2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

ben doğallıktan yanayım ne kadar doğal o kadar iyi.. süt sağlıklı bir şekilde size ulaşıyorsa sorun yoktur diyorum. satın alınan kaynatılan sütün zararlı olduğunu söyleyenlerin pastörize sütün satması için yapılmış bir tuzak bence. ayrıca bir makalede okumuştum bizler patörize süt yoğurt tükete tükete vücüdumuzun gerekli olan yararlı bakterilerden arındığını ve bu yüzden kanserin çoğaldığını kanser tedavisinde de vücüdün yoksun olduğu bu bakterilen vücuda takviye edilmeye çalışıldığı yazıyordu.. umarım bir nebze olsun içinizi rahatlabilmişimdir :)

çok teşekkür ederim,yazdıklarınızda haklısınız, inş. saglıklı ulaşıyordur bende doğallıkdan yanayım o yüzden çabalıyorum sürekli bakalım nereye kadar..
herkeze iyi günler..

cerenn geldinmi tatlım

selam canım, sütün gelen yerin hijyeninden eminsen sorun olmaz bence.ama emin olmak şart.aklını bulandırmıyım ama arkadaşım köy sütü diye getirttiği süt ve peynirden dolayı brusella olmuştu geçen ay.ben genelde kışın keçi sütü alıyorum ve yoğurdu ondan yapıyorum.çok faydalı demişti dr.inek sütünüde günlük sütlerden alıyorum.bir de canım arkadaşın biri zencefil demiş ya.gerçekten çok faydası var ama miktarına dikkat et.fazlası çok zararlı.normalde 2 yaş altına yasak.bir kase bal için 1-1,5 çay kaşığı en fazla.zaten tadı acı olduğu için diğer türlü tüketilmez.bize bu sefer pekmez ve limon karışımı çok iyi geldi.cezvede suyu ılıt,bardağa 2 tatlı kaşığı pekmez ve 1-2 çay kaşığı limon suyu.ılık suyuda ilave edip karıştır.doruk her gece yatmadan meyve suyu niyetine içiyor.gerçekten ben faydasını gördüm.

yeni arkadaşlar katılmış aramıza.fadimsa,fulyalı,samimikız hoşgeldiniz arkadaşlar.elimizden geldiği kadar birbirimizin destekçisiyiz burda.

meralcim yazını okudum.gerçekten faydalı bilgiler.ben de birkaçını denemiştim ama bizde pek işe yaramamıştı.daha doğrusu babasında yaradı ama bende yaramadı:))

biberonla süt içme konusunda esincim katılıyorum sana.dişler için çok zararlı.aynı şekilde gece beslenmede öyle.biz bir yaşından sonra bırakmıştık.şimdi suyu sulukta veriyorum.süt gibi içecekleri de pipetli bardakta.bizim de normal bardakta su içememe sorunumuz var.hemen kafasına dikip boğazına kaçırıyor bizim şaşkın:))

kızlar bu arada biz karar verdik ve taşınıyoruz( eşim bugün sözleşmesini imzalayacak ve 2 hafta sonra gidecek.yılbaşında gelecek ve sonrasında bizi de alacak.haftaya istanbula gidiyoruz benim vize için.umarım doğru karar vermişizdir.kendimiz için de doruk için de(

hepinizi öptüm.tekrar uğrayamazsam herkese iyi haftasonları şimdiden..

ben oğlumu gece sütü hiç vermedim gece beslenmesi gerektiği zamana kadar emzirdim sonra gece beslenmesine gerek yok uyuyabilir zamana geldiğinde onu da yavaşça kestim uyandığında su verdim
ben hep internette aylık takipler yazıyor ya ona göre yaptım gece yatmadan sütünü içer bazen de içmez genelde uyur gece uyanırsa sakinleştiririm bu aralar kolayımıza geliyordu uyanınca yanımıza alıyorduk baktık habire uyanır oldu dün itibariyle kestik onu da artık uyanınca önce ilk çağırdığında gitmedim ikincisinde gittim yatağında sakinleştirdim bir 5-10dk bekledim tekrar uyanmasın diye uyanmadı artık yanımızda uyumak yok 5 dk 10dkdan fazla

aramıza hoşgeldiniz :13:

fulyalı sana katılıyorum bi çok yazı okudum bununla ilgili...

