- 1 Haziran 2012
- 519
- 3
- 118
canım benim , evde olmasına sevindim,neyse ki daha iyi bak kan yokmuş,sen de içini ferah tut canım.en kısa zamanda normale döner merak etme ,çocuklar çabuk toparlanıyolar.
peki neden olurmuş acaba,yani yediği içtiği bişeyden falan mı kapıyomuş ?
rabbim kimseyi yavrusuyla sınamasın
2 gündür yaşadıklarımız film gibi sanki rüyadaydık uyandık.
pazar günü gezmeye götürdük açık havada epey gezdirdik
eve geçtikden sonra karınını tutup acıyo falan dedi masajla falan uyuttum
uyandıkdan sonra agrı şiddetlendi ki durmuyor anne acıyo sürekli
1 saat geçmeden kustu rahatladı bizler migde üşüdü falan dedik neyse
1 saat geçmeden ateş boğazlar yanıyor calpol verdim gece boyunca sadece boğazlarındaydı ateş vucut ısısı normalın biraz üstndeydi neyse
öyle böyle sabah ettik,tabi ben işe geldim öğlene kadar 4 kere ishal yapıyor
hepsi kanlı. en son yapılan sırf kan. kabızlıkda olur bildiğim ama benim kızım ishal ve kanlı birde zorlanarak yapıyormuş ıkınma hissi geliyor sürekli.
telefonda konuşduk doktorla direk getir dedi uzun uzun muaneden sonra bagırsak düğümlenmesinden şüphelendim dedi ama ecrin hiç durmadan susmadan aglıyor
çocuk cerrahı yla beraber ultrasonla bakıyor.bakılırken ihtimalli konuşmaya başladı cerrah telefon açtı biyerlere hazır edin diye bizler krizlerdeyiz direk ameliyat hiç kaçanagın yok. 1 saat karanlık bi odada gebe karnı izlenir gibi izlendi kızımın göbeği
bagırsagının sag ve solunda lefleri şişmiş egerki devam edirse kanlı ishal artık türkiyede hangi araştırma hastanesineyönlendirilirsek.enfeksiyon almış fazla ıkındıgı için birde bagırsakları hızlı çalıştıgından dolayı antibiyotik tedavisine başladık.inş. sadece bagırsak enfeksiyonudur.geceden bu saate kadar araştırıyoruz allah korusun neler yazıyor.
sizlerde kanlı ishalle dikkat edin ilk defa başımıza geldi.allah beterinden korusun kimsenin yavurusunu kimseden ayırmasın.çok zormuş.basit bi öksürükle başlamıştık ateş,kusma,kanlı ishali,halsizlik.
hepsini yaşadık.hepinize iyi günler
kübracım çok çok geçmiş olsun çok üzüldüm rabbim acısını göstermesin boğazım düğümlendi tüylerim diken diken oldu okurken çk şükür şimdi iyi bir daha yaşatmasın rabbimmm
bagırsak enfeksyonu tanısı konuldu ya genelde bu enfeksiyon bulaşıcı mikrop yediği,içtiği,ellledigi vs. enfeksiyondn dolayı şişmiş lefleri
inş. başka bişey yoktur inş. hiç bişey yoktur
yinede içim rahat değil bişeyler dürtüyo beni kime daha götürsem hangi hastaneye gitsem kara kara düşünüyorum
bagırsak enfeksyonu tanısı konuldu ya genelde bu enfeksiyon bulaşıcı mikrop yediği,içtiği,ellledigi vs. enfeksiyondn dolayı şişmiş lefleri
inş. başka bişey yoktur inş. hiç bişey yoktur
yinede içim rahat değil bişeyler dürtüyo beni kime daha götürsem hangi hastaneye gitsem kara kara düşünüyorum
Kızlar hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim
Destek olup derdime benimle beraber üzüldüğünüz için çok saollun. böyle bi durumla karşılaşan varmı diye yazmak istemiştim.
kızımın son durumu ilaçların etkisinden dolayı uyumak istiyor Dün işten geldim yarım saat oynadık sonra masasında boyama yaparken 1 sn içinde kafasını masaya koyup uyudu uyuması bile endişelendiriyor.gerçekten çok zor bir durum.
götüreceğim başka doktora araştırma içindeyim.hem alerjik astım varmı yokmu hemde bagırsaklarıyla ilgili.
kızlar herkese tekrardan günaydın.bu sabah geldim istanbul dan.ne soğuktu ya.antalya ya gelince ısındım resmen.doruk a da yaramadı istanbul.şu bitmek bilmeyen öksürük yine başladı.dün akşam esin in söylediği gibi ayak tabanlarına viks sürdüm.umarım işe yarar.bir de istanbul dan hurma pekmezi aldım.onu da annem ısrarla kullan çok iyi dedi.denemediğimiz ot, pekmez türü kalmadı heralde.yaz gelse de kurtulsak..herkes için güzel bir gün olması dileğiyle öpüldünüz.
