konumuzla alaksı yok ama danışmak istediğim bi durumumuz var
tanıdık biyerden her hafta süt geliyor birazını içiriyorum birazınıda yogurt yapıyorum aldıgımız yogurtdan iyidir diye düşünüyorum özellikle süt ile ilgili çıkan haberlerden sonra. seçici olmaya özen gösteriyoruz ama yanlış mı yapıyoruz genelde cam şişede günlük süt alıyoduk sizce ne yapayım ayrıca yumurtamızda oradan geliyor tse onaylı değil yanı taze getiriyorlar yazın iyi oluyor otladıkları için ama kışın her tavuga yapıldıgı gibi yemle besliyorlar..yinede bu yumurtalar bana daha iyi gibi geliyor.şimdiden tşkler..
ben doğallıktan yanayım ne kadar doğal o kadar iyi.. süt sağlıklı bir şekilde size ulaşıyorsa sorun yoktur diyorum. satın alınan kaynatılan sütün zararlı olduğunu söyleyenlerin pastörize sütün satması için yapılmış bir tuzak bence. ayrıca bir makalede okumuştum bizler patörize süt yoğurt tükete tükete vücüdumuzun gerekli olan yararlı bakterilerden arındığını ve bu yüzden kanserin çoğaldığını kanser tedavisinde de vücüdün yoksun olduğu bu bakterilen vücuda takviye edilmeye çalışıldığı yazıyordu.. umarım bir nebze olsun içinizi rahatlabilmişimdir :)
konumuzla alaksı yok ama danışmak istediğim bi durumumuz var
tanıdık biyerden her hafta süt geliyor birazını içiriyorum birazınıda yogurt yapıyorum aldıgımız yogurtdan iyidir diye düşünüyorum özellikle süt ile ilgili çıkan haberlerden sonra. seçici olmaya özen gösteriyoruz ama yanlış mı yapıyoruz genelde cam şişede günlük süt alıyoduk sizce ne yapayım ayrıca yumurtamızda oradan geliyor tse onaylı değil yanı taze getiriyorlar yazın iyi oluyor otladıkları için ama kışın her tavuga yapıldıgı gibi yemle besliyorlar..yinede bu yumurtalar bana daha iyi gibi geliyor.şimdiden tşkler..
merhaba ben aranıza yeni katıldım. daha doğrusu sizleri hep dışarıdan takip ediyordum ama hiç zamanım olup yazamıyordum. harika bir paylaşım ağınız var. süper destek oluyorsunuz birbirinize. benimde bir kızım var 4 ekim doğumlu. ismi Alya bende öğretmenim okulöncesi öğretmeni. bu arada sanırım herkes griplerle boğuşuyor son yazılanları takip ettiğime göre. bnm annem astım hastasıdır ve hafif öksürüğü başlasa hemen toz zencefil zerdeçal ve balı karıştırıp yer çok iyi gelir hem ilerlemez öksürüğü hemde iyileşir. ben kızıma da yapıyrm faydasını gördüm. bu arada çocuklara bol bol nar yedirin gripsavar doğanın mucizesi... benden minik tavsiyeler....
merhaba hanımlar.sizi hep takip ediyorum ama yazmaya fırsatım olmuyorum.hasta olan bebekleri okuyunca bi tavsiyede bulunmak istedim.kızımın da geçen hafta çok şiddetli olmayan öksürüğü vardı.çok sık öksürmüyordu ama balgam olduğu çok net belli idi.ateşi de yok diye çok önemsemedim doğal yöntemleri denedim ama içim rahat etsin diyede doktora gittik.iyiki gitmişiz.bronşit başlangıcı dedi.göğsünü dinledi çok dolmuş ciğerler dedi.oysa keyfi pek yerinde gözüküyordu.demek istediğim inatçı öksürük ve balgamı önemsemek gerekiyormuş.malum bu yaşlarda bir bronşit olursak hayat boyu sıkıntı çekeriz.tüm bebeklere acil şifalar bol kesintisiz uykular...
