2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

özlemcim..senin de güzel haberlerini bekliyorum..ben ayağımı sürttüm valla..

ne güzel kalabalık burası merhaba kızlar
mel çok sevindim senin adına allah yardımcın olsun özlem inşallah sanada istediğin 2. anneliği nasip etsin .

benim kız öyle yaramaz ve inatçıki kafayı yiyorum resmen oynatmama az kaldı yani.bu yaşda hep böyleler galiba

aynen canım..çalışmıyor olunca açıkçası ben daha iyi anladım zorluğunu..sürekli anneee bak ,, anneee bu neee ,, anneeee hadi attaa...eline geçeni atıyor bir de..
gülşah yanlış hatırlamıyorsam senin tek çocuk değildi dimi??? karıştırıyorda olabilirim

kizlar cosmus burasi ne guzel hep benim isim olunca doluyor burasi bugun havayi guzel buldum temizlik yaptim heryeri havalandirdim ohhh miss gibi oldu valla....
bende nisan gibi oglumu tuvalete alistirmak istiyorum insallah klay olur..
offf elektrikler kesildi Fatihle birbirimizi yiyoruz bu karanlikta telefonumun sarji bitene kadar buralardayim
bu arada Fatih suan saga sola vuruyor yapma dedikce daha cok vuruyor sesimi cikartmayinca cvp verene kadar anne ben boyle yaicam deyip vurmaya devam ediyor (

Kübracım hatırlıyorum da ben onu öyle bir anlık bir şey sanmıştım. Demek olmadı. Neyse olsun, elbette ki bir gün kendi istekleriyle bırakacaklar. Ben bu konuya çok takmıyorum. Açıkçası bezine yapması daha çok işime geliyor. Dışarıda falan nasıl halledeceğiz. Çok sık dışardayız çünkü.

Ne güzel hareketlenmiş topiğimiz:))

bir de 3 yaş sendromu olduğunu bilmiyordum, bu kadar zor değildir herhalde))

Melcim siz onunla ingilizce konuşursanız daha çok kafası karışmaz mı. Dışarıdan duydukça öğrenir ingilizceyi de, yavaş yavaş. Tam da zamanı, mükemmel öğrenir hem de bir adaptasyon süreci normal tabi.

Bir ara hepimiz başlamıştık, denedik, niyetlendik ama henüz benim bildiğim başaran bir Kübra ve Ecrin ikilisi oldu.

Öyle mi kızlaaar, var mı başka tuvaleti başaran aramızda??
maşallah başaranlara
siz bence halletmiş gibisiniz bir yere gidince ve geceleri bırakmanız kalmış bir tek
kocaman bir maşallah ozaman size
yeni bebeğinizde hayırlı uğurlu olsun sağlıkla kucağına al
bende lazımlık almayacağım klozet aparatı aldım 3 kilot var daha alcam hafta sonu snra alıştırma kilodu alıcam birde alez almalıyım

inşallah kolay olur sizinki de
bezine yapması benimde çok işime geliyor aynen ama bir yerden başlamalıyım ne kadar korksamda

e_pack alacagin alistirma kulodu ici havlu olanlardansa ben almistim hic memnun kalmadim kaba bir sey cok rahatsiz edici birde sicak havafa poposunu cok tetletiyor. ama baska cesidi varsa bilemem
bu yolda hepimize kolay gelsin

e_pack alacagin alistirma kulodu ici havlu olanlardansa ben almistim hic memnun kalmadim kaba bir sey cok rahatsiz edici birde sicak havafa poposunu cok tetletiyor. ama baska cesidi varsa bilemem
bu yolda hepimize kolay gelsin

valla içi nasıl bilmiyorum ki hiç görmedim bir arkadaşta memnun değilmş alıştırma kilodundan oda sızdırıyor dedi ama gene de alıcam sanırım
düşündükçe içim daralıyor bu işi bir halletseydim :))

Ya bu tuvalet isi cok zor geliyor bana. Birine versem de o ogretip getirse diyorum :) Ben de hep pazartesi basladim ama sonu gelmedi hic. Simdi sadece kakasini soyluyor. Cisini de yaptiktan sonra. Bezi acana kadar yapmis oluyor. Bir de hep yanlis zamanda soyluyor. Useniyorum bazen tuvalete goturmeye. Bakalim nasil atlatacagiz. Lazimligi bizimki pek sevmedi. Klozet adaptorune oturuyor.

