2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

aynen kübra..ben de ne duyduysam denemiştim sanırım..bu keçiboynuzu da işe yaradı..zaten doruk doğduğundan beri bildiğin lokman hekim oldum heralde..eşim, bana rakip alternatif tıpçı diye takılır bazen. o derece yani..napalım anneyiz işte..
bizde hepatit a nın birinci dozunu yaptırmıştık.ikincisi 17 ocak ta..şansımıza taşınmadan onu da yaptırmış olucaz inşallah..

canım iki dozun arası 6 ay değil mi? siz erken mi yaptırdınız? bizimki 2. doz 23 nisan da..??yoksa ben mi yanılıyorum,aklım karıştı?

canım iki dozun arası 6 ay değil mi? siz erken mi yaptırdınız? bizimki 2. doz 23 nisan da..??yoksa ben mi yanılıyorum,aklım karıştı?

canım ilk dozu biz yazın amerikadayken kontrole götürdüğümüzde yapmışlardı haziran ayında.o zaman ikinci doz için altı ay sonrası demişlerdi..hatta o zaman menenjit dozu tr de düşük deyip ek bir aşı daha yapmışlardı.eşim takip ettiğinden doğru olan bu demiştim o zaman..

kızlar herkese selamlar ben yine birtürlü şu sayfaya fırsatlayıp yazamıyorum anca boşluk buldum. Son sayfaya bakıp sizlerin sohbetinin başına hakim olamadığım için de bozuluyorum tabi biraz neyse, beni hatırlayan çok çok az sayıda olan sevgili ekim yoldaşlarıma son kaldığım yerden gelişmeleri aktarmak üzere devam ediyorum ( var diğmi hatırlayan )

biliyorsunuz canım oğlum rüzgar ata ve yememe halleri büyük sıkıntı idi bana sevgili esinrüzgarın ve birkaç yakınımın tavsiyesiyle zorlana zorlana aç bırakma tekniğini denedim ve bir süre işe yaradı çeşit de yedikleri çoğalmasa da miktar da biraz çoğalmıştı.

Fakat sonra rüzgar ata da bu ters tepti yani yemek istememeye başladı resmen yemeğe küstü aç durma zamanları uzadı bu sefer midesi mi küçüldü acaba gibi düşünceler oldu ve ben paniklemeye başladım tabi.Bunun üzerine acıkma hissini yani nefsini uyandırmaya uğraştım biraz o ara eczacımın ve doktorumuzun önerisi ile 3 şuruba başladık biri her öğün yemeklerden önce 1 çay kaşığı içiriyorum diğeri de zaten takviye vitamin ve balık yağı. Faydasını gördüm ama mucize olmadı tabii yine de bir kaç tık iyi diyebilirim.

yemek seçiyor , yemek seçiyor pasta yemeyen börek yemeyen çocuk benim çocukum ama eskisi kadar üzülmüyorum hafif zorlama rüşvet vaatle ve taviz vermediğim akşam çorbası kuralıyla fena gitmiyoruz daha da iyi olucaz inşallah.

esincim rüzgar nasıl iyimi tamamen rahat ettinmi merak etmekteyim. Ya aslında bütün herkesi merak ediyorum ekim annelerinden değerli bir arkadaş çıksa böyle bir amme hizmetin de bulunsa önemli gelişmeleri arada özetlese neyse saçmalıyorum biliyorum uykum geldi ondandır herhalde hepinizi öpüyorum

Son düzenleme:

Selam canım, yine hoşgeldin:)))

