2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

benim cadı bugünle beraber 2 haftadır sadece kompostu, su ve kuşburnu çayı ile ayakta
mandalina portakal yemek için ölüyo agzına atmasıyla çıkarması bir oluyo agzının her tarafı kızarık ve yara
artık tak etti canıma dün doktora götürdük bogazlar dahil heryer fena mikostatin damla verdi
bununla sınırlı kalsa keşke yine 2 haftadır malum bölgesi kızarık el sürdürmüyor zeytin yağlar kremler denedik fayda yok
megersem mantar olmuş travazol krem kullanıcaz
işin garip tarafı zaten gündüzleri annem bezlemiyor geceden geceye birde dışarı çıktıgımız zaman
nasıl mantar oldu bu kız.
bu ne şimdi mikrop üstüne mikrop artık sitem ediyorum
cidden sinir küpüyüm bu aralar.üzerine titredikçe alıyor bu kız mikropları
doktor elini agzına sokmayacak biberon sabah akşam kaynat dedi
bu aralar ben bebek ecrin anne oluyordu oyun oynuyorduk öyle biberonuyla bana su falan içiriyordu
ama hep yıkadım oyundan sonra kaynatmamışdım ondan mı oldu acaba
yoksa oyun alanlarındamı kaptı
şaşırdım artık
allah başka dert vermesin öpüyorum hepinizi

Son düzenleme:
günaydınlaarrrr ekim anneleri..
meral,kübra,gülşah çok saolun kızlar iyi dilekleriniz için..ekim başı gibi görünüyor doğum bir aksilik olmazsa..gerçi ben hala çok olayın farkında değilim gibi..unutmuşum bu hissi.
aslıcım kübracım size de geçmiş olsun canım..biliyorsunuzu bende doruk da en çok öksürükten şikayetçiydim..ama çaresini buldum inanın..tr den ayrılmadan önce arkadaşım tavsiye etmişti ve ben faydasını görünce bol miktarda yanıma da almıştım..günlük diye bir şey var..aktarlarda..onu tavada yakıp dumanını pamuğa tutuyorsun ve bir gece sırtına bir gece göğsüne koyuyorsun.osmanlı zamanında kullanılan bir yöntemmiş..ben inanın çok faydasını görmüştüm..zor bir şey değil emin olun..denemeye değer..
hepinizi öpüyoruz.

asıl haberi vermeyi unuttum...bu arada aranıza 2013 ekim anne adayı olarak döndüm:))) 5 hafta 6 günlük hamileyim 2010 ekim anneleri........

melcim çok sevindim,hayırlı uğurlu olsun,bak değişiklik iyi gelir demiştim,hemen gelmiş bile ekimciklerin ilk kardeşi olacak bebeğin..benden yana pek şans yok ikinci için de,bakalım senden sonra sırayı kim alacak??
ne güzel oğluşunla beraber keşfederseniz heryeri,gezip dolaşırsınız,süper bence,Doruk da sevicektir macerayı:)hem o kadaryeri bulmuşsun bile taaa oralarda asma yaprağı bulduğuna göre,en kısa zamanda da arkadaşlar edinirsiniz beraber.

kübracım çok geçmiş olsun kıyamam Ecrine..ne kadar üstüne titresen o kadar mikrop geliyo zaten..kız çocuklarında en büyük sıkıntı zaten,mantar ve idrar yolu enfeksiyonu..trevazolu pişik içn de kullanmıştık,iyi bi krem hemen faydasını görürsünüz inşallah canım..ayrıca dışarda falan tuvalete girdiyse ordan kapmış olabilir..
biberonu biz bıraktık hem çok kolay oldu,direk bardakla verdim içti..tabi gel gör ki babası her zamanki gibi aman ne uğraşcaz o kadar hem uykusu da dağılıyo diyip biberona geri göndü,ben de çok sinirliyim.
kübracım bir de ,diş çıkarıyolar,o yüzden el ağızda devamlı,en arka dişler de olunca boğaza kadar sokuyolar ellerine ne geçerse,Ata da her gün emzik parçalıyo,uyuyunca hemen alıyorum ağzından gece parça falan koparır boğazına kaçar diye,Allah korusun..

