye ben de açıyorum :/ Sınır koymaya başlayacağım tekrar galiba.
Valla yemek konusunda rahat sayılırım. Ayşe'ye çorba yaparken biraz fazla yapıyorum biz de yiyoruz. Akşam yemeğinde de biz ne yersek Ayşe de yiyor. Balık sezonunu da açtık ctesi günü bir tüm levrek yedi nerdeyse. Somonu sevmedi ama bizimki. Bana da fazla yağlı geldi. En çok da meyveyi seviyor. Ne olursa olsun 24 saat versem meyve yer. Akşamları babasıyla karşılıklı oturup bir küvet dolusu meyve yiyorlar =)
Doğumgününde de böyle kelebekli uğur böcekli bir kıyafet giydirmek istiyordum ama sonra bir daha nerde giyecek onu deyip vazgeçtim. Loveli ne güzel yeteneklisin sen, ben hayatta yapamam öyle şeyleri. Anca birisi yapıp getirecekBelki güzel bir elbise alırım bayramda da giydiririm diyorum.
mity;konuşma konusunda en sıkıntı anne benim burda,genel olarak ekimcikler çok iiy konuşuyorbazıları geveze hatta
ata da öyle,ama her istediğini işaretlerle anlatıyo,algılaması çok iyi ama cümle falan yok.ben de çok endişe ediyorum.ne yapamalı kime götürmeli bilmiyorum.sen bizlerden daha tecrübelisin.sence ne yapmalı??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?