2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Meeeellllll ben de çok heyecanlandım şimdi:)))

Takipler, testler, ilaçlar başladı yepyeni ve muhteşem bir heyecan, mutluluk, hüzün hepsibirarada. Benim hamileliğim de biraz sorunluydu ilaç kullanmadım gerçi ama 7. aydan sonra hep yattım ve de 8. ayda doğum oldu bir gece vakti:)) o heyecanlar geldi aklıma şimdi. Hepsi geçiyor, Allah meleğini sağlıklı sıhhatlı ve kolay bir şekilde kucağına almak nasip etsin canım, sizin adınıza çok mutluyum çok, dualarım sizinle. Duygusal olman çok normal şimdilerde hem uzaktasın hem de hormonlar tavan yaptı tabi:)) 2013 ekim anneleriyle kaçamaklarını mazur görüyoruz, ona da ihtiyacın var:) mesela ben çoktan unuttum o kan değerlerini anlamlarını vs.:26: Ama sayende hafızamızı da tazeleriz iyi olur:)) Oraya da git ama bizi sakın boşlama:))

Cerencim ciddi bir şey çıkmamasına çok seindim, inşallah bugünkü kontrol de iyi geçer canım. Kıyamam ben ya demek iki saat uğraştınız. Bu kısır döngü bitse de rahatlasa Paşamız da... Zeytin yağı benim de çok imdadıma yetişmiştir, bir tatlı kaşığı veriyordum hemen yapmasa da rahatlatıyordu sanki.

Mestcan umarım senden de en yakın zamanda güzel haberler alırız, bence de ikinci için en güzel zaman, hem birlikte büyürler arkadaş gibi, hem de siz rahat edersiniz sonuçta en zor zamanlar ilk iki sene sanki:)) dediğim gibi durumlar uygun olsa ben de isterdim bu yaş aralığını...

iyi haftalar herkeze
melcim degerlerin yüksekmiş ikizmi olabilrimi doktor bişey demedimi
keseleri görünüyordur tekmi çiftmi acaba
yanlışmı hatırlıyorum

berbat bir hafta sonum geçti
pazar ful misafirim vardı 20-25 kişiyi agırladım kızım kalabalıktan sıkıldı
agladı vurdu kırdı ilk defa bana vurdu dediğini yapmadıgım için
altına çişini rahatlıkla yaptı
uzunnnnnn bir süre kimseyi agırlamıycam
kimsenin anladıgı yok çünkü k.validem astım + nezle olmuş acildeydik
ecrin direk kapmış burnu akıyomuş bugün
gelde sinir olma

Çok geçmiş olsun canım Ecrine de kayınvalidene de...
Minik sıkıldı demek misafirden, düzeni falan da bozulduysa ondan yapmıştır.

Şu sıralar Rüzgar da çok asabi olmaya başladı. Yapma dediğimizi özellikle yapıyor, gözümüzün içine baka baka. Mesela tükürmeye başladı, yüzümüze falan, yapma diyorum inadına daha çok tükürüyor... Mesela elinde süt bardağı var güzel güzel içerken halının ortasına döküyor. kızıyorum "anne kızdı" diye ağlıyor, kızmaya taktı bir de, sürekli kızdın mı, baba kızdı mı, dede kızdı mı sorup duruyor, kızmasam da soruyor, kızsam da, kızmamaya çalışıyorum ama bir yerlerde kaçıyor. Mesela vurmak da kızdığım şeylerden biri, yüzüme, kafama vuryor sinirlenince, annanesine, babasına, bana... Hiç yapmazdı neden böyle oldu anlamıyorum bir terslik başladı beyefendide. hani eskiye göre bir değişiklik yaşadık desem öyle bir şey de yok ama şu iş yoğunluğundan yansıdı desem e o da geçti bir hafytadır bu sonra başladı.