ben de çok sıkıntılıyım bu hafta,oğlum kabız yine..bu hafta perişanız..atık canıma tak etti,ne yapsam olmuyo,ne yedirsem olmuyo..duphalac veriyorum 3 kez günde,devamlı kayısı suyu içiyo,4 gün 100 kere falan ıkındı yapamadı,ağladı resmen..artık en son labvman yaptım,inanın yine yapamadı..ben kurdeşen dökücem en sonunda bu çocuk yapamadıkça..
yarın doktordan randevu aldım,gastroentrolog..bakalım ne dicek?

bu arada Özlem başınız sağolsun,yazamadım bir türlü..Allah çocuklarınıza ,sizlere uzun ömür versin.

Canım gastroentrolog gitmen iyi olur 4 gün fazla
sıvı şeyler yediriyorsun degilmi sakın muz falan verme
tatlım geçmiş olsun.canım haberini ver mutlaka

Canım gastroentrolog gitmen iyi olur 4 gün fazla
sıvı şeyler yediriyorsun degilmi sakın muz falan verme
tatlım geçmiş olsun.canım haberini ver mutlaka

tabii canım devamlı su içiyo,kayısı suyu içiyo;meyve yediriyorum,portakal,mandalina,kabuklu elma,muz falan vermiyorum..zeytinyağlı sebze yediriyorum.öğlenleri çorba içiyo..zeytinyağı bile veriyorum kaşıkla..
ne yapacağımı şaşırdım vallahi..

haber veririm cnaım tabii..sağol tatlım.

Son düzenleme:
cerencim çok saol canım..darısı başına diyeyim..öncelikle geçmiş olsun..ata nın uzun zamandır vardı bu sıkıntısı..kıyamam ya..gelişmelerden bizi de haberdar et canım..
biz Doruk la birazdan keşfe çıkıcaz bakalım..şansıma bizim bir blok yanımızda kocaman bir türk marketi var..avrupadaki gibi hazır mantıdan pilakiye kadar herşey var..bir şey lazım olmasa bile sırf türkçe ses duyayım diye her gün uğruyorum oraya:))
bebek konusunda hemen karamsar olma..belli mi olur belki istersin..gerçi ben de muhtemelen yapmam diyordum.çünkü çok ciddi bir sorumluluk..maddi manevi..ikisine birden yetişememek beni ürkütüyordu..ama böyle bir sürpriz olunca ne bileyim iyiki olmuş dedim..neyse yaa ağlıcam daha fazla yazmayayım..
dua edin bana kızlar cuma günü kontrole gidince herşey yolunda gitsin..ilk gebeliğimde kaybım olduğundan biraz korkuyorum ya yine olursa diye..neyse ya hamilelik psikolojisi midir nedir iki gündür sulugözüm:))

canım benim dualarım seninle,inaşllah sağlıklı bi,r hamilelik geçirip kucağına alırsın bebeğini..olumlu düşün hep,baksana sürpriz yapmış size çıkıp gelmiş:13:hem şöyle düşün sen oralarda sıkılma diye gelmiştir yeni bebeğin annesi,Doruk seneye okula başlayınca sen sıkılırsın diye düşünmüştür.:)=)
tatlım ben artık 35 oldum, o yüzden çok zor yanii.ben daha bakıcı işimi halledemedim,2 .çocuğu nası düşüneyim..ilerde de yaş geçiyo..bilemem tabii gelecek ne gösterir ama..aslında şöyel demem lazımikaza kurşunu olmazsa eğer ki umarım olmaz..
size iyi gezmeler ..

