2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

geçmiş olsun canım ateş falan varmıydı neden sürekli kusuyormuş

celinesel; ben 1.5 yaşında kesmişdim,kesdiğim gün biraz sızlamıştı bir kere bile şişmedi gögüslerim
dolmadı bile,eczanede ilaçları var araştır kullan derim.

çok geçmiş olsun canım..dr. ne dedi peki..neden o kadar kusuyormuş..midesini falan üşütmüştür belki de..

Merhaba ekim anneleri,
Bebeginizi sutten kesince sagmaya devam ettiniz mi? Nasil bitecek tam olarak? Sagdikca devam eder mi acaba?
Ben ancak 26,5 aylikken yani yeni kesebildim cok zor bir surecmis gercekten.. En iyisi erkenden kesmek galiba..

ooo yeni kestin yani sütten..:)koca adam oldular artık,ne emmesi:):) şaka bi yana canım,sanırım sütün öyle oluk oluk değildir artık.o yüzden sağmana gerek yok,kendi kendine biter...zaten sağdıkça çoğalır,bitmez hiç...sen şimdi ne rahatlamışsınızdır emzirmeyi bırakınca..

ah canım kıyamam,geçen gün de üşüyorum demişti,demek kırıklığı vardı kuzunun..çok geçmiş olsun canım.umarın en kısa zamanda iyi olur Ahmet..

ecrin çok güldürdü beni...ne güzel kuzenletiyle falan beraber büyümesi..bizim paşa yalnız genelde. ablamın çocukları var ama,haftada 1 ancak görüşebiliyor çocuklar..ecrine aferin valla,kendi hakkının savunması çok güzel,özgüveni de yüksek harika
Ata,sebze yemeği de yer,ıspanak,pırasa,brokoli,fasulye,enginar,kereviz hepsini yediriyorum.yanında pilavla daha çok seviyo tabii.:)köfte,et sote vs de yediriyorum..tabii her çocuk gibi makarnaya bayılıyo..ama sonuçta benim paşa da hastalanıyo mu tabii ki evet..:)
Ata nı konuşması bayaa ilerledi bu ara,dün kuş,köpek,reçel,kurt, vs. diyodu..kırmızı başlıklı kız masalını anşlatıyodu da bana..kurt nene hammm ..kimin nenesi ? kız kız tapkalı kız...:):) daha birleştirip cümle yapamadık ama:)
melcim,kız çocukları daha erken konuşuru sadece halk arasında söylem sanma; doktorlar da aynı şeyi söylüyo..

öptüm hepinizi ...

teşekkür ederiz teyzesi...
sebzeyi börekde, makarnayla karışık, çorbalarıyla telafi ediyorum günde 3 kez mutlaka meyvede yediriyorum
geçen gün pırasa kavurmuşdum yemek istemedi 2 yemek kaşıgı yersen sana süprizim var dedim 2 kaşıkdan başka yediremedim
annem keşke 3 deseydin diyor:) böyle bir yöntemi onaylamıyorum ama mecbur kalıyorum bazen.
ama şu enginarı mümkün değil yiyemiyorum kızımın çorbasına koyuyorum bazen.bildiğiniz başka yöntem varsa denerim.
atanın ilerletmesine çok sevindim canım gerisi çorap söküğü gibi gelecek emin ol.
tavuk yediren varmı aranızda.tavuk haberleri çıktıgından beri hiç pişirmiyorum bir yere gittiğimizde denk gelirse yiyor
kışın yedirmesekde olur hafta 3 4 kez kırmızı et 2 kez balık zaman kalmıyor zatende merak ettim.

kübracım ben tavuk yediriyorum..genelde çorba olarak haftada bir tüketiyor.arada da tavuk yerine hindi ile yapıyorum..doruk çok seviyor çünkü..özellikle öğlen öğünü için benim kurtarıcım gibi..

sebze yiyen çocuklara maaşallah.... ben makarna pilav börek içine nasıl gizlesemde yedirsem diye göbeğim çatlıyor. ama eşim de yemiyor kızım aynı ona çekmiş.... her gün pirinç pilavı pişirsen bişey demezler. ne pişircem nasıl dengelesem diye düşünmekten sıkıldım. yeni yeni tarifler uyduruyorum artık. karnıbaharlı pırasalı bulgur pilavı yapıyorum bu ara yoğurdu da koydummu içim rahat ediyor herşeyden yedi diye mutlu oluyorum. birde sizlere bi sorum olacak çocuklarınızın saçları ne durumda. bizim kızın uzamıyor. böyle ensesinde kaldılar sanki. bi yöntem biliyosanız paylaşır mısınız?

Çok geçmiş olsun, düzelmiştir inşallah. Boşuna üşüyorum dememiş çocuk, yavrum benim. Onlar hasta olacağına biz hasta olalım diyorum valla. Öyle eziyet çektiklerini görünce içim gidiyor. Gerçi bize de ihtiyaçları var :/ Kısa sürede toparlanır inşallah.

