Evet canım aşı takviminde hepatit a aşısıda olacak artık
bizimkilerin zamanı geçti diye biliyorum ben yaptıralı epey zman oldu
öksürük için ne duyarsam yapıyorum valla melcim..
en son pekmezi hafif ılıtıp karabiber ve limon damlatıyoruz öksürük anında kesiliyor
ayrıca öksürük başladıgı zaman ballı süt içirmememiz gerekiyormuş
birde bol sıvı vermemiz gerekiyormuş
aynen kübra..ben de ne duyduysam denemiştim sanırım..bu keçiboynuzu da işe yaradı..zaten doruk doğduğundan beri bildiğin lokman hekim oldum heralde..eşim, bana rakip alternatif tıpçı diye takılır bazen. o derece yani..napalım anneyiz işte..
bizde hepatit a nın birinci dozunu yaptırmıştık.ikincisi 17 ocak ta..şansımıza taşınmadan onu da yaptırmış olucaz inşallah..
canım iki dozun arası 6 ay değil mi? siz erken mi yaptırdınız? bizimki 2. doz 23 nisan da..??yoksa ben mi yanılıyorum,aklım karıştı?
kızlar herkese selamlar ben yine birtürlü şu sayfaya fırsatlayıp yazamıyorum anca boşluk buldum. Son sayfaya bakıp sizlerin sohbetinin başına hakim olamadığım için de bozuluyorum tabi biraz neyse, beni hatırlayan çok çok az sayıda olan sevgili ekim yoldaşlarıma son kaldığım yerden gelişmeleri aktarmak üzere devam ediyorum ( var diğmi hatırlayan )
biliyorsunuz canım oğlum rüzgar ata ve yememe halleri büyük sıkıntı idi bana sevgili esinrüzgarın ve birkaç yakınımın tavsiyesiyle zorlana zorlana aç bırakma tekniğini denedim ve bir süre işe yaradı çeşit de yedikleri çoğalmasa da miktar da biraz çoğalmıştı.
Fakat sonra rüzgar ata da bu ters tepti yani yemek istememeye başladı resmen yemeğe küstü aç durma zamanları uzadı bu sefer midesi mi küçüldü acaba gibi düşünceler oldu ve ben paniklemeye başladım tabi.Bunun üzerine acıkma hissini yani nefsini uyandırmaya uğraştım biraz o ara eczacımın ve doktorumuzun önerisi ile 3 şuruba başladık biri her öğün yemeklerden önce 1 çay kaşığı içiriyorum diğeri de zaten takviye vitamin ve balık yağı. Faydasını gördüm ama mucize olmadı tabii yine de bir kaç tık iyi diyebilirim.
yemek seçiyor , yemek seçiyorpasta yemeyen börek yemeyen çocuk benim çocukum ama eskisi kadar üzülmüyorum hafif zorlama rüşvet vaatle ve taviz vermediğim akşam çorbası kuralıyla fena gitmiyoruz daha da iyi olucaz inşallah.
esincim rüzgar nasıl iyimi tamamen rahat ettinmi merak etmekteyim. Ya aslında bütün herkesi merak ediyorumekim annelerinden değerli bir arkadaş çıksa böyle bir amme hizmetin de bulunsa önemli gelişmeleri arada özetlese neyse saçmalıyorum biliyorum uykum geldi ondandır herhalde hepinizi öpüyorum
Merhaba
2012 Enlerini(Anne Adayları Kulübünde severek takip ettiğiniz, aktif, popüler Anne Adayları grubu ?) seçiyoruz Ekim Anneleri gurubuna oylarınızı bekliyoruz....
http://www.kadinlarkulubu.com/kadin...iginiz-aktif-populer-anne-adaylari-grubu.html
ata_seven ,unutmadık seni tabii ki olur mu öyle şey..Rüzgar ın yeme sıkıntısına üzüldüm ama Esin in dediği gibi ,çok üstüne düşünce inatlaşıyolar..tabii ki anne olarak gerekli vitaminleri alsın istiyor insan ama bu kadar kendini yıpratma derim..hep örnek veriyorum arkadaşımdan,o da yıllarca harap oldu,kızı yesin diye,şimdi 4,5 yaşına geldi,1 senedir ancak akrnım acıktı diyo..şimdi ark. diyo ki o kadar yol denedim,doktor gezdim,yapmadığım şey kalmadı yesin diye,sonunda yine yemedi,olan bana oldu diyo..tabii bu süreçte,sakinleştiricilerle duruyodu inan,o kadar yıpranmıştı..herşey olacağına varıyo,Rüzgarı da böyle kabul etmeli..hem hiç yemiyo da değilmiş,bak çorba konusunda annesine boyun eğmiş artık:):)
bizde de hep oyunla yedirmeye alıştırdılar,şimdi gel gör ki sofraya oturup kendi yemek yesin..gezip duruyo devamlı..