günaydın kübracım.ecrinin daha iyi olmasına sevindim.insanın ömründen ömür gidiyor gerçekten.başka bir dr a biraz toparlandığından gitmen iyi olur bence.ikinci bir gözün görmesi bu tarz durumlar daha faydalı olabiliyor.belki hatırlarsınız doruk a demir eksikliği dediler demir ilacı kullandık bir süre.sonra boğaz enfeksiyonu olduğunda genel bir tahlil yaptılar , diğer dr demir eksikliği falan yok gayet iyi demişti.iki dr a gidişimiz arasında sadece 5 gün vardı düşün.sen kalbini ferah tut arkadaşım çocuklar bizden daha dirayetli emin ol.ecrini de kocaman öptüm..
evet canım toparlansın biraz daha ben araştırıken
gerçekten istanbul çok sogudu artık. bugün güzel ama hava.
sanada çok geçmiş olsun.
allah ım çocuklarımızı korusun
canım ben de ayak tabanına viks sürünce öksürük geçer diye bir yazı okumuştum snra arkadaşım sürdü ama bir türlü faydasını görmemişti sonra bir yerde yazı sakın sürmeyin diye hızlı bir soluma olduğu için öksürüğü kesmiyor dur bulayım ben o yazıyı
Kübra, Ecrin'in daha iyi olmasına sevindim. Bence de farklı bir doktorun görmesinde yarar var. İnşallah her şey yolundadır.
Aedk, size de geçmiş olsun. Eşinin söylediği çok doğru bence, benim eşim de Ayşe'yi kış aylarında hastaneye götürmemi istemez. Doktorumuz bize çok önemli bir rahatsızlığı yoksa getirmeyin, burada daha çok mikrop var, sağlam çocuk hasta olur demişti. Ondan beri sakınıyoruz. Öksürüğe siyah turp ve limon, soğan suyu ve bal karışımından başka bir şeyin iyi geldiğine şahit olmadımi ben. Her duyduğumuzu denersek çocuklar yandı =) Ben en mantıklısını pekmez olarak görüyorum açıkçası.
Bu arada bir şey soracağım. Aranızda balık yağı, vitamin gibi destek ürün kullananlar var mı? Bizim kızın iştahı yerinde çok şükür ama bana kansız gibi geliyor, ayrıca boyu da uzamıyor gibi. En son kontrolde hemşire yaşına göre normal ama kilosuna göre kısa demişti =( Eşim de ben de çok uzun değiliz. Eşim 175 ben 160 ama merak ediyorum yine de. Süt de içmediği için takıntı yaptım galiba.
Kübra, Ecrin'in daha iyi olmasına sevindim. Bence de farklı bir doktorun görmesinde yarar var. İnşallah her şey yolundadır.
Aedk, size de geçmiş olsun. Eşinin söylediği çok doğru bence, benim eşim de Ayşe'yi kış aylarında hastaneye götürmemi istemez. Doktorumuz bize çok önemli bir rahatsızlığı yoksa getirmeyin, burada daha çok mikrop var, sağlam çocuk hasta olur demişti. Ondan beri sakınıyoruz. Öksürüğe siyah turp ve limon, soğan suyu ve bal karışımından başka bir şeyin iyi geldiğine şahit olmadımi ben. Her duyduğumuzu denersek çocuklar yandı =) Ben en mantıklısını pekmez olarak görüyorum açıkçası.
Bu arada bir şey soracağım. Aranızda balık yağı, vitamin gibi destek ürün kullananlar var mı? Bizim kızın iştahı yerinde çok şükür ama bana kansız gibi geliyor, ayrıca boyu da uzamıyor gibi. En son kontrolde hemşire yaşına göre normal ama kilosuna göre kısa demişti =( Eşim de ben de çok uzun değiliz. Eşim 175 ben 160 ama merak ediyorum yine de. Süt de içmediği için takıntı yaptım galiba.
herkese merhaba;
kübracım Ecrinin daha iyi olmasına sevindim,en kısa zamanda toprlanır umarım canım..
yokluğumdaki konulara şöyle bir göz gezdirdim,Kübracım bu aldığın açık süt veya yoğurttan kaynaklanmış olabilr mi acaba enfeksiyon? ben yoğurdumuzu açık alıyorum,yıllardır k.valideme getiren bi adam var ondan.hiçbi sıkıntı yaşamadık şimdiye kadar ama burası küçük yer,köyde nasıl üretiliyo az çok biliyoruz.orası İstanbul hani pek bilemiyoruz nerden geldiğini.yani tertemiz de olabilr,sadece bi fikir benimki.ben sütü hep pastörize kullanıyorum ama,faydalı olduğuna inanıyorum..
