2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Selam kızlar baktım da pek birşey yazılmamış. Meşgulsünüz galiba. Biz geçen hafta Trabzon'a gittik. Kayınvalidem vefat etti. Koştur koştur gittik, geldik. Bayağı bi kötüydük. Rahmetli zaten rahatsızdı. Yaklaşık 40 senedir hastaydı ama yine de sarsıldık bayağı. İnsan başına gelene kadar hiçbir şeye hele ki ölüme kendini alıştıramıyormuş. Bir kez daha anladım ki sağlıktan sonrası boş. Allahım başta evlatlarımız olmak üzere herkese sağlık versin. En ufak bir şeyde bile evhamlanmaya başladım. Benim yıllardır süren bir idrar yolları iltihabım var. İki hafta öncede kanamalı olmuştu bayağı. Antibiyotik falan kullandım. Şimdi iyiyim ama kvalidemin de enfeksiyon ve böbrek sorunu vardı. Gözüm korktu iyi bir tedavi olmaya karar verdim. Hiçbir şeyi ertelememek gerekiyormuş. Çok yazdım kusura bakmayın. Hepinizi öpüyoruz. İyisinizdir inşallah....

başın sağolsun canım allah rahmet eylesin
yıllardır idrar yolu enfeksiyonu olman hiç iyi değil ayşeyi iyiki erken dogurmadın riskli bir durum çünkü..
trabzonu çok severim orada okudum 2. memleketim gibi..

kızlar nasılsınız hiç kimse uğramamış buralara
bu hafta çok yogundum iş yerim taşındı hafta sonum bile yoktu
hafta içi valide bendeydi onu görmeye gelen-giden
çoookk yoruldum yani kızımlada ilgilenemedim, bu hafta akşam ona odaklanmam lazım

aslı tiyatromuz pamuk prenses mikroplar ülkesinde-uygar tiyatronun du
geçtiğimiz pazar günüydü.ilk başta hoşuna gitti yarım saat sonra sıkılmaya başladı
salonda alkış oldugu zaman tiyatrocular çocuklara bişey sordugu zaman dikkatini çekti
ama genelde elinde yiyeceklerle oturdu diye düşünüyorum
yarısında çıkdık zaten bişey anlamadıgı için
eşim daha erken diye diretmişti dinlemedim adamı haklıymış. ya da benim kızın cazgırlıgı

iyi haftalar herkeze

basin sagolsun ozlem,bende kendimi bildikten sonra hic yakinimi kaybetmemistim(Allah a sukur)
arka arkaya ananemi ve dedemi kaybedince kotu olmustum ilk once dedemii kaybettim haberini alinca aglayamadim bile...

oglun dunden beri oksuruyor ozellikle uyurken gunduz sayilidir oksurmesi bugun doktora goturdum cigerleri temiz usutmemis dedi bakti sinuzlei akiyor bu yuzden oksuruyor dedi, antibiyotik verdi burun spreyi falan kullanamiyorum oglum cok agliyor tabii hemen morarip soluksuz kaliyor bu yuzden antibiyotik ve oksuruk surubu ile gecirmeye calisacagiz insalah hemen etkili olurda gece rahat uyur,antibiotik aksam basliycam sabah gec kaldim suan uyuyor ve bayagi oksuruyor
bide aklima geldi birsey soracagim ben oglumu parkta kaydirirken beni hep elektrik carpiyor :)) sizede oluyor mu? hangi parka gidersem gideyim oluyor zaten benim de elektrigim fazladir arada bir yer dokununca cit dye ses cikar =) acaba bundan mi?

geçmiş olsun aslı
öksürük bizde kasım ayından beri var bir iki gün kesiliyor sonra tekrar devam ediyor
inşallah bir an önce düzelir fatih paşada..

Hamileler! Pastorize süt içmeyin!
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ahmet Aydın, sütün, çok faydalı bir içecekken pastörizasyon, yüksek ısı uygulaması (UHT) ve homojenizasyonla çok zararlı bir ürün haline geldiğini söyledi. Hangi sütü içelim? Sütü nasıl tüketmeliyiz? İşte cevapları

Prof. Dr. Ahmet Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sütün raf ömrünü uzatmak için yapılan pastörizasyon ve UHT'nin bazı hastalık yapan bakterileri ortadan kaldırırken, faydalı bakterileri de yok ettiğini söyledi.

