2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

kubra hediyen supermis canim gule gule kazasiz belasiz kullanin insallah...
bu arada dedigin k.biberli pekmezden bende simdi verdim ogluma insallah iyi gelir.bu arada bzim oksuruk alerjik galiba her kis ayni problem cigerler temiz usutme falan yok ama hep bir geniz akintisi hatta gecen senede surekli boyle oluyordu doktor kan testi yapti alerjik astim baslangici demisti ama neye karsi olduguna bakmadi daha kucuk diye herhalde gecen gunde s.ocagindaki doktor alerji surubu verdi ben anca bugun aldim kararsizim ama belki bu gece veririm , cocuk doktorumuzda bir toz veriyordu muz puresi ile karistirip veriyordum gecmezse yine ona gotururum

aslıcım,alerji şurubu neymiş hiç duymamıştım..adı nedir?bir de bu alerjik öksürükten korunmak için tüyolar size:
yün halı asla kullanmayın,yattığı odada halı bulundurmayın.
yün kıyafetler giydirmeyin,sadece pamuklu.
tüylü oyuncaklarla uyumasına izin vermeyin
dışardan eve gelince banyo yaptırıp yatırın,nevresimlerini haftada bir 60 derecede yıkayıp kullanın.
tüylü hayvanlarla çok haşırneşir olmasın.tozlu,küf barındırabilecek orramlarda kalmasın..

doktora yaptım ya ben alerji konusunda :13:

ayşe ne şeker olmuş gözlüklerle,sevimli şey :)
esincim sizin iş de zor bir sayı bitiyo 1 hafta olmadan yeni sayının hazırlıkları başlıyo,kolay gelsin canım..aman çocukların kaprisi bize,oğlum da mızırdanıyo,hatta bazen ağlıyo gitme diye;kapıyı kapatınca başlıyo gülüp oynamaya...

Ceren yanlis hatirlamiyorsam senin Ataninda ayaginda problem mi vardi? eger oyleyse doktora goturdun mu?
bir ara diyordumya oglum ice basiyor diye(pparmaklari degilde topuk kismindan ice basiyor insallah anlatabilmisimdir) doktora gosterdigimde ayagina uygun ayakkabi al demisti bende el yapimiymis bir ayakkabi aldim neyse iste ama benim oglum ayakkabi yokken parmak ucunda yuruyor surekli hatta parmaklarini ice kivirarak yuruyor sonrada anje bacagim agriyor diyor yolda hemen yorur kucak istiyor tabbi biz bu yurumeleti hep oyun yapiyor diyorduk tamda bunu uzerine gazetede bir yazi okudum gecen gun diyorki; kimi cocuk parmak ucunda yurur aileler bunu oyun zanneder ama bunun sebebi ayak tabaninda bagzi baglarin kisa olmasindan kaynaklaniyormus ve cocuklar cabuk yoruluyormus. slikon taban ozel ayakkabi falan kullaninca duzelebiliyormus bende tekrar doktora goturmeyi dusunuyorum 2.5yadindan sonra bir testle kalip gibi biseyle tabana bakiyorlarmis cukurluk varmi yokmu diye
sizdede boyle problem varmi(insallah yoktu

Ceren surubun adi Zyrtec bu oksuruk bitirdi beni surubu vermek istemiyorum ama neredeyse yarim saattir oksuruyor yine oksurmez oksurmez basladimi 1saat surer, caresiz kalmak cok kotu uyuyacak kiyamam uyuyamiyor oksurmekten

evet canım doğru hatırlıyosun Ata da da var ,ama parmak ucunda yürümüyo ,iç basıyo sadece..aynen anlattığın gibi bileğin ordan içe bazıyo topuk kısmından,resim çekebilrsem koyayım akşam..sıra ona gelip de doktora gidemedik ki.kabızlığı ateşi derken olmadı.ama duyduğun doğru..aşil tendonundaki kaslar kısa kalıyo (ayağımızın arkasında),ve uzamıyo..bence sen bi ortopediste götür FAtihi önemli bir konu,benim 40 yaşındaki kuzenim,devlette çok iyi bir mevkiide çalışıyo,koca adam hala parmak ucunda yürüyo...
düztabanlık sanırım Atanınki ablamda da var,yürüyüşleri aynı... tabii benim de götürmem lazım doktora..

Ceren surubun adi Zyrtec bu oksuruk bitirdi beni surubu vermek istemiyorum ama neredeyse yarim saattir oksuruyor yine oksurmez oksurmez basladimi 1saat surer, caresiz kalmak cok kotu uyuyacak kiyamam uyuyamiyor oksurmekten

ah canım,pek, astım teşhisi kondu sonra tedavisi için??
astım öksrüğnden korunmak için yazdıklarım doğru gerçekten bir de nemden uzak tutacksın,asla buhar verme,odasına buhar yapsın diye bişi koyma..kuru hava en iyisi.
şurubu duymuştum evet ama bilgim yok iinan..