çok saol tatlım iyi dileklerin için..çok yaşına takılma..eşimin kuzeni 43 yaşında doğum yaptı hemde ikinciyi..bakıcı işin umarım çözülür kısa zamanda..gerçekten senin durumun hepimizden zor sanırım..benimde karışık..iş hayatım bitti demiyorum ama asla..çalışmadan ben yaşayamam..çok da fazla düşünmek istemiyorum..o kadar sürpriz dolu ki herşey..zaman..

tabii ki işhayatın bitmiş değil,sadece bir geçiş dönemi yaşıyosuno kadar,bebeğin doğsun sağlıkla inşallah,oraya da alışırsın zaten o zamana kadar,sonra da kafana göre bir iş bulursun mutlaka..
ne kadar kalacaksınız amerikada ?
sağol canım inşallah bakıcım mart gibi başlıcak tekrar..aslında yaş da bir yana,çok istedeikten sonra olur yaş sebep değil de,ben kendime de eşime de güvenemiyorum..neyse aman...

canım eşim 4 yıllık sözleşme yapmıştı ama duruma göre bu süre uzar gibi geliyor..hastanede yeni kurulan bir birim var beyin ve sinir dalında..eşimde o ekibin içinde..türkiyemi seviyorum ama eşim ve onun gibi araştırma geliştirme yapan insanlara yol açsalar da bizler de ülkeden uzağa düşmesek..neyse bu konuyu açarsam uzar gider..bakıcına sevimdim..az kalmış..biraz daha dayan canım..

kızlar ben kaçıyorum..oğlumla biraz dolaşıcaz..akşama ailecek yeni meleğimizi kutlucaz bakalım..ayyy çocuk gibi oldum ya..tarifsiz bir sevin..sürpriz olunca mı nedir ayrı bir tat...hepinizi öptüm..

bu arada esin nerelerde..hiç görünmüyor..

ii geceler kızlar nerelerdesiniz .mel hiç endişelenme allah sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah.bi doğsun nası büyüyo anlamazsın bile .yeterki sağlıklı uzun ömürlü olsunlar her zorluk aşılır.hasta bebişlere geçmiş olsun .

Kızlaaaar çok özledim vallaha herkesi...
Şöyle hızlıca bir göz attım da umarım bir şey kaçırmamışımdır arada. Çok yoğun bir dönemimi atlattım. Dergimizin yeni sayısı çıktı nihayet şöyle bir kaç gün rahatım:))) İnanın ki gecem gündüzüme karıştı, Rüzgar bu süreçte annanede kaldı günde iki kere gidip gördüm illa ki ama çok özledik birbirimizi de neyse rahatladık.
Burada da yeni haberler varmış bakalım şimdi...

Meeeeellll senden haber almak ne güzel, hem de ne haberler:) Amerika yaramış sana, uğurlu gelmiş desene, çok sevindim ikinci bebek haberine. bence yaş aralığı için tam zamanı ne erken ne geç vallaha isteyip ayarlasan bu kadar olmazdı bence. Ben de ikinciye hazır olsam maddi manevi, şu sıralar yapardım kesin. Ama ne ben, ne eşim, ne durumlarımız, ne de ilişkimiz hiç hazır değil ikinciye o yüzden ben düşünmüyorum en azından şimdilik. Her türlü kazaya karşı da zırhlandım bu yüzden, tetikteyim:)
Burayı boş bırakma, haberlerini gelişmeleri bekliyoruz, kendine iyi bak canım, alışırsın sen de zamanla, hem zaten yeni bir deneyim içindesin bu dikkatini başka yerlere çekip zor süreçte biraz iyi gelir sana. Hem de yine ekim annesi olacaksın demek, Ekim annesi olmak güzel:))

