- 22 Aralık 2010
- 676
- 5
- 46
Ceren sonuclariniz insallah iyi cikar...
dis jelini bende kendimde denedim hicbir etkisi yok dedigin gibi ama gece cok mikirdaninca suruyorum piskolojik olarak rahatliyor galiba)
esin sadece kirmizi et mi seviyor tavuk falan seviyorsa tavuktan birsuru yemek yapabilirsin ;-))
daha once yazdimmi bilmiyorum ama gecen gun cerende soylemis annelik vicdan azabi diye bende hep bu dusuncedeyim ne kadar yaparsan hep eksik hissediyorsun acaba saglikli besleniyormu? acaba mutlu edebiliyormuyum? dikkat etmedim bu yuzdenmi hasta oldu? acaba oylemi olmaliydi yoksa boylemi? hep bir sorgulama hep bir yetememe duygusu ne kadar iyi bakarsak bakalim sanki olmuyormus gibi geliyor :-(((
yani en azindan ben boyle hissediyorum
mesela bana sorsalar esin cocuguna nasil bakiyor diye dort dortluk derim yemesi gezmesi egitimi en iyi sekilde ilgileniyor en ufak birseyde ihmal etmeden doktora goturuyor vs. derim bu yuzden icin rahat olsun dualarin coktan kabul olmus sen zaten ogluna en iyi sekilde bakiyorsun
Canım valla tavuk etine hiç güvenemiyorum o yüzden bayadır vermiyorum tavuk, kendim de yemem. Ne zaman yesem midem bozulur, bir sürü de olumsuz haber okudum. Ama yine de denemedim değil, tavuğu da çiğneyip tükürür:))
Dişlere baktım hiç bir şey görmedim.
Bu arada bugün çok kötü bir şey oldu(( kendimi hala çoook kötü hissediyorum. Öğlen o uyurken bari ojelerimi sileyim dedim sonra bu uyandı ben de mutfakte birşeyler yaparken bir anlık dalgınlığıma gelmiş, hiç gözümü ayırmam normalde ama bu kez biraz yalnız bırakmıştım, mutfaktan bir geldim aseton şişesi elinde açmış kapağını. Kan beynime sıçradı öyle görünce. "oğlum naptın" dedim ben panik tabi.
"içtim içtim çok tatlı" demez mi. Ne yapacağımı şaşırdım yine hayatım film şeridi oldu göüzmde. Hemen babayı aradım acile gittik. Doktor baktı ya içse böyle olmazdı, yanardı kusardı içmemiştir dedi. Kaydı da sildirdi. "Şimdi işlem yapmayalım polis gelir sorguya çeker, çocuğa bakamıyorsunaza kadar gelir olay"dedi. Ömrümden ömür gitti yine. Allaha şükür çok iyi bir sorun yok ama çok korktum. doktor da öyle deyince, dedim ki bakamıyor muyum gerçekten, ben nasıl anneyim, nasıl böyle hata yaparım, ortada bırakırım asetonu. Çok korktum çooook. Ne gündü bilseniz, bir anlık dalgınlık bile kaldırmıyor bu annelik.
gülşahcım ,ben de esine katılıyorum emdiği için böyle yapıyor.nasılsa hazır mama var,isteyince emiyor,efor sarfetmesine de gerek yok..o yüzden zora gelemiyor.çiğnemek istemiyor.bene bir an önce emmeyi bırak,1-2 gün zorluk çekersin sonra alışır yemeğe de içemeye de..herşeyi düzene girer,ben emzirmeyi bırkatıktan sonra en büyük sorunumuzuykuyu halletitk mucize gibiydi..kızlar benim kız bana güvendiği için yemiyo sanırım dediğim gibi mama yiyo kutu kavanoz itiraz etmiyo bide açsa yoğurtlu pilav ve tarhana çorbası yer ama çorbada asla kıyma maydanoz vs. olmıycak anında tükürüp ağzından atıyo . yani tabi ayakda durabilecek kadar bişiler sokmaya çalışıyorum sürekli ağzına ama demek istediğim siz anlattıklarınızı benim kız hiç yemiyo sebze hiç ağzına sokmadı hiç sebzeden fayda alamadı et kıymada öyle. balık çok nadir yedi oluyo oda asla doyacak şekilde değil toplasan bi minik balık etmez oda zaten yedi zamanlar nadir çogunlukla reddediyo meyve sadece püre muz ve şeftaliyi zorla ağlaya sızlaya şeftalinin posası gelse ağzına tükürür zeytin yemez domates salatalık yemez küçükken yiyodu domatesi .yumurta peynir fındık tanesini geçmez miktarca öle yani ama ben genede tükürsede suyuda gitse razıyım misali sürekli her şeyi yedirmeye çalışıyorum ama dedim gibi bana güveniyo galiba emiyo hala acıktıkça anne nannan diye süt emmek istiyo .bıraktıydım bi gün akşama kadar dayanabildim yine o kazandı. o yüzden mama veriyorum ne yerse yesin çok minik miktar yiyo doycak şekilde yemiyo bende kahvaltıyı mamayla yapıyorum mecburen.