selam kızlar..
ikiz kardeşleri olacak miniklerinizin Allah izin verirse..inanın o kadar kötüyüm ki..her şey o kadar hızlı oldu ki şapşal oldum resmen..inanılmaz bir korku var..ya herşeye yetişemzsem ya iyi bir gelecek sağlayamazsam şeklinde uzayıp giden korkularım var.neyse arada size böyle yakınmalarım olacak artık idare edin beni..kimsem yok yalnız başıma şaşkın şaşkın günü geçirmeye çalışıyorum işte..
cerencim ne yaptın bugün dr.randevunuz vardı.iyi haberlerini bekliyorum..
aslıcım , evrene mesaj atmışın ama mesafe uzun olunca bana ancak ulaştı:)))
kübracım geçmiş olsun canım..hemen kapıyorlar işte hastalığı..benim gelin kalabalığı sevmiyor galiba:) şaka bir yana doruk da öyleydi..çok kalabalıkta bir süre kucağımdan inmezdi..geçmiş olsun canım dikkat et ecrincime..
esincim,bizimkilerin 2 yaş sendromu ara ara atağa geçiyor sanırım..doruk da da ara ara oluyor..geçici bir süreç biliyorsun..böyle durumlarda yapılacak tek şey sarılmak inan..diğer türlü işi inata bindirip daha şiddetli yapıyorlar..doruk da bu aralar parmaklarını yemeye başladı..bir haftadır var..bir oje var..acı gibi tadı.eczaneden onu aldım o bile fayda etmedi..benim başımda bununla dertte.

hepinizi öptük doruk ve ikizlerimizle....

Meellll canım benim inanmıyorum tebrikler, çifte tebrikler. Demek ikizlerin olacak. Nedense çok sevindim, ikizler her zaman çok farklı ve de tatlı gelmiştir bana... ama seni anlıyorum birden 3 tane olacaklar, korkman çok çok doğal. Tabi ki kolay bir şey değil, bir de orada yalnız olunca. Annen ya da kyınvaliden gelirler herhalde doğum zamanı değil mi, annen belki kalır iki üç ay, bakıcı gibi bir yardımcı şart zaten de, bilemedim ben de. Ama sakın sıkma canını, Allah sağlıkla kolayca kucağınıza almak nasip etsin, her şey zamanla düzene girer.

Canım yaa dualarım seninle her şey çok güzel olacak hiç sıkma canını, canlarını:))

Evet 2 yaş sendromuna veriyorum ben de. Sarılıyorum da, kızmamaya da çalışıyorum ama bazen ben kızmayınca sanki inat olsun diye, sanki sırf kızdırmak için bile bile yapıyor, daha çok yapıyor sonra da soruyor kızdın mı diye. Kızmazsam bi daha yapıyor, bağırtana kadar:)) enteresan di mi, acaba böyle bir şey yaşayan var mı aranızda. Ne yapmak gerekir ki. İnanın bazı hareketlerinde sakin kalmak çok zor oluyor.

Meeeeeelll gozlerime inanamiyorum, gercekten cok sevindim uzun bir zamandir bir suru sey paylastik okadar isindimki sizlere bu bebek haberine gercekten cok sevindim heleki ikiz olduklarina coook cokkk sevindim zaten 2gundur surekli baktim birsey yazdin mi diye hep aklimdaydin acaba ikiz olabilirmi diye....
Allah miniklerini korusun rabbim onlari size abisine bagislasin, saglikli sorunsuz bir hamilelik gecirirsin insallah,hele bi dunyaya gelsinler rabbim rizkinida yavrulara bakma gucude verir, simdi sadece hamileligini sorunsuz gecirmene odaklan ve minik oglusuna odaklan

yaaa dusundumde bir kac. sene icinde bir anda 5kisilik kocaman bir aile olacaksiniz nekadar guzel bir duygu Allah nazarlardann korusun tum ailenizi

Melll cokk guzel haberler veriyosun bugunlerde. Endiselenmen cok normal birden buyuk degisiklikler olacak hayatinda. Ama guzel telaslarla gelecekler insallah. Saglikli uc cocuk annesi olacaksin ne guzel :)