Ceren varya kusura bakma koca adam parmak ucunda yuruyor deyince biranda guldum valla sinirlerim cok bozuk bu aralar ufacik birseyde gulme krizine giriyorum,gulunce birde kotu oldum sanki gordun bana kizacaksin diye :)
bende en kisa zamanda goturecegim gercekten bunaldim doktora gitmekten bu ayin 27sinde kendimi dis doktoruna goturecegim ) 1senedir anca sira geldi oda gecengun disimin bir kismi kirildi mecbur gidecegim artik kopru, dolgu kanal ted.Allah ne verdiyse hatta on dislerime yaprak dismi ne deniyor(porselen venerr deniyor galiba) ondan yaptirmak istiyorum artik kismet
neyseki bu problemler gecici hepsinin caresi var Allah dermamsiz dert vermesin

Bir ara bana da içe basıyor gibi gelmişti, ama bilekten değil de ayaklarının ucu içe doğru dönüyordu, duruken bile öyleydi, hatta dışarıda amcanın biri ayağı öyle duruken görünce, noldu bir şey mi oldu, doktora götürün ayağı yamuk demişti:)). Zamanla düzeldi, sizin bahsettiğiniz ayakkabının tabanından mı anlıyorsunuz içe bastığını. Ben dikkat etmedim, öyle olsa dikkatimi çekerdi herhalde. İçe basıp geç yürüyünce bir ara şüphelenmiştim ama bir şey yok galiba.

Aslıcım umarım Fatih'te de ciddi bir şey çıkmaz. Bazen ilk yürüme yıllarında yanlış basmalar olup, sonra zamanla da düzelebiliyor diye biliyorum umarım öyle bir şeydir.

Demek annesi çalışan bütün ufaklıklarda var aynı sorun, normal ama, doyamıyorlar sonra duruma hemen uyum sağlıyorlar:) Yine de annelik işte insanın içi gidiyor neden istemiyor, bana kızgın mı, kırgın mı, üzgün mü diye.

Bu arada Kübracım eşinin hediyesi süpermiş, ne ince ne düşünceli öyle:)) güle güle kullanın. Biz de satmıştık iş ev mesafemiz çok yakın, çok sık ihtiyaç duymuyoruz ama bazen de eksikliği hissediliyor.
Biz 14 şubatta özel bir şey yapmadık, zaten öyle özel günleri çok önemsemiyorum ben, bana özel gibi gelmiyor, başlarda eşim düşünür bir şeyler yapardı ama zamanla o da bıraktı:)) Hiç romantik değiliz anlayacağınız

teshisten sonra ismini unuttugum o tozu verdi bu ilacta iyi geldi zaten sonra yaz geldi sikayetimiz bitti simdi tekrar olmaya basladi once on gun antibiyotik ve benical kullandik(s. ocagi verdi bu ilaclar gecici oldugunu dusundugum icin ve doktorumuz uzman oldugu icin s.ocagina goturdum) daha sonra kontrele gittigimde raporu goturdum ondan sonra bu ilaci verdi
artik devam ederse hastaneye goturecegim testmi yapacaklar ne yapacaklar yapsinlar SIkildim

Aslıcım aşkolsun kızar mıyım,ben eğlenceli biriyim ya,beraber geyiğini bile yaparız..komik zaten koca adam bi de 100 kg falandı eskiden 1,60 boy,ama zeka süper işte.merkez bankasında çok iyi bir konumda çalışıyo adam
ahhh kendimize bi vakit ayırabilsek zaten..ben de smear testi yaptırıcam 1 senedir....
bu arada o yaprak porselen de çok şık duruyo yaptır tabii yaptır...yalnız birazcık SAÇ SAÇ SAÇ SAÇ PARALARI PARALARI,hani reklamde şarkısı vardı ya

bence iyi bir kulak burun boğaz doktoruna götür,ya da belki önce iyi bir çocuk doktoruna...ben benical kullanmıyorum zaten ,ya da herhangi bir öksürük şurubu,ama astımdan dolayı olan öksürük için boşuna antibiyot,ik veriyosunuz çocuğa,işe yaramaz ki.üstelik tam tersi, tetikleyebilir de astımı..
Esincim,dediğin içe basıklık farklı oluyo biz de o yüzden bekledik ama sanırım atada düztabanlık var,böyle ayak yan kemikler var ya ,onlar yaklaşıyo yere..nası anlatsam ki,ben en iyisi foto çekip koyayım daha net olur..
araba demk masraf demek zaten,kapıda dursa da vergisiydi,puluydu,sigortasıydı bitmiyo hiç...en güzeli yürümek..oğlumla alıp başımızı gidiyoruz.yorulunca tüm dolmuşlar taksiler bizim:)araba genelde babada oluyo da,h.sonu da çalışıyo..:)

Biz o kdar zamanı dışarıda geçiririz ama Rüzgarla 50 metreden uzun yürümek kısmet olmadı. Elimi tutup dümdüz yolunda yürümez. Ona kalsa 100 metrelik A noktasından B noktasına bir saatte gidemeyiz. kesinlikle kafasının istediği yöne gider. Bakkala bile yarım saat sürüyor gitmek. Öyle annesinin elini tutup yanında nereye gidiyorlarsa tıpış tıpış yürüyen 2 yaşındaki çocukları görünce imreniyorum. Bizim için puset vazgeçilmez, en yakın mesafelerde bile, daha yakını için kucak. Tabi eğer biraz yürüsün diye yola çıkılıyorsa o zaman da Rüzgar nereye eserse oraya gidiyoruz.