Bu arada ikinci cocuk dilekleriniz icin tesekkurler. Tuvalet alistirmasi aklima gelince vazgeciyorum Esime tripliyim tam da yumurtlama donemimdeyim. Gururuma yedirip barismiyorum da kusken de cocuk yapilmaz ki :))

Quarta pasayi doktora goturecektin kayboldun. Hersey yolundadir insallah..

Aedk, Doruk'u kres tarzi bir yere gondermeyi dusunuyor musun?

selam kızlar..
bugün çok halsizim..dayak yemiş gibi heryerim ağrıyarak uyandım bu sabah.dün doruk beni çok yordu.bu wc olayı iyi ama çok yorucu oldu.tuvaleti gelsin gelmesin aklına gelince anneee çiiişşşş diye peşinden beni de koşturarak wc ye gidiyoruz.yapsın yapmasın sonra da kendini alkışlıyor tabi beni de alkışlatıyor..dün kaç kere gittik hatırlamıyorum..hevesi kırılmasın diye kızamadım da..bugün nasıl olacak korkuyla bekliyorum..
esincim ingilizce konuşma olayında henüz karar veremedik.bir yandan adapte olması gerekir diğer çocuklarla iletişim kurması için..diğer yandan daha kendi ana dilini konuşmazken doğru mu olur bilmiyorum.biraz araştırmam lazım..sizin de fikirlerinize ve önerileriniz açığım..
özlemcim kreş düşünmüyorum henüz..çok erken diye düşünüyorum.zaten ortamı yadırgıyor birden öyle bir kreş ortamı daha da strese sokar diye düşünüyorum..ama ilerleyen bir kaç ay içinde eve bir yardımcı bakıcı almam gerekecek sanırım..malum kimsemiz yok ve benim hamileliğim de hiç kolay geçmiyor..biraz araştırdım genelde kırgız yada ekvator lu bakıcılar çok tutuluyor gibi..
ceren nerelerdesin canım..pazartesi doktora gidecektiniz.nasıl oldu ata paşam.merakta bırakma bizi.

hepinizi öptük kızlar..

kızlar geldim sonunda berbat bi hafta sonundan ve haftabaşından sonra geldim şükür..:)
önce sizlerin yazdıklarını okudum onları yazayım,sonra kendiminkini anlatayım,şimdiden belli bak uzun yazıcam
esincim ,bu sendrom beni de sinir ediyo,hayır diyince bitti,ağlıyo paşam ve sinirle eline ne geçerse bardak çanak oyuncak ne varsa fırlatıp atıyo,sonra da bana sarılıp ağlıyohayırı bilmesi de lazım,bi yandan da ağlaması iyi değil,nasıl bi deneg tuturcaz bilmiyorum..
Meeeelllll,ikiz demek,ben hep ikizlerim olsun istemiştim,Ata doğduktan sonra(kolikti ve 1 sene uyumadık hiç,devamlı ağladı)dedim ki Allahın sevgili kuluymuşum dualarımı kabul etmedi:):)
gülümse diye yazdım,çok sevindim canım ikiz haberine,kocaman bir aile olacaksınız,tek doğumla 2 tane birden ne güzel..harika..
bu arada Doruk için ,bence evde türkçe konuşun ki,2 dil olayından konuşması gecikmesin.zaten şurda 3-4 aya kadar sökecek tam konuşmayı,önce onu halletsin sonra ingilizceyi öğrenir kolaylıkla..şimdi ingilizceye başlarsanız,2 dili de konuşmayabilir,kafası karışacaktır.
Kübracım ,çok üzüldüm canım ya hastalanmasına ,kıyamam,hem de böyle düşüncesiz insanlar yüzünden kapınca sinir oluyo insan. tabii ki çocuktur hastalanacak ama göz göre göre de hasta etmesinler yani..Atanın burnu aksa,çocuklu bir ark. davet edince söylerim ,hafif bi nezlesi var falan diye..insanlar ne rahat ya..sen yine o kadar misafiri nerden buldun demicem,anladım şalterlerin atmış senin yine..
e-pack....oğlum çişini kakasını söylüyor,tuvalete yapıyor genelde,ancak şu an bakıcım olmadığı içn,1 gün annemde 1 gün kv de olduğundan,bezini çıkarıp atamadım bi türlü...evde olsam 2 günde halledicem de..neysa derdime tuz baktın bak,bakıcmı geri istiyorum........

