2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

koton da çocuk kıyafeti var mı bilmiyordum zarayı biliyorum ama
lcw alıyorum hep evet ağzı yüzü kayıyor ama zaten sezonda giyiorlar sezon sonu kaldırılıyor gezmelik bir kaç iyi kalite olsa yeter bence tabi
uzun zamandır ilk defa sesimiz yükselmedi
anne odama gidelim oynayalım dedi işimi bıraktım başladık oynamaya ne kadar oynadık bilmiyorum sonra babası geldi odaya babayla oynadılar sonra bir çizgi film ve şimdi uyuyor çok ilgi istiyorlar anlaşıldı

Hey güzel ekim anneleri bugün burası kalabalık anlaşılan, ne güzel.

Rüzgar da erkenden uyudu bugün. Büyüyorlar. artık ne giyeceğine kendisi karar veriyor. İstmedi mi hayatta değiştirtmiyor üstündekini. Çıkarma diye ağlıyor. Bugün dışarı çıkarken üstünü değiştirtmedi, oysa ki meyve lekesi olmuştu beyaz tshirt öyle gezdik napalım, beyfendi onu giymek istiyor illa. Bazen soydum mu giydiremiyorum. Benim dediğim olacak zamanları başladı.

benim kızda öle giydirip çıkarmak büyük sorun mesela külotlu çoraptan nefret ediyo kendini yerden yere atar giydiremem.sevmedi kıyafetse asılıp çıkar diye feryat figan ağlar.saç tarama tokalama işide tam eziyet yavaşcık tararım acımasın die ama o genede anne yapma anne bırak die ağlayıp durur tarayana kadar ömrümden ömür gidiyo. demekki bütün ekim bebişleri aynı dönemde aynı süreçlerden geçiyo hiçbirimiz yanlız değiliz bunu bilmek güzel.yemekde yemiyo sürekli huysuz sürekli inatçı her dakka onla oynarsan o ayrı oda mümkün değil abileriylede ilgilenmem lazım işim zor .saklanbaç oynamaya bayılıyo duvara kapanıp 3 -5 sayıyo bende saklanıyorum sonra anneeeeeeeeeeeeeee anne nerde die beni arıyo buluncada yaşasınnnnnnnnn diyo çok seviyoruz yani saklanbaçı.

günaydın herkeze..
emel;koton da var çocuk kıyafetleri zaradada var çok kaliteli fakat pahalı ama süper süslü bişyler:)
nurgül;merak etme 2 yaş senderomuna girince keşke girmeseydik diyeceksin.aziz bebe epey biliniyormuş
indirimler olunca mutlaka yazalım buraya koton,wenıce,c&a,zara,aziz bebe takip ediyorum ben
olduğu zaman yazarım..
ayakkabıda tercihleriniz nasıl kızlar bot ve spor almam lazım sandeletleri chıccodan almıştık gecen kış
bot ve sporu muyadan almıştık tavsiye ettiğiniz yer varsa iyi olur..
esin;aynı durum bizdede var sabah gözünü açar açmaz baby tv onu begenmezse pepe
şu pepe olayınada el atmam lazım o sesinden bile nefret geldi
uykusu gelince annneee süttt pepe açç yatcam..
aslı;annenin bu tarz işlerle uğraşması güzel sende öğrenmiş oluyosun böylece.. lcwden hediye gelmişti bide ilk zamnlar
bende almıştım 2 3 parça cidden begenmedim yıkandı kurudu salaş gibi oldu bir dahada almadım
arkadaşın dediği gibi yediği helal giydiği haram.. az olsun öz olsun.. :)

herkese merhaba,bayaadır yoktum elde olmayan sebepler yüzünden.:)
önce belimden tutulup yattım,sonra da şehir dışında düğün vardı oraya gittik.ancak geldim,1 hafta işe gelmeyince tüm işler birikmiş,kafayı yemek üzereyim ama zaman ayırıp tüm yorumlarınızı okudum:)