Sütün içindeki faydalı bakterilerin hastalık yapmadıkları gibi, birçok hastalığı da önlediğini, sütün kesilmesini ve ekşimesini sağladığını ifade eden Aydın, ''Süt, çok faydalı bir içecekken pastörizasoyon, UHT ve homojenizasyonla çok zararlı bir ürün haline geliyor'' görüşünü dile getirdi.

Ahmet Aydın, pastörizasyonun, sütün vitamin ve mineralle zenginleşmesini engellediğini, sindirim enzimlerini tahrip ettiğini ileri sürerek, ''Tahrip olan ve sindirilmeyen protein parçacıkları, bağırsaktan kanımıza geçiyor, vücut da bunları düşman olarak algılıyor ve bağışıklık sistemini tahrip ediyor. İnsan vücudu tahrip oluyor ve alerjik hastalıklara, bağışıklık sistemi hastalıklarına, romatizmal hastalıklara neden oluyor. Çocuklarda görülen kronik orta kulak iltihabının altında da süt kullanımı vardır'' diye konuştu.

Homojenizasyon sırasında uygulanan basıncın süt proteinlerinin moleküler yapısını büyük ölçüde değiştirdiğini kaydeden Aydın, molekül yapısı değişmiş proteinlerin immün sistemini aşırı uyardığını ve çocuğun ileride diyabet, astım ve multiplskleroz gibi ''otoimmün-kendi dokularını tahrip edici'' hastalıklara yakalanmasına yol açtığını iddia etti.

Prof. Dr. Aydın, sütün iyi bir kalsiyum kaynağı olmadığını savunarak, ''Bizim gibi ülkelerde laktaz eksikliği çok fazladır. Bu nedenle bizim gibi ülkeler yoğurdu bilir, yoğurt ihtiyaçtan doğmuştur. Batı ülkeleri yoğurdu bilmez, çünkü onlar süt şekerine daha eğilimlidirler'' dedi.

SÜT, SAĞLAM KEMİKLERİ SAĞLAMLAŞTIRI MI?

Aydın, ''Süt, sağlam kemiklere neden olur'' yargısının da kırılması gerektiğini belirterek, sütün kemikleri sağlamlaştırmadığını, tahrip ettiğini savundu.
Sütün kalsiyum miktarının yüksek olduğunu, ama iyi emilebilmesi için yeterli kalsiyum-fosfor dengesini tutturamadığını ifade eden Aydın, şöyle konuştu:
''Çünkü kalsiyumun emilebilmesi için fosforla belli bir oranı tutturması gerekiyor. Maalesef sütte bire bir gibi oran vardır ve kalsiyum, fosfor iyi emilmez. İyi emilmediği zaman da kana geçmez. En çok süt tüketen ülke ABD'dir, yılda kişi başına 130 litre süt tüketimi vardır. Ve en çok da kemik kırıkları ve kemik erimesi burada görülür. Meksikalı ve
siyahlar fazla süt tüketmezler, bunlarda kemik kırıkları son derece derece azdır.''
Dereotu ve rokada, sütten daha fazla kalsiyum bulunduğunu anlatan Ahmet
Aydın, ''Kalsiyum pek çok yeşil yapraklıda var. Bunlar ayrıca bir yığın vitamin sağlıyor. Hele de bunları taze taze tüketirseniz. Emilim açısından kalsiyum, fosfor oranları da çok iyi. Yeşil yapraklılar kemiklerin kuvvetlenmesi için gerekli olan potasyum, magnezyum açısından da zengin. Kemiklerin güçlü olması için yeşil yapraklıların tüketilmesine önem verilmeli'' dedi.

SÜT ÜRÜNÜ TÜKETİN

Sütü süt olarak değil, süt ürünü olarak kullanmanın daha doğru olacağını dile getiren Aydın, şu önerilerde bulundu:
''Mümkünse günlük mandra sütü tüketilmelidir. Sütü alınan hayvanın meralarda otlamasına ve suni yem yememesine dikkat edilmeli. Temiz olduğuna güveniliyorsa, sokak sütçüsünden de süt alınabilir. Şehirdeki en iyi seçenek, günlük pastörize şişe sütleridir. Uzun ömürlü homojenize kutu sütlerini kesinlikle kullanmayın. Sadece ekşiyen veya kesilen süt ve yoğurtları yiyiniz. Sütü süt olarak değil, mayalanmış olarak yoğurt, kefir, peynir olarak kullanın. Böylece olunca kaynatmaktan dolayı kaybedilen vitamin, mineral ve enzimlerin bir kısmını geri kazanılır.''

