2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Canım valla tavuk etine hiç güvenemiyorum o yüzden bayadır vermiyorum tavuk, kendim de yemem. Ne zaman yesem midem bozulur, bir sürü de olumsuz haber okudum. Ama yine de denemedim değil, tavuğu da çiğneyip tükürür:))

Dişlere baktım hiç bir şey görmedim.
Bu arada bugün çok kötü bir şey oldu(( kendimi hala çoook kötü hissediyorum. Öğlen o uyurken bari ojelerimi sileyim dedim sonra bu uyandı ben de mutfakte birşeyler yaparken bir anlık dalgınlığıma gelmiş, hiç gözümü ayırmam normalde ama bu kez biraz yalnız bırakmıştım, mutfaktan bir geldim aseton şişesi elinde açmış kapağını. Kan beynime sıçradı öyle görünce. "oğlum naptın" dedim ben panik tabi.
"içtim içtim çok tatlı" demez mi. Ne yapacağımı şaşırdım yine hayatım film şeridi oldu göüzmde. Hemen babayı aradım acile gittik. Doktor baktı ya içse böyle olmazdı, yanardı kusardı içmemiştir dedi. Kaydı da sildirdi. "Şimdi işlem yapmayalım polis gelir sorguya çeker, çocuğa bakamıyorsunaza kadar gelir olay"dedi. Ömrümden ömür gitti yine. Allaha şükür çok iyi bir sorun yok ama çok korktum. doktor da öyle deyince, dedim ki bakamıyor muyum gerçekten, ben nasıl anneyim, nasıl böyle hata yaparım, ortada bırakırım asetonu. Çok korktum çooook. Ne gündü bilseniz, bir anlık dalgınlık bile kaldırmıyor bu annelik.

Esin canim benim cooook gecmis olsun, ne kadar uzuldugumu anlatamam yavrum benim Allah korumus...
arkadaslarimla konusurken hep soyluyorum oglumu Allah korumasa ben hic birsey yapamam basina birsuru sey gelirdi simdiye kadar diye bazen oyle seyler yasiyoruzki yaa kasla goz arasinda ne oldugunu bile anlayamiyorum ama dedigim gibi Allah koruyor
senin yavrunun onu icmemeside buyuk sans
nekadar dikkat edersek edelim kucucuk bir boslugu hic kacirmiyorlar
tekrar gecmis olsun Esincim

Esin çok geçmiş olsun canım. Kapağını açabileceğini aklına getiremezsin ki. Ne zaman ne yapacakları belli olmuyor. Üzme kendini, sakınan göze çöp batarmış derler. Özellikle makyaj malzemelerine ilgileri var nedense. Ortadan kaldırmak gerekiyor demek. Bzizmki de krem sürer her yerine, ojeleri cebinde taşır. Yasaklayınca daha çok üstüne gidiyorlar. Tekrar geçmiş olsun, Allah'tan içmemiş yavrum. Sıkma canını, alışacağız böyle kazalara galiba.

Sağolun kızlar, gerçekten de gözünün içine de baksan bir an geliyor ve her şey olabiliyor. Gereçkten de çok üzüldüm, kendime kızdım asetonu nasıl ortada bırakırım diye. Ama dediğiniz gibi Allah koruyor. İnsan bazen pamuklara sarıp da başımın üstüne taşısam her an aman bir şey olmasın diye düşünüyor ama ne mümkün, şimdi gözümüzün önünde bunlar olabiliyor büyüyecekler ve uzaklara gidecekler senin hep için pır pır etmez mi, Bu annelik nasıl bir şey böyle. Allah onları bize bağışlasın. Benim en büyük duam artık; Ömrümün yetiğince oğluma en iyi şekilde annelik yapabilmek.

