2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Aslııı teşekkür ederim canım. Allah hepsine güzel bahtlar güzel yıllar nasip etsin. Boyu 90 falandı sanırım kilosu da 14. Bizim kız kocayanak tam. O yüzden kilolu görünüyor =)
Doktor inşallah istediğin şeyleri söyler. Canını sıkma, iyi düşün iyi şeyler olsun. Kafaya takılacak bir şey değildir belki de. Hayırlı haberlerini bekliyoruz.

herkeze günaydın ,
mestcan ayşenin boyuyla ecrinin boyu aynı
nasıl içim rahatladı anlatamam üzülüp duruyodum boyu kısa diye

aslı oturdugun yer çapa ya yakın değilmi arkadaşım
götürsene fatihi öksürügü için oraya saglık ocaklarına nasıl güveniyosun verdiği ilaçlara
uzman bile dğeiller ki
Ayakları içinde götürebilrsin bence
kızımı çapadaki bir doktor için götürmüşdüm özel muayanesi çok pahalıydı
alerjisi için imminoloji bilmem ne profu kadın beni çok aydınlattı
bilinen bir doktor tavsiye ederim
süper proflar var randevu almak zor ama beni yönlendirdiler öyle gittim

cerencim bende aynen senin gibiyim
akşam tek çeşit yanında salata turşu
cuma günü kara kara düşünüyodum..krep + fasulye kavurması + çay :)
hep böyle 2 3 çeşit hafta sonu yeriz sadece :) ya da annem yaparsa...
herkeze iyi haftalar

Kubra valla 90 dedim ama 88-89 da olabilir. En son ne zaman olctuk hatirlamiyorum. Ama ben de kisa diyorum Ayse'ye. Saglik ocagindaki hemsire yasina gore iyi ama kilosuna gore kisa demisti :) ecrin daha uzun gibi geldi bana aslinda. Biz de pek uzun degiliz diye takmiyorum kafaya:)

benim cadım ressam olacak sanırım elinden kağıt kalem düşmüyor
resimi beceriyorda görmüş oldugunuz resim ona ait bunun gibi bir sürü var hepsini saklıycam

Eklentiler

• $2013-02-09-165.webp
    12,4 KB · Görüntüleme: 46
  • $2013-02-12-239.webp
    4,6 KB · Görüntüleme: 41
kubra masallah kizina ne guzel resimler cizmis, bende oglumun cizdiklerini tariha atip sakliyorum bir ara buraya eklerim cok komikler uzayli gibi :))
s.ocagindaki doktorumuz uzmandi o yuzden ona goturdum zaten ayrildi doktorumuz( bende hamileyken capanin prof. gidiyordum(ozeline) simdi ayagi icin vakif gureba ya randevu aldim ben ozelden daha cok guveniyorum devlete mesela hamileyken ozel muayenehanesine gittim ama dogumu capada yaptim cunku daha donanimli ufacik birseyde mudahale edebiliyorlar ozelde hemen devlete sevk ediyorlar ( neyse oglumun oksurugu gecti sukurler olsun simdi sira ayaginda ondanda kotu birsey duymazsam uzerimden cook buyuk yuk kalkacak hafifleyecegim )

teşekkür ederiz aslı ablası..
demek çapada dogum yaptın bende ilk defa kızımı o doktora götürmüşdüm
ben devlet hastanesiyle uğraşımıyorum allah düşürmesin zaten zaman yok
hafta içi..
hamileliğimde doktorum özel hast.de çalşıyodu mecburen gittim
kızımında doktoru özelde çalışıyo oda mecbur
geçmiş olsun şimdiden güzel haberlerini bekliyoruz canım
inş. bir an önce hafiflersin...

özlem ecrin bana kısa geliyor baba uzun ben kısayım inş. bana çekmez..

