Merhaba arkadaşlar,
işler o kadar yoğunduki hiç fırsat bulamadım nete girmeye.neyseki bu haftadan sonra daha rahatım.özlemişim burayı.bana akıl verin kızlar.çok önemli bir karar vermemiz gerekiyor ama çok karışık kafam.eşim güzel bir teklif aldı.eğer ok derse yılbaşı sonrasında amerikaya gitmesi gerekiyor.proje 4 yıllık planlanmış.yani 4 yıl orda kalmamız gerekiyor.eşim ve kariyeri için çok iyi bir fırsat.ama benim için iş hayatımın da bitmesi demek gibi.aynı şekilde doruk için de çok karışık bir dönem olacak.daha çok erken yaşta iki ülke iki ayrı yaşam arasında bocalayacak diye korkuyorum.eşim çok istiyor biliyorum ama o da sen nasıl istersen diye topu bana attı.neye karar vereceğime şaşırdım.gereğinden fazla ağır bir sorumluluk
neyse esincim inan geçici bir dönem rüzgarınki.belli dönemlerde sinir bozucu tuhaf huylar edinebiliyorlar.ama üstüne gidersen inadına yapar sanki.eşinle yer değiştir.ortada eşin yatsın bir kaç gün.belki kendilğinden unutur.hiç başıma gelmediğinden tuhaf bir öneri ama ne bileyim zor gerçekten.eşinle olan durumlarıda akışına bırak.belli dönemlerde ilişkilerin sınandığına inanırım.öyle bir dönemdir sizinki de.çok üstüne gitme.yoksa ya kendilerini çok önemli sanıyorlar ya da çok haklı.bu arada hala ev arıyormusun bilmiyorum ama güzelobada geçen gün bir ev gördüm.kadın tam kiralık yazısını asıyordu.sahibinden.tutmadıysan ev , sorayım senin için.
arkadaşlar hepinizi çok öptüm.artık işlerim sakinleşti daha sık burdayım.. herkese iyi haftalar..
Merhaba arkadaşlar,
işler o kadar yoğunduki hiç fırsat bulamadım nete girmeye.neyseki bu haftadan sonra daha rahatım.özlemişim burayı.bana akıl verin kızlar.çok önemli bir karar vermemiz gerekiyor ama çok karışık kafam.eşim güzel bir teklif aldı.eğer ok derse yılbaşı sonrasında amerikaya gitmesi gerekiyor.proje 4 yıllık planlanmış.yani 4 yıl orda kalmamız gerekiyor.eşim ve kariyeri için çok iyi bir fırsat.ama benim için iş hayatımın da bitmesi demek gibi.aynı şekilde doruk için de çok karışık bir dönem olacak.daha çok erken yaşta iki ülke iki ayrı yaşam arasında bocalayacak diye korkuyorum.eşim çok istiyor biliyorum ama o da sen nasıl istersen diye topu bana attı.neye karar vereceğime şaşırdım.gereğinden fazla ağır bir sorumluluk
neyse esincim inan geçici bir dönem rüzgarınki.belli dönemlerde sinir bozucu tuhaf huylar edinebiliyorlar.ama üstüne gidersen inadına yapar sanki.eşinle yer değiştir.ortada eşin yatsın bir kaç gün.belki kendilğinden unutur.hiç başıma gelmediğinden tuhaf bir öneri ama ne bileyim zor gerçekten.eşinle olan durumlarıda akışına bırak.belli dönemlerde ilişkilerin sınandığına inanırım.öyle bir dönemdir sizinki de.çok üstüne gitme.yoksa ya kendilerini çok önemli sanıyorlar ya da çok haklı.bu arada hala ev arıyormusun bilmiyorum ama güzelobada geçen gün bir ev gördüm.kadın tam kiralık yazısını asıyordu.sahibinden.tutmadıysan ev , sorayım senin için.
arkadaşlar hepinizi çok öptüm.artık işlerim sakinleşti daha sık burdayım.. herkese iyi haftalar..