Demek Ata Rüzgar'ın yemekle arası iyi değil. O tekniğin sizde işe yaramamasına üzüldüm. Ben çok faydasını görmüştüm çünkü, işime yarayan tek şey oldu o süreçte. Hoş mantıklı bakınca öyle teknik falan demek de doğru değil ona. Yeme işini aklı başında, sağlıklı bir çocuğa bırakıyoruz. Biz anneler çok kuşkucu olduğumuzdan hep ya az yedi, ya da doymadı gibi geliyor ki kendimizi üzüyoruz. Bende öyleydi yani. Ben gerildikçe o da geriliyordu ve yemek olayı işkenceye dönüşüyordu. Sonra ben de aman dedim, zorla yedirsem de bu kiloda, yemese de napalım. Ne zamanki ben rahatladım ona da yansıdı. Hala öyle çok büük iştahlarla, başka bebeklerin yediği kadar dolu öğünler yemiyor ama kendine yeteni aldığını düşünüyorum. Artık yemek saatlerinde paniklemiyorum, sinir stres kavga olmuyor. Yerse yiyor, yemezse bir sonraki öğünde bir güzel kapatıyor açığı. Ama şimdi düşününce bizimkisi de sanki öyle hiç yememe sürecinden geçmişti galiba o dönemler ben de balık yağına güveniyordum. Şimdi bazen anne acıktım, pilav yiycem, makarna yiycem diyor, koyuyorum önüne kendi yiyor.

Canım sana da kolay gelsin. Gerçekten çok zor seni anlıyorum ah ben neler çektim, bir Allah, bir ben, bir de bu ekim anneleri çok iyi bilirler:)) Sağolsunlar hep bunları dinlediler:)
Sizde aç bırakma işe yaramadıysa, aç bırakmak dememeli aslında, baskıyla ya da oyunla zorlamamak yaptığımız. Sonuçta her öğün yemek sundun öyle değil mi Neyse sen de ona göre çözümler bulduysan sevindim. Hala önerim bir şekilde yedir ama sakın takma kafana çok, büyütme ve rahat ol biraz sen rahat olunca o da bakarsın yemenin ne zevkli olduğunu kendisi keşfeder.

iyi geceler ekimcikler
ara ara geldigim icin gecmisin hepsinj okuyamiyorum ama okudugum kadariyla hasta olan butun bebeklere gecmis olsun bir sure once benim oglumda oksuruyordu surup veriyordum ama hergun daha fazla artti bir hafta sonunda Emelin tarifini yaptim pazar gunuvaksam uzeri ve gece yatmafan once verdim pazartesi gunude cok az icti ama aksamina hic birseyi kalmadi inanamadim oksurugu bir gunde gecti Emel e tekrar tesrkkur ederim bu tarif icin
ogluma gelince konusmadi bayagi ilerledi hatta artik tam anlamiyla konusuyor zaten, cunku ama vs.hepsini rahatlikla kullaniyor 1-10 aradindaki rakamlari taniyor adinin bas harfini yaziyor a,s,f,o,b,x harflerini taniyor,cop adam yapiyorum goz agiz burun kulak el ayak sac yapiyor hepsinide dogru yerecyapiyor hatta bazen agzini yuvarlakvyapiyor anne baj saskin oldu diyor :))
Sinan akcilin seni goren kalp tak atiyor sarkisini,birgun bir gun bir cocuk eve gelmis kimse yok.....sarkisini, mini mini bir kus sarkisini bastan sona soyluyor(her kelimesini tam soyleyemiyor) komsu komsu oglun geldimi diye birsey varya onuda biz soruyoruz Fatih cevapliyor,toz pembe,kut kut atiyor, op op doyamadim ve hatirlayamadigim bir kac sarkinin daha nakaratini soyluyor(galiba muzikle ilgili bir meslek sececek :))
bizden simdilik bu kadar simdi yavas yavas gecmisi okuyacagim sizin bebisleride cok merak ediyorum
herkese iyi geceler

Esincim seni dinledik ama çözüm bulumadık ki
sadece dua ettik..

biz dün akşam yine acildeydik balgamlı
öksürük.... acili ikiye ayırmışlar acil-çok acil :)
sinirlerim bozuldu artık benim :) gülmeye vurdum..
en zor meslek annelikmiş herşeyi yaşayarak öğreniyorum
çok aciller ateş kusma ishal vs
bizde öksürük oldugu için ayakta dinlediler ciğerlerini çabuk çıkın buradan diye :) asist balgam söktürü benical şurup kullanıcaz
bunları zaten biliyodum çocugumdan yegenlerimden dolayı artık doktor adayıyım :)
balgamlı öksürüğü oldugu zaman kesinlikle bunları kullanıcam.
aslıcım hoşgeldin hangi tarifden bassediyorsun