Canım yaa çok üzüldüm Ecrin'e kıyamam ben ona yaa, birberondan ya da yerden alıp ağzına soktuğu bir şeylerden olacağını sanmam ağzının, bizimkisi hep öyle şeyler yapar kaşla göz arasında ağızda yara olmadı hiç, hatta benim ağzımdan da olmadı, bazen kaşık falan paylaşımı oluyor.
Bez de yok diyosun ya ya acaba ecrin orasına elini sürüp ağzına mı soktu dedim. Çünkü sanırım ağıziçi mukozanın yapısıyla orası benziyor ve aynı mikroplar, mantarlar oralarda yaşayabiliyor, o şekilde bulaşabiliyor diye duymuştum. Buna dikkat edebilrsiniz. Aynı anda olması bunu getirdi aklıma. Belki de bağışıklık sisteminin düştüğü bir anda güçlendi bu mikroplar. O krem çok iyi diye biliyorum umarım kısa zamanda iyileşir, çok geçmiş olsun. Zor ama sen de rahat olmaya çalış canım, geçmeyecek dert değil bunlar. Öptüm ikinizi de...

Cerencim oğluşuna da üzüldüm, kabızlık zor gerçekten bizde de oluyor arada. Bir gün muz yedirsem ertesi gün kabız, patates kabız, pilav kabız hiç sektirmeyiz ama bunları da çok seviyor. Sanırım bu konuda bana çekmiş, hiç bir şeyde çekmemiş bunda çekmiş galiba.
Umarım doktora gitmek iyi olur da çözerler belki. Yapısalsa da diyet tedbirleriyle alışılacak bu duruma. Geçmiş olsun size de...

.....
Aslıcım siz iyisini herhalde, maşallah diyeyim. İyi bakın kendinize...

Herkese tekrar selamlar ve sevgiler....

günaydınnnnn ekim anneleri..
normalde hamilelikte uyku hali olur ben sabah altı da kalktım..doruk bile hala uyuyor...ben de cin gibiyim..
kübracım ecrin nasıl oldu?iyidir umarım..gelinime iyi bak:))
esincim selam..sende uzun zamandır yokmuşsun galiba..neyse iş olsun da yoğunluk olsun..rüzgar paşam nasıl? bir görüştüremedik onları..tatile gelirsek mutlaka arıcam ama seni..
hepinizi öptüm kızlar..yarın doktor randevum var..heyecan tavan yaptı bende..

Selam Canım, evet yoğunluk vardı ben de yoktum ama şimdi bir süre takipteyim:)
Rüzgar iyi yoğunluğumuz sırasında anneannesinde kalıyordu arada ama keyfi sağlığı yerinde çok şükür. Arada bir inatçılık huyu tavan yapıyor ve yapma dediğimizi inadına yapmak dışında çok iyiyiz. Geldiğinizde mutlaka görüşelim evet çok isterim ben de. Görüşememek içime oturdu vallaha aynı sokaklardan geçip hergün bir tanışamadık:) neyse gelince sen ayarlarız inşallah.

Doktor randevunda sana bol şans canım. İnşallah güzel haberlerle dönersin. Miniğinin kalbini dinlersiniz, ayyy ne heyecanlı zamanlardı:))) Yeniden yaşadığın için çok şanslısın...

Esin hos geldin, seni buralarda gormek ne guzel
islerinizin iyi gitmesine sevindim, oglusundan biraz ayri kalmissin ama olsun zaten bu ayriliklar Onun gelecegi icin
benim oglumda pazar gununden beri oksuruyor ama sadece "gece" doktor usutme falan yok sinuzleri akiyor dedi ve malum ilaci verdi antibiyotik...hala ara ara oksuruyor uykusunda anliycan ne edip ne yapip bu oksuruk bizi buluyor...
arayi bukadar acma bundan sonra tamami sonra merak ediyoruz sizi

MEL hosgeldin....
bende heyecanlandim simdi, Allah dualarinizi ve dualarimizi kabul etsin insallah bebisinin kalp atislarini duyarsiniz,ve dokuz ay boyunca sorunsuz bir hamilelik gecirip bebeginizi saglikli bir sekilde kucaginiza alirsiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…