2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Ceren gunaydin, tekrar gecmis olsun sana zor bir durum insallah sebebi bulunurda bir daha hastalanmazsin
oglununda durumu kotu bizim fatihte yaklasik 10gun oyleydi burun akintisi hic bir sey yoj hatta gunduz bir veya iki oksuruk ama gece bir basliyor oksurmeye neredeyse 1saat,iki gun hapsirdi falan ama dun gece yine kotu gecti oksuruyor oksuruyor neredeyse kusacak kusamiyorda yavrum kussa balgamida cikartacak ama yok bayagi bir bsnyoda tuttum belki kusar diye ama yoook kusamiyor midesi agzina geliyor gerisi yok(sabah sabah pek hos olmadi yazdiklarim kusura bakmayin) sen ogluna bir sey kullaniyormusun tibbi bitkisel, farkindaysan Ata ve Fatih hep ayni sorunlari yasiyorlar (

Cerencim çok geçmiş olsun yaa, nasıl zor bir dönem geçirmişsiniz öyle ailecek. Alerji çok zor, bir de nefes yolları alerjileri daha da zordur. Ben de alerjik bir bünyeye sahibim ama alerji bende hep kaşıntı ve döküntü şeklinde oluyor ciltte. Kaşınmaktan deliriyorum yine de boğaz ağrısı gibi alerjiler daha zor tabi. Alerji testini yaptır mutlaka, naıl oluyor ben de bilmiyorum ama en azından neye alerjin olduğunu öğrenirsen önlemini alırsın.
Paşayı öpüyorum kıyamazlar ona, bir gün orda bir gün burda, bir de hastalıklar. İnşallah en kısa zamanda bakıcınıza kavuşursunuz canım ya.

Ayrıca ne demek bizi sıkmak falan. Güzel haberle birlikte seviniyoruz ama böyle sıkıntılı durumlarda da hep birlikteyiz paylaşıyoruz öyle değil mi. Gönül ister ki hep güzel haberler paylaşalım, hep sevinelim ama sıkıntılar, üzüntüler de hayatın parçası. Her zaman dediğim gibi Allah dermansız dert vermesin kimseye, hepsi geçip gidiyor.

Son düzenleme:

hehehee canım küsken barışma sebebi olur heheh
mert eren kaka yaptığını söylüyor yaptıktan sonra ama hava soğuk şimdi gereği yok valla ben de çok geriliyorum bu konudan ama benden başkası öğretsin istemiyorum kv hevesli güçüm olsa öğretirim diyor ama ben herşeyi oğlum benden öğrensin istiyorum bencilim bu konuda herşeyini ben öğrettim izin vermiyorum ona eşim de vermiyor nisan mayıs gibi öğretirim acelesi yok bence oğlumun hazır olduğunu düşünmüyordum şimdi yavaşça içine işliyorum önce teorik bilgi sonra pratik vercem direk de klozete öğreticem lazımlıkla uğraşmayı düşünmüyorum ama şlerde ne düşünürüm bilmem

