2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

sıkma canını tatlım çok zor biliyorum,yani anlıyorum işiniz çok zor..ne kadar şanslı aslında demek taze tutup getiriyor baba hem de harikaymış..:)
elbet düzelir canım merak etme,bahsettiğim sizin gibi olan arkadaşımın kızı 5 yaşına geldi,daha geçen sene ilk defa acıktım ben diyor.. dedi ki o kadar sene kendimi boşuna üzmüşüm,sonuç değişmedi,yemedi,şimdi kendi kendine istiyor..
sevdiği hiç bişey yok mu? ne bilim çorba falan içmez mi,hnai çorbaya istediğini karıştırıp yapabilrsin diye..

Canım yaa, üzüldüm demek sizin de yemek sorununuz bu boyutlarda, ben bilmiyordum, ekim annelerinde yemek sorunu olan bir benim sanıyordum. Seninsıkıntı çok iyi anlıyorum, insan özene bezene yapıyor, tahıı, proteini, vitamini özenle belirliyor, şunu da alsın, bu da eksik kalmasın ama hoop onca çaba bir tükürükle boşa gidiyor( Ben bilirim bunları. İnsan üzülüyor. Ama sanırım senin kızın kilosu boyu normaldi. Bence sen de çok dert etme, sana bir şey söyleyeyim mi, ben artık aç bırakıyorum yani günde 3 öğün (meyveler hariç) yiyor hatta gelip "anne acıktım, makarna yiyim" diyor:)) Eskiden kalkar kalkmaz hemen kahvaltı hazırlar binbir güçlükle iki lokma yedirmeye çalışırdım, yedirirdim de ama şimdi bırakıyorum o acıktım diyene kadar ya da uyandıktan sonra 1 saat ya da daha da geç yediriyorum, omlet ve krep yiyor sabahları ve onun dışında sütlü, muzlu, cevizli, tereyağlı, ballı mama karışımı yapıyorum:))) Ne yapiim en azından yiyor alıyor besinlerini. ha bir saat önce ha 2 saat sonra sonuç değişmiyor zaten mücadeleyle sık yedirdiğim zamanlarla, acıkmasını bekleyip seyrek yedirdiğim öğünlerde aynı miktarda yiyor. Sanırım yapısı gereği ihtiyacı olanı alıyor, gerisi boşuna enerji kaybı benim için. Aslında 3 öğün yedirmeye başladığımdan beri daha çok yediğini de söyleyebilirim en azından ben çok yorulmuyorum, stres yapmıyorum. Hem ben de sabahları en az 2 saat geçemeden bir şey yiyemem.

Balık bizim de dedemiz tutar, getirir taze taze ama çiğneyip tükürür. Babam o kadar özenir sevinir yerse ama yok ben de öyle taze balık olunca bir öğün tek yedirmeye çalışırım baktım yemedi, bir sonraki öğünde o balığı hemen bir çorbaya dönüştürüm hatta püre de denebilir, öyle yer sen de dene. Unu kavur tereyağında hatta biraz kokusu çıksın, istersen biraz sebze püresi ekleyebilirsin, ya da en basitinden bir domates rendele sonra biraz su ve didiklenmiş balık, içine istersen şehriye de atabilirsin ya da irmik. Vallaha elimden geleni yapıyorum böyle. Ben de özeniyorum oturup büyük insan gibi hapur hupur yiyen çocuklara ama demek ki zamanı var onun da. Elbet yiyecekler ve büyüyecekler. Benim sıkıntım başka insanların laf söylemesi, kaldıramıyorum bazen, hani yakınlarım da yapıyor, görseler neler çekiyorum ben ona iki lokma fazla yedirmek için, olmuyor işte ne kadar gerekiyorsa o kadar yiyorlar.

Canım yaa Maşallah senin oğluşuna, çok gürbüz bir çocuk demekki, yanyana gelseler bizimkiyle 1 yaş fark görünür herhalde. Biz 10 kilo da kaldık boyumuz da 87 :))
sizin ailenin yapısı nasıl, genlerle de alakalıdır. Bu kadar güzel gelişmeye bence de sakın milletin lafına kanıp da zorlama, iyi yapıyorsun dinleme kimseyi, belli ki yemekten de keyif alıyor en önemlisi bu. Kendi yemeye başladı mı peki, yoksa hala sen mi yediriyorsun? Maşallah maşallah
Bu arada inşallah konuşma konusu da en kısa sürede çözülür. Kendi yaşıtı ya da biraz daha büyük arkadaşları var mı oyun oynadığı, onlardan da etkilenip konuşur belki. Tv de seyretmesin diyor uzmanlar konuşmayı geciktirirmiş. siz yokken bakıcının çocuğu tv'nin karşısına oturtmadığına eminsiniz di mi canım?