Son düzenleme:
cop adami ben cizdim oglum el ayak goz falan yapti :)) diger iki tanesi kendi cizdigi uzaylilar :))

Eklentiler

• $FotoÄŸraf0596.webp
    5,3 KB · Görüntüleme: 49
  • $FotoÄŸraf0595.webp
    16 KB · Görüntüleme: 44
  • $FotoÄŸraf0594.webp
    15 KB · Görüntüleme: 43
maşalllah fatihe annesi,çok komik çiziyolar dimi
ecrin çizdikden sonra başardım diye bağırıyor:)

dün akşam yemek yaparken ecrin bebekleriyle oynuyodu
bu babam bu annem bu ben diye konuşuyo
bebeği eline almış bebişim ağlama annen gelecek diyo sarılıyo aynı zamnda
kızım ne oldu neden aglıyomuş dedim
annesi işe gitmiş dedi tekrar bebeğine sarıldı aglama bitanem geliyo annen diyo
ben şok tabi
aradan zaman geçti kızım yarın işe gidicem akşam gelince oyun oynayacagız falan diyorum
bana dediği anne anneannem gitsin işe sen gitme
babasıda vardı biz şok tabi
arada bir bizi şaşırtıyo zilli kızım canım yavrum...

hafta sonu iyiydik bogazlar iyileşince yemek yemeye başladı benimde keyfim yerine geldi çok şükür:)

selam kızlar..
bütün haftasonunu 2 saatlik uykuyla geçirdim..dün akşam baygın gibi uyumuşum erkenden ,sabah da beş buçuktan beri ayaktayım..doruk cuma ve ct hafif ateşlendi gece..şükür ki çok yükselmeden müdahale ettik.öyle grip falan da değil sadece neredeyse hiç uyumadı sürekli ayakta sallamamı istedi ve mızmızlandı..diş mi çıkarıyor acaba anlamadım..ağzını aç diyorum olmaz diyor.dün de babasıyla beraber saçlarını kestirdik.çok uzamıştı,artık toplanıyordu ve kız zannedenler olmuştu:)) ama saç kesimi tam bir facia oldu..heralde 1,5 saate yakın sürmüştür.çok ağladı anlatamam size..neyse eve geldik duş aldırdım.uyudu..bir uyandı gözü acayip çapaklanmış ve gözünde kıl vardı.neyse eşim de evdeydi,ılık suyla ve pamukla temizledi.kılı çıkardı ama sonra yine çapaklandı..sabaha karşı su için uyandı baktım çok fazla çapak yoktu ama gözünün içi hafif kızarıktı..eşimde gece acil iş için gitti.şimdi de ulaşamıyorum..doruk hala uyuyor zaten de..biraz endişelendim açıkçası..eşimi beklicem artık.
cerencim biraz daha iyisiniz sanırım.inşallah tamamen atlatırsınız sen de ata da..sevgililer gününde de en güzelini yapmışsınız..bizim de uzun zaman oldu beraber film izlemeyeli..bakıcın ne durumda gidebildin mi canım yanına? inşallah başlar en kısa zamanda da sen de şu kargaşadan kurtulur eski düzenine kavuşursun..

aslı fatihe çok güldüm ya..balıklar falan..resimleri de gayet başarılı..ayağı için randevu alman iyi olmuş canım.güzel haberlerini bekliyoruz..öksürük için de eşim bile ikna oldu iyi geldiğine düşün..en işe yarayanı günlük denilen bir şey var..bu kadar çabuk ve iyi etki eden başka bitkisel çözüm görmedim ben..eşim zaten çok hoşlanmaz hemen lokman hekim oldun başımıza der ama o bile işe yarıyorsa yapalım falan demeye başladı..

kübracım benim gelin öyle kısa falan değil boyu boyuna uygun olur doruğumun:)) bu arada resimlerine bayıldım..maşallah..eli çok yatkın demek ki..doruk eline kalem versem direk ağzına götürü..bu ara ne bulsa ağzında..hiç öyle kalem kağıtla arası yok..direk ağza alma yada yırtma peşinde oluyor..bu aralar tek favorisi küçük arabalar..gece bile koynunda..birde bu arada arabanızda hayırlı olsun canım..Allah kazasız belasız sağlıkla kullanmayı nasip etsin...