daha once yazdimmi bilmiyorum ama gecen gun cerende soylemis annelik vicdan azabi diye bende hep bu dusuncedeyim ne kadar yaparsan hep eksik hissediyorsun acaba saglikli besleniyormu? acaba mutlu edebiliyormuyum? dikkat etmedim bu yuzdenmi hasta oldu? acaba oylemi olmaliydi yoksa boylemi? hep bir sorgulama hep bir yetememe duygusu ne kadar iyi bakarsak bakalim sanki olmuyormus gibi geliyor :-(((
yani en azindan ben boyle hissediyorum
mesela bana sorsalar esin cocuguna nasil bakiyor diye dort dortluk derim yemesi gezmesi egitimi en iyi sekilde ilgileniyor en ufak birseyde ihmal etmeden doktora goturuyor vs. derim bu yuzden icin rahat olsun dualarin coktan kabul olmus sen zaten ogluna en iyi sekilde bakiyorsun

Canım çok sağol böyle güzel düşündüğün için. Öyle olmaya elimden geleni yapmaya çalışıyorum ve bizim ekim anneleri kulübündeki tüm anneler için senin bu yazdığın güzel şeyler geçerli bence. Yapabildiğimiz her şeyi yapıyoruz olanaklarımız el verdiğince arada hastalıklar, kazalar da olabiliyor ama Allah dermansız dert vermesin.

Dediğin gibi ben de hep eksik hissediyorum kendimi, ne yaparsam nasıl yaparsam bir acaba kalıyor o söz konusu olduğunda. Şu anda hayatımdaki en önemli varlık oğlum. Annelik bir kadının hayatta yaşayabileceği en özel şey.

Gelmiş geçmiş olsun, Rabbime emanetler onlar, yoksa bizler ne yapsak ne etsek de bazen nafile olabiliyor...

Şimdiden sonra kontrolleri daha da zorlaşacak bu miniklerin. Böyle küçük kazalar veya yaşadığınız gibi olaylar da onların artık neler yapabileceğini hatırlatmak için geliyor sanki hepimizin başına, değişik değişik hepimizde oluyor ve yaşanıyor bu tür olaylar.

Mesela bebekken hep yatar durur, hareketlenmeye başlayınca güya bizler de dikkat etmeye ve daha tedbirli davranmaya başlarız. Lakin, buna rağmen neredeyse bütün bebekler mutlaka bir kez de olsa düşer döndükleri dönemlerde. İşte bunun gibi belki de ne yapabileceklerini daha da iyi kestirebilmek için böyle durumlar yaşamamız bizler için, Allah korusun daha tehlikeli şeylerle karşılaşmamaları için ve tedbirlerimizi çocukların yaş dönemlerine göre daha yerli yerinde alabilmemiz için faydalı birer ikaz niteliği taşıyormuş gibi gelmiştir hep bana.

Tabi ki tedbirli olacağız ama yaşanan şeylerden sonra anne olarak kendimizi suçlamak, hatta bazen bunu gereğinden fazla abartmak hiç doğru değil.

Birincisi artık geçmişi geri getirmek mümkün değil.

2. si, bizler onları çok seviyoruz ve elimizden geleni esirgemiyoruz.

Üçüncüsü, olmuş şeylerden sonra kendimizi acımasızca yargılamak hem kendimize haksızlık oluyor hem de kendimizi bu konuyla ilgili üzerken farkında olmasak da bu durum çocukları da huzursuz, kaygılı ve endişeli yapabiliyor. Çünkü mutlaka onlara da yansıyor bu psikolojimiz, diye düşünüyorum.

Tekrar geçmiş olsun ve Allah gerek bu başlıktaki annelerin yavrularını gerekse herkesin evlatlarını bağışlasın, onları korusun, bahtlarını açık etsin ve daima iyilerle ve iyiliklerle karşılaştırsın inşallah.