Yoğunluğun azalmasına sevindim canım, biraz dinlenirsin buralarda:)
Amerika işine gelince zaten gitmiştiniz değil mi, az çok orada sizi neyin beklediğini biliyorsun, buna göre çok zor değilse güzel olur herhalde böyle bir değişilik. Doruk için çok sorun olurmuş gibi gelmiyor bana, sonuçta ailesiyle birlikte, böyle farklı kültürler ve diller içinde yetişmesi bence beyninin en hızlı geliştiği bu dönemlerde daha bile yararlı olabilir, sonuçta onun öyle köklü alışkanlıkları da yok, o bence sizden daha kolay adapte olur oraya da buraya da. Bunlar benim düşüncelerim tabi, en doğru kararı siz verirsiniz ve de uzmanlar ne der bu konularda bilmiyorum ama ben olsam giderdim kesin:))
Ev tutamadık daha hala arıyoruz, aslında ev çok da bizim kriterlerimiz fazla herhalde, biraz eleme lazım. Mesala Şelale ile karpuzkaldıran arasında düşünüyoruz:)) oraları çık seviyorum bizim ofis de annemin evi de oralarda. Bir de yüksek apartman katlarını da sevmiyorum. Nasıl bulucam bu gidişle bilmem:)) Senin gördüğün neredeydi acaba?
çok saol emelcim.işin ekonomik boyutu gerçekten çok iyi.o anlamda bir tedirginlik yaşamıyoruz.ama benim iş hayatımın bitmesi demek burda.amerikaya gidince çalışma şansım olmaz.hem doruk u gidip hele de orda bir bakıcıya bırakamam.yani oraya gidiş tamamiyle eşimin kariyerinin tavan yapması gibi bir şey, benimkinin de bitmesi tabicanım peki 4 yıl sonra ne olacak sen işine dönebilecek misin eşinin durumu ne olacak onlar önemli ama doruk için endişelenme bence daha küçük hemen adapte olur bi de orda ekonomik olarak size getirisi ne olacak orda nerde kalacaksınız ne olacak tüm sorularının cevaplarını alabildin mi
hani gidiş size ekonomik olarak getirisi olacak ki rahat edesin umarım hakkında hayırlısı olur canım
Merhaba arkadaşlar,
slm kızlar !baya oldu buraya takılmayalı...hayatımda çok şey değişti bu süreçte elazığdaydık aydına tain olduk..sonra birde eşim askere gidiriyor çoook dua edin ne olur hayırlsı ile gidip gelsin...öyle işte bunların dışında bir şey sorucam... oğluşuma gece sütünü nasıl bıraktırabilirim yardım edin çok uyanıyor hala emmiyor ama biberonla süt istiyor...
slm kızlar !baya oldu buraya takılmayalı...hayatımda çok şey değişti bu süreçte elazığdaydık aydına tain olduk..sonra birde eşim askere gidiriyor çoook dua edin ne olur hayırlsı ile gidip gelsin...öyle işte bunların dışında bir şey sorucam... oğluşuma gece sütünü nasıl bıraktırabilirim yardım edin çok uyanıyor hala emmiyor ama biberonla süt istiyor...
canım ya gece biberonla suda içiyor zaten süt süt diyor şu verince her seferinde şu içmiyor çok hırçınlarıyor off baba da gidecek ne olacak bakalım zaten odayı da ayıramıyorum bu süt yüzünden bıraksa belki de deliksiz uyur şu ana kadar hiç delilsiz uyumadım düşün artık. Sağlıklı olsun da diyorum hep.
merhaba ben aranıza yeni katıldım. daha doğrusu sizleri hep dışarıdan takip ediyordum ama hiç zamanım olup yazamıyordum. harika bir paylaşım ağınız var. süper destek oluyorsunuz birbirinize. benimde bir kızım var 4 ekim doğumlu. ismi Alya bende öğretmenim okulöncesi öğretmeni. bu arada sanırım herkes griplerle boğuşuyor son yazılanları takip ettiğime göre. bnm annem astım hastasıdır ve hafif öksürüğü başlasa hemen toz zencefil zerdeçal ve balı karıştırıp yer çok iyi gelir hem ilerlemez öksürüğü hemde iyileşir. ben kızıma da yapıyrm faydasını gördüm. bu arada çocuklara bol bol nar yedirin gripsavar doğanın mucizesi... benden minik tavsiyeler....