Kızlar anneliğin ayı yılı senesi varmış :):)
mayıs anneleri ayrıcalık imiş
ne saçma şeyler ya
daha çok paylaşım,katılım hangi ay anneleri diye yapılıyor
mayıs anneleri ayrıcalıklı oluyor mayıs ayında doguran yanı :):):)
biz anne değilmişiz

gunaydin kubra, emel :)
Emelin baris manco tatifinden bahsdiyorum benim oglumunda oldumu hep balgamli olur oksurugu gecene kadarda hep kusar genelde benical veriyorlar birde bricinayl gibi ismi olan bir surup var onuda veriyorlar balgam soktursun dye hatta doktor cotlkvksurtur korkma diye uyarmisti offf cok zor bu cocuklar bizde bir defa gezmeye giderken acile gitmistik bu balgamli oksuruk yuzunden yolda birsey oluyor sandim ogluma cok korkmustum herkese cok gecmis olsun

ata_seven ,unutmadık seni tabii ki olur mu öyle şey..Rüzgar ın yeme sıkıntısına üzüldüm ama Esin in dediği gibi ,çok üstüne düşünce inatlaşıyolar..tabii ki anne olarak gerekli vitaminleri alsın istiyor insan ama bu kadar kendini yıpratma derim..hep örnek veriyorum arkadaşımdan,o da yıllarca harap oldu,kızı yesin diye,şimdi 4,5 yaşına geldi,1 senedir ancak akrnım acıktı diyo..şimdi ark. diyo ki o kadar yol denedim,doktor gezdim,yapmadığım şey kalmadı yesin diye,sonunda yine yemedi,olan bana oldu diyo..tabii bu süreçte,sakinleştiricilerle duruyodu inan,o kadar yıpranmıştı..herşey olacağına varıyo,Rüzgarı da böyle kabul etmeli..hem hiç yemiyo da değilmiş,bak çorba konusunda annesine boyun eğmiş artık:):)
bizde de hep oyunla yedirmeye alıştırdılar,şimdi gel gör ki sofraya oturup kendi yemek yesin..gezip duruyo devamlı..
Esincim bu arada,sanki bi yazında Rüzgar 8 de yatıyo mu demiştin? öğlen uykusu nasıl peki? bizim yemekten kalkmamız zaten 7,5 8 oluyo da..çok mu geç acaba dedim şimdi?8 de yatıyo sabah 6 da kalkması da normal tabii :):)
aslıcım selam,artık sık girmiyosun,özletiyosun kendini..çok sevindim oğluşuun konuşmasına..darısı benimkinin başına..
Kübracım,çok geçmiş olsun tekrar..bişi sorucam yanlış anlamazsan,acile neden götürüyosun,ateşi falan mı vardı?ben artık ateşte bile götürmüyorum..soğukta çıktığına değmiyor.orda yaptıkları da aynı şey zaten..dr. bize de bu asist ve ventolin vermişti ama ben kullanmıyorum şurup. bi kere asist fena öksürtüyo,zaten balgam çıkarmsı için ve ne yaızk ki küçük çocuklar için zararlı,bu konuyu da çok araştırmıştım da..ventolin de 1 kere falan verdim,yatmadan önce,rahat uyusun diye..bence bu şuruplar için sen de bir araştır. ben antibiyotikle hallediyorum.bitkisel karşımlar da öksürüğü hafifletiyo..
inşallah kısa zamanda iyileşir Ecrin cim..

(ne kadar uzun yazdım ama)bu arada bakıcımız salı günü ameliyat olacak..inşallah en kısa zamanda iyileşir ve döner..bi süre idare edicez,amliyatta sonraki durumu heralde,10-15 günde belli olur..bu süre için anneanne,babanne idare edicekler(umarım)..

hepinizi öpüyorum ekimcikler ve güzel anneleri..

korkuttu bu balgamlı öksürük bugün tam 1 ay oldu balgamlı öksürük burun akıntısı şikayetlerimiz devam ediyo. dün akşam aralıksız öksürünce dedik hadi gidelim...dediğim gibi zaten biliyodum bunları kullanmam gerektiğini ama korku işte.. asist çocuklarda en iyi balgam söktürücü diye biliyodum bu 2. kez kullanıcam
balgamıını attıracak dedi doktor tuvaletiyle beraber işte.. kullanmayım mı yoksa..

