2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

bagırsak enfeksyonu tanısı konuldu ya genelde bu enfeksiyon bulaşıcı mikrop yediği,içtiği,ellledigi vs. enfeksiyondn dolayı şişmiş lefleri
inş. başka bişey yoktur inş. hiç bişey yoktur
yinede içim rahat değil bişeyler dürtüyo beni kime daha götürsem hangi hastaneye gitsem kara kara düşünüyorum

Son düzenleme:

kübracım çok çok geçmiş olsun çok üzüldüm rabbim acısını göstermesin boğazım düğümlendi tüylerim diken diken oldu okurken çk şükür şimdi iyi bir daha yaşatmasın rabbimmm

canım için rahat değilse imkannın da varsa ikinci bir dr un görmesi iyi olabilir.ama sen kalbini ferah tut.çocuklar biz yetişkinler gibi değil daha dayanıklılar ve daha hızlı iyileşiyorlar.Kendinize iyi bakın.öptüm canım

doktorumuz demişti ki,çocuklarda vücuda giren mikrop,ya solunum yoluna yerleşir ya da barsaklara..sanırım ecrin de böyle oldu.
merak etme canım sanmam başka şeyler olsun,kötü düşünme hemen.hem bak en önemli bulgu kanlu ishal,kan da gelmediğinie göre ilaçalrı işe yarıyo demektir.bence 1-2 gün bekle derim,en azından ilacın etkisini görmüş olursun,yoksa hastanede tekrar hırpalıcaklar,ultrasondu,tahlildi derken daha da halsiz kalıcak kuzucuk..bak bu sefer CADI demedim:):)

Kübracım çok çok üzüldüm. Büyük geçmiş olsun. Allah'ım kimseleri evlatlarıyla sınamasın, amin cümlemize. Neler yaşadığını anlıyorum, inan ben de yaşadım böyle iki kere hele ki şu kene olayında öldüm öldüm dirildim 10 gün boyunca. İnşallah Ecrin'imizde hiç bir şeycik çıkmaz da hemen iyileşir canım. Dualarım sizinle.

Kızlar hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim
Destek olup derdime benimle beraber üzüldüğünüz için çok saollun. böyle bi durumla karşılaşan varmı diye yazmak istemiştim.
kızımın son durumu ilaçların etkisinden dolayı uyumak istiyor Dün işten geldim yarım saat oynadık sonra masasında boyama yaparken 1 sn içinde kafasını masaya koyup uyudu uyuması bile endişelendiriyor.gerçekten çok zor bir durum.
götüreceğim başka doktora araştırma içindeyim.hem alerjik astım varmı yokmu hemde bagırsaklarıyla ilgili.

günaydın kübracım.ecrinin daha iyi olmasına sevindim.insanın ömründen ömür gidiyor gerçekten.başka bir dr a biraz toparlandığından gitmen iyi olur bence.ikinci bir gözün görmesi bu tarz durumlar daha faydalı olabiliyor.belki hatırlarsınız doruk a demir eksikliği dediler demir ilacı kullandık bir süre.sonra boğaz enfeksiyonu olduğunda genel bir tahlil yaptılar , diğer dr demir eksikliği falan yok gayet iyi demişti.iki dr a gidişimiz arasında sadece 5 gün vardı düşün.sen kalbini ferah tut arkadaşım çocuklar bizden daha dirayetli emin ol.ecrini de kocaman öptüm..

kızlar herkese tekrardan günaydın.bu sabah geldim istanbul dan.ne soğuktu ya.antalya ya gelince ısındım resmen.doruk a da yaramadı istanbul.şu bitmek bilmeyen öksürük yine başladı.dün akşam esin in söylediği gibi ayak tabanlarına viks sürdüm.umarım işe yarar.bir de istanbul dan hurma pekmezi aldım.onu da annem ısrarla kullan çok iyi dedi.denemediğimiz ot, pekmez türü kalmadı heralde.yaz gelse de kurtulsak..herkes için güzel bir gün olması dileğiyle öpüldünüz.