Demek Ruzgar ve Doruk bey de sendromu yasiyorlar. Ayse de sapitti bugunlerde. Herseyi aglayarak anlatiyor. İnatlasiyor. Bugun bir arkadasin cocugu geldi yavrucak pisman oldu geldigine. Herseye sahip cikti Ayse hanim. Hep huysuzlandi. Kimseye elletmedi kendini. Buyuk kiskanclik icerisindeyiz. Evde sadece kendisi olmak istiyor. Butun ilgi odagi ben olayim diyor. Benim de sabrim tasiyor tabi. Biran once atlatsaydik iyi olurdu valla.

melll çok sevindim canım tebrik ederim ... :)
çok güzel bi duygu bu muhteşem..benim ollacakmış gibi sevindim süpersin canım benim...
allah saglıkla kucagına almayı nasip etsin :) inş.

selam kızlar bende 2010 ekim annesiyim bu topicte ne dostluklar kurtuk tatlı mı tatlı kuzularımız oldu...
sizlere sorum olacak tuvalet eğitimine başlayan veya bitiren oldu mu ? ben artık başlayayım diyorumc

Kubra dun yazamadim kizina cok cok gecmis olsun, piskolojini tahmin edebiliyorum gecen gun komsumun kizi geldi Fatih i sevmeye, kizi gordum soka girdim burnu akiyor hapsiriyor oksuruyor annesi ilac bile vermemis birde evde kucuk cocuk oldugunu bile bile kizini bize yollamis kac saatte cagirmadi 3saat falan durmustur bizde birde arkadasim geldi ogun iki kucuk cocugu var ikiside hasta cok kotu oksuruyor ogun resmen sinir kupu oldum zaten oglum hasta ustunwle birde onlar geldi neredeyse 10gun olacak oglum daha yeni iyilesmeye basliyor bugun hapsirmaya basladida burnu akmaya basladi bir haftadir her gece oksurdu :-(
insallah cabuk iyilesir kizin tekrar gecmis olsun....

Ozleeeem durttunmu kocani
artik sendende hayirli haberler bekliyoruz
Allah isteyen herkese versin insallah

biri iki yas sendromu mu dedi??? biz bu sendromu zirvede yasiyoruz aksilik inat aglama beni sinir etme hepsi var
gecen gunlerde yazmistim
gorumcemler bizdeydi gorumcemin oglu oturmus televizyon izliyor cocugun yanina gidiyor sen bana bakma diyor cocuk bakana kadar bana bakma diye bagirdi, cocuk bakinca bana baktin diye bagirip agldi buna benzer ne hikayeler var bizde

Kubra Asli valla ben cok yuzsuzum cocuk konusunda. Hastalik ayri bir sey cunku. Benim de eltimin uc yasinda cocugu var surekli hasta olur. Ayseden hep uzak tutarim. Cunku uc aylikken onun yuzunden bronsit olmustu. Esim sqgolsun bana firsat birakmaz. Direkt Ayseden uzak durun der :) Cocuklar eziyet cekecegine kalpbkirilsin raziyim valla.

Asliiii durttum valla :) Cok isteyince olmuyor galiba, hayirlisi olsun deyip saldim cayira

valla bende bu konuda yüzsüzüm elimde olmadan kırıyorum
aman ne yapayım millet anlayışsız
en büyük kavga sebebim budur eşimle
bize biri gelecekse bir sor bakalım hasta iseniz başka zaman bekleriz vs de
yok anam ben sakınıyormuşum da ne olcakmışda mış da mış
o onda çıldırıyorum
ben bir ortama katılacaksam önce sorarım her yer anlayışsız insanlarla dolu
herkez bencil önce kendini düşünüyor.bir bebek ziyaretine gitsem
kapıdan girince hemen söylerim kızımda rahatsız değil bende açıklama yaparım ben hassasım çünkü bu konuda..
pazar günki millet yüzünden kızım hasta ve dün gece ateşlendi boğazları kızarmış
uzun bir süre kimseyi kabul etmiycem yoksa elimden bir kaza çıkacak

benim esimde cok kizar oyle seylere ama ben hep icimden kizarim saf gibi kendileri dusunsun diye beklerim, ogun gelenleri esime soyleseydim cok kizardi valla
hadi bakalim durtmelerinin karsiligini alirsinin insallah, durmak yok yola devam

Aslıcım çok geçmiş olsun Fatih'e, inşallah çabucak atlatırsınız. Kübracım size de geçmiş olsun.