Esin hos geldin ne zamandir karsilasamiyoruz yeni sayiya baslamissiniz yine bir sure denk gelemeyecegiz galiba
oglusumun ice basmadi ayakkabidan bariz belli oluyor(du) arkadan bakinca hatta onceki ayakkabilari ice yamuldu ama simdiki ayakkabisini bilek kismi sert oldugu icin ice basamiyor :) hatta evde bile giydiriyorum alirken satici oyle dedi bu ayakkabilar bu rahatsizlik icin uretiliyormus(gunde bebe belki nette vardir bakmadim) insallah doktora gidince tedavi olup duzelir oglum yoksa ayakkabisiz yuruyunce yani parmak ucunda yuruyunce bacagim cok agriyor anne diye agliyor artik benim uzuntumu siz dusunun (
Ceren ben hamile kalmadan once tel kullandim hamileligimi ortalarinda tedavim bitti o gunden beri dislerimi hala taptiracagim durumumu sen dusun ayyyy bi piyango falan tutsa ne guzel olurdu anca kendimi duzeltirdim )) boyle parca parca olmuyor soyle dis,sac, kiyafet degisikligi falan yapardim valla supeer olurdu

Selam Aslıcım, evet seninle çok sık karşılamadık son zamanlarda. Şu anda çalışmama gerekiyor ama bugün canım çok sıkıldığından kaytarıyorum biraz. Siz de buradayken iki laflayalım. Bu arada dergimiz sektörel ve ilginizi çekeceğini sanmam ama

Otel Endüstrisi Dergisi adresinden göz gezdirebilirisiniz:)) reklam yapayım biraz da

Diş konusunda şu sıralar benim de bir problemim var ki sormayın, su içme tarzım bile değişti. dolgu yaptırmıştım hava mı alıyor, çok mu sinire yakın bilmiyorum ama sürekli sızlıyor. pipetle su içer oldum değmesin diye. Sana da çok güldüm para çıksa kendini baştan yaratacaksın öyle mi:)) Şu programlar var ya, katılmak lazım aslında

en kisa zamanda su kafami toparliyim daha dogrusu kendimi iyi hissedeyim sil bastan butun doktorlara tekrar gidecegim
su bir kac gundur kafam allak bullak ablam ile enistem ayrilacakmis (. (15 yillik evliler 13 ve 8 yadinda iki oglu var kucuk olan hiperaktif su ara artti hiperaktifligi) bu olaylara cok canim sIkiliyor orta hic birsey yok daha dogrusu enistem dunya iyisi bir insan ablam tutturdu ben ayrilacagim diye sebep? sebep yok daha dogrusu 2sene once bir anda agir bir depresyon gecirdi hala tedavisi devam ediyor ne bileyim iste hangi ucundan tutup anlatsam zor bir donemdeyim ablama ayri uzuluyorum cocuklara ayri enisteme ayri
esime bile soyleyemedim dilim varmadi bu yuzden sinirlerim bozuldu en ufak birseyde resmen gulne krizine giriyorum

esincim ,yok çok şükür Ata yürür,hatta koşar :)elimi tutmak istemiyo bu ara ben de bırakıyorum..sadece kalabalık çarşıda falan elimi tutar ya da dibimde yürür..ben hep öyle alıştırmaya çalıştım.evin 20 mt önünde uzunca bir cadde var ,yürümeye başladıüından beri h.sonu günüdüzleri,h.içi akşamları yürüdük hep..bi de annem le kv yürüme mesafesinde hep yürüyüp gittik.ilk zamanlar çok zor oluyodu ama alıştı şimdi rahatım çok şükür..zaten kucakta taşıyamıyorum artık...
canım ben turizm okudum üniversitede,3 yıl da çalıştım,bakıcam dergi,ye mutlaka merak ettim.
aslıcım işte sıraya koyup yapıcaksın artık değişiklikleri,önce dişten başla,sonrası gelir:)

aslıcım üzüldüm şimdi,acaba sana anlatmadığı bişiler mi var ablanın,ne kadar depresyonda da olsa ,sebepsiz ayrılık saçma geliyo..önc esne konuşsan ablanla,anlatır belki.enişte ne kdara iyi bi insan olsa da işte evin içini,karı koca ilişkisini bilemiyo kimse..
hepiniz için hayırlısı olsun.

valla beni anca oyle programlar paklar :)) artik nasil saldiysam kendimi, benim esim arap Ona diyorumki bir arastirsana belki petrol zengini arap bir akraban vardir miras falan kalmistircsana diyorum, O da bende bu sans varken somalili yada nijeryali cikar benim akrabalarim diyor :))

hahahhaa çok güldrüdün beni yine sen,Allah da seni güldürsün....
peki sen çalışmayı düşünmüyo musun,ekimcikler büyüdü artık,seneye kreş zamanı artık,evde napıcaksın,hem değişimler için para biriktirirsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…