melcim,demek kesin gidiyosunuz A.BD ye? umarım herşey hepiniz için iyi olur.benim fikrim ;hayatta böyle fırsatlar bir kere geliyo insana,değerlendirmek lazım.senin işin için de ,geldiğinde bulabilrsin diye düşünüyorum,kariyere bıraktığın yerden başlamak zor da olsa imkansız değil,belki senin için de çok iyi fırsatlar çıkabilir. ayrıca bazen mola vermek de lazım:)yeni yerlerin tadını çıkar bence..tabii oralarda bizlere yazmaya devam edersin umarım:)
esincim umarım istediğin gibi bi ev bulursun.zaten taşınma işi yazın daha rahat olur sanırım zamanın var yani :)Rüzgar nasıl,gece uykusu sorununu çözebildin mi,?
bu arada Ata'da da geçemeyen öksürük var.öyle kriz gibi gelmiyo ama gün içinde bazen uyurken devam ediyo. onun dışında biş yok.alerjik falan mı bilemedim..zencefilli çayı denedim işe yaramadı pek,tadını da çok sevmedi ne yazık ki.
bu arada konuşması da ilerledi çok şükür paşamın.
bu arada diş hekimi bi ark. görüştüm,dişlerindeki siyahlık için,demir ilacından veya antibiyotikten olsaydı,fırçalamayla falan asla azalmazdı dedi. kesinlikle beyazlattırmayın veya ilaç kullanmayın dedi.sebebi diş çıkarken üstünde zar gibi bişi olyomuş,yemek artıklarıyla kararma yapıyomuş,zamanla geçer dedi,sevindim. ön dişleri için de emziği hemen bırakın çene yapısı bozulmaya başlamış dedi.bu hafta denemelere başlıyoruz..emziği henüz bırakmamış va rmı bizden başka??
bi de 2 gündür çişini söylemeye başladı..ancak alaturka tuvalete gidiyo,terliklerini giyip çömeliyo çok komik:):)
yazacak çok şey birikmiş uzun oldu kusura bakmayın..öptüm hepinizi..
herkese merhaba;
kübracım Ecrinin daha iyi olmasına sevindim,en kısa zamanda toprlanır umarım canım..
yokluğumdaki konulara şöyle bir göz gezdirdim,Kübracım bu aldığın açık süt veya yoğurttan kaynaklanmış olabilr mi acaba enfeksiyon? ben yoğurdumuzu açık alıyorum,yıllardır k.valideme getiren bi adam var ondan.hiçbi sıkıntı yaşamadık şimdiye kadar ama burası küçük yer,köyde nasıl üretiliyo az çok biliyoruz.orası İstanbul hani pek bilemiyoruz nerden geldiğini.yani tertemiz de olabilr,sadece bi fikir benimki.ben sütü hep pastörize kullanıyorum ama,faydalı olduğuna inanıyorum..
melcim,demek kesin gidiyosunuz A.BD ye? umarım herşey hepiniz için iyi olur.benim fikrim ;hayatta böyle fırsatlar bir kere geliyo insana,değerlendirmek lazım.senin işin için de ,geldiğinde bulabilrsin diye düşünüyorum,kariyere bıraktığın yerden başlamak zor da olsa imkansız değil,belki senin için de çok iyi fırsatlar çıkabilir. ayrıca bazen mola vermek de lazım:)yeni yerlerin tadını çıkar bence..tabii oralarda bizlere yazmaya devam edersin umarım:)
esincim umarım istediğin gibi bi ev bulursun.zaten taşınma işi yazın daha rahat olur sanırım zamanın var yani :)Rüzgar nasıl,gece uykusu sorununu çözebildin mi,?
bu arada Ata'da da geçemeyen öksürük var.öyle kriz gibi gelmiyo ama gün içinde bazen uyurken devam ediyo. onun dışında biş yok.alerjik falan mı bilemedim..zencefilli çayı denedim işe yaramadı pek,tadını da çok sevmedi ne yazık ki.
bu arada konuşması da ilerledi çok şükür paşamın.
bu arada diş hekimi bi ark. görüştüm,dişlerindeki siyahlık için,demir ilacından veya antibiyotikten olsaydı,fırçalamayla falan asla azalmazdı dedi. kesinlikle beyazlattırmayın veya ilaç kullanmayın dedi.sebebi diş çıkarken üstünde zar gibi bişi olyomuş,yemek artıklarıyla kararma yapıyomuş,zamanla geçer dedi,sevindim. ön dişleri için de emziği hemen bırakın çene yapısı bozulmaya başlamış dedi.bu hafta denemelere başlıyoruz..emziği henüz bırakmamış va rmı bizden başka??
bi de 2 gündür çişini söylemeye başladı..ancak alaturka tuvalete gidiyo,terliklerini giyip çömeliyo çok komik:):)
yazacak çok şey birikmiş uzun oldu kusura bakmayın..öptüm hepinizi..
ayy ceren ben hiç düşünmemiştim doğru söylüyosun açık süten olabilir neden aklıma gelmedi benim acaba
atanın konuşmasına çok sevindim canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?