Son düzenleme:

Sevgili quarta ilgine ve de hafızana teşekkür ederim canım yani bu durum annenin kişiliğiyle doğru orantılı herşey mükemmel olsun diye kendine hayatı zehir eden tiplerdenim ama meyvelerini almıyorum desem yalan olur oğlumun yeme konusunda ki inadını gören herkes bana aynı şaşkınlıkla soruyorlar ' iyi de bu çocuk nasıl bu kadar kilolu enerjik' diyorlar. öyle çünki ben yemediği bir besinde olan vitamini neyden alır ne şekilde ona veririm direncini nasıl korurum diye ihtisas yaptım denebilir. Sadece eskisi kadar ona endişe mi belli etmemeyi öğrendim aramızda gizli taktik savaşları var o inatçı bense sinsiyim

bazen oğluma bakıp hiç büyümesen sen diyorum hep böyle şaşkın mucit gibi dolaşsan,bıcırdasan, anne kodana al, ahh bak bomm oldu, hımm namam peki desen, ben masal anlatsam hep sen hayalinde o masalı yaşarken şekilden şekile girsen. Offf büyümesen hiç kirlenmesen mutlu çocuk rüzgar ata olarak kalsan yine ismine layık herkese mutluluk dağıtsan içine ısıtsan etraftakilerin öyllee işte onlar bu yüzeysel çıkarcı hain dünya da ne güzel ışık gözler aslında. Allah herkesin çocuğunu bağışlasın yeni nesil umalım ki duyarlı sevgi dolu bilinçli hür adil insanlar olarak dünyayı yönetsinler, bir anne olarak kadın olarak kendimi hep başka çocuklara karşı da sorumlu hissederim çoğu zaman çünki o çocuklar bu toplumu oluşturacak ve evlatlarımız öyle bir toplumda yaşayacak. Neyse ben böyle derin şeylerden konuşmayı seven biriyim saatim denk geldi galiba

arkadaşlar bir küçük önerim var oğlumun kırıklığını hissettiğim an ona kahvaltıda ve akşam yatmadan önce ıhlamur rezene bal veririm hem boğazlarına iyi gelir hem de vücudu dinlendirir. yanlız ıhlamuru kaynatmayın lütfen kaynar suda demleyin 15 dk kadar bir de her sabah ceviz fındık ve pekmez kesindir bende. Acil şifalar hasta olan bütün kuzulara herkese iyi geceler

bu arada doğum günü fotolarını ekliyeceğimi söylemiştim ama o dönem girememiştim en azından oğlumun pastalarını görün diye bu http://www.kadinlarkulubu.com/kekler-pastalar/565129-oglumun-dogum-gunu-pastalari.html ekliyorum

lütfen foto ekleyen varsa ekim bebeklerinin doğumgünü linklerini gönderebilirseniz ben de bakmak istiyorum