önce kıyafet işinden başlıyım isterseniz,ben eşofman konusunda ceylan a bayılıyorum.genel olarak özellikle kız çocuk kıyafeteri pahalı ama özel günler için tercih edilebilir.ama dizi yamalı gibi destekli olan eşofman altlarına bayılıyorum b,iz hep onlardan giyiyiroz.ayrıca uzun kollu t shirtleri de çok iyi.ben tekstilciyim biliyosunuz,hem iyi hem kötü,kumaşı bildiğim için hem kalitesi yüzünden hem de fiyatları görünce alasım gelmiyor..ya diyorum k,i bunun maliyeti şu kadar o kadar para nası veriyim ya da diyorum ki boyası kumaşı kalitesiz...
pazardan da alıyorum yurtdışından da..sadece ayakkabı sorunumuz var,paşa yokken denemeden almak çok zor. ama bu seyahatimde ayağının şeklni kağıda çizicem öyle bot almayı düşünüyorum..bakalım. bir de içe basma sorunumuz var. doktorumuz düzelir bekleyin dedi,çıplak ayak gezdirin,mümkün olduğu yerlerde ayakkabılarını hemen çıkarın dedi,araba koltuğu vs..kış için bilekten bir bot düşünüyorum ama giyebilr mi bilemedim..
henüz resim eklemedim ama çoğunuzunkine baktım,hepiniz çok güzel ve tatlısınız...herkese ayrı yorum yazacağım ama vakit lazım,ama bi ara yazıcam ...ben de eklicem..en çok aslı cım sana şaşırdım hiç böyle tahmin etmemiştim,...sen değil miydin hem kilo veremedim diyen,dal gibi genceciksin maşallah..gerçi zaten hepinizin yaşı da gençti :)
ev işleri konusu geçmiş ama ben de yetişemeyenlerdenim.kübra gibi canım herşeyim yarım,ben de biraz dağınığım ne yazık ki ama eşim tam tersi çok titiz ve düzenlidir...neyse ki bakıcım bana destek oluyor.yemeğimi yapıyor,Atanın çamaşırlarını yıkayıp ütülüyor..
temizliğe de kadın geliyor 3 haftada bir.. eşimle arada kapışsak da idare edip gidiyoruz işte..

kübracım Ata yla Ecrini beraber bıraksak birbirlerini ısırıp yeseler nasıl olur?? dün durup duruken bir ısırdı bacağımı,nası bağırdım ..ağzına patlatırım bi tane demişim o sinirle,anlamadı tabii..yapamıcam şeyi niye söylüyorum bilmem ki ben de..:)bu ara paşam koynumdan ayrılmıyor..babasında bile durmuyor.düğüne gittiğimizde bacağıma yapıtı resmen halim haraptı yani..ben belimden yatarken oyuncakları aldı geldi yatağın yanına orda oynadı,arada elimden tutup kaldırıyo beni,görseniz kuzum benim,herşeyi hissediyolar anlıyolar artık...

hepinizi öptüm kızlar..

Canım tekrar çok geçmiş olsun... dikkat et...
birbirlerini ısırmazlar sanmıyorum onların garezleri annelerine :)
ama biz yinede bırakalım bakalım ne yapacaklar,
sana kolay gelsin tatlım.bu akşam baş agrıların çok olur.. şimdiden caresine bak

Cereeeen hosgeldin cok sevindim seni gorunce...
rahatsizligin icin cok uzuldum cok gecmis olsun aba
da var bel fitigi ne kadar zor oldugunu oradan biliyorum evde kucuk cocuk varken insan hastalanmaya korkuyor yaklasik 10gundur grip gibiyim baktim kotu oluyorum dun gittim doktora 1gun hadta olup yatsam hersey birbirine girer herhalde ) benim oglumda cok fazla anneci bazen uyaninca babasi gidiyor yanina anne diye agliyor babadibdan bana gelmek istiyor, neredeysem oyuncaklarini alip ayagimin dibinde oynuyor bazen yemek yapiyorum gozun yanacak babanin yanina git diyorum olmaaaz diyor,yikanirken bile banyoda oturup beni bekliyor babasi evde bile olsa
bu isirma olayina gelince isirmasi nafir ama vurmasi fena once vuruyor sobra anne -uzul agla diyor ) sarki aciyor anbe dinle soyle diyor baska sarki soyleyince sus diyor, dun oglen uykusuna gomlekle yatti keinlikle cikarttirmadi bu ara hadise sarklarini cok seviyor anbe vah vah ac, anne soyle hadi ac diyor )
ve kzinca herseyi tutup atiyor