Ha bir de veletin şu sözü beni güldürdü. İçtim içtim çok tatlı diyor kerata, annesinin yüreğine inecek haberi yok !!! çilek aromalı asetonlardan falansa ya da diğer meyvemsi kokulardan biriyse, asetonun o yoğun kokusuyla birleşince çocukta meşrubat tarzı bir içecek imajı mı yarattı acaba? Belki de öyle bir düşünceye kapıldığı için daha içmeden tatlı bir şey duygusu uyandırmış olabilir. Kıl payı yetişmişsiniz muhtemelen. Gerçi yanıbaşımızdayken bile kaşla göz arasında da aynı şeyler olabilir. Sonuçta yavrularımız Allah'a emanetler...

gülşahcım ,ben de esine katılıyorum emdiği için böyle yapıyor.nasılsa hazır mama var,isteyince emiyor,efor sarfetmesine de gerek yok..o yüzden zora gelemiyor.çiğnemek istemiyor.bene bir an önce emmeyi bırak,1-2 gün zorluk çekersin sonra alışır yemeğe de içemeye de..herşeyi düzene girer,ben emzirmeyi bırkatıktan sonra en büyük sorunumuzuykuyu halletitk mucize gibiydi..

canım kıyamam sana,tahmin ediyorum yaşadığın paniği..benim de başıma gelmişti..Ata 1 yaşında falandı,hala uyumuyodu,ben uykusuzluktan perişan halde akşam yemek yedirmeye çalışıyodum.marketten geldik,yüz temizleme jeli almıştım,hem de asitli falan bişey..ama pompası hkapalı yani ben bile zor açarım. elin verdim bi yandan yemek yedirmeye çalışıyorum.eşimd edi ki açmasın,yok dedim mümkün değil,kaşla göz arasında ağzına götürmüş,bi baktım açmış pompasını...ay napıcamı şaşırdım..neyse sakinleşip inceledim de ,pompaya gelmemiş içindeki jel,ama o geceyi yanıbaşında nefesini sayarak geçirdim..
hepimizin başına geliyo işte,1 anda napıcakları belli olmuyor.çok geçmiş olsun canım benim.
kendini de hiç suçlama hepimizin başında işte..bence sen çok ilgili ve bilinçli bir annesin..

kübracım resim koyucam en kısa zamanda ama bu iş bilgisayarım ya bunda pek yok..haftasonu ayrlıcaktım,ben yine belimden yattım da..
iğneler falan yine..benim paşa da benden ayrılmıyo tabiii.sor bi haftasonu idi.
en kısa zamanda koyucam söz..:)

canım çok büyük geçmiş olsun..
üzüldüm iyiki erken yetişmişsin zor bir durum.içseydi kusardı tepki verirdi için rahat olsun
annelik gerçekten zor meslekmiş,emekliliğin yok ömür boyu..
Allah yardımcımız olsun.

cerencim resim sorun değil sen iyi ol.igne yapılacak kaadr nasıl ilerledi
doktor ne diyor

hedicim bende arkadaşlara katılıyorum emdiği için. sen hemen bırak bekleme yaşına girmeyi falan girdi zaten
sabah öğlen hiç bişey yedirme su haricinde akşama nasıl yiyecek..

hafta sonu evimi su bastı temiz suydu allahtan,misafirim vardı,kızım rahatsız 2 sefer çkardı balgamlı,
işteyim şimdi.yorgunum,canım sıkkın,huzur istiyorum şikayet istemiyorum

Çok teşekkür ederim, çok doğru söylüyorsunuz Canndann Hanım,
Artık çok daha dikkatliyim, yapabileceklerini biliyorum ve mümkün olduğunca ortada zararlı bir şey bırakmamaya çalışıyorum ve de gözümün önünden ayırmamaya çalışıyorum. Aslında bu tarz kapakları açmayı çok önceden öğrenmişti, yani açabileceğini biliyordum, benim hatam dalgınlığıma gelip masada bırakmak oldu ki normalde masayla pek ilgilenmezdi işte nedense o gün ben en fazla 1 dakikalığına içerideydim o da bilgisayarımı açmaya çalışıyordu, ilgilendiği bir şey olunca bir an kontrolsüz bıraktım, o arada olmuş her şey. Allah uyarıyor evet, daha dikkatli ol diyor. Allahım korusun onu çok değerli çok, tırnağının ucu acısa benim içim yanıyor. Allah böyle küçük şeylerle sınasın hep inşallah, onları korusun.