özlem yerim ben o senin fıstığı..ne çok yakışmış gözlük..sima olarak da artık bebeklikten iyice çıktılar..ayşeyi görünce daha çok anladım..

ayyy ne çok yazmışım..sabaj sabah çenem açıldı..
hepinizi öptüm kızlar..doruk paşamın şu gözü için tavsiyelerinize ihtiyacım var..

Resimleri goremedim kizlar aksam bakarim artik. Ayse de surekli kalem defterle geziyor ama henuz karalama asamasinda. Ben cok severim resim yapmayi yetenegim de vardir azcik insallah kizim da bana ceker.
Kubra ben de kisayim insallah ayse bu kpnuda bana cekmez:) Bücürler etraflarinda olan herseyin farkindalar. Algilama mqksimum seviyede masallah. Bu is mevzusuna fazla uzulme bence. Surdan gordugum kadariyla ecrine cok iyi annelik yapiyorsun. Her firsatta da kizinla vakit geciriyorsun. Buyuyunce anlayacaktir.
Mel cok gecmis olsun canim. Gozu mikrop mu kapmis acaba. Benim bildigim en etkili yontem; pamugu demlenmis ve sogumus caya batirip bes on dk gozde tutmak. Gercekten ise yariyor. Ama Doruk sabit durur mu bilmem. Yavrum sıkıntisi varmis demek uyumamis Toparlanir insallah hemen.

Meeel hos geldin.....
gecmis olsun ogluna benim kucukken her sabah kapanirmis zaten gunestede cok kasinir annem her sabah ilik cayli pamukla silerdi ama bunlar anlik seyler tedavi icin damla falan verir doktor herhalde
sen nasil oldun? biraz rahatsizdin bende gunlugu denemek istedimde msj i bulamadim nasil yapiliyor tekrar yazarmisin bende bir yere not alirim(esin doktormu?)
benim oglusum resim yapmayi cok seviyor gunes ay kare agaclara elma :)) F harfi falan yapiyor ama muzigi daha cok seviyor neredeyse gundemdeki butun sarkilarin en azidan nakaratlarini biliyor bide kendince birdeyler soyluyor uzun uzun -anne ben yabanci sarki soyluuorum diyor ))
lady gaga nin aleandro(ismi farkli yaziliyor biliyorumda nasil hatirlayamadim) sarkisini bayagi bir soyluyor birde meshur gangam style ))

saol aslıcım..ben daha iyiyim.malum doruk öyle olunca kendimi unuttum biraz..bir de vicdan yapıyorum bu aralar..hamileliğe kaptırdım kendimi oğlumu ihmal mi ediyorum falan diye..doğum olunca ne olacak falan diye.bütün gün seneryo yazıyorum kafamda..
eşim dr canım..keşke çocuk dr olsaymış..ne çok işe yarardı..
günlük dediğim çeşit çeşit var.benim kullandığım böyle küçük çakıl taşı gibi olanlardan..iri tane kaya tuzu gibi yani..ondan 3-4 tane teflon tavaya koyuyorum.üzerine bir karış uzunluğunda pamuk koyuyorum..yüksek ateşte 1-2 dak içinde pamuğun tavada olan tarafı zaten kahverengi oluyor.o günlük dediğim şeyde biraz eriyor.sonra hemen ince bir mendile sarıp sırtına kıyuyorum..bir gece sırtına bir gece göğsüne koyuyorum ben..maşallah diyeyim o zamandan beri öksürük adına birşey kalmadı..inan yapması hiç zor değil..osmanlı döneminde de soğuk algınlığı ve öksürük için kullanılan bir yöntem..ben buraya gelirken bile yarım kilo kadar almıştım..hala da yapıyorum..kış bitene kadar devam edicem..
bu arada fatihe kocaman bir

