2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Selam kızlar. Ne güzel yazdıkça yazmışsınız, hızlı hızlı okudum. Kayınvalidem rahatsız hastanede yatıyor, kayınpeder ve görümcem de bende kalıyorlar nöbetleşe olarak. Yaklaşık bir ay olacak. Her gün yemek, ütü, çamaşır ve Ayşe derken bana zaman kalmıyor. Bir aydır kuaföre uğrayamıyorum düşünün artık =) Sağlık olsun gerisi önemli değil tabii.

Şöyle bir okuduklarıma dayanarak; Esinciğim işe tekrar başlamana sevindim, senin için çok iyi olmuştur. Kendinizi biran önce toparlarsınız inşallah.

Aslı maşallah oğlun nasıl da akıllı. Şarkılar aktiviteler, çok güzel maşallah. Havalar o kadar soğuk ki çocuklar bile anlıyor. Ayşe de hayatta şapkasını montunu çıkarmaz, arabada bile üşüdüm der durur sıpa=)

Quarta, bakıcınız inşallah hemen toparlanır. Ata da sen de müşkül durumda kalmazsınız. Allah yardımcın olsun.

Mel, aileni ve seni yeni bir hayat bekliyor, her şey beklediğiniz gibi olur umarım. 17. katı okuyunca ürperdim birden yükseklik korkusu =)

Kübra, Ecrin nasıl güzel bir kız maşallah. Bakışlar falan da fena yalnız, çok dikkatli sanırım. Alışveriş konusunda bizim kız da kendi kararlarını vermek istiyor artık. Geçen gün bir ayakkabı alana kadar canım çıktı. Mağazının ortasında avaz avaz beğenmedim diye ağladı. Sonra eve geldik giydi ayağına anne beğendim, çok güzelmiş demeye başladı. Dillenince daha bi güzel oluyorlar =)

Ay çok yazdım, herkese sağlıklı günler. Hasta kuzulara da çok geçmiş olsun. Havalar sapıttı dikkat etmek lazım. İyi haftalar...

herkese merhaba,
iyi dilekleriniz için teşekkürler öncelikle..bugün Ata yı anneme bıraktık,arkamızdan çok ağladı.tabi sabahın köründe kalkıp ,hemen giydirip,çıkardık..bi süre böyle nasıl olucak bilmiyorum..hayırlısı bakalım..sanıırm bakıcımız da yarın ameliyata girecek..
kübracım .öksürük gerçekten insanı bezdiriyo,ama inan iyileşse de tamamen geçmiyo,gerçi zzaten biliyosun da..o yüzden gece uykudan uynadırıcak kadar öksürmezse vermiyorum öksürük şurubu..çok geçmiş olsun canım..
Ecrin de ne tatlı olmuş maşallah..bu arada kaç kilo oldu ,son gittiğimizde doktorumuz obezite sınırında yedirmeyin dedi. ben de zaten aburcubur yemez dedim. ağzına tıkıştırmayın dedi..Ata 98 cm,17 kg.. yani öyle pek obez igib de görünmüyo ama..araştırdım,2 yaşında doğum kilosunun 4 katına çıkar dedi,paşa da 4.100 kg doğmuştu.. bilemedim walla. porsiyon ayarlaması yaptım,biraz küçülttüm ama tabii şimdi anneanne babaanne uyar mı,bilmem..sizin fikriniz nedir?
melcim,kolay gelsin sana,ev toplamak da ne zor iş,bi de uzak yere taşınıyosun,eksikleri tamamla herşeyi düşün,zor gerçekten..babaanne de haklı ya yazık ne yapsın,bir de hergün görmeye alışınca çok zor..yeni yaşamınız hepinize iyi gelir umarım canım..
esincim,maşallah uykusuna ,ne güzel..işe dönmene çok çok sevindim. kısa zamanda toprlarsınız eşinle beraber eminim.. sana da iyi gelmiştir çalışmaya dönmek..
meralcim,üşüdüm dedi demek,Ata dan hiç duyamcağımı sanmadığım cümle..:) belki de ordan sıkılmıştır ya da ürkmüştür bişeyden,o yüzden eve gitmek için olabilir. ben çoook soğuk olmadığı sürece,giydirip,şapka atkı falan çıkarıyorum dışarıya.çocuklar soğuktan değil,virüsten hastalnırlar demişti doktorumuz.,endişelenme canım..tabi dondurucu bi soğuk değilse...