Cerncim çok geçmiş olsun canım. Benim de bir haftadır belimde bir ağrı var bıçak saplanıyor gibi kalıyorum bazı hareketlerde mesela eğilirken. Babamda fıtık vardı acaba bende de mi var hiç bilmiyorum bol bol yüzüyorum iyi geliyor sanki ama daha geçmedi, bu bana arada olur.

Kızlar tv ve çizgifilm konusunu bir kez daha gözden geçirdim bence izletmeyelim. Ben artık izletmemeye karar verdim. Son günlerde abartmıştık, benim de işime geldi arada, biraz oturuyor başında dinleniyor, ben de işime bakıyorum, hem de karşısında daha çok yemek yiyor diye ama dün gece 3 kere ağlayarak uyandı, gitim yanına belli ki rüya görmüş, bir şeyler sayıklıyordu gözleri kapalı yaşlar sel olmuş "anne el nerde, el kayboldu, burda" öyle bir şeyler sayıkladı uyudu sonra. parmaklarla ilgili bir şarkı vardı onu çok seviyordu "anne el el eli aç izliim" diyordu hep gün içinde bir kaç kez izlerdi. Korktum valla hemen o el geldi aklıma çizgi film hatta eğlenceli şarkı "finger family" diye ama işte onların beyni ve algıları daha tam şekillenmedi ki kim bilir nasıl kabus oldu çocuğa. Bence siz de dikkat edin. Böyle bir kabusa dönüşmese ben de belki farkına varmaz, izletmeye devam ederdim. Sabah da kalkmış ağlıyor izliycem diye ama açmadım, bozuldu dedim yalan söyledim ama napiim, sonra da dışarı çıktık hemen.

Kıyafet konusuna gelince inanır mısınız toplasanız 2-3 parçayı geçmemiştir benim aldıklarım doğduğundan beri. Ondan bir yaş büyük kuzenleri ve arkadaşları vardı hep, hepsi yeni yeni verdiler bize, hatta bazıları çekinerek verdi kullanır mıyız acaba diye, bir çoğu da hediye geldi ama ben çok sevindim açıkçası. Git gez al, bir kaç ay sonra bitsin ömrü insan verdiği onca paraya acıyor bu konuda o laf gerçekten mantıklı "çocuğun yediği helal giydiği haram". hala bir kaç parça kışlık var ama bu kış kabanımız yok, o gelmedi:)) siz bakıp beğendikçe bize söylersiniz artık çok gezip alışveriş yapmayı sevmiyorum.

ya evet ya o çizgi filmler yok mu
mesela peppe hııı diyor mert eren de seslendiğimizde hıııı diyor
bebbenin ben de demesi yok mu bastırarak aynısını yapıyyor
keloğlanda da mesela canavar oluyor ya da ürkütücü akşamına mert eren çığlık çığlığa ağlıyor titriyor biz de azalttık güya seçici davranıyoruz
bu aralar nane limon , köstebekgiller ve canım kardeşim favorimiz bi de kayyuuu

valla haklısın esincim benim de işime gelmişti ne yalan söyleyeyim baktım korkuyor hep tv başında dün dur dedik inşallah devam ederim dün bayağı oynadık o istedi biz oynadık