Kubra kizina cok uzuldum canim balenim yaa kiyamam demekki kendi gun icerisinde seni ozleyip agliyor anneannedide annen gelecek diyor, oda bebekleriyle ayni sekilde oynuyor bu ara zaten herseyi taklit ediyorlar.calisan anne olmak zor ama onlar icin calisiyorsunuz benim annem calisirken h.ici ya anneanneme birakip h.sonu aliyordu yada iki vesaitle gidilen babaanneme birakip h.sonu aliyordu ( ama simdi bize sagladiklarini gorunce iyiki calismissin diyorum

çok tatlı yaaa..kıyamam..anne kuzusu tabi onlar daha..ama ileride çalışan anneye sahip olmanın ayrıcalığını ve farkını mutlaka anlayacaktır..

haaaaa bu arada gözümden kaçmış değil..haftasonu iyi kaynatmışsınız valla..bir girdim kaç sayfa ilerlemiş..kaçırmışım muhabbeti..

Melcim geçmiş olsun doruk paşaya
çok dikkat etmen gerek tatlım herşeyi agzına götürdüğü zaman benim cadı hemen enfeksiyon kapıyor
ay kıyamam ya daha 9 ayın var,orada yanlızsınız sürekli berabersiniz bol bol ilgilenirsin
sonra 3.5 yaşında olacak delikanlı anneden kopup arkadaşa yaklaşma tam oyun zamnı olucak
zaten bebişler ilk 2-3 ay sürekli uyuyolar öylede zaman kazanırsın
sıkma canını canım herşey güzel olacak 3 tane çocuk annesi :)
gözünde çapak oluyorsa damla kullanman gerek mikrop kapmış olabilir doktora götürmekde fayda var canım.

çalışan anne olmak zor gerçekten allah yardımcımız olsun...
aslı bende üzülüyorum böyle üzüldükçe sadece ona odaklanıyorum
sen canlı örneksin bu durumda çalışan annenin kızı olarak duygularını alsam süper olur...

ceren bugün hiç uğramadı buralara.. nerdesin ceren..???

ne yalan soyliyim ben pek zorluk cekmedim hem anne babami sadece h.sonu goruyordum tabii ablamida ) okula baslayinca(annem 4.sinifa kadar evdeydi sonra yine calisti)zaten okul kurs falan aksamdan aksama gorusuyorduk ama bu bize yetiyordu onemi okan cok degil kaliteli vakit gecirmek annem iyiki calismis yoksa hersey cok farkli olurdu
sende hic uzme kendini cocuklar 24 saat anneleriyle olsala yinede doyamazlar burdan okudugum kadariyla sende kizinla olan zamanlarini cok iyi bir sekilde degerlendiriyorsun