Esincim bu arada,sanki bi yazında Rüzgar 8 de yatıyo mu demiştin? öğlen uykusu nasıl peki? bizim yemekten kalkmamız zaten 7,5 8 oluyo da..çok mu geç acaba dedim şimdi?8 de yatıyo sabah 6 da kalkması da normal tabii :):)
aslıcım selam,artık sık girmiyosun,özletiyosun kendini..çok sevindim oğluşuun konuşmasına..darısı benimkinin başına..
Kübracım,çok geçmiş olsun tekrar..bişi sorucam yanlış anlamazsan,acile neden götürüyosun,ateşi falan mı vardı?ben artık ateşte bile götürmüyorum..soğukta çıktığına değmiyor.orda yaptıkları da aynı şey zaten..dr. bize de bu asist ve ventolin vermişti ama ben kullanmıyorum şurup. bi kere asist fena öksürtüyo,zaten balgam çıkarmsı için ve ne yaızk ki küçük çocuklar için zararlı,bu konuyu da çok araştırmıştım da..ventolin de 1 kere falan verdim,yatmadan önce,rahat uyusun diye..bence bu şuruplar için sen de bir araştır. ben antibiyotikle hallediyorum.bitkisel karşımlar da öksürüğü hafifletiyo..
inşallah kısa zamanda iyileşir Ecrin cim..
(ne kadar uzun yazdım ama)bu arada bakıcımız salı günü ameliyat olacak..inşallah en kısa zamanda iyileşir ve döner..bi süre idare edicez,amliyatta sonraki durumu heralde,10-15 günde belli olur..bu süre için anneanne,babanne idare edicekler(umarım)..
hepinizi öpüyorum ekimcikler ve güzel anneleri..
ata_seven ,unutmadık seni tabii ki olur mu öyle şey..Rüzgar ın yeme sıkıntısına üzüldüm ama Esin in dediği gibi ,çok üstüne düşünce inatlaşıyolar..tabii ki anne olarak gerekli vitaminleri alsın istiyor insan ama bu kadar kendini yıpratma derim..hep örnek veriyorum arkadaşımdan,o da yıllarca harap oldu,kızı yesin diye,şimdi 4,5 yaşına geldi,1 senedir ancak akrnım acıktı diyo..şimdi ark. diyo ki o kadar yol denedim,doktor gezdim,yapmadığım şey kalmadı yesin diye,sonunda yine yemedi,olan bana oldu diyo..tabii bu süreçte,sakinleştiricilerle duruyodu inan,o kadar yıpranmıştı..herşey olacağına varıyo,Rüzgarı da böyle kabul etmeli..hem hiç yemiyo da değilmiş,bak çorba konusunda annesine boyun eğmiş artık:):)
bizde de hep oyunla yedirmeye alıştırdılar,şimdi gel gör ki sofraya oturup kendi yemek yesin..gezip duruyo devamlı..
Esincim bu arada,sanki bi yazında Rüzgar 8 de yatıyo mu demiştin? öğlen uykusu nasıl peki? bizim yemekten kalkmamız zaten 7,5 8 oluyo da..çok mu geç acaba dedim şimdi?8 de yatıyo sabah 6 da kalkması da normal tabii :):)
aslıcım selam,artık sık girmiyosun,özletiyosun kendini..çok sevindim oğluşuun konuşmasına..darısı benimkinin başına..