dün yine kötü oldum bugün başka doktora gittim,faranjit olmuşum sesim çıkmıyo zaten.neyse antibiyotik ve 1-2 ilaç daha yazdı ama çok ilgilendi.alerji atağı geçiriyosunuz dedi.20 gün sonra da başka testler için çağırdı.kulak ve alerji testleri,gerçi onları da göğüs uzmanı yapıyomuş.o testlerde bulunamazsa(çok kapsamlı elerjenler var dedi),günlük gibi bişi tutturoyomuş.mesela o gün ne yaptın,çam ağçları olan yere gittim,öksürük başladı,ev temizledim,nefesim tıkandı ...vs g,ibi..bu şekilde 1 yılda buluyoruz nelere alerjin olduğunu dedi.benim için umut oldu gerçekten bu doktor,umarım iyi olur,tedavi falan olabilirm..
Ata daha iyi çok şükür öksürük azaldı,eşim de daha iyi.
umarım ailece haftasonu daha iyi olucaz:):)
aslıcım,Ataya bitki çayını sevmediğinden ,balla zencefili macun gibi yapıp kaşıkla veriyorum.özellikle yoğun öksürükte işe yarıyo tavsiye ederim.umarım Fatih de daha iyi olur kısa zamanda..
esincim iyi dileklerine sağol canım,kaşıntı da çok fena olur eminim.onu da önemsemelisin,nedeni bulunmazsa artarak devam ediyo.dediğin gibi Allah dermansız dert vermesin,bu günler de geçiyo işte.
sizin işler nasıl,Rüzgar annende mi hala?
emelcim,her çocuk farklı mutlaka,sen ne zaman hazır olduğunu düşünüyosan o zaman başlamalısın zaten..sen karralı olmazsan çocuk hisediyo caydırıyo seni..ama baze de çok zor olacağını düşündüğün şeylerde,hiç uğraşmadan halledebiliyosun...

herkesi öptüm kocaman..

selam kızlar..hiç halim yok benimde ama girmeden de duramadım..ben de fena grip olmuşum..dün doktora gittik.hiç ilaç vermedi.ağrı kesici bile vermedi.sadece ekinezya vitamini verdi..başka bir şey yok dinlenin dedi..gece rahat ettim ama şu an yine aşırı halsizlik var.
cerencim çok çok geçmiş olsun canım.ata nın teleşı stresi derken bünyen zayıf düştü sen de hasta oldun..gerçekten üzüldüm tatlım ya..hep üst üste gelir ya..bir de ne demek sıkmak.biz burda iyi günümüzde beraber sevinip kötü zamanımızda birbirimize destek için varız.azıcık faydamız olur ne mutlu..geniz akıntısı için,yastığı yükseltin..mümkünse iki yastık kullanın..yattığı yerden yeme içme olmaması lazım..burun da tıkanıklık varsa iki saat arayla birer fıs okyanus suyu..bir de şu mentollü burun açıcılarda çok iyi..kendine de ata mıza da iyi bak tatlım..
aslı maşaah fatih e.. bak bir de hasta oluyor hep diye üzülürdün..ne iyiymiş boyu da kilosu da..

hepinizi öptük kızlar..kendinize ve yeğenlerime iyi bakın..

Ceren cok gecmis olsun. Alerji gercekten sıkıntıli bir durum. Annemden biliyorum. Nefes alamamak zaten en vurucu nokta. İnsan burnu tikaninca bile kendinden geciyor. İnsallah biran once atlatirsin. Ata'nin duzelmeye baslamasina da sevindim. Herkes boyle bir donemden geciyor demek ki. Burda da anlatmazsak icimiz daralir ben anlatmasam patlarim heralde evde tek basima. İyi ki varsiniz valla.
Loveli ben de kendim ogretmek istiyorum ama yanlis bir tepki verip de korkutmaktan cekiniyorum. Sabir yok ki :) Aslinda dedigin gibi tam konusup bezden rahatsiz olmaya baslayinca ogretsek belki daha kolay olur. Ne bilim ciksin aradan diyorum.
Aedk sana da cok gecmis olsun canim. Hamile olunca ilaclar da tedavulden kalkiyor tabi. İnsallah hemen toparlanirsin.
Asliiii baristim mecburen:)
Bu aralar Ayse gozluk takmaya alisti. Bir arkadasin kizi takiyor diye heveslendi. Ben de gunes gozlugunun camini cikardim onu takiyor. Butun gun kafasinda gozluk. Dun bakirkoye gittik. Hic cikarmadi gozunden millet donup donup bakti :)
Cok yazdim yine. Opuyoruz hepinizi.