ben doğallıktan yanayım ne kadar doğal o kadar iyi.. süt sağlıklı bir şekilde size ulaşıyorsa sorun yoktur diyorum. satın alınan kaynatılan sütün zararlı olduğunu söyleyenlerin pastörize sütün satması için yapılmış bir tuzak bence. ayrıca bir makalede okumuştum bizler patörize süt yoğurt tükete tükete vücüdumuzun gerekli olan yararlı bakterilerden arındığını ve bu yüzden kanserin çoğaldığını kanser tedavisinde de vücüdün yoksun olduğu bu bakterilen vücuda takviye edilmeye çalışıldığı yazıyordu.. umarım bir nebze olsun içinizi rahatlabilmişimdir :)
selam canım, sütün gelen yerin hijyeninden eminsen sorun olmaz bence.ama emin olmak şart.aklını bulandırmıyım ama arkadaşım köy sütü diye getirttiği süt ve peynirden dolayı brusella olmuştu geçen ay.ben genelde kışın keçi sütü alıyorum ve yoğurdu ondan yapıyorum.çok faydalı demişti dr.inek sütünüde günlük sütlerden alıyorum.bir de canım arkadaşın biri zencefil demiş ya.gerçekten çok faydası var ama miktarına dikkat et.fazlası çok zararlı.normalde 2 yaş altına yasak.bir kase bal için 1-1,5 çay kaşığı en fazla.zaten tadı acı olduğu için diğer türlü tüketilmez.bize bu sefer pekmez ve limon karışımı çok iyi geldi.cezvede suyu ılıt,bardağa 2 tatlı kaşığı pekmez ve 1-2 çay kaşığı limon suyu.ılık suyuda ilave edip karıştır.doruk her gece yatmadan meyve suyu niyetine içiyor.gerçekten ben faydasını gördüm.
yeni arkadaşlar katılmış aramıza.fadimsa,fulyalı,samimikız hoşgeldiniz arkadaşlar.elimizden geldiği kadar birbirimizin destekçisiyiz burda.
meralcim yazını okudum.gerçekten faydalı bilgiler.ben de birkaçını denemiştim ama bizde pek işe yaramamıştı.daha doğrusu babasında yaradı ama bende yaramadı:))
biberonla süt içme konusunda esincim katılıyorum sana.dişler için çok zararlı.aynı şekilde gece beslenmede öyle.biz bir yaşından sonra bırakmıştık.şimdi suyu sulukta veriyorum.süt gibi içecekleri de pipetli bardakta.bizim de normal bardakta su içememe sorunumuz var.hemen kafasına dikip boğazına kaçırıyor bizim şaşkın:))
kızlar bu arada biz karar verdik ve taşınıyoruz( eşim bugün sözleşmesini imzalayacak ve 2 hafta sonra gidecek.yılbaşında gelecek ve sonrasında bizi de alacak.haftaya istanbula gidiyoruz benim vize için.umarım doğru karar vermişizdir.kendimiz için de doruk için de (
hepinizi öptüm.tekrar uğrayamazsam herkese iyi haftasonları şimdiden..
ben oğlumu gece sütü hiç vermedim gece beslenmesi gerektiği zamana kadar emzirdim sonra gece beslenmesine gerek yok uyuyabilir zamana geldiğinde onu da yavaşça kestim uyandığında su verdim
ben hep internette aylık takipler yazıyor ya ona göre yaptım gece yatmadan sütünü içer bazen de içmez genelde uyur gece uyanırsa sakinleştiririm bu aralar kolayımıza geliyordu uyanınca yanımıza alıyorduk baktık habire uyanır oldu dün itibariyle kestik onu da artık uyanınca önce ilk çağırdığında gitmedim ikincisinde gittim yatağında sakinleştirdim bir 5-10dk bekledim tekrar uyanmasın diye uyanmadı artık yanımızda uyumak yok 5 dk 10dkdan fazla
ben bıktım artık öksürükten balgamdan hırıltıdan
ne yapıcam şasırdım
öğrendiklerimi paylaşmak istiyorum
ıhlamur en iyi balgam söktürücü
bol su içirmek
tarçın,zencefil,karanfil bir taşım kaynatıp içirmek öksürük için birebir
7-8 tane keçiboynuzu 5 10 dk kaynatıp 20 gün sabah akşam içirmek balgam için
1 çay kaşıgı toz zencefil ile bal vermek buda öksürük için
allah şifa versin tüm bebişlere
Bizimkinin de yine burnu gözü akmaya başladı. Bu kış hızlı giriş yaptık hastalıklara geçenki kısa sürmüştü inşallah bu da hemen geçer. bu yazdıkların aklıma geldi, bulup uygulayabildiklerimi uygulayayım dedim hemen. Bir de şunu ekleyeyeim.