Kübracım,çok geçmiş olsun tekrar..bişi sorucam yanlış anlamazsan,acile neden götürüyosun,ateşi falan mı vardı?ben artık ateşte bile götürmüyorum..soğukta çıktığına değmiyor.orda yaptıkları da aynı şey zaten..dr. bize de bu asist ve ventolin vermişti ama ben kullanmıyorum şurup. bi kere asist fena öksürtüyo,zaten balgam çıkarmsı için ve ne yaızk ki küçük çocuklar için zararlı,bu konuyu da çok araştırmıştım da..ventolin de 1 kere falan verdim,yatmadan önce,rahat uyusun diye..bence bu şuruplar için sen de bir araştır. ben antibiyotikle hallediyorum.bitkisel karşımlar da öksürüğü hafifletiyo..
inşallah kısa zamanda iyileşir Ecrin cim..
(ne kadar uzun yazdım ama)bu arada bakıcımız salı günü ameliyat olacak..inşallah en kısa zamanda iyileşir ve döner..bi süre idare edicez,amliyatta sonraki durumu heralde,10-15 günde belli olur..bu süre için anneanne,babanne idare edicekler(umarım)..
hepinizi öpüyorum ekimcikler ve güzel anneleri..
kızlar herkese selamlar ben yine birtürlü şu sayfaya fırsatlayıp yazamıyorum anca boşluk buldum. Son sayfaya bakıp sizlerin sohbetinin başına hakim olamadığım için de bozuluyorum tabi biraz neyse, beni hatırlayan çok çok az sayıda olan sevgili ekim yoldaşlarıma son kaldığım yerden gelişmeleri aktarmak üzere devam ediyorum ( var diğmi hatırlayan )
biliyorsunuz canım oğlum rüzgar ata ve yememe halleri büyük sıkıntı idi bana sevgili esinrüzgarın ve birkaç yakınımın tavsiyesiyle zorlana zorlana aç bırakma tekniğini denedim ve bir süre işe yaradı çeşit de yedikleri çoğalmasa da miktar da biraz çoğalmıştı.
Fakat sonra rüzgar ata da bu ters tepti yani yemek istememeye başladı resmen yemeğe küstü aç durma zamanları uzadı bu sefer midesi mi küçüldü acaba gibi düşünceler oldu ve ben paniklemeye başladım tabi.Bunun üzerine acıkma hissini yani nefsini uyandırmaya uğraştım biraz o ara eczacımın ve doktorumuzun önerisi ile 3 şuruba başladık biri her öğün yemeklerden önce 1 çay kaşığı içiriyorum diğeri de zaten takviye vitamin ve balık yağı. Faydasını gördüm ama mucize olmadı tabii yine de bir kaç tık iyi diyebilirim.
yemek seçiyor , yemek seçiyorpasta yemeyen börek yemeyen çocuk benim çocukum ama eskisi kadar üzülmüyorum hafif zorlama rüşvet vaatle ve taviz vermediğim akşam çorbası kuralıyla fena gitmiyoruz daha da iyi olucaz inşallah.
esincim rüzgar nasıl iyimi tamamen rahat ettinmi merak etmekteyim. Ya aslında bütün herkesi merak ediyorumekim annelerinden değerli bir arkadaş çıksa böyle bir amme hizmetin de bulunsa önemli gelişmeleri arada özetlese neyse saçmalıyorum biliyorum uykum geldi ondandır herhalde hepinizi öpüyorum
selam ekim anneleri...ata seven unutmadık tabiki canım seni..şurda aile gibi olduk artık..beraber büyüttük bebişlerimizi..hoşgeldin arkadaşım..arada gir de özletme kendini..rüzgarın yeme olayına da çok takılma..ciddi bir kilo eksikliği olmadığı ve sağlığı iyi olduğu sürece panik yok :)) bu arada söylemeden geçemicem benim arkadaş havuç tohumu kullanmıştı iştah için..işe yaradı diyordu..iyice lokman hekim olduk yaaa...
cerencim umarım bakıcın en kısa sürede iyileşir de kendisi içinde sizin için de eski sağlığına kavuşur..senin nasıl oldu belin bu arada..mr a giricem diyordun geçen gün..
aslıcım sen de ne zamandır yoktun..hoşgeldin canım..
esincim ne yaptın ev işini , taşınmayı erteledin mi..kış döneminde de çok zor ev taşımak..