canım ben de ayak tabanına viks sürünce öksürük geçer diye bir yazı okumuştum snra arkadaşım sürdü ama bir türlü faydasını görmemişti sonra bir yerde yazı sakın sürmeyin diye hızlı bir soluma olduğu için öksürüğü kesmiyor dur bulayım ben o yazıyı

evet canım toparlansın biraz daha ben araştırıken
gerçekten istanbul çok sogudu artık. bugün güzel ama hava.
sanada çok geçmiş olsun.
allah ım çocuklarımızı korusun

evet canım toparlansın biraz daha ben araştırıken
gerçekten istanbul çok sogudu artık. bugün güzel ama hava.
sanada çok geçmiş olsun.
allah ım çocuklarımızı korusun

çok saol canım.amin hepimizinkini inşallah..antalya istanbula göre daha sıcak ama burası bile soğumuş(

sorma emelcim ya.viks den mi bilmiyorum biraz önce doruk bir öksürük krizine girdi elim ayağım dolandı resmen.çocukta kuru öksürük var sadece.şükür öyle hırıltı tıkanıklık falan yok ama arada bir böyle kriz gibi öksürük geliyor yarım saat sürüyor.sonra yine kesiliyor bazen iki gün yok sonra tekrar başlıyor.abartmıyorum bir aydan fazladır böyle heralde.bana kalsa dr.a götürücem.eşim engelliyor.bir de doktor kendisi.hastanede bu dönemde çok ciddi mikrobik ve enfeksiyondan gelen hastalar var , sağlam çocuk hasta olur oradaki havayı soluyunca diyor.viks olayına o da kızdı.çok ağır kokusu sakın kullanma dedi.dediğin gibi solunumuna zararı olurmuş.ben de sen bul çözümü diyorum ama terzi kendi söküğünü dikemez hesabı bizimki..ben de ona çaktırmadan pekmez bal gibi alternatif çözümler üretiyorum:)

Kübra, Ecrin'in daha iyi olmasına sevindim. Bence de farklı bir doktorun görmesinde yarar var. İnşallah her şey yolundadır.
Aedk, size de geçmiş olsun. Eşinin söylediği çok doğru bence, benim eşim de Ayşe'yi kış aylarında hastaneye götürmemi istemez. Doktorumuz bize çok önemli bir rahatsızlığı yoksa getirmeyin, burada daha çok mikrop var, sağlam çocuk hasta olur demişti. Ondan beri sakınıyoruz. Öksürüğe siyah turp ve limon, soğan suyu ve bal karışımından başka bir şeyin iyi geldiğine şahit olmadımi ben. Her duyduğumuzu denersek çocuklar yandı =) Ben en mantıklısını pekmez olarak görüyorum açıkçası.

Bu arada bir şey soracağım. Aranızda balık yağı, vitamin gibi destek ürün kullananlar var mı? Bizim kızın iştahı yerinde çok şükür ama bana kansız gibi geliyor, ayrıca boyu da uzamıyor gibi. En son kontrolde hemşire yaşına göre normal ama kilosuna göre kısa demişti =( Eşim de ben de çok uzun değiliz. Eşim 175 ben 160 ama merak ediyorum yine de. Süt de içmediği için takıntı yaptım galiba.