Ben de haftada bir mutlaka tavuk suyuna çorba yapıyorum. Ama etini yemiyor pek. Vitamini suyuna çıkıyodur zaten tabii vitamini varsa... Sebzeyi de genelde yiyor gibi. Kandıra kandıra yediriyorum. Pırasa ve enginarla arası yok pek. Haftada bir - pırasadan, havuça, enginardan brokoliye kadar ne sebze varsa haşlayıp çorba yapıyorum. Mutlaka iki kase yiyor. Ne kadar alırsa artık eskisi kadar dikkat etmiyorum açıkçası.

geçmiş olsun dilekleriniz için tşkr ederiz teyzeleri... evet malesef o gün üşüdüğü için hasta oldu anlattım doktora vücudu anca reaksiyon gösteriyo dedi bazıları hemen hasta olurmuş bazıları bi süre sonra nasıl huzursuzum nasıl vicdanım sızlıyor anlatamam...şimdi iyiyiz haşlanmış patates ve yağsız çorba yiyor ...bi süre böyle devam edicem kustuğunda heryer batıyo çünkü içim kaldırmıyo artık heryer kokuyo gibi geliyo elimde bez sil dur böyleyim işte...

pilav bizim oğlanında vazgeçilmezi..masada ya da pişirirken görsün mümkün değil başka bir şey yediremiyorum..doruk da ıspanak,semizotu,bamya ve pırasa sever..hiç enginar vermedim..kendimde yemem de:)
saçları çabuk uzuyor doruğun..doğduğunda da çok saçlıydı zaten..küçük çocuk için nasıl hızlı uzar hiç bir fikrim yok..

canım tekrardan geçmiş olsun..hiç vicdanın sızlamasın..böyle olacağını bilemezdin ki..bol sıvı tüketiyordur zaten..1-2 güne birşeyi kalmaz inşallah..o evin battığı zamanlar,, hakikaten zor...öyle durumlarda küçük bir leğen her daim yanımızda olur bizimde..

Çok geçmiş olsun Meralcim. Kıyamam ben ona yaa, kusmak çok zor bir şey gerçekten ben kendim kusarken ağlarım çok korkunç bir şey gelir bana ama bazıları kolaycacık kusuyor mesela bizim Rüzgar:))

Belki de o gün üşüdüğü için, hasta olmamıştır, hasta olduğu için vücudu zayıfladığı için çok üşüdüğünü hissetmiş de olabilir, kendini suçlama. Soğuğa da çıkacaklar, sıcağa da bünyelerinin alışması lazım. Umarım şimdi iyidir canım, tekrar geçmiş olsun.

esin kaçırmışım işe başladınmı tamamen

meralcim ,bence de esin in dediği gibi kırıklığı olduğu için üşümüştür..sanmam ki hemencecik üşütüp hasta olsun,hem mutlaka bi mikrop bulaşmıştır...sadece üşümeyle olmaz ki..neyse çok geçmiş olsun canım..
babamız da sebze hiiç yemez,pilavsız,etsiz yemek yemez. ama ben Ata da öyle olmasın diye herşeyi yapıp yediriyorum..pilav makarna biz de bayılıyoruz ama kabızlık sorunumuz olduğundan minimumda veriyorum mecburen..
tavuk ayda bir yiyoruz biz de,çorbanın içine,ve pilavla..ben de pek sevmem ama mecbur yiyorum ben de...sebze piştiğinde de babamız mecbur az da olsa yiyor. yemek seçilen sofrada ,çocuklar da yemek seçiyolar çünkü..
kübracım,esin in annesi geldi,Rüzgara o bakıyor,kendi de işe başladı..
bi de sormuşsun cevap vermeyi unuttum. bakıcımız ameliyat olmadı henüz,devlet hastanesi yatış vermiş,ama izinli çıkmış. haftaya olcakmış..ama sallıyolar gibime geldi..pazartesine gün verilir mi,yılbaşı yanii...bu arada sen dinlen demiş..niyeyse,ağrı yok bişi yok,riskli bi durum yok...o zamana kadar gelip baksaydı iyiydi...şimdilik annemle kayınvalidem bakıyo..ama tabii perişanız.. her sabah kalkıp ,giydirip çıakrıyorum.akşam da evin yolunu zor buluyoruz.evimizi de özledik..
neyse....
kızlaryeni bir yıl geliyor,ben dileklerimi yazayım şimdiden,pazartesi de izinliyim,4 gün oğlumla başbaşa yazmaya vaktim olmayabilir.

hepinize ekimcikler ve sevdiklerinizle birlikte,kötü anılarınızın silindiği,umutlarınızın tavan yaptığı ,mutlu,sevinçli bir yıl dilerim.seneye de tüm güzelllikleri payalaşabilmek dileğiyle,hepinizi öpüyoruz,Ata da ben de...

Evet Kübracım, başladım çalışmaya, annem sağolsun. Daha tam performans alışamadım ama düzenimizi oturtuyoruz yavaş yavaş.

Kızlar Ben de tüm ekim annelerinin ve canlarının yeni yılını kutluyorum. 2013 herkese ihtiyaç duyduğu tüm güzel değişimlerle, mutlulukla, sağlıkla, bolluk ve bereketle gelsin...

Hepinize sevgiler...

Canım umarım bakıcın en kısa zamanda sağlıkla ameliyatını olur ve hemen iyileşir. Onun ailesi de siz de rahatlarsınız.

Oğluşunla dolu dolu, güzel dört gün geçirin inşallah... Öpüyorum...

Tüm ekim annelerine öncelikle sağlıklı,mutlu ve güzel bir yıl diliyorum.tüm kötü anları geride bırakmamız ve yine hep beraber mutlu bir yıl geçirmemiz dileğiyle hepinizi öpüyoruz doruk la :*

Huzurlu, sağlıklı mutlu yıllar kızlar. Aileniz başta olmak üzere tüm sevdiklerinizle güzel günler geçirirsiniz inşallah. Allah - öncelikle yavrularımıza - hepimize hayırlı ömürler versin. Ayşe ile öpüyoruz sizi...

mutlu yıllar herkeze...
yeni yıl sağlık huzur mutluluk getirmesi dileği ile
kendinize iyi bakın iyi senelerr...

Dünyanın en güzel anneleri çocuklarımızla eşimizle sevdiklerimizle huzurlu mutlu sağlıklı bir yıl geçirelim inşlh hepinizi öpüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…