Canım valla tavuk etine hiç güvenemiyorum o yüzden bayadır vermiyorum tavuk, kendim de yemem. Ne zaman yesem midem bozulur, bir sürü de olumsuz haber okudum. Ama yine de denemedim değil, tavuğu da çiğneyip tükürür:))
Bu arada bugün çok kötü bir şey oldu(( kendimi hala çoook kötü hissediyorum. Öğlen o uyurken bari ojelerimi sileyim dedim sonra bu uyandı ben de mutfakte birşeyler yaparken bir anlık dalgınlığıma gelmiş, hiç gözümü ayırmam normalde ama bu kez biraz yalnız bırakmıştım, mutfaktan bir geldim aseton şişesi elinde açmış kapağını. Kan beynime sıçradı öyle görünce. "oğlum naptın" dedim ben panik tabi.
"içtim içtim çok tatlı" demez mi. Ne yapacağımı şaşırdım yine hayatım film şeridi oldu göüzmde. Hemen babayı aradım acile gittik. Doktor baktı ya içse böyle olmazdı, yanardı kusardı içmemiştir dedi. Kaydı da sildirdi. "Şimdi işlem yapmayalım polis gelir sorguya çeker, çocuğa bakamıyorsunaza kadar gelir olay"dedi. Ömrümden ömür gitti yine. Allaha şükür çok iyi bir sorun yok ama çok korktum. doktor da öyle deyince, dedim ki bakamıyor muyum gerçekten, ben nasıl anneyim, nasıl böyle hata yaparım, ortada bırakırım asetonu. Çok korktum çooook. Ne gündü bilseniz, bir anlık dalgınlık bile kaldırmıyor bu annelik.
Gelmiş geçmiş olsun, Rabbime emanetler onlar, yoksa bizler ne yapsak ne etsek de bazen nafile olabiliyor...
Şimdiden sonra kontrolleri daha da zorlaşacak bu miniklerin. Böyle küçük kazalar veya yaşadığınız gibi olaylar da onların artık neler yapabileceğini hatırlatmak için geliyor sanki hepimizin başına, değişik değişik hepimizde oluyor ve yaşanıyor bu tür olaylar.
Mesela bebekken hep yatar durur, hareketlenmeye başlayınca güya bizler de dikkat etmeye ve daha tedbirli davranmaya başlarız. Lakin, buna rağmen neredeyse bütün bebekler mutlaka bir kez de olsa düşer döndükleri dönemlerde. İşte bunun gibi belki de ne yapabileceklerini daha da iyi kestirebilmek için böyle durumlar yaşamamız bizler için, Allah korusun daha tehlikeli şeylerle karşılaşmamaları için ve tedbirlerimizi çocukların yaş dönemlerine göre daha yerli yerinde alabilmemiz için faydalı birer ikaz niteliği taşıyormuş gibi gelmiştir hep bana.
Tabi ki tedbirli olacağız ama yaşanan şeylerden sonra anne olarak kendimizi suçlamak, hatta bazen bunu gereğinden fazla abartmak hiç doğru değil.
Birincisi artık geçmişi geri getirmek mümkün değil.
2. si, bizler onları çok seviyoruz ve elimizden geleni esirgemiyoruz.