herkese merhaba;
kübracım Ecrinin daha iyi olmasına sevindim,en kısa zamanda toprlanır umarım canım..
yokluğumdaki konulara şöyle bir göz gezdirdim,Kübracım bu aldığın açık süt veya yoğurttan kaynaklanmış olabilr mi acaba enfeksiyon? ben yoğurdumuzu açık alıyorum,yıllardır k.valideme getiren bi adam var ondan.hiçbi sıkıntı yaşamadık şimdiye kadar ama burası küçük yer,köyde nasıl üretiliyo az çok biliyoruz.orası İstanbul hani pek bilemiyoruz nerden geldiğini.yani tertemiz de olabilr,sadece bi fikir benimki.ben sütü hep pastörize kullanıyorum ama,faydalı olduğuna inanıyorum..
melcim,demek kesin gidiyosunuz A.BD ye? umarım herşey hepiniz için iyi olur.benim fikrim ;hayatta böyle fırsatlar bir kere geliyo insana,değerlendirmek lazım.senin işin için de ,geldiğinde bulabilrsin diye düşünüyorum,kariyere bıraktığın yerden başlamak zor da olsa imkansız değil,belki senin için de çok iyi fırsatlar çıkabilir. ayrıca bazen mola vermek de lazım:)yeni yerlerin tadını çıkar bence..tabii oralarda bizlere yazmaya devam edersin umarım:)
esincim umarım istediğin gibi bi ev bulursun.zaten taşınma işi yazın daha rahat olur sanırım zamanın var yani :)Rüzgar nasıl,gece uykusu sorununu çözebildin mi,?
bu arada Ata'da da geçemeyen öksürük var.öyle kriz gibi gelmiyo ama gün içinde bazen uyurken devam ediyo. onun dışında biş yok.alerjik falan mı bilemedim..zencefilli çayı denedim işe yaramadı pek,tadını da çok sevmedi ne yazık ki.
bu arada konuşması da ilerledi çok şükür paşamın.
bu arada diş hekimi bi ark. görüştüm,dişlerindeki siyahlık için,demir ilacından veya antibiyotikten olsaydı,fırçalamayla falan asla azalmazdı dedi. kesinlikle beyazlattırmayın veya ilaç kullanmayın dedi.sebebi diş çıkarken üstünde zar gibi bişi olyomuş,yemek artıklarıyla kararma yapıyomuş,zamanla geçer dedi,sevindim. ön dişleri için de emziği hemen bırakın çene yapısı bozulmaya başlamış dedi.bu hafta denemelere başlıyoruz..emziği henüz bırakmamış va rmı bizden başka??
bi de 2 gündür çişini söylemeye başladı..ancak alaturka tuvalete gidiyo,terliklerini giyip çömeliyo çok komik:):)
yazacak çok şey birikmiş uzun oldu kusura bakmayın..öptüm hepinizi..

canım biz yaz ortasından beri immuzinc kullanıyoruz.bağışıklık sistemini güçlendirici.bir şişe bitirdik.şimdi ona ara verdik zinco mega balık yağına başladık.ikisini dönüşümlü günlük olarak veriyorum.bir de öyle burnu akıp grip gibi olursa umca diye bir vitamin var,onu veriyorum.ama immuzinc i tavsiye ederim.eşim de onun kapsülünü kendi kullanıyor.
süt içmiyorsa yoğurda yönelin.yoğurt sütten daha fazla kalsiyum içeriyormuş hem.yada sütü nesquik ile denedin mi belki o zaman içer...

Canım 1 yaşındaydı sanırım 1 şişe kullanmıştık vitamin bu hastalıgında yine verdi bağışıklı sistemi güçlenmesi için dedi zinco diye bişey normalde içirmiyordum
bu 2 oldu işte. boyu kilosu kaç ayşenin

ayy ceren ben hiç düşünmemiştim doğru söylüyosun açık süten olabilir neden aklıma gelmedi benim acaba
atanın konuşmasına çok sevindim canım

merhaba cerencim..sen de yoktun sanırım.kübranın ecrinin durumu çok üzdü bizi arada atladım ,hoşgeldin..bende işe ara verdim ve yakında bir işim olmayacağından nette daha çok geziniyorum:)) iyi dileklerin için teşekkür ederim.umarım dediğin gibi iyi olur bizim için.çalışmayacak olmam sorun şu an benim için.çünkü orda güvenip bakıcı bulmam, iş bulmam çok zor bence.artık ev hanımı modunda günler beni bekliyor sanırım.avrupa olsaydı bu kadar dert etmezdim de öyle haftasonu bir tr ye gideyim diyebileceğim mesafe de olmayacağız.neyse yaşayıp göreceğiz bakalım.orada evde olacağımdan bol bol yazarım.ama saat farkından dolayı çok denk gelemeyebiliriz:))
ahh o öksürük yok mu.doruk öksürdükçe içim parçalanıyor.ama kuru öksürük olduğundan sanırım dediğin gibi alerjik olabilir.bir de bizimki birazda klimadan sanırım.malum evde olduğumuz sürece ve gece sabaha kadar çalışıyor.benim bile boğazlarımı rahatsız ediyor.bu klimanın zararı nasıl engellenir bilen varsa paylaşırsa sevinirim.herkesi öptümm..

Kübracım crin'in daha iyi olmasına çok çok sevindim. Benim de aklıma o süt olayı gelmişti ilk aslında, bir de yeni sormuştun bir şey olur mu diye, hissetin mi nedir. Annelik işte.