melcim,ben mr çektirdim,bana belinde düzleşme var tek çözüm de yüzmek dedi..b vitamini verdi,klasik kas geveşetici ağprı kesici vs... çok da soramadım,bakıcımızın sıkıntısı daha önemli diye..ama iyi bir doktora daha gitmem lazım..pek doğru bir teşhis olmadı gibi benimki...

iyi haftalar,öptüm herkesi...

sevgili ata-seven ,hemen pastanın tarifini bekliyorum.yılbaşı için böyle birşey yapmak istiyorum....:):)

hoşgeldin canım...ne zamandır yoktun..hastalıktanmış demekki..geçmiş olsun canım..

cerencim bizde de konuşma sorunu var.ben de böyle konuşup şarkı söyleyenleri duyunca biz çok mu geç kaldık diyorum..doruk da kelime söylüyor ama cümle yok..kelimeleri de aslında tam doğru değil eksik harfler oluyor genelde..sorun olsa hiç konuşmazlardı heralde...sabırsızlıkla bekliyorum konuşup muhabbet edeceğimiz günleri:)) belin için de dikkat et canım kendine..şakaya gelmez..
esincim işe başlaman çok iyi olmuş canım..hayırlı olsun..hem kafan dağılır hem maddi destek olur size..rüzgara da maşallah diyeklim , uyku düzeni tam istediğim gibi:))
kübracım ecrin çok tatlı maşaallah..ne kadar büyümüş...Allah nazarlardan korusun..

herkese tekrardan iyi haftalar..

bu arada anneliğin ayı günü olmaz ama ekim anneleri bambaşka:)) böyle gidersek inşallah kayınvalide olduğumuz zamanları da yaşayıp gelin/damat çekiştirmesi yaparız burda

özlemcim,çok geçmiş olsun sizlere...
yalnız cümlene de çok güldüm"1 aydır kuaföre uğramıyorum,siz düşünün artık" ben o kadar süslü olmama rağmen,ayda 1 gidemiyorum walla:)

melcim,ahhh o konuşma ...hiç merak etme canım Ata da aynı durumda..pek çok kelimeyi tekrar ediyo,söylüyo.ama cümle genelde yok..zaten dediğin gibi kelimeler de eksik genelde..bi de inat etti,anne demiyo..ben söyle diyorum yok diyo...hatta komik bişley söyliyim,adın ne diye sorunca KAAN diyo..:)(bakıcımızın oğlunun adı,gün içinde konuşurlar devamlı,okuldan gelince falan arar annesini,ordan öğrendi).. ben kızıyorum tabii öyle cevap verince,inadına söylemiyo... nolcak sonu bilmem...
elbet konuşacaklar heralde,kısa zamanda olsa iyi olur,seneye okula gidicek inşallah..

ben de ne yazdım bugün,çenem düştü kusura bakmayın...

Yaa ne güzel herkesler aynı anda gelmiş kaçırmışım:)) Ben de açmıştım burayı sonra başka işlere dalmışım şimdi gördüm.

Rüzgar da konuşuyor maşallah her cümleyi kuruyor 4-5 kelimelik cümlelere kadar ama çok hızlı konuşuyor insanların anlaması için biraz dinleyip zaman geçirmesi gerekiyor. Annem bile başlarda ne dedi, ne dedi diye bana soruyordu:)) Sonra dedim "anne öğren artık, anla, dinle çocuğun dilini ne güzel anlatıyor her şeyi" Annem de demez mi " dil öğrenmek öyle kolay mı, 2 günde öğrenilir mi yeni dil yavaş yavaş" çok güldüm. Yani Rüzgar da cümle kursa da sohbet etse de çok net ve tam söylemiyor bazı kelimeleri. Yavaş yavaş kızlar hepsinin gelişimi farklı işte, seneye susturamayız bile onları.