Gece öksürük ve tıkanıklık için ayak tabanlarına biraz vicks sürüp çorap giydirin işe yarıyor.
kübracım ne kadar üzüldüm canım benim,çok geçmiş olsun.hastanede misiniz şimdi? ameliyattan vazmı geçtiler yoksa kontrol altında mı tutacaklar?
Çok geçmiş olsun Kübra. Okurken elim ayağıma dolaştı, biran önce atlatırsınız inşallah. İnsanların başına o kadar çok hastalık geliyor ki. Nasıl olduğunu anlamıyoruz bile. Basit bir karın ağrısından ne çıkmış baksana. İlk karnı ağrıdığında götürseydin evhamlı deyip yollayacaklardı belki de. Allah korumuş, tekrar geçmiş olsun.
rabbim kimseyi yavrusuyla sınamasın
2 gündür yaşadıklarımız film gibi sanki rüyadaydık uyandık.
pazar günü gezmeye götürdük açık havada epey gezdirdik
eve geçtikden sonra karınını tutup acıyo falan dedi masajla falan uyuttum
uyandıkdan sonra agrı şiddetlendi ki durmuyor anne acıyo sürekli
1 saat geçmeden kustu rahatladı bizler migde üşüdü falan dedik neyse
1 saat geçmeden ateş boğazlar yanıyor calpol verdim gece boyunca sadece boğazlarındaydı ateş vucut ısısı normalın biraz üstndeydi neyse
öyle böyle sabah ettik,tabi ben işe geldim öğlene kadar 4 kere ishal yapıyor
hepsi kanlı. en son yapılan sırf kan. kabızlıkda olur bildiğim ama benim kızım ishal ve kanlı birde zorlanarak yapıyormuş ıkınma hissi geliyor sürekli.
telefonda konuşduk doktorla direk getir dedi uzun uzun muaneden sonra bagırsak düğümlenmesinden şüphelendim dedi ama ecrin hiç durmadan susmadan aglıyor
çocuk cerrahı yla beraber ultrasonla bakıyor.bakılırken ihtimalli konuşmaya başladı cerrah telefon açtı biyerlere hazır edin diye bizler krizlerdeyiz direk ameliyat hiç kaçanagın yok. 1 saat karanlık bi odada gebe karnı izlenir gibi izlendi kızımın göbeği
bagırsagının sag ve solunda lefleri şişmiş egerki devam edirse kanlı ishal artık türkiyede hangi araştırma hastanesineyönlendirilirsek.enfeksiyon almış fazla ıkındıgı için birde bagırsakları hızlı çalıştıgından dolayı antibiyotik tedavisine başladık.inş. sadece bagırsak enfeksiyonudur.geceden bu saate kadar araştırıyoruz allah korusun neler yazıyor.
sizlerde kanlı ishalle dikkat edin ilk defa başımıza geldi.allah beterinden korusun kimsenin yavurusunu kimseden ayırmasın.çok zormuş.basit bi öksürükle başlamıştık ateş,kusma,kanlı ishali,halsizlik.
hepsini yaşadık.hepinize iyi günler
canım çok geçmiş olsun inşlh kısa zamanda atlatırsınız ameliyata gerek kalmadan ...çok üzüldüm kıyamam yanındada olamıyorsun merak içindesin allah yardımcınız olsun dualarımız sizinle
kübracım, bu arada tahlil falan yaptılar mı? kaka , kan tahlili falan..ayy çok üzüldüm ya.Allah beterinden korusun inşallah..
çok çok geçmiş olsun... Allah beterinden saklasın.
bugünki seyrine bakılacak canım annem kız kardeşim k.valide yanında bi ben yokum
sütünü içtikden sonra sabah çok şükür normal kaka yapmış kan yok
hastanede yatıramıyoruz canım zaten o ortamlar pis seyrine bakılacagı için evde kötü bi durumda gideceğiz inşallah olmazda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?