Hoşgeldiniz, benim kızımda 4 ekim dogumlu
toz zencefil ne kadar veriyorsunuz
Sevgili Fulyali ve Fadimsa hoşgeldiniz aramıza, böyle sayımızın artması ne güzel, farklı görüş, tecrübe ve paylaşımlarla zenginleşecek demektir topiğimiz:))
Bizimki gece emmeyi bıraktığında sütü de bıraktı. Zaten dişleri çok lekelendiği için doktor da uyarmıştı gece beslenmesin, artık gerek yok diye. Uyandığında ilk zamanlar su verdim, bir ara öyle sürekli uyanıp su içti ama yazdı ve sıcaktı ondan da olabilir. Şimdi biz de hala kesintisiz uyku uyumuyoruz. Her gece illa ki bir sebep bulup en azından 1-2 kez uyanıyor. Genelde de bizim yatakta yatmak için. Anlayacağınız ben de şöyle deliksiz bir uyku hasretindeyim, şöyle uykumu alıp da kendi kendime uyanacağım günlerin hayalini kuruyorum:))
Fadimsa, canım bence sen de ne yap yap bıraktır biberonu da gece beslenmesini de belki o zaman uyanmaz hem de dişleri çürümez.
Bence de en iyi çözüm su vermek, huysuzlansa da verme, bir kaç gece belki zorlanırsınız ama onun da direnci kırılacaktır. Önemli olan senin kararlı olman ve kuralı bozmaman. Tabi gecenin o saatinde, uyku sersemi, sütü verip sıcacık yatağa dönmek varken zor olacaktır ama böyle bir şey işte anne olmak:))
Meralcim paylaşımın için teşekkürler güzel bilgiler var gerçekten, ben de okumuştum bu yazıyı önceden unutmuşum bak. Hatta bazılarını uygulamaya da çalışmıştım. bir yerde bekletmeyi bir kaç kez uygulamıştım da, işe yaramadı sanırım bunun için küçükler daha.
Bu mu bu mu diye seçenek sunma taktiği de bizde hiç işe yaramıyor. Mesela:
"Yemeğini masa da mı yemek istersin, kendi sandalyende mi?" cevap "Hayır yemiycem, istemiyom!"
"Rüzgar parka mı gidelim, denize mi?" cevap "ı ıh gitmicem, kaylu aç, kaylu izliycem":))
Her çocuk farklı tabi.[/Q
HOŞBULDUK....
benim kızım hiç biberon almadı hiç süt içmedi içmiyorda. 21 aylıkken anne sütünü de kestim (yaz tatiliydi ve yazın beraber vakit geçirirken daha kolay olacağını düşündüm biraz zor oldu ama bıraktı) süt dengesini peynir ve yoğurttan sağlamaya çalışıyoruz. isterdim süt içsin ama sizin yazdıklarınızı okuduktan sonra gece süt hazırlamak da işgence olumuş diyorum. hem tuvalete kolay alıştı bu sayede. süt yok doğal olarak da ekstra çiş yok :) ama gece hala uyanıyoruz hem çişe hem pırta... çok gazlıydı hala karın ağrısı çekip gaz çıkaramayınca uyanıyoruz hemen hemen her gece...
merhaba hanımlar.sizi hep takip ediyorum ama yazmaya fırsatım olmuyorum.hasta olan bebekleri okuyunca bi tavsiyede bulunmak istedim.kızımın da geçen hafta çok şiddetli olmayan öksürüğü vardı.çok sık öksürmüyordu ama balgam olduğu çok net belli idi.ateşi de yok diye çok önemsemedim doğal yöntemleri denedim ama içim rahat etsin diyede doktora gittik.iyiki gitmişiz.bronşit başlangıcı dedi.göğsünü dinledi çok dolmuş ciğerler dedi.oysa keyfi pek yerinde gözüküyordu.demek istediğim inatçı öksürük ve balgamı önemsemek gerekiyormuş.malum bu yaşlarda bir bronşit olursak hayat boyu sıkıntı çekeriz.tüm bebeklere acil şifalar bol kesintisiz uykular...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?