TGDF GÖRÜŞÜ

Türk gıda ve içecek sektöründe faaliyet gösteren 23 ayrı sektörel derneğin bir araya gelerek oluşturduğu Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) Genel Başkanı Şemsi Kopuz da sütün, ''bileşimindeki protein, karbonhidrat, mineral ve vitaminler açısından dengeli beslenmede önemi tartışılmaz doğal bir gıda olduğunu'' bildirdi.
Topuz, pastörizasyon ve UHT işleminin, ''çiğ sütte bulunan 'patojen-hastalık yapıcı' mikroorganizmalardan kaynaklanacak olası sağlık risklerini ortadan kaldırmak amacıyla, sütün besin değerlerini en yüksek derecede koruyacak sıcaklık ve sürede optimize edilmiş ısıl işlemleri olduğunu'' anlatarak, ''UHT tekniği ile üretilen sütlere uygulanan bu ısıl işlemlerin aksine sokak sütlerine evde uygulanan geleneksel kaynatma işleminde sütün içerisindeki mikroorganizmalar tam olarak yok edilemediği gibi sütün içerisindeki besin değerleri de kayba uğramaktadır'' dedi.

Homojenizasyonun, ''süt içerisinde bulunan yağ damlacıklarının sütün her tarafına homojen bir şekilde dağılmasını sağlamak ve üst yüzeyde toplanmasını engellemek'' amacıyla uygulandığını kaydeden Topuz, homojenizasyon işlemi ile süt yağının homojen dağılımının sağlandığını, süt yağ globüllerinin daha küçük parçalara bölünmesiyle süt yağının sindiriminin kolaylaştırıldığını bildirdi.

kızlaaarrrr...ben geldim..
anlatacak o kadar çok şey varki..ancak fırsat bulup girebildim..evimize yerleştik..artık dün tamamiyle rayına oturdu ev düzenimiz..ama hiç alışamadım..sanki kendi evimiz değil gibi..zaman lazım sanırım biraz..ama ev çok güzel..tek kötü yanı 17.kattayız..onun dışında en azından klima derdimiz kalmadı:)) eşim çok kolay adapte oldu..bizim için öncelikli olanda oydu zaten..doruk derseniz henüz farkında değil..annesinin yanında olmasından dolayı mutlu tabi..arada pepee krizimiz tutuyor..başta bir de yemek sorunu yaşadık..geçen yaz geldiğimizde apart tarzı hoteldeydik..yemek sorunu yoktu..artık yerleştiğimiz için yemek sorun oldu başta..bir yer bilmeyince de alışveriş kabus gibiydi..ama çözdüm onu da..bir tane türk ve arap asıllı kasap buldum..en azından et konusunda rahatladım..sabah oğlumla biraz dolaştık ilk defa..antalyadan sonra hava bayağı bir soğuk geldi bize..şimdilik arkadaşsızım..kargaşada pek anlamadım ama biraz zorlanıcam galiba..oğluşumda uyuyor şimdi..akşama da eşimin işyerinden bir kaç arkadaşı eşleriyle gelecek..bende birazdan yemek yapmaya başlıcam..markette asma yaprağı buldum:) sarma nasıl olur göstereyim misafirlere dedim:))
ayyy o kadar çok yazacak şey varki aklıma gelmiyor ya..neyse artık buralardayım..saat farkından çok denk gelemeyiz belki ama takipteyim..
hepinizi kocamann öptüm....

asıl haberi vermeyi unuttum...bu arada aranıza 2013 ekim anne adayı olarak döndüm:))) 5 hafta 6 günlük hamileyim 2010 ekim anneleri........