Selam hanımlar..doruk paşamın yine 2 yaş sendromu tuttu...ne isterse ya bağırarak ya da ağlayarak istiyor..oyuncaklarını atıyor..akşam zor sakinleşti ve daha yeni uyudu herkese iyl geceler...

günaydın ekimciklerin en güzel anneleri
ah şu 2 yaş sendromu... bizede ara ara uğruyor.sakın olmakdan başka yapacak bişey yok.
cerecim ecrin 15 kilo 90 cm dı en son kilo aynıda boy uzadı bu aralar
90 nı gördüm ya allahıma şükür:) ben biraz kısayım bana çekecek diye korkuyorum doğum kilosu 3460 52 cm dı
özlem geçmiş olsun allah yardımcınız olsun
esincim benimm cadımda cümle kuruyor,soguk sıcak- büyük küçük - deve cüce -Uzun kısa- kavramını biliyor sürekli kullanıyor.. 1-15 aralarda atladıgı oluyor bazen sayıyor
yaklaşık 10 13 hayvan ve seslerini biliyor - küçük kurbağa şarkısını - portakalı soydum - ayşe teyze bahçene.. - şarkısını söylüyor
gecen gün baba maç izliyo anne mama pişiriyo diye şarkı mırıldanıyo kendi yazmış cadı..
renklerde biraz sıkıntılıyız biz, üzerine gitmiyorum bak bu kırmızı diye öğretmemek gerekiyormuş
hadi kızım kırmızı legoları toplayım gibi..
zamanı gelince öğrenir..
hepinize iyi günler

Son düzenleme:
ekim anneleri selamlar.....
kübracım ecrine maşallah diyeyim kız çocukları daha mı erkenci konuşmada acaba..ya da benim oğluş mu geç kaldı ki :44::44:
doruk da herşeyi anlıyor tepki veriyor,sofrayı hazırlarken annesine yardım bile ediyor,hatta çok güzel toz alıyor ama konuşmamız ağır ilerliyor..neyse geç olsun da güç olmasın...

esin çok güldüm annene yaa ne tatlı söylemiş e doğru ' iki günde yeni bir dil öğrenilir mi?' aynı konu bizde de var aslında rüzgar ata da pek eksik ya da tamamen değiştirerek söylemiyor kelimeleri ama tabii sert harfleri değiştiriyor r harfi y oluyor ç harfi t gibi mesela. önemli olan duyduğu kelimeyi doğru duyması yani etraftakilerin kelimeleri düzelterek konuşması dil oturmasında büyük etkenmiş. öpüyoruz sizi

esin çok güldüm annene yaa ne tatlı söylemiş e doğru ' iki günde yeni bir dil öğrenilir mi?' aynı konu bizde de var aslında rüzgar ata da pek eksik ya da tamamen değiştirerek söylemiyor kelimeleri ama tabii sert harfleri değiştiriyor r harfi y oluyor ç harfi t gibi mesela. önemli olan duyduğu kelimeyi doğru duyması yani etraftakilerin kelimeleri düzelterek konuşması dil oturmasında büyük etkenmiş. öpüyoruz sizi

sevgili ata-seven ,hemen pastanın tarifini bekliyorum.yılbaşı için böyle birşey yapmak istiyorum....:):)

canım sayfama bir kaç gün içinde ekleyeceğim takipte kal öpüyorum

Ohh maşallah Ecrin hanıma o da çok güzel ilerletmiş demek ki konuşma olayını.
Boyu kilosu da ne güzel yaa. Bakalım biz ne zaman görücez 15 kiloyu, seneye görür müyüm ki?