bende tvden bi tarif aldım bağışıklık sistemini güçlendirmek için ...adı kaplangözü helvası...(vahşi helva bi ara dalga konusu olmuştu bizim evde)yarım su bardağı siyah bulgur ve yarım su bardağı ceviz ikisinide kahve değirmeninden geçiriyoruz un haline geliyor 2 yada 3 çay kaşığı balla karıştırıyoruz macun kıvamını alıyor fakat 3 yaşından önce verilmiyormuş yaşını doldurduğu gibi dayıcam boğazına yetti gayrı

valla yazıyı uygulamak afedersin şey dıt istiyo anladın sen onu işlemez bizim çocuklara ben okuyorum eşime bunları bunları uygulayalımmı diyorum hiç işin gücün yokmu senin demişti zamanla uslanacaklar inşlh elden istikrarı bırakmadıkça azimle başedicez inşlh öyle yada böyle

hadi bakalım şimdiden amerika maceranız hayırlara vesile olsun oraya gidince unutma bizi evde olucan nasılsa sık sık yaz bize öpüyorum

gece sütü değilde yatmadan önce bi bardak içseydi kızım çok sevinirdim. yatak kkonusunda da kendi uyuyor ama bazen direniş sert olunca dayanamıyrm çok yorgun olduğum da alıveriyrm yanıma çocukların günü gününe uymuyorki...

Bizimkinin de yine burnu gözü akmaya başladı. Bu kış hızlı giriş yaptık hastalıklara geçenki kısa sürmüştü inşallah bu da hemen geçer. bu yazdıkların aklıma geldi, bulup uygulayabildiklerimi uygulayayım dedim hemen. Bir de şunu ekleyeyeim.

Gece öksürük ve tıkanıklık için ayak tabanlarına biraz vicks sürüp çorap giydirin işe yarıyor.

rabbim kimseyi yavrusuyla sınamasın
2 gündür yaşadıklarımız film gibi sanki rüyadaydık uyandık.
pazar günü gezmeye götürdük açık havada epey gezdirdik
eve geçtikden sonra karınını tutup acıyo falan dedi masajla falan uyuttum
uyandıkdan sonra agrı şiddetlendi ki durmuyor anne acıyo sürekli
1 saat geçmeden kustu rahatladı bizler migde üşüdü falan dedik neyse
1 saat geçmeden ateş boğazlar yanıyor calpol verdim gece boyunca sadece boğazlarındaydı ateş vucut ısısı normalın biraz üstndeydi neyse
öyle böyle sabah ettik,tabi ben işe geldim öğlene kadar 4 kere ishal yapıyor
hepsi kanlı. en son yapılan sırf kan. kabızlıkda olur bildiğim ama benim kızım ishal ve kanlı birde zorlanarak yapıyormuş ıkınma hissi geliyor sürekli.
telefonda konuşduk doktorla direk getir dedi uzun uzun muaneden sonra bagırsak düğümlenmesinden şüphelendim dedi ama ecrin hiç durmadan susmadan aglıyor
çocuk cerrahı yla beraber ultrasonla bakıyor.bakılırken ihtimalli konuşmaya başladı cerrah telefon açtı biyerlere hazır edin diye bizler krizlerdeyiz direk ameliyat hiç kaçanagın yok. 1 saat karanlık bi odada gebe karnı izlenir gibi izlendi kızımın göbeği
bagırsagının sag ve solunda lefleri şişmiş egerki devam edirse kanlı ishal artık türkiyede hangi araştırma hastanesineyönlendirilirsek.enfeksiyon almış fazla ıkındıgı için birde bagırsakları hızlı çalıştıgından dolayı antibiyotik tedavisine başladık.inş. sadece bagırsak enfeksiyonudur.geceden bu saate kadar araştırıyoruz allah korusun neler yazıyor.
sizlerde kanlı ishalle dikkat edin ilk defa başımıza geldi.allah beterinden korusun kimsenin yavurusunu kimseden ayırmasın.çok zormuş.basit bi öksürükle başlamıştık ateş,kusma,kanlı ishali,halsizlik.
hepsini yaşadık.hepinize iyi günler

