2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

kübracım merhaba,
aynı anda burdayız y,ne,işten aynı zamanlarda kaytarıyoruz demek ki
harbidene ne güzel çizmiş ,cadıya bak sen :):)ttalım sanırım hep kurşun kalem çiziyo.bence şimdi renklendirme zamanı olabilir.boya kalemi al bence,renkli çizsin...böylece yavaş yavaş geliştiri kendini..
melcim,sıkma canını be güzelim,benim de o kadar çok kanamam olmuştu ki hamileyken sebebini de bulammaışlardı..çok şükür oğlum sağlıkla doğdu..merak etme gönlünü ferah tut,senin de ikiz ekimcikler sağlıkla gelecek ,inşallah..ilk zamanlar zor olur zaten biliyosun,b,ir de senin için hepsi üst üste geldi,yavaş yavaş alışıcaksın ,zaman ver kendine..Doruk için de ,onu sakinleştirecek,dikkatini bir süre verebileceği birşey bulman lazım.resim müzik dans elişi(kesme yapıştırma)puzzle,hamur ne bilim böyle şeyler..nelere ilgisi vardır en çok ne yapmayı sever,sana yardımcı olayım aktivite konusunda,ne de olsa eğitimci annenin kızıyım :):)
esincim,zaten çocuklar birine bağımlılık derecesinde bağlı olmamalı zaten,anne babası da olsa..ne güzel bağımsız bir çocuk Rüzgar...ama bence sana da düşkün,sonuçta annesi,bitanesisin..
canım Rüzgar ın ayakları için hiç doktora alan götürme,3 yaşına kadar çok bariz bir durum yoksa,ayak şekli ve basması değişiyiomuş zaten..bizim durum çok bariz diye götürdük,ki zaten kemik yapısı düztabanmış..
aslıcım;keşke dediğin tür ayakkabılarla düzelecek olsa,ama Ata onları da ayağının şekline sokuyo...napalım artık oğluşum da basketçi olmayıversin boyu da iyiydi maşallah oğluşum tam 1 metre olmuştu..

evet canım arada buraya takılmak iyi geliyor:)
boya kalemlerimiz çok varda pastel boya almayı düşüyorum şimdi.
maşallah ataya cerencim anne baba uzun oldugu için normal 1 metre olması

evet canım arada buraya takılmak iyi geliyor:)
boya kalemlerimiz çok varda pastel boya almayı düşüyorum şimdi.
maşallah ataya cerencim anne baba uzun oldugu için normal 1 metre olması

evet evet ben boya kalemi derken pastel boya demek istedim aslında..ben hep pastelle yaptırıyorum resmi hem renkleri de öğrenmiş oluyo..bir de faber in değişik bir pasteli var,camı kumaşı falan da boyayabiliyo,su bazlı çabuk çıkıyo lekesi de:)böyle kalem gibi kalın da ; içinden çevrilerek çıkıyo boya...bir parmak boyası aldım,h.sonu onu denicez bakalım.:) geçen h.sonu da yüz boyası yaptık,çok eğlendik boyadık birbirimizi..:):)
sağol canım,iAta paşa hep yaşıtlarından iriydi zaten,son götürdüğümüz doktor,ben doğru anladım di mi 2,5 yaşında dedi,evet dedim,tabloya baktı,3,5 yaş ebatlarında da ..dedi.oğluşuma ama yolda hep bana saçma bakışlar atıyolar bu yüzden..bebekken de böyleydi,kocaman çocuk kucakta mı gezdirilir(daha 8 aylık falandı); daha emziği bırakmadı mı,neden konuşmuyo,pusete mi koydunuz koca çocuğu vs vsvs...

Mel, canım benim yaa, şu anda içinde bulunduğun bu psikoloji o kadar normal ki eminim eşin de anlıyordur neden öyle olduğunu. Sonuçta dediğin gibi çok kısa bir süre içinde çok büyük değişimler yaşıyorsun. Doruk da şu anda o iki yaş sendromu denilen şeyin doruklarında galiba. Biz de öyleyiz çünkü son zamanlarda anlatsam yaptıklarını, değişimlerini neler neler.
Sen yine de kendine çok dikkat et canım, hepsinin sana çok ihtiyacı var, ama onlara iyi bakabilmek için önce kendine iyi bakmalısın. İnanıyorum ki bu en zor süreci atlatınca yavaş yavaş düzelecektir her şey hepiniz için. Dualarım seninle canım, biz ekim anneleri arkadaşların olarak hep buradayız ve seni her zaman dinleriz, keşke elimizden başka bir şeyler de gelebilse. Bir süre sonra arkadaşların olacağından eminim ben, öyle yabancı yerlerde insanlar daha kolay kaynaşıyor, vardır o türk marketine gelen türkler falan. Her şey zamanla canım. Çok iyi bak kendine.

Kübracım maşallah Ecrin'e. çok yetenekli bu konuda. gözlem gücü, el kabiliyetini çok güzel yansıtıyor bu resimleri. Senin yapman gereken çok bir şey yok tatlım. Sadece her daim yanınızda boylar, kağıtlar olsun o yeter. Eğitim hayatı başlayınca zaten o yönde gidecekse o zaman destek olursun, ona göre okula gönderirsin. Mesela ben çok istemiştim güzel sanatlar lisesine gitmeyi. Ama ailem dediki anadolu lisesinde okuyorsun bitir burayı. Ben de sonra yavaş yavaş kaybettim ilgimi.