Dediğiniz gibi asetonum o çilek kokulu olanlardandı, bence tadına bakmış, ağzını kokladığımda o koku vardı dudaklarında belki de değdirdi sadece öyle zarar verecek kadar içmemiş, içemezdi zaten ben de baktım hemen tadına mümkün değil öyle lıkır lıkır içilmez ama tabi yine de öyle "içtim anne çok tatlı" diyince ve koku da gelince kalbim duracaktı, koştum acile. Acilde gülüp oynuyordu, doktor dedi yok bu çocuğun bir şeyi "Polise haber vermeyelim, kaydı da silelim boşuna uğraşmayın siz de sorguyla" dedi. İlk kez acilde böyle vakaların adli olduğunu ve soruşturalacağını da öğrenmiş oldum. Allahtan doktor iyiymiş, benim zavallı panik halimi görünce durumumu daha da vahimleştirmedi. Gerçi ben hala, "emin misiniz, içtiyse ne etkileri olur, nelere bakalım???" diye sorguladım durdum doktoru. Adam en sonunda isterseniz tutalım müşade altında dedi, Allahtan eşim araya girdi de çıktık hemen. ama ben bütün gün ateşine baktım, yüzüne gözüne, ağzına bakıp durdum:))) Tecrübe işte, Allah hiç birimize daha beterini yaşatmasın.

Canım yaa miniğine ve sana da geçmiş olsun, demek su bastı, her şey üstüste gelmese olmaz zaten. Neyse allahtan temiz suymuş, biz daha beterini de görmüştük yazın çok iğrençti. Sıkıntını anlayabiliyorum, haklısın da umarım bu dönemi de en kısa zamanda atlatırsın.

Sana da çok geçmiş olsun canım, yok muymuş bu belin bir çaresi ya, her şey o kadar ilerledi, ben babamdan biliyorum çok zor bir şey.

ne yazık ki tıp her şeye çare oluyor ama bel fıtığının çaresi yok işte..ben prof. voleybol oynadım yıllarca,15 yaşımdan beri çekiyorum bel ağrısı.20 yaşımda ameliyat oldum artık çok ilerlemişti mecburen oldum..sonra rahattım ama ite ne yazık ki tekrarlıyor,sadece ağrısa sorun değil,dayanıklıyımdır da kramp girince rezil bi durum.bu hafta doktora gidicem..artık 20 yıldır bu illetle uğraşmaktan kendi kendimin doktoru oldum:) biraz ağrılarım iyileşsin de mr falan çektiricem..bakalım ameliyatlıık bi durum mu var yine görücezz...
sağolun ilgilendiğiniz için arkadşlarım:):13:

esincim bu arada hafta sonu noldu bak;oda spreyimiz var bi tane benim paşa görmüş onu nası görmüşsse (yanında yapmamaya çalışırım böyle şeyleri);geçen bi baktım banyo temizleyiciyi almış sıkmaya çalışıyo odasında..anne mis mis diyo...sıpa oda spreyi sanmış onu,ki gerçekten şişeleri benziyoo...:)

kübracım sıkma canını sen,ev falan hallour her şey,zaten hep üst üste gelir,ama sonunda feraha çıkarsın..sertabın bi şarkısı var ya ben çook severim bi çaresi vardır elbet canım bi uyuyp uyanalım..):

bende çok severim o şarkıyı :)
yok tatlım ya son bi kaç aydır hayat üzerime üzerime oynuyor bakalım kim galip gelecek.
hayırlısı olsun.sende rapor falan al inş. amelıyatlık degıldır canım ya atayı ne zaman götürüyosun

atayı çarşamba götürücem doktora,bir de kabızlık yine başımızın belası,bir de çocuk cerrahına götürmem gerekicek sanırım
tabii ki sen galip geliceksin arkadaşım,sen 1-0 öndesin bi kere ,ecrin in var senin :)

gecmis olsun kubracim insallah cabuk iyilesir minigin, kizinin dogumgunu yarin mi?
benimde evimi 2defa su basmisti eger seninkide musluktan olduysa musluklarin tezgah altinda vanalari var onlari biraz kis belki su basincli geldigi icin
ustur bizede tamirci soylemisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…