yok arkadaşlar bizim ki bildiğin tiryaki
hadi gündüz 2 3 saat izliyor artık onu kabullendim mecburen.
ama akşamlarıda sürekli istiyor oyun,dışarı istemiyor
açmadığım zaman salya sümük
bu dönemdede çok fazla aglatmamak gerekiyo malum..
ne yapacagımı sasırdım.
kışda geliyor mecbur evde olucaz
dikkatını dağıtmaya çalışıyorum olmuyor

selam kızlar..hakikaten büyüdükçe dertleri de büyür derler ya büyüklerimiz doğruymuş..tv bizlerin şu anki en büyük tehlikesi sanırım.0-3 yaş için dikkat dağınıklığında asosyalliğe kadar bir sürü soruna sebep olabiliyor..dr bize hele ki yemek yerken tv karşısında olmasın demişti.bu 2 yaş sendromu dönemlerinde mümkün oldukça kendi yaşıtlarıyla oynatmalı,tv den mümkün oldukça uzak tutmalı ve enteresan ama kendi halinde oynamasına izin vermemeliymişiz.yani yanlız başına oynamasına..doruk çok tv meraklısı değil ama pepe tutkumuz var bizimde.bazen aklına geliyor kumandayı bana veriyor anne aç pepe diye.oğlum yok pepe bitmiş diyorum.bu sefer notebook u getiriyor aç diye..şimdi şarkılara alıştırmaya çalışıyorum.cd çalar aldık ona.içine de gummy bear şarkıları.iki gündür onu dinliyoruz.tv den iyidir sanırım..
ben de pepe nin nenesine sinir oluyorum.hık hık deyip gidiverecek gibi konuşuyor:)
ya kızlar tuvalet konusunda herkes tamamladı mı yoksa kimse başlamadı mı? bu aralar taktım tuvalet konusuna da..kış gelmeden öğrense ne iyi olur aslında.yoksa bir dahaki yaza kalır.
hepinizi öptüm..

Fatih'in cok fazla isi yok cozgi filmle ben acmazsam izlemiyor bu ara babasida evde cizgi film hic acmiyorum, eger acrsamda kostebekgiller ve pepeyi aciyorum )) pepede ogretici birsuru sey gostetiyor ama mumkun olduginca izletmiyorum yasayarak ogrenmesi daha iyi
kizlaaaar bu arada oglum iki gundur falan en arka dislerini kasiyor galiba son 4geliyor )
Ceren benim oglumda ice basiyor hatta spor ayakkabis biraz ice dodru yamulmus ) bende dr. goturmeyi dusunuyordum, Ceylan bebeye gelince ilk profiloda gormustum sonra baktim bizim burayada acildi ama disaridam fiyatlari gorunce iceri hirmeye cesaret edemedim ))
bugunku yemek menum;tavuklu kabak yemegi, .terbiyeli pirincli havuc corbasi, makarna ve uzerine dunden kalan tavuk sote, etimek tatlisi
(valla esim sofraya oturmayacak bugunku yemeklerimi Fatihe gore gazirladim)

(ya bu sayfa birtek bendemi degisik cikiyor yoksa degistirdiler mi?)
Azra hepimiz bir dahaki seneye erteledik ben bu yaz denedim baktim tuvaletini yaptigini farkinda degil biraktim,aslinda simdi simdi farkina vardi kakasini zaten soyluyordu simdi cisini yap deyince yapiyor yapip tutuyor oyun yapiyor ama ben birdahaki yaza biraktim havalar serinliyor
sizin oralarda hava hala sicak belki alistirabilirsin birde bezi cikarttimi gecede baglamayin diyorlar bir seferde cikartin diyorlar

aslıı sen ne yemek yaptın öyle..kaç çeşit.ben günde iki çeşidi ancak yapıyorum..özendim bak şimdi..tuvalet konusu doğru seneye daha hızlı öğrenirler ama seneyede 3 yaşına gelecek bunlar yaaa.o da çok geç olmaz mı? bilemedim ki.bu haftasonu denemeyi düşünüyorum..sabahtan bağlamıcam bez.tanrım her yer mahvolacak ama yapacak birşey yok..