ben de faranjit oldum boğazım ağırıyor ve sesim dün hiç çıkmıyordu bugün dahah iyi ilaç verdi ama başlamadım ben ya içemiyorum ilaç falan

ozleeem hayirli haberlerini aliriz insallah en kisa zamanda :))
kizinada cok guldum camsiz cerceveyle gezdi butun gun he! valla bunlar bizi vezirde ediyor "rezil"de benimkide birkere pazarda balik alirken bende istiyorum dedi annemde tezgahtan bir tane verdi eline butun pazar boyunca elinde "hamsi baligi" ile gezdi :)) tabiii herkes bize bakti coguda birseyler soyledi yani beni rezil etti :))

Meell iki gundur aklimda unutuyorum yazmayi, gebelik bolumunde amerikada hamilelik diye bir konu var oraya br goz at istersen belki ilgilenirsin, ben ara ara okuyorum hosuma gidiyor onlarin yasamlarini takip etmek :))
belki tanisirsiniz birbirinize yardimci olursunuz ne bileyim iste onlari okurken aklima sen geliyorsun bende soylemek istedim

günaydın herkese
bugün biraz daha iyiyim,moralimi de hep yüksek tutmaya çalışıyorum,malum dün de sevgililer günüydü,biz 2 hasta sevgili,oturup film izledik.ama güzel hediyeler almışız birbirimizze,sevindik kendimizce
dün kutlamayı unuttum sevgililer gününüzü,Özlemcim bu günü bahane edip barışsaydın,bak hem de uğurlu gelir belki sana
Melcim,canım teşekkür ederim hepinize ayrı ayrı ,sağolun bana güç verdiniz,moral oldunuz..senin de rahtasızlığına çok üzüldüm tatlım.ilaçsız patlatmak en güzeli,halsizllik yorgunluk çok normal tabii,her hamilellik farklı olur derler ama,Doruk 'a hamileliğin nasıldı bilmiyorum;ama ikizlerle nasıl olacak bakalım.hamileliğin en sıkıntılı zamanlar ilk başları,devamlı halsizlik,yorgunluk,uyku hali,bi de son zamanları ağırlaştıktan ve sıkılmaya başladıktan sonrası bence..
2 yastık kayuyorum ben de iyi geliyo gerçekten de paşam o yatakta kaç tur atıyo var ya,yastık kalmıyo neyse dün gece itibariyle daha iyi o da,güzel öksürüksüz uyuduk..
emelcim,sana da çok geçmiş olsun,bir de öğretmensin ,sesini zorlama desem nasıl olacak,en iyisi izin alıp dinlenmen..ilaç içmekten nefret ederim,başağrısına falan asla almam,ama bu faranjit de ilaçsız geçmiyo ne yazık ki,bence ilerlemeden başla ilaçlara..
Özlem;Ata da gözlük delisi ben bi tane güneş gözlüğü almıştım,paşamın alerjisi var da ,güneşte ,tozda falan kızarıp ,şişiyo,doktor tavsiyesi..gangamdan sonra Ata onu takıp geziyo evde..şarkısını söyleyip dansediyo..
Aslı koptum yazdıklarına,hayal ettim bi de..:):):)süpermiş elinde hamsiyle ..hahahhaha...çok şeker ya..balık kokmuştur Fatih tün gece..

Kübracım nerelerdesin,Ecrin mi hasta yoksa?

herkesi öpüyorum..

aslı sadece senin oğluşun ve ata değil balgam problemi olan bende aynı sorunu yaşıyorum