Bize öyle sık gelip giden olmadığı için öyle bir durumla karşılaşmadık. Hasta olan olursa da gelirse ki zaten kırk yılda bir olur yaklaştırmam Rüzgarı. Çok şükür bu kışı da atlatıyoruz hemen iyileşsin inşallah tüm hasta bebişler.

İkinciyi düşünenlere Allah en güzel zamanda, en güzel şekilde nasip etsin. Gelecek olan zamanını biliyodur:))

selam kızlar bende 2010 ekim annesiyim bu topicte ne dostluklar kurtuk tatlı mı tatlı kuzularımız oldu...
sizlere sorum olacak tuvalet eğitimine başlayan veya bitiren oldu mu ? ben artık başlayayım diyorumc

Bir ara hepimiz başlamıştık, denedik, niyetlendik ama henüz benim bildiğim başaran bir Kübra ve Ecrin ikilisi oldu.

Öyle mi kızlaaar, var mı başka tuvaleti başaran aramızda??

Bir ara hepimiz başlamıştık, denedik, niyetlendik ama henüz benim bildiğim başaran bir Kübra ve Ecrin ikilisi oldu.

tatlımm anlatmıştım ya herşey süper gidiyodu annemin sayesinde
1 yaşındaki ve 2 aylık bebeği görene kadar
onları taklit etti bir süre. neden yapıyosun kzıım dediğimde
anne bebeklerinde bezi var dedi
ama yinede gün içerisinde iç çamaşırı ile kalıyor akşamları bezliyorum
bir yerlere gidersek birde..
bence henüz hazır değiller kızımın kafası karışıyor
bi bezle bi çıkar.

selam arkadaşlar..
bizim ekimciklerin anlaşılan yine sendromu başladı hep beraber..bunu atlatınca bir de bu sendromun 3.yaş versiyonu varmış:)) doruk da da park yeme olayı başladı..benim bile son olaylardan başım döndü o da sanırım etkilendi..alt katımızda bir bayan var bosna hersek li..onunda 4 yaşında bir kızı var.önceki gün asansörde karşılaşmıştık..dün de kızını almış gelmiş kadın..kadın çok iyi olmasa derdini anlatacak kadar türkçede biliyor ama kızı hiç bilmiyor..neyse dedim doruk la oynarlar..tabi kız ingilizce konuşuyor doruk anlamayınca anneee bu beni anlamıyor diye bağırıyor..doruk da garibim öyle bakıyor kıza..sonra birden hırçınlaştı..git git diye kapıyı gösterdi..ben napıcamı şaşırdım..eşimle konuştuk..acaba evde bizde onunla ingilizce mi konuşsak diye..ama daha çocuk türkçe cümle kuramıyor ki..işim çok zor ya..ben bildiğiniz yandım..

boşver kücracım ya..kırılan kırılsın valla.ecrin den önemli mi..kırılmak istemeyen anlayışlı olsun..ben de çok bilirim doruk rahatsız diye haftalarca çocuklu arkadaşlarımla görüşmediğimi..yoksa hemen birbirlerinden kapıyorlar..boşver sen anne gibi davranmışsın..alınan alınsın...

ben mecburiyetten pazartesi günü başladım..zaten hamileliğim kolay olmayacak..iyice zaman geçmeden alıştırayım dedim..şimdiye kadar vukuatımız olmadı..gece de bezlemiyorum..bir de lazımlık falan kullanmıyorum..pek hoşlanmıyorum ben onlardan..portatif küçükler için klozet var..onlardan aldım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…