Melcim,
öksürük krizinize vicksin iyi gelememesine aksine daha kötü yapmasına üzüldüm gerçekten. Benim arkadaşım bebekliğinden beri sürerdi kızına hep rahat uyuduklarını söylerdi ben kendim de denedim Rüzgar'da azıcık sürüp tabanlarına çorapla uyutmuştum. Ama şöyle bir fark var ki bu durum grip, nezle gibi burun akıntısı ve tıkanıklığa bağlı öksürüklerde işe yarıyor yani nefesi açıyor, hatta balgamı sümüğü kurutuyor da olabilir. Ben çok faydasını gördüm, hastayken öksürükten uyuyamıyordu ve sürdüğümde sabaha kadar uyanmamıştı Rüzgar. Vicks'in kutusunda da bebeklere asla solutmayın yazıyordu, ayak tabanlarına sürülüyormuş sadece. Ama sizin Alerjik kuru öksürük için ters etki yapmış olabilir, üzüldüm gerçekten. Grip nezle akıntı değilse sebebi yumuşatıcı şeyler ver geçmesi için. bol bol su içsin. Klimalar felaket. Bir buhar aleti edinmek lazım. Şu soğuk buhar yapan makineler var ya onlar çok işe yarıyor diyorlar klimanın havayı kurutmasına. Ben ısıtıcının üstüne su koyuyordum ama çok etkili değil bu. Canım geçmiş olsun tekaradan umarım geçer öksürüğü oğluşunun. Bu arada eşinin doktor olması ne güzel, kendi söküğünü dikemez desen de bir güven ya, ne bileyim, çocuğum olduktan sonra bir çocuk doktoruyla mı evlenseydim diye düşünürdüm hep

Beslenmesi iyiyse bence çok üstüne gitme vitamin yüklemesiyle. gereksiz vitamin takviyesi de karaciğeri ve böbrekleri aşırı yorarmış, dikkat etmek lazım. Ben doktorun önerisiyle tamamen kestim vitamin desteğini ki biliyorsun Rüzgar çok minyon hem kilo hem de boy olarak, iştahı da çok değil ama buna rağmen doktor kullanmayın artık dedi ve zincomega balık yağını da bıraktık böylece. Gerçi bana kalsa onu bırakmazdım içim rahat ediyordu ama gereksizse de kullanmak yanlış olurdu.

Canm ya Atanın konuşmasını ilerletmesine çok çok sevindim. Artk yakında sorularına cevap yetiştiremezsiniz bak görürsün.
Diş siyahlıkları bizde de hep sorundu, dişçi bile baktı, çürük başlangıcı gibi dedi, fırçalayın sık sık geçebilir ya da en azından ilerlemez demişti. Gerçekten de dediğin gibi fırçaladıkça azaldı, seviniyorum. Günde iki kere uykulardan önce fırçalıyoruz. Güzelce köpürtüyoruz, tükürüp çalkalıyor ağzını.
Bu arada demek çişini de söylüyor Paşamız oh ne mutlu sana. bizde o konuda hala bir gelişme yok.

çok uzun süredir her sabah aç karnına balıkyağı veriyorum ben ismi seven seas içinde balık yağı oranı çok yüksek diğer markalarla karşılartırdım hep doktoruna ve eczacılara çok danıştım bu markayı önerdi çoğu değeri yüksek olduğu için...

ayy ceren ben hiç düşünmemiştim doğru söylüyosun açık süten olabilir neden aklıma gelmedi benim acaba
atanın konuşmasına çok sevindim canım

kübracım belkide olabilir...kafam o kadar dağınıkki sana yazarken sadece geçmiş olsun dedim aynı sorunu biz 3 kere yaşadık kafa kalmadıki sana anlatabileyim kaka yapabiliyorsa ve gaz çıkarabiliyorsa düğümlenme yoktur yüksek ihtimal mikrop kapmıştır endişelenme hiç babaanemiz umreden gelince ondan mikrop kapmıştı ahmet enes sonra dedesinin parasıyla oynadı eline aldı ağzına sokmuştu ne kadar anında müdahele etsende bi anlık ağzına sokup çıkarması mikrobu kapmaya yetmişti bide denizde kapmıştık kakası ishal ve kanlıydı ağrısı çoktu hiç birinde düğümlenme demediler mikrobik dediler durumu iyidir inşlh ecrinimizin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…