yaa kzlar sizin ozel hazirliyorum dediginiz yemekleri bende yapiyorum bazen mesela un corbasini bende bazen mama gibi yapiyorum bazende unu kavurup icine domates rendesi ve sarimsak koyuyorum,aksamlari bugday,misir nisastasi un,irmikten muhallebi yapiyorum sutlu tatli niyetine
eger karniyari yaptiysam ic harcindan biraz ayiriyorum ve hemeb tarhana corbasi yapip icine ekliyorum, daha fazla meyve yemis olsun diye elma-havuc suyu veriyorum Esinin yaptigi gbi muzlu karisimda yapiyorum herseyi kati yiyecekler diye bir sart yok ki...
gecen gun nette baktim 2 yas cocuk beslrmesine diyorki eger cocugunuz sebze sevmiyorsa utun sebzeleri haslayip pure yapin diy

quarta kızlar konuşma konusunda erkeklere nazaran daha hızlılar, bizimkinin kelime haznesi çok fazla dediğin gibi işaret dilinide güzel kullanıyor birazcık daha beklememiz gerekiyor gibi,algılama vs çok iyi en kısa zamanda güzel cümleler kurmaya başlalar inş...

sağol Esincim.ben de babası da ince yapılıyız.ben 1.70 babası 1.85 boyunda.ailemiz genelde uzun boylu zaten,ama yemek yemeyi de severiz:).büyük ihtimal Ata da uzun boylu ince yapılı biri olacak..kendisi de yiyor,ben de yediriyorum.Ata biraz titiz bir çocuk ne yazık ki,kendi yerken dökünce sinirleniyor,döküleni almadan hayatta yeni lokma sokmaz ağzına.o yüzden çatal bıçak kullanmayı öğrendi desem inanır mısın? geçen gün kek yerken bıçağı aldı ve kesip yedi,inanamadım..ben de isterim ki eline alsın ısıra ısıra yesin yok asla öyle yemez.bisküvi falan yerse her lokmadan sonra bırakır tabağa elini çırpar..
Rüzgar da öyle minik sayılmaz canım benim,her çocuğun gelişimi farklı işte,Rüzgar da maşallah ne güzel bıdır bıdır konuşuyo geziyo işte..sen yeme sorununu çözmüşsün bence 3 öğün yedirerek ,sıkma canını sen rahatladın ya artık,o da rahat olur,acıktım der,gerçi demeye başlamış bile:)
bakıcımız doğruyu söyler çok şükür bu seferki iyi bir kadın..tabii ne kadar da olsa yine de %100 güvenilmez ama annem ve kayınvalidem devamlı uğrar eve,hiç rastlamamışlar..az önce telefonla konuştum dedi ki,öğlen yemek yemek istemedi baby first te bi çizgifilm var ona bakmak istedi,ben de mecburen karşısında yedirdim haberin olsun dedi...
sanıırm Emel demişti yukarda,işaret dilini anlamazlıktan gelin diye;işaretlerle herşeyi anlatıyo diye zorlamıyo kendini sanırım.gerçi bu ara gelişme var,bi çok kelimeyi yuvarlıyo ağzında.bakalım hayırlısı artık..

Ata Bey'e bakın siz, demek o derce titiz, ne tatlı ya, her lokmada tabağa bırakıp elini mi silkeliyor:)) süpermiş. Bizimkisi o konuda da Ata'nın tam zıttı. önüne koyduklarını eline alır mıncıklar, saçına başına bile sürer o derece yani:))))) Bıcakla çatalı Rüzgar da kullanıyor ama yemeğini yemek yerine oynamak için. Gerçi biraz önce spagetti yapmıştım önüne koydum çatala dolamaya çalışıyor benim gibi, baya bi uğraştı arada başardı da yedi biraz kendi kendine ama sinirleniyor olmuyor olmuyor diye:) ben de müdahale ettim biraz.