herkese merhaba,
Kübracım işlerim o kadar yoğun ki,bizim y.dışı seyahatleri de başladı.herkes sırayla gidiyor,kalanlara da bi ton iş kalıyor.bu arada ben de mart sonu gidicem ,yani umarım o zamana kadar iyi olursam..atayı da bırakıcka yer bulursam!!!
Ecrin şahane çizmiş tatlım cidden bak; hele ki yaşına göre süper,bence mutlaka değerlendirin bu yeteneğini..,Ata da sever resim yapmayı ama genelde boyama kitabı boyayıp kesiyoruz başka yere yapıştırıyoruz..bir de annemde ya bu ara hep,bir etkinlikler yapıyolar sormayın..geçen kartondan cep telefonu yapmışlar,resim bulmuşlar yapıştırmışlar bir de:):)
fatihe de maşallah ne güzel sosyal,yetenekli çocuklar,bi de şanslılar tabi bizim gibi anneleri var :13::13:
Melcim,geçmiş olsun canım,göz için tek bildiğim çayın demi,pamuğa batırıp gözü siliyosun,çok iyi gelir.içinde saç kılı kalınca gözün o kızartmıştır gözünü..geçer bence,endişe etme..sen doğum yapana kadar ttalım,Doruk oraya alışmış olur,yeni ark. bulur,doğum yapınca da okul çağında olur.hem sen tüm çocuklarına yetecek iyi bir annesin,merak etme üstesinden gelirsin..
benim annem de çalışıyodu,gerçi öğretmendi,yarım gün gidiyodu ama hiç eksiklik hissettiğimi hatırlaıyorum.ben çok sosyal bi çocuktum..kendimi spora verdim. anadolu lisesinde okudum,voleybol oynadım,annemin eli hep üstümdeydi çalışmasına rağmen,devamlı yanımda olmasına gerek yoktu..o yüzden şimdi ne kadar vicdan azabı hissetsek de ,ilerde bir sıkıntı olmaycak bence Kübracım..
Mell,parça parça yazdım ama,diş çıkarıyolar canım,Ata her gün bir emzik parçalıyo...üstelik daha eti yarıp çıkamadı o diş,bana da fenalık geldi..
bakıcım en son 8 martta işe dönmeye karar vermiş,bakalım kısmet...
benim kulağım tıkalı hala iyileşemedim tam,doktora gitmeye vaktim de yok,bu hafta kıpırdayamam ,bakalım,o da kısmettt....
bu arada Ata gece uyumuyor,10 da odaya giriyoruz,1 de çıkıyorum inanın..içerde kavga dövüüş..gözler kapanıyo,zorla açıyo,yok içerde yatalım,yok kitap okuyalım(10 tane okumuşken üstelik),yok oturalım,yok süt içelim....sizde var mı böyle şeyler???resmen bebeklik günlerine döndüm..

aslıcım kesinlikle iş den eve döndüğüm andan itibaren internet tv telefon kaldırılır
oyun,yemek ecrin yatana kadar sürekli onunda beraberim h.sonu onu eglendirmek için elimden ne gelirse yaparım
her akşam uyumasın biraz daha koklaşalım diye dua eden, sabah işe gelirken allah ım ne olur uyusun biraz daha,,
gündüz uyusun diye yalvaran benim herhalde..
hiç bir gece annemde bırakmadım dogdugundan beri,onun için ev taşıdım annemin dibine..
ne bileyim sağlıgımız olsunda.. inş. sonra rahat ederiz şimdi zorlanıyoruz..

ceren tatlımm inş. sen gitmeden bakıcı işin halledilir
bütün yorgunlugun kırgınlıgın yogun tempoyla çalıştıgından bakıcın başlasın herşey yoluna girer inş.
gerçekten çok farklı şekillerde resim çiziyor bu konuda yetenekli
öğlen geç yattıysa ata paşa o yüzden uyumak istemeye bilir canım
öyle durumlarda üsteleme akışına bırak sende yıpranmamış olursun atada...
inş. bizim yaramazlarda sosyal çocuklar olurlar..

gunaydin ekimcikler
ceren bakicin 8 marti ozellikle secti galiba sana kadinlar gunu hediyesi olacak :)) inalsallah ogun isine doner
kubra sen cok iyi bir annesin icin rahat olsun kizin icin birsuru fedekarlik yapiyorsun birde calismayan anneler var ama cocuguna baskasinin cocugu gibi davraniyor yani calisip calismamak onemli degil onemli olan cocugunla iyi vakit gecirmek cocuguna deger kiymet verip onu sevebilmek(ne aviki cocugunu sevmeyen insanlarida bazen cevrede bazende tv de goruyoruz (
kizlar bu arada Fatih kac gungur herseye neden diye sormaya basladi mesela
anne bun nerden aldik
marketten aldik
neden marketten aldik
sen oyna diye
neden oynayayim
canin sIkilmadin diye
neden canim sIkilmasin
.....
bazen bayilmak istiyorum :)) verecek cevap bulamiyorum bulabilsem bile sonu gelmiyor yok birde daha bunlarin niye? ve nasil? versiyonlari var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…