dün götürdüm bende kızımı balgam söktürücü verdi akşamda ayaklarına vicksi sürdüm
pekmezi ılıtıp limon damlattım çok hafif karabiber ile verdim
bir kere bile öksürmedi annemde bugün zencefil ve bal verecek
dün doktorumuz ecrin bu sene iyi gidiyor dedi bu sene sadece 1 kutu antibiyotik içti onuda
hatırlarsanız bagırsak enfeksiyonu olmuştu bizi bir ton korkutmuşlardı düğümlenme falan diye...
antibiyotik vermedi bogazları kızarık hala damlası devam balgam söktürücüyü kullanmıyorum şuan..
2 haftadır bişey yediremiyorum ilk defa karnından ses çıktıgı duydum
iştahlı obur kızımın uyudukdan sonra severken karnını okşadım elim orada kala kaldı
açlıktan sesler çıkıyor bu nasıl vicdan azabı
su süt meyve suyu (komposto) bizi idare ediyor çok halsiz

cerencim tatlım geçmiş olsun ailecek..
atanın düzelmesine sevindim canım.sende kendini ihmal etme tatlım mutlaka testlerini yaptır..
Öpüyorum seni bakıcından bi gelişme varmı.yogunluktan hastalandın sen..

melcim yastık kullanırsam terliyor bu seferde kafası sırılsıklam oluyor
sanada çok geçmiş olsun canım. ilk hamilelikte dinlenmek rahattı ama şimdi zordur eminim.
benim çok rahat geçti tüm 9 ay inşallah seninde bu bebişlerde öyle olur

yaz gelsede rahatlasak ya artık
hasta olan herkeze çok geçmiş olsun..
hepinize iyi hafta sonları...dün izinliydim yazamadım neler yaptınız sevgililer gününde arkadaşlar..
biz arabamızı satmıştık 2 sene oldu bu süre zarfında babamın arabasıyla idare ediyoduk ama ihtiyacımız vardı
ecrin büyüdükçe dahada ihtiyac duymuştuk ev kredimiz bitmediği için ertelemiştik eşim süpriz yapıp araba almış
plakası ayrı bir süpriz oldu çok mutlu oldum allah kazasız belasız kullanmamızı nasip etsin...

Son düzenleme:

kübracım,sevgililer günü hediyeni duyunca bak gözlerim böyle oldu,,,,arabanız hayırlı olsun canım,kazasız belasız inşallah..çok sevindim,kocanın ince düşünmesine:)
canım çocuklarımız aç olunca vicdan azabı çekiyoruz yedirmeye çalışıyoruz ya .ben şimdi hastayım ya;inan 4 günde 2,5 kilo vermişim.yiyemiyorum,geçmiyo boğazımdan,anlıyorum hyani çocukları..toparlar ama merak etme kısa zamanda,telafi eder bu günlerini..birde sıvı şeyler tüketince de gurultu yapar,sadece açlıktan değil tatlım..bu durumlarda ben bitraz midesini tutsun enerji versin diye nutella ekmek veriyorum ataya ,bayılır da ona..sen de böyle sevdiği bişi varsa denesene..tüm çocuklar sever nutella,sarella tarzı şeyleri.katı bişiler yemiş olur en azından..normalde sınırlı olan ne varsa hastalıklarında önelerine seri,liyo:)

canım bakıcım o gün telefonda 1 gün iyi bi gün kötüyüm falan diyodu,nazlandı falan,yatıyomuş devamlı,kalkıp sofraya 1 tabak bile koymuyorum dedi.benim de sinirlerim altüst oldu tabi bişi de diyemedim,ben martta başlamasını bekliyorum ya..(öyle dmeişti)kv aramış dün ona da iyiyim,i 8 martta başlıcam demiş..anlamadım gitti,ekmek mi tatlandırıyo bana naz mı yapıyo bilemedim...haftasonu gidip kendim görücem durumunu...

gnaydin herkese, sanada gunaydin Ceren...
oglunun gece oksurmemesi nekadar mutlu etmistir seni ben hergece yatmadan resmen yalvariyorum bu gece oksurmesin diye bir oksurmeye basladimi en az bir saat suruyor dayanamiyorum alip banyoya goturuyorum kusarsa lavoboya kussun diye benimkide bu aksam daha az oksurdu insallah gecmeye baslamistir ve insallah bu haftayi baska hastalik olmadan atlatir yeni haftaya saglikli baslariz
...evet ogun fatih cok kotu balik koktu ama ogun bizim evdede balik vardi yemekte biz evde balik yapilinca yemekten sonra ailecek dogru banyoya =)) yoksa uyuyamam