Son düzenleme:
selam ekim anneleri...ata seven unutmadık tabiki canım seni..şurda aile gibi olduk artık..beraber büyüttük bebişlerimizi..hoşgeldin arkadaşım..arada gir de özletme kendini..rüzgarın yeme olayına da çok takılma..ciddi bir kilo eksikliği olmadığı ve sağlığı iyi olduğu sürece panik yok :)) bu arada söylemeden geçemicem benim arkadaş havuç tohumu kullanmıştı iştah için..işe yaradı diyordu..iyice lokman hekim olduk yaaa...
cerencim umarım bakıcın en kısa sürede iyileşir de kendisi içinde sizin için de eski sağlığına kavuşur..senin nasıl oldu belin bu arada..mr a giricem diyordun geçen gün..
aslıcım sen de ne zamandır yoktun..hoşgeldin canım..
esincim ne yaptın ev işini , taşınmayı erteledin mi..kış döneminde de çok zor ev taşımak..
kübracım..geçmiş olsun canım..klasik ilaçları vermişler zaten.dediğin gibi hepimiz çocuk dr.u adayı olduk ya..cerenin dediği gibi balgam söktürücüler uzun yada sık kullanımda sakıncalı olabiliyor..bizim dr.son çare veriyor..hatta son gittiğimde keçiboynuzu pekmezi içir sabah akşam,en doğal balgam söktürücü demişti..birde ventolin ile ilgili gittiğimiz immuniloji dr.u şurup kullanmayın mümkünse nebulizatörle hava olarak verin demişti.şurup karaciğer dahil diğer organlara da gidiyor,sadece akciğer için olan bir ilacı neden diğer organlarada gönderelim demişti.
evet gelelim bana..eşim geldi..tuttuğu evin fotolarını gösterdi..ev güzel görünüyor ama 17.katta..sanıyorum uzun süre oturmadan gidince değiştiririm ben...evde sıkılırım diyordum ama sıkılacak vaktim yok..yavaş yavaş toparlanmaya başladım..yeniyıldan sonra arabamı da satıyorum..babaannemizde her gün ağlıyor nerdeyse ( ben ne yaparım doruk olmadan diye..iyice heyecanlanmaya başladım..
pazar pazar çok kafa şişirmeyeyim,hepinizi öptüm..herkese iyi pazarlar...

ekim anneleri hiç birbirini unuturmu hoşgeldin tekrardan

kolay gelsin sana tatlım iyi haberlerin olsun inşlh

uzun zamandır yazamadım fırsat bulup...bizde durumlar hep aynı hasta değiliz çok şükür fakat perşembe günü alışverişe çıkmıştık ahmetle daha ilk girdiğim dükkanda ağlamaya başladı kucağıma aldım neyin var dedim anne çok üşüdüm eve gidelim dedi kendimi nasıl kötü hissettim anlatamam hemen eve geri döndük kapıdan içeriye girdiğimiz gibi sımsıkı sarıldı ağladı ısıt beni anne ellerim çok üşüdü ayaklarım dondu diye nasıl ağladı içim parçalandı hava gerçekten çok soğuktu ... alışsın soğuk havaya dedim ama miniğim çok üşüdü allahtan hasta olmadı hemen aldım önlemimi dayadım pekmezi balı cevizi bide adaçayı gece ateşlenirmi diye bekledim şükür olmadı...

hasta olanlara geçmiş olsun allah şifa versin...fazla alıntı yapamadım kusura bakmayın aceleyle okudum biraz geçmişi herkese geçmiş olsun sağlıklı olanlar inşlh böle devam ederler =)

hepinizi öpüyorum iyi haftalar geçirmeniz dileğiyle

günaydınlar ekim anneleri.....
milyoncum ne zamandır yoktun...özletme kendini arada bir uğra:)

herkese iyi haftalar..

Herkese selam ekimin en güzel ve özel anneleri:))

Anneliğin ayı günü olmaz bence de ama benim için ekim annesi olmak ve ekim anneleri çok daha özel:)))))

Kaldığım yerden hepsini okudum tek tek...
Bir süredir okusam da yazamadım kızlar. Annemler geldi nihayet. Allah'ıma bin şükür. Artık yine çalışmaya başladım. İşlerimiz çok aksadı, tak,ip edemedim. Zaten bu süreçte maddi sıkıntılarımız da başlamıştı, döndüm inşallah toparlıycaz durumları.

Kübracım geçmiş olsun canım. Emel'in verdiği zencefilli tarif işe yaramamış mıydı? Bize çok yaramıştı. Sanki öksürük için küçük çocuklarda ilaç, şurup vs kesinlikle kullanılmasın diye biliyordum ama biz çok öyle bir şey yaşamadığımız için çok da bilgim yok açıkçası. İnşallah kısa zamanda iyileşir prensesimiz.