Üçüncüsü, olmuş şeylerden sonra kendimizi acımasızca yargılamak hem kendimize haksızlık oluyor hem de kendimizi bu konuyla ilgili üzerken farkında olmasak da bu durum çocukları da huzursuz, kaygılı ve endişeli yapabiliyor. Çünkü mutlaka onlara da yansıyor bu psikolojimiz, diye düşünüyorum.
Tekrar geçmiş olsun ve Allah gerek bu başlıktaki annelerin yavrularını gerekse herkesin evlatlarını bağışlasın, onları korusun, bahtlarını açık etsin ve daima iyilerle ve iyiliklerle karşılaştırsın inşallah.
Ha bir de veletin şu sözü beni güldürdü. İçtim içtim çok tatlı diyor kerata,annesinin yüreğine inecek haberi yok !!! çilek aromalı asetonlardan falansa ya da diğer meyvemsi kokulardan biriyse, asetonun o yoğun kokusuyla birleşince çocukta meşrubat tarzı bir içecek imajı mı yarattı acaba? Belki de öyle bir düşünceye kapıldığı için daha içmeden tatlı bir şey duygusu uyandırmış olabilir. Kıl payı yetişmişsiniz muhtemelen. Gerçi yanıbaşımızdayken bile kaşla göz arasında da aynı şeyler olabilir. Sonuçta yavrularımız Allah'a emanetler...
canım çok büyük geçmiş olsun..
üzüldüm iyiki erken yetişmişsin zor bir durum.içseydi kusardı tepki verirdi için rahat olsun
annelik gerçekten zor meslekmiş,emekliliğin yok ömür boyu..
Allah yardımcımız olsun.
cerencim resim sorun değil sen iyi ol.igne yapılacak kaadr nasıl ilerledi
doktor ne diyor
hedicim bende arkadaşlara katılıyorum emdiği için. sen hemen bırak bekleme yaşına girmeyi falan girdi zaten
sabah öğlen hiç bişey yedirme su haricinde akşama nasıl yiyecek..
hafta sonu evimi su bastı temiz suydu allahtan,misafirim vardı,kızım rahatsız 2 sefer çkardı balgamlı,
işteyim şimdi.yorgunum,canım sıkkın,huzur istiyorum şikayet istemiyorum
kübracım resim koyucam en kısa zamanda ama bu iş bilgisayarım ya bunda pek yok..haftasonu ayrlıcaktım,ben yine belimden yattım da..
iğneler falan yine..benim paşa da benden ayrılmıyo tabiii.sor bi haftasonu idi.
en kısa zamanda koyucam söz..:)
kübracım sıkma canını sen,ev falan hallour her şey,zaten hep üst üste gelir,ama sonunda feraha çıkarsın..sertabın bi şarkısı var ya ben çook severim bi çaresi vardır elbet canım bi uyuyp uyanalım..):canım çok büyük geçmiş olsun..
üzüldüm iyiki erken yetişmişsin zor bir durum.içseydi kusardı tepki verirdi için rahat olsun
Allah yardımcımız olsun.
doktor ne diyor
hedicim bende arkadaşlara katılıyorum emdiği için. sen hemen bırak bekleme yaşına girmeyi falan girdi zaten
hafta sonu evimi su bastı temiz suydu allahtan,misafirim vardı,kızım rahatsız 2 sefer çkardı balgamlı,
kübracım sıkma canını sen,ev falan hallour her şey,zaten hep üst üste gelir,ama sonunda feraha çıkarsın..sertabın bi şarkısı var ya ben çook severim bi çaresi vardır elbet canım bi uyuyp uyanalım..):
bende çok severim o şarkıyı :)
yok tatlım ya son bi kaç aydır hayat üzerime üzerime oynuyor bakalım kim galip gelecek.
hayırlısı olsun.sende rapor falan al inş. amelıyatlık degıldır canım ya atayı ne zaman götürüyosun
gecmis olsun kubracim insallah cabuk iyilesir minigin, kizinin dogumgunu yarin mi?canım çok büyük geçmiş olsun..
Allah yardımcımız olsun.
doktor ne diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?