Aslında şöyle cerencim ihtiyacımızdı bugüne denk getirdi sadece eşim. sevgililer gününü ve önümüzdeki 10 yıl sevgililer gününü kapattı kendince:)

Son düzenleme:
Oh oh iyi hastalıklar yavaş yavaş yok oluyor desenize. Kübra pekmez karabiber olayını iyi düşünmüşsün annem de yapardı. Bir arkadaş tanımıştım kendisi doğuluydu. Annesi de eski doğulu kadınlardandı. Hani böyle bitkisel ilaçlarla arası iyi olan, hastalıklara çare bulan insanlar olur ya onlardandı işte. Arkadaşın öksürükten şikayet ettiği günlerde annesinin keten tohumunu biraz da tane karabiberi tavada çevirip ılıyınca göğsüne sırtına sürdüğünü üstüne de bez yatırdığını anlatmıştı. Hep öyle yaparlarmış çok da iyi gelirmiş. Tabi arkadaşın yaşı 27 idi, çocuklar nasıl bir reaksiyon gösterir bilmiyorum. Şu balgam söktürücüler daha çok öksürtüyor ya hiç sevmiyorum =(

Kübra eşin nasıl güzel düşünmüş. On yılı kapattı demek, bizimki de öyle, bir şey alır üç yıl bir şey isteme der =))
Aslııııı balık elinde vıcık vıcık olmuştur hey yavrum, mis gibi de balık kokmuştur desene =) Söz geçmiyor valla.
Loveli geçmiş olsun, Quarta bakıcın hazır yattım biraz daha yatayım diyordur belki. Ya da gerçekten rahatsızdır. Başka bakıcı fikrine olumlu bakmıyorsun sanırım. İnşallah bir an önce eski düzene dönersiniz.

İşte gözlük tutkumuz.

Maşallah Ayşe'ye ya çok yakışmış gözlük annesi:)

Geçmiş olsun kızlar, bebişlerinize ve size. Hastalık dönemleri bitse artık, şu martı da atlatsak olacak...

Bizim yeni sayı yoğunluğu başladığı için çok sık yazamayabilirim ama takipteyim.

Cerencim bakıcın umarım zamanında gelir, kayınvalidene başlıycam dediyse nazı sana geçiyor demek ki, belki performansım düşebilir mazur gör diye yol yapıyordur önceden:) Hepiniz için hayırlısı olsun canım. Rüzgar'ı sabah bırakıyorum akşam alıyorum annaneden. Son zamanlarda evden çıkarken nazlanıyor baya, "Ben annaneye gitmek istemiyorum, sen de işe gitmek istemiyorsun" diyor. Kıyamam ben ona. Annaneye gidene kadar ama, onu görünce de dibinden ayrılmıyor, kucağından inmiyor.

Melcim çok normal ilk aylar böyle halsizlik, yorgunluk hastalık direnç düşüyor, vitaminler mineraller paylaşılıyor, ilk üç ayı atlatınca düzene girer canım.

Aslıcım Fatih'e maşallah boyu kilosu ne kadar güzel. Gelişimi çok iyi Sen de ikinciyi düşünmeyenlerden miydin?

ayşe çok tatlı olmuş maşallah annesi
esincim benim kızımda öyle. benimle olmak istiyor anneannesini görünce canım bitanem diye atlıyor kucagına..
dün sordum kızım sana benmi bakayım anneannenmi
anneanne anne diyo ikimizide istiyor yerim onu özledim bak şimdi.

Son düzenleme:

oğlum da öyle babaanneye gitmicem sen de okula gitme diyor ama el mahkum ne yapalımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…