Cerencim bizim Rüzgar bey 8-8.30 gibi uykuya gidiyor. Sabah en iyi ihtimalle 7'ye kadar da uyuyor. Öğlen de 11:30-12 arası bir buçuk iki saatlik bir uykumuz oluyor. Maşallah uykumuz iyi, bozulmazsa aşağı yukarı böyle hep. Erken yatırıyorum çünkü uykusu geliyor o saatlerde, o yüzden akşam yemeğini bazen önceden yediriyorum 7:30 gibi, biz geçe kalırsak da o yemiş oluyor ama bizde erken yiyoruz genelde. Geç yatırmayı denedim bir zamanlar çok erken kalkmasın diye ama bizimki aynı saatte kalkıyordu sabahçı çocuk biyolojik saati kurulmuş çoktan, yapılacak bir şey yok. Bu arada bakıcına çok geçmiş olsun tekrardan inşallah hemen toparlar da çocuklarına ve size geri döner hemen.

Melcim sana da kolay gelsin canım yepyeni bir hayat bekliyor sizi umarım her şey çok güzel olur, hemen alışırsınız ve de mutlu olursunuz. Babane haklı alıştı o kadar ne yapsın, üzülecek tabi.
Biz taşınma işini ertelemedik ama hala da istediğimiz gibi bir ev bulmadık. Bir şeyi olsa bir şeyi uymuyor. Bakalım kısmet artık. Bir yerlerde bekliyordur bizi.

Aslıcım hoşgeldin senden yeniden haber almak ne güzel oldu. bir önceki gibi olunca tahmin etmiştim ben internet olayını. Sık olmasa da arada gir bi sesini duyur özletme bu kadar. Oğluşuna da kocaman bir maşallah canım ne güzel geliştirmiş yeteneklerini.

Neyse çok uzun yazmışım yine, tutamıyorum, normalde çok geveze de değilim ama işte parmaklarım dudaklarımdan daha geveze demek ki
Hadi kızlar, hepiniz kendinize ve muhteşem ekim bebeklerimize iyi bakın. Güzel haberlerinizi bekliyorum. Görüşürüz....

kesinlikle esincim ekim annesi olmak çok daha özel...
kızım hala öksürüyor 1 ayıda geçti 1 çay kaşıgı zencefil ve bal iyi geliyor gibi
kesinlikle bende suruplara tarafdar değilim doktorumuzda öyle ama
ciğerlerinde herhangi bişey kalacagına tedbirimizi almak iyidir diyor hastalık dönemlerinde öksürük balgam söktürücü kullanıyorum mecburen
doktor kelimesini duydukları anda baba kıza bişey oluyor sanki hiç hastalanmayacak
çok sitem ettiğim günler olmuştu ama hasta olmadan hangi çocuk büyüyor ki allah dermansız dert vermesin
neler var...
hergün sabah öğlen bakmadan yapamıyorum bu sayfaya gazete okumaya zaman ayırmıyorum :)
cerencim ne yaptın merak ediyorum seni tatlım...
hafta sonları ne çabuk geçiyor zaman sinir oluyorum cuma akşamından pazar akşamına gezmelerdeydik
teyzeleri ecrinde küçük kurbağa şarkısını söylüyor ben eşlik edince sus anne diyor agzımı kapatıyor
küçük bebekler gördü bundan istiyorum diyor alıcakmış kucagına emzigini o verecekmiş su verecekmiş :)

fotograf mak. bozuldu 1 2 aydır kıızımın fotosunu çekemiyorum telden bu kadar oldu..
bebişinin fotografını yapmış benim zilli..
nıke da ayakkabı alana ayak numarasına 3 çift nıke çorap hediye :) kızım beğendiğini aldı ilk defa ama benim hoşuma gitmedi.
c&a da indirimler uçmuş alt pijamalar 2 li 19 tl vs. cidden süper indirimler vardı
kotonda kabanlar indirimdeydi ve en güzel modeller oradaydı kabana ihtiyacımız vardı mecbur aldım.
herkeze iyi haftalar..

Eklentiler

• $4-4CDA3786-2317-480.webp
    742 bayt · Görüntüleme: 37
  • $4-27E814D4-676301-480.webp
    5,5 KB · Görüntüleme: 38
  • $IMAG0016.webp
    11,4 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…