Evet konuşma konusunda şanslıyım, artık 4-5 kelimeli cümlelere geçtik. "aman anne dikkat et düşersin" diyor geçen bana yatağın kenarında uzanınca ben. kremali bisküviyi almış "çok güzel aynı dondurma gibi" dedi çok güldüm "aynı"yı falan çözdü artık. Ama merak etme bunların hepsi çorap söküğü gibi gelişti iki ay içinde yani bir kelime iki kelime derken artık konuşuyor tabi ki telafuzu net değil her söylediğini herkes anlamıyor. Ata'da başladıysa artık birden devamı gelir sen bile şaşırırsın ne kadar çabuk geliştiğine, her gün yeni bir şeyler söyler.

onu ben de duydum, eğer işaretlerle anlatıyorsa çok uğraşmaz, anlmayın söyleyinceye kadar diyorlar.

ya kızlar mert eren giyinmekten hoşlanmıyor çıplak kalacam ben giydirme diyor alt değiştirmesi bir dert üst değiştirmesi bir dert valllaaa
kızlar şunu anladım anne ne kadar rahat olursa çocuk o kadar problemsiz oluyor sanırım annelikk kadına çok sorumluluk yüklüyor mükemmeliyetçi oluveriyoruz

kızlar kübra banlanmış neden acaba?? çok üzülldüm...daha yeni özelden mesajlaştık,hangi ara ne yazdı da hemen banlandı anlamadım..

işte geldim burdayım:)
böyle bişeyde ilk defa başıma geliyor
dün bu saatlerde bağlanamadım ceza almışım :)

tabi tabii aynen öyle yapıyor ,elma yerken falan da peçeteye siler ellerini,ama yine her lokmada tabakta..
ayy ne güzel Esin ya,bayılırım ben de böyle mıncıklayarak tadını çıkara çıkara yiyen çocuğa..ne güzel bak demek ki yemekle sorunu yok aslında,hoşuna gidiyor yoksa kendi yemeye bile çalışmaz sofrada oturmaz...
maşallah Rüzgara demek o kadar ilerletti konuşmayı harika walla:13:inşallah dediğin gibi olur canım..

şimdi yine havalar iyi de çıplaklığı sorun olmuyor,kışın ne yapacağız bakalım,bizimki de çorap giymekten nefret eder.
doktorumuz terleyince gece üstünü değiştirmeyin diyo,hasta olamz merak etmeyin diyo,o kadar rahat olun diyo ama yok ben o kadar olamıyorum wlla..

kızlar çok yorgunum bugün gece 1 de yattım 4:20 de uyandım bir dahada uyku tutmadı
şimdide uyku diye kıvranıyorum
benim süslü pakızenın uyku saatleri tamamen değişti
beslenmesi konusunda kahvaltısı süt yumurta kaşar zeytin kızım hiç karışım yemedi
günlük çorba,yoğurt ile ceviz badem elinde meyve günlük 2 meyve akşam ne yaparsam
özel un kavurmalı yok mısır unu yok bugday yapmıyorum yapamıyorum..
hafta sonu kek,börek,açma dönüşümlü yapıyorum bir kaç gün gidiyor bugday unu kullanıyorum
kompostu kaynatıyorum hafta bir
yoğurt mayalıyorum
daha ne olsun yeter yeterince yoruluyorum bazen içim rahat etmiyor ama içimin rahat ettiği dönemimdeyim:)

ayyyyyyyyyy öyle demeeeeeee mert eren yüzünden 2 günde bir duvar siliyorum bi de köşe takımı normalde her akşam silinmeli de işte enerjim yetmiyor artık elle yemek istiyor çatalı kaşığı iyi kullanıyor ama doyduktan sonra oyun başlıyor sonra kalkıyor duvarı elleye elleye
valla ben de değiştirmem kolay kolay ama eşimterledi değiştir der haaaaa aşırı terlemişse evet ama hafif terlemişse gerek görmüyorum

ben günde 3öğün olsun aralarda illa bişey yemek zorunda değil diyenlerdenim
sabah babaannede kahvaltıdan sonra öğleye kadar bir dünya şey yiyor öğlen yemeğine yer kalmıyor ama yine de bir lokma da olsa sofraya oturtuyorum kolay kolay tek başına yemez hep beraber oturuyoruz öğle yemeğinden sonra karpuz yedi şimdi de havuç yiyor saat 6 ya kadar bişey vermem mesela çok sık yemesi taraftarı değilim nedense düzenli yesin öğün bilsin yeter bence

ohh kekler, börekler, kompostolar daha ne olsun canım.
Kızının karışıma alışmaması iyi olmuş. daha doğrusu onun değil de senin alışmaman iyi olmuş. Çünkü insan karışım yapıp verdiklerini görünce, tek tek yediğinden memnun olmuyor Bu da gerçi çocuk yemiyorsa oluyordur.

ama hepsi bir arada değil canım bir hafta kek diger hafta börek
komposto sizde yapın kayısı üzüm vişne... kızımla ben bayılıyoruz
bebekken 1-2 ay yemiştir karışım sonrasında kendisi red etti kustu falan bizde tek tek veriyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…