Son düzenleme:
kübracım ne kadar üzüldüm canım benim,çok geçmiş olsun.hastanede misiniz şimdi? ameliyattan vazmı geçtiler yoksa kontrol altında mı tutacaklar?

kübracım ne kadar üzüldüm canım benim,çok geçmiş olsun.hastanede misiniz şimdi? ameliyattan vazmı geçtiler yoksa kontrol altında mı tutacaklar?

bugünki seyrine bakılacak canım annem kız kardeşim k.valide yanında bi ben yokum
sütünü içtikden sonra sabah çok şükür normal kaka yapmış kan yok
hastanede yatıramıyoruz canım zaten o ortamlar pis seyrine bakılacagı için evde kötü bi durumda gideceğiz inşallah olmazda

Çok geçmiş olsun Kübra. Okurken elim ayağıma dolaştı, biran önce atlatırsınız inşallah. İnsanların başına o kadar çok hastalık geliyor ki. Nasıl olduğunu anlamıyoruz bile. Basit bir karın ağrısından ne çıkmış baksana. İlk karnı ağrıdığında götürseydin evhamlı deyip yollayacaklardı belki de. Allah korumuş, tekrar geçmiş olsun.

teşekkür ederim canım allah razı olsun.ne olacagını bilemiyoruz anlayamıyoruz işte
can acıyor elden bişey gelmiyor

canım çok geçmiş olsun inşlh kısa zamanda atlatırsınız ameliyata gerek kalmadan ...çok üzüldüm kıyamam yanındada olamıyorsun merak içindesin allah yardımcınız olsun dualarımız sizinle

Son düzenleme:
canım çok geçmiş olsun inşlh kısa zamanda atlatırsınız ameliyata gerek kalmadan ...çok üzüldüm kıyamam yanındada olamıyorsun merak içindesin allah yardımcınız olsun dualarımız sizinle

Teşekkür ederim canım,dua için allah razı olsun.
ah keşke istediğim zaman yanında olsam.kıymetini bilin..

Kübracım, çok geçmiş olsun canım.yazdıklarını okurken gözümde canlı gerçekten yaşadıkların.umarım ameliyata gerek kalmaz ve çok kısa sürede atlatır ecrin de.kalbini ferah tut canım..

kübracım, bu arada tahlil falan yaptılar mı? kaka , kan tahlili falan..ayy çok üzüldüm ya.Allah beterinden korusun inşallah..

kübracım, bu arada tahlil falan yaptılar mı? kaka , kan tahlili falan..ayy çok üzüldüm ya.Allah beterinden korusun inşallah..

Teşekkür ederim canım. kaka testi kaka yapıldıkdan en fazla 1 saat sonra yapılması gerekiyormuş götürmüş oldugumuz kanlı kakasına sadece baktı kaka testi yaptıramadık epey zaman geçmişti çünkü .eger ki bir daha yaparsa (inş olmazda)
en yakın hastanede test yaptırmamız gerekiyor
idrarında hiç bişey çıkmadı kanda bir değeri çok hafif düşük çıkmıştı enfeksiyon oldugu için dedi

canım benim , evde olmasına sevindim,neyse ki daha iyi bak kan yokmuş,sen de içini ferah tut canım.en kısa zamanda normale döner merak etme ,çocuklar çabuk toparlanıyolar.
peki neden olurmuş acaba,yani yediği içtiği bişeyden falan mı kapıyomuş ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…