MEL.... hosgeldin
ne kadar guzel haberlerle geldin oyle bebisin simdiden hayirli olsun, Allah kucagina almayida nasip etsin insallah.Vallahi cok cesur bir kizsin biranda kalkip dunyanin obur ucuna gidiyorsun, oglun daha kucukken ikinci bebek haberi veriyorsun bravo sana, boyle cesur insanlara hayranim
yeni memleketine :) alismana sevindim
su sarmalarini sarda misafirlerin midesi bayram etsin ama dikkat et sarmanin tadini aldiktan sonra daha sIk gelebilirler
minik oglunu da opuyorum, dusundumde senin yerinde olmak isterdim ama ben senin kadar cesur degilim
kendine ve oglusuna cok iyi bak,kolay gelsin

hoşbulduk aslıcım..valla sorma bildiğin sürpriz oldu..ben kolay hamile kalabilen biri değildim normalde ki doruk yoğun uğraşlar ve tedavilerle olmuştu:)) o yüzden tam sürpriz oldu aslında.pek bilinçli değil yani..aslında istiyordum ama biraz erken oldu..ihtimal dahi vermediğimde daha dün öğrendim..cuma da kısmetse kalp atışlarını duymaya gidicem..ağzımız kulaklarımda resmen..bir de ev yerleştirme telaşı falan o kadar koşturdum ki.bir de hamileymişim..hala inanamıyorum aslında..dorukta karnıma dokunup anne bak bebek demeye başladı..babası öğretti..
aslında aslıcım kulağa hoş geliyorda hiç yerimde olmak istemezdin..eşimden dolayı mecbur kalmasam hiç gelmezdim..tamamen dünyam değişti..arkadaşlarım ailem herkes çoook uzakta..bir de hamileleikten mi nedir dünden beri aklıma annem geliyor ağlıyorum ya..hormonlar tavan yaptı anlıcan..
valla bir yandan yazıyorum bir yandan mutfakta uğraşıyorum..
dua edin kızlar bana..umarım herşey yolunda gider de size ikinci yeğeniniz doğdu haberini veririm teyzeleri..

dualarim seninle Allahin izni ile cuma gunu kalp atislarini duyacaksin sonra zamanin nasil gectigini anlamadan bebisini kucagina alacaksin
sen aksam yemegi icin hazirlik yapiyorsun biz uyku icin
oraya gidince saat problemi yasadin mi? sacma bir sorumu oldu bilmiyorum ama aramizdaki zit durumu gorunce aklima geldi oglusunun duzenini hemen kurabildin mi?

sorma aslıcım..saat farkına zor alıştım..arada annemleri aramak için elim telefona gidiyor sonra diyorum orda daha gece..doruk benden de çabuk alıştı..ilk iki gün biraz uykusu bozuldu.malum mesafe uzun olunca uçakta zor zaptettim..ama sonra eski düzenimize döndük..ev talaşı falan anlamadım ama asıl sorun şimdi benim için..tek endişem doruk..arkadaşı yok..hava çok soğuk..çok fazla dışarı çıkaramıyorum..çıkarıcam desem etrafı onunla beraber keşfedicez işte..bir de hamilelik çıkınca 2013 tam sürprizler ve yeniliklerle başladı anlayacağın..

hakkinizda hayirlisi olsun insallah
bu gidis sizin icin,cesitli tecrube, ani, hatira olacak gibi geliyor :) oglusunla birlikte kesfetmekte eglenceli olur, buyuk bir ihtimal oglunun Turkce yaninda birde yabanci dili olacak ne guzel, iyi tatafindan bakinca size birsuru sey katacak bu gurbet :)

başın sağolsun arkadaşım allah sabır versin....

asıl haberi vermeyi unuttum...bu arada aranıza 2013 ekim anne adayı olarak döndüm:))) 5 hafta 6 günlük hamileyim 2010 ekim anneleri........

tatlım sen ne güzel haberlerle döndün öyle :119::119:hayırlısıyla kucağına almak nasip olsun inşlh ev taşıma telaşıyla uğraşırken iyiki kötü bişiler olmamış allah korumuş benim bi arkadaşımda böyle ev taşıken güzel haber almıştı bendemi ev taşısam naaaapsam ahmet enes'te 7 yıllık bi tedavi sonunda oldu şükür ikinci nasıl olacak bakalım hem istiyorum hem istemiyorum hem korkuyorum arada kaldım :26:doğurmakta bişi yokta sonrası iş

melcim sen ne yaptın öyle maşallh sana :)
çok sevindim bebek haberine allah kucagına almayı nasip etsin 2013 iyi geldi size
dorukla aynı ay olmaları apayrı güzel bence:)
sabah sabah bi mutlu oldum bu haberlere ben...
öpüyorum hepinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…