ay o nene yok mu bi de donu görünüyor
konuşması dediğin gibi her an gidivericekmiş gibi
tuvalet için erken d,ye düşünüyorum hazır değil mert eren konuşuyor derdini isteğini anlatıyor ama hala tuvalet konusunda hazır değil nereye yapacağını kaka nerden yapılır çişi nerden yapılır biliyor ama farkında değil canı isterse anne popişim kaka oldu beni yıka diyor ya da gezmeye gideceksen hemen yatıyor anne popiş bezimi değiştir gezmeye gidiyoruz diyor
bamya pilav dünden kalan var vallaaa
çorbanın tarifini verir miisin farklı tarifler denemek istiyorum

ben de aynı valla
işte o yüzden seneye yapalım diyorum nisan mayıs gibi başlarım ben

benim bugün çok alakasız bir menüm var..semizotu yemeği,spagetti bolognese , bir de tarhana çorbası yapıcam..her telden var bu akşam....doruk artık ne bulursa yiyor..ona da spagetti yerine sebzeli makarna yapıcam.nuhun ankaranın yeni çıkmış.çok güzel.renk renk şekillli..tavsiye ederim.

benim fıstıkda tam bi kayyu pepee ve keloğlan meraklısı tabi onlar dışında köstebekgiller nane limon ve biz ikimizide izliyo. pepenin bütün şarkılarını bilir dili döndüğünce söyler.vurma konusu kızınca benim kızda vuruyor sonrada ağla ağla diyo . tuvalet işini yaza bıraktım ben gece gündüz bi seferde bırakması daha ii.kızımın en sevdiği şeylerden biri denize taş atmak kış geliyo napcaz bilmem bide karadeniz kışın hep yağmur çamur soğuk .kübra sen hiç çanakkalede bulundunmu o kadar tanıdık bi yüzün varki .yemek menüsüne gelince birazdan girişicem yemek işine.

aslıcım çok sağol canım ben de hepinizin burada ve iyi olduğunuza sevindim..sanki fotoları görünce daha bi,r samimiyet geldi değil mi:)
menü süperm,iş daha ne olsun,bende zeytinyağlı fasulye bulgur pilavı salata.ayrı yemek yapmıyorum Ata ya akşam için. öğlenleri çorba da içiyor akşamdan kalanları da..ben de yeni tarifler isterim walla...gerçi yapıcak çok zamanım yok ama,hala işteyim mesela..
esincim; çok dikkat et canım ,ben 15 sene önce ameliyat da geçirdim ama tekrarlıyor maalesef..en iyi spor yüzmek bel için..bir kontrol ettirsen iyi olur,gerçi tedavisi yok ama en azından daha dikkatli olursun hareketlerinde..
kıyamam Rüzgara bu ara kabus zamanları heralde ben,mki de bazen ağlayarak uyanıyor..Ata tv den hoşlanmıyor pek. bazen oyalansın diye açıyorum ama pek mümkün değil,en fazla 30 saniye bakıyor..eskiden pepeeye falan bakardı ya da mickey mouse falan şimdi pek yok..
melcim tuvalet konusu bizde de sıkıntı,kabızlıktan korkumdan( 2 gündür kabızdı yine) başlayamadım yine..dün akşam bezini getirdi bana,ıslak mendil de,açtı bezini gitti yattı üstüne:):)

kübracım,evet canım ancak annelere dertleri..dün ısırınca çok acıdı falan dedim,dudak titredi sarıldı,gözler doldu..aman nası yapmalı ne etmeli bilmem walla.hem ağlayınca isteklerini yapamyın diyo(annem) hem de çok ağlatma..
annemden tiyo da SİHİRLİ CÜMLE SAKİN OL...önce sakinleş sonra konuşalım..sakinleşene kadar burada otur,sonra yanıma gel vs...

herkese iyi akşamlar...afiyet olsun...üstüne de:):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…