oğluşumla yeni yıl alışverişi yaptık..kapı süslerimizi mumlarımızı aldık..ağacımızın süslerini yaptık..nasıl şaşkın şaskın ışıklara süslere baktı bir görseniz..bu yaramazlarla bir başka güzel yeni yıl heyecanı

günaydınlar ekim anneleri.....
milyoncum ne zamandır yoktun...özletme kendini arada bir uğra:)

herkese iyi haftalar..

kendimden geçiyorum bazen ahmetle uğraşırken unutuyorum bilgisayar açmayı bile

bizimkisi herşeye burnunu sokuyor herşeyi yapıyor öğretirken çok eğlenceli olmuştu ama hala bırakmıyor devam ediyor iki ayağımı bi papuca sokuyor iş yaparken... evi süpürürken baştan normal süpürüyo denk gele sonra ucunu hortumdan çıkırıyo sokak kapısını açıp kapı eşiğine tutuyo burasıda pis kalmasın ayıp diyo bide gülermisin ağlarmısın işinin çabuk bitmediğine bazen sinir bozucu oluyor herşeye karışması

oh ne güzel biz öle ağaç süsleyeceğiz o ağaç süslediğin an darmadağın olur ne varsa indirir aşağıya aldığına almışına pişman olursun valla

esincim işe başlamana çok sevindim gözün aydın

guarta daha bu cümle neki neler söylüyor şaşıp kalıyorum bazen büyük insan gibi sohbet ediyor bizle

geçen sabah babası bana not yazmış benden önce görmüş bıcırık almış eline gözler fıldır fıldır yazıyı takip ediyor ''hmmmm ebet ( evet ) deyip kağıdı öptü canım babaaaammm diyo bide sen nerden biliyosun onu babanın yazdığını nerden biliyosun mutlu olunacağını daha önce hiç böle hareketlerde bulunmadım yanında bulunan olduğunuda sanmıyorum bakalım bu akıl onu nereye götürecek iyi bir meslek sahibi olurlar inşlh =)

Son düzenleme:

Teşekkür ederim canım kız çocukları daha erken konulur diye biliyorum inşallah sizin yavruçlarda en kısa zamanda sizleri şaşırtır.

esincim kilolu olması iyi değil ki.sağlıklı olmasını tercih ederim ben. hamur işi makarna pilav yiyeceğine sebze yemeklerini yemesini isterim
benim zilli tam tersi...

cümle kuramıyor diye üstelemeyin daha önceki sayfalarda dediğim gibi 9-5 yaşlarında yegenlerim var onlarla gün içinde beraber olması
benim için avantaj oldu dogdugundan beri hiç yanlız kalmadı yaşıtları ya da yaşca büyük arkadaşları var etrafında
onların sayesinde gelişimi böyle oldu
kızlar bir tartışmaları oluyor anlatılmaz görmeniz gerek
gecen gün arkadaşıyla oynarken ayıcıgını vermek istememiş o kızda almak istemiş çıglık atıp bağırmışlar karşılıklı ecrin kızın poposuna vurmuş
kız aglamış falan araya anneanneler girmiş tabi bana telde anlatıyo anne berra vurdum ayıcık benim :)
barışmalarıda çok komik en sevdiği oyuncagı eline alıp gel hadi diyerek elinden tutup odasına götürüyormuş gelirse teşekkür ediyormuş benim cadım:)

Merhaba ekim anneleri,
Bebeginizi sutten kesince sagmaya devam ettiniz mi? Nasil bitecek tam olarak? Sagdikca devam eder mi acaba?
Ben ancak 26,5 aylikken yani yeni kesebildim cok zor bir surecmis gercekten.. En iyisi erkenden kesmek galiba..

dün geceyi sabaha kadar acilde geçirdik ahmet enes aşırı kustu heryer battı acile gitmeden 6 kere kustu evde... serum verdiler bugün akşam üstü kustu birdahada yok ilaçlarını içirdim uyuttum bakalım ilerleyen saatlerde durum neyi göstericek...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…