kübracım..geçmiş olsun canım..klasik ilaçları vermişler zaten.dediğin gibi hepimiz çocuk dr.u adayı olduk ya..cerenin dediği gibi balgam söktürücüler uzun yada sık kullanımda sakıncalı olabiliyor..bizim dr.son çare veriyor..hatta son gittiğimde keçiboynuzu pekmezi içir sabah akşam,en doğal balgam söktürücü demişti..birde ventolin ile ilgili gittiğimiz immuniloji dr.u şurup kullanmayın mümkünse nebulizatörle hava olarak verin demişti.şurup karaciğer dahil diğer organlara da gidiyor,sadece akciğer için olan bir ilacı neden diğer organlarada gönderelim demişti.
evet gelelim bana..eşim geldi..tuttuğu evin fotolarını gösterdi..ev güzel görünüyor ama 17.katta..sanıyorum uzun süre oturmadan gidince değiştiririm ben...evde sıkılırım diyordum ama sıkılacak vaktim yok..yavaş yavaş toparlanmaya başladım..yeniyıldan sonra arabamı da satıyorum..babaannemizde her gün ağlıyor nerdeyse( ben ne yaparım doruk olmadan diye..iyice heyecanlanmaya başladım..
pazar pazar çok kafa şişirmeyeyim,hepinizi öptüm..herkese iyi pazarlar...
Herkese selam ekimin en güzel ve özel anneleri:))
Anneliğin ayı günü olmaz bence de ama benim için ekim annesi olmak ve ekim anneleri çok daha özel:)))))
Kaldığım yerden hepsini okudum tek tek...
Bir süredir okusam da yazamadım kızlar. Annemler geldi nihayet. Allah'ıma bin şükür. Artık yine çalışmaya başladım. İşlerimiz çok aksadı, tak,ip edemedim. Zaten bu süreçte maddi sıkıntılarımız da başlamıştı, döndüm inşallah toparlıycaz durumları.
Kübracım geçmiş olsun canım. Emel'in verdiği zencefilli tarif işe yaramamış mıydı? Bize çok yaramıştı. Sanki öksürük için küçük çocuklarda ilaç, şurup vs kesinlikle kullanılmasın diye biliyordum ama biz çok öyle bir şey yaşamadığımız için çok da bilgim yok açıkçası. İnşallah kısa zamanda iyileşir prensesimiz.
Cerencim bizim Rüzgar bey 8-8.30 gibi uykuya gidiyor. Sabah en iyi ihtimalle 7'ye kadar da uyuyor. Öğlen de 11:30-12 arası bir buçuk iki saatlik bir uykumuz oluyor. Maşallah uykumuz iyi, bozulmazsa aşağı yukarı böyle hep. Erken yatırıyorum çünkü uykusu geliyor o saatlerde, o yüzden akşam yemeğini bazen önceden yediriyorum 7:30 gibi, biz geçe kalırsak da o yemiş oluyor ama bizde erken yiyoruz genelde. Geç yatırmayı denedim bir zamanlar çok erken kalkmasın diye ama bizimki aynı saatte kalkıyordu sabahçı çocuk biyolojik saati kurulmuş çoktan, yapılacak bir şey yok. Bu arada bakıcına çok geçmiş olsun tekrardan inşallah hemen toparlar da çocuklarına ve size geri döner hemen.
Melcim sana da kolay gelsin canım yepyeni bir hayat bekliyor sizi umarım her şey çok güzel olur, hemen alışırsınız ve de mutlu olursunuz. Babane haklı alıştı o kadar ne yapsın, üzülecek tabi.
Biz taşınma işini ertelemedik ama hala da istediğimiz gibi bir ev bulmadık. Bir şeyi olsa bir şeyi uymuyor. Bakalım kısmet artık. Bir yerlerde bekliyordur bizi.
Aslıcım hoşgeldin senden yeniden haber almak ne güzel oldu. bir önceki gibi olunca tahmin etmiştim ben internet olayını. Sık olmasa da arada gir bi sesini duyur özletme bu kadar. Oğluşuna da kocaman bir maşallah canım ne güzel geliştirmiş yeteneklerini.
Neyse çok uzun yazmışım yine, tutamıyorum, normalde çok geveze de değilim ama işte parmaklarım dudaklarımdan daha geveze demek ki
Hadi kızlar, hepiniz kendinize ve muhteşem ekim bebeklerimize iyi bakın. Güzel haberlerinizi bekliyorum. Görüşürüz....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?