atayı gsatrıya götürdük,başka doktor önderdi çocuk bakmıyorum dedi;neyse diğer çocuk doktoruna gittik,bu doktoru sevdim,ücreti biraz yüksek ama uzunca muayene etti,2 ilaç yazdı,biri duphalactan biraz kuvvetlisi dedei ama yine de çocuk cerrahı görsün dedi.cuma günü oldu bunlar sabahtan..
öğleden sonrasından annemden telefon Ata 39 derce ateşli..neyse tüm gece ateşiyle uğraştım,duştu,ilaçtı vs cts tekrar doktora gittik.öksürük burun akıntısı bişi yok..idrra yolu enf. için tahli yapıldı yok.tekrar muayene vs bişi yok.bazen önden ateş gelir arkadan enfeksiyon dedi.bu arada kabızlık sıkıntısı da var ,ilacı verdim en azından rahatlasın diye. busefer de ishal olmaz mı??neyse h.sonu bi şekilde geçti,ateşi daha iyiydi isahli de azaldı,yumuşak kakaya döndü..
pzt bende bir üşüme titreme,işten de çıkamadım,akşam eve geldim,kötüyüm çok 39,5 derece ateş..ilaç vs yattım sağolsun kocam ilgilendi Atayla..genzim yanıyo,yükürüğümü yutamıyorum,gece kalktım ağladım inanmasınız,nası bi acı,boğaz değil ama genzim..neyse gece geçti,doktora gittim,alerjik dedi.yine yeniden..bi ton alerji ilacıyla kendime geldim şükür daha iyiym.
dün gece ata da geniz akıntısı,uykudan uyandıran gıcık öksürük..
sabah da babamız boğaz ağrısı ateşle kalktı..
çıldırıcımmmmm,doktora gitmekten usandım,kocama ilaç yükledim,ama Ataya geniz akıntısı için ne yapmalı,önerisi olan var mı??
bu arada ben bügün daha iyiym,kendime geldim biraz.bi de neye alerjim olduğunu bulabilseler,alerji testleri ile ilgili bilgisi olan varsa yardımistiyorum...
öptüm hepinizi...

Ceren yazdiklarini okurken yoruldum, ne kadar zor bir hafta sonu gecirmissin insallah simdi hepiniz iyisinizdir,
geniz akintisinda kelin ilaci misali olacak =) oglumun 10 gundur genzi akiyor her gece kuru bir oksuruk krizi en az bir saat ayaktayiz 10gun once antibiyotik ve benical verdi doktor(tuzlu su gibi sprey verecekti ama ben istemedim cnku Fatih sprey sikarken cok aglyor hatta aglayamayip katiliyor mosmor oluyor bu yuzden sprey istemedin kullansaydk daha cabuk gecerdi belki) ama dunden beri hapsiriyor burnu akiyor yani anca iyilesmeye badladi
ben alerji testi yaptirdim ama farkli bir sebepten inanilmaz kasintim varfi sac dibimden ayaklarima kadar, sirtima bant gibi birsey yapistirdilar 3 gun durdu bantin oldugu bir yet reaksiyon gosterdi, sonuc nikel alerjim varmis =(
bir gun yine senin gibi bogaz sikaytim vardi cok kasiniyor sesim degisiyordu doktor alerjik dedi daha once kullandigim alerji ilacindan verdi tesaduf,hemen gecti
insallah seninde oglunuda sikayeti hemen gecer, zaten isin cok zor bu soguklarda cocugunu bir annene bir k.validene goturuyorsun birde hastalikla ugrasma
birazcikin :) karisik yazdiysam kusura bakma

aslıcım ,size de çok geçmiş olsun canım..atanın burnu akmıyo aslında sadece genizden akıntı var o da boğazına yapışıyo,böyle kusacak gibi öksürüyo..çokşükür dün gece biraz daha iyiydi.bi de maşallah Fatihe,kilosu da boyu da çok iyi
alerji için de bende ciltte bir reaksiyon yok,astım var,burun alerjisi var,burun azıcık tıkandı mı,kulak da gidiyor,orta kulak iltihabı veya ilerisi,tıkanıklık,ilk defa da boğazım böyle oldu.ne yapazağımı şaşırdım,dün iyidim,bugün ses gitti,çıkmıyo,kulak tıkandı.başka bi doktora daha gidicem..oooooooffffff
kusura bakmayın kızlar sizleri de sıkıyorum böyle kendi sıkıntılarımla,üstelik ne güzel haberler varken...
neyse biz güzel haberlere kulak verelim MELLLLL nerdesin,neler yapıyosun,bu arada ekim annelerine git tabii ki ben öyle takıldım sadece,ama boş atıp dolu tutturdum demek ki
hatta bence 2013 ekim ikizleri diye bir topik aç...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…