Annanem için çok teşekkür ederim canım. Açıkçası senin yazdığın geç değil, ben olsam giderim cevabın da çok etkili oldu kararımı kesinleştirmeme, ameliyat da ertelenince atladım gittim. Anneci değil diye çok üzülmüyorum aslında sadece bazen bu yaştaki çocukların anne düşkünlüğünü bildiğim için acaba benimle mi ilgili diye geçebiliyor aklımdan. Ama öyle ya da böyle sağlıklı mutlu olsun da, zamanı gelince kendine güvensin ve de yetsin de o bana yeter. Dizimin dibinden ayrılmayacak, sözümden çıkmayacak, bensiz bir şey yapamayacak erişkin bebeklerden olmasındansa böyle olsun. Ne bileyim o öyle ben de böyleyim. Bebekliğinden beri hiç tek ben olmadım, dayı, anneanne, dede vs. hep çevre kalabalık oldu ve o da bir çok insana alışmayı ya da kimseye alışmamayı öğrendi. Gerçi ne olacağı belli de olmuyor hala her an değişim halindeyiz. Bakalım daha neler olacak.

Cerencim haklısın öyle çok bariz bir şey de yok üç yaşı bekleyeyim dediğin gibi, bir şey varsa önlemini alırız. Zaten babası yarı düztaban, benim babam da öyle, belki onda da vardır.

Kızlar bu arada gerçekten, bu sendrom galiba 2,5 yaşında başlıyormuş. Çünkü Rüzgar da çok değişmeye başladı. Normalde uysal bir çocuktu çok hareketli olmasına rağmen öyle inadı hemen dikkati dağılarak kırılabilirdi, öyle çok ağlayan bir yapısı da yoktu ama bu son bir kaç haftadır öyle bir değişti ki şimdilerde uçlardayız. Ben böyle bir inat görmedim, hem de her konuda çatışmaya başladık. Yapma dediğim her şeyi yapıyor gözümün içine baka baka. Ben de sesimi yükseltiyorum ister istemez, bu konuda çok masum değilim. şimdi ben bağırırsam ağlıyor ve de bana vuruyor hem de bariz yüzüme tokat atıyor. Su istiyorum diyor, veriyorum biraz içip, ben yapma diye bağırırken döküveriyor. Yemek konusunda yine başladık didişmeye. Kendim yiyicem diyor ve elini sokup mıncıklayıp döküyor. Bugün sabahtan beri inadından bir şey yemedi, dedim ki yemezsen televizyon da yok tamam mı, tamam dedi. Sonra ciyak ciyak pocoyo istiyor ben de açmadım, ağladı, yemeğini yersen açarım diyorum yok yemiycem diye bağırıyor. Yemedi, dün de doğru düzgün yememişti. Başa döndük anlayacağınız. Daha 12 kilo bile yok hem de. Çok üzülüyorum bu duruma. Eşimle aramız hiç iyi değil, onun yanında kavga etmesek de aramızdaki gerginliğin farkında belki de ondan yapıyor. Çok üzgünüm, çok napıcamı nasıl davranıcamı bilmiyorum.

Esin canım sakın sakın doruga yansıtma eşinle sorununu
vallahi nasıl bi hisleri var bilmiyorum ama direk anlıyolar
çok yaşadım bu durumları

ecrine yorumların için teşekkür ederim gerçi herkeze ayrı ayrı teşekkür ederim.

anneanne farklı bi sevgi bence, ben babaannemi hiç görmedim babam çok küçükken vefat etmiş
o yüzden bi büyüktü benim için onunda kaybedeli 8 yıl oldu..
cidden gitmene çok sevindim birazda etkim olduysa çok mutlu oldum

mel uzakdan neye faydam olur bilmiyorum ama her zaman dinlerim seni
yardım ederim hiç sıkma canını güzel düşün güzel olsun inş.

cerencim parmak boyası alıcam bende h.sonu
2 yaş sendromunu benim cadıda ara ara yaşıyor sanırım istediğini yapmadıgım zaman sinirleniyor bazen bagırıp tepki yapıyo
bazen vuruyo,ısırıyo,kaçıyo odasına kapatıyo kapıyı girmeme izin vermiyo falan..
sakin bi yapım var ne yalan söyleyim kızmıyorum, arada geliyolar banada ama o kadar olacak...

esin kilosu alt sınırda değil normal korkma canım her zaman kilodan yana değilim günlük sebze meyve çorba etini yesin yeter bana.
öpüyorum ekimcikler
iyi akşamlar....

esincim,aynı biz işte...Ata da sakin bi çocuktur,hareketlidir ama öyle vur kır huysuzluk yap yok(tu..)taaa ki şimdiye kadar..hele gece uyumamak için neler yapıyo,bir inat bir inat,resmen kavga ediyoruz..yanlış ama ben de bağırıyorum bazen..insanız sonuçta,bizim de bi sınırımız oluyo işte..gerçi hemen sarılıyoruz,öpüşüyoruz ama,sonrası vicdan azabı zaten..geçen gün ben uyuma numarası yapıyorum,o da uyudu sanıp uyucak sözde;gözler kapalı ya savunmasızım,bana bi vurdu,tam kulağıma,beynim döndü,zarım patladı sandım... bu zamanlarda en iyi yol,dikkatini başka yöne çekmek canım..her zaman olmuyo ama işe yarıyo..canım onlar bizim bam telimizi biliyo o bacak kadar boylarıyla..senin yemek konusunda hassas olduğunu bildiğindne inatlaşıyo..umursamaz gibi yap bence..
ayy bu eş sorunları en olacak bilmiyorum,bizde de durumlar benzer..ne yaparsak yapalım çocuklar anlıyor bir sorun olduğunu..benim çözümüm eşimi görmezden gelmek ve oğlumla ilgilenmek..tabi bu yol Ata için iyi olsa da,eşimi delirtiyo....
Kübracım bu kadar sakin olman ne güzel ..

aslıcım bu arada Fatih beni çok güldürüyo ya,maşallah sevimli ve komik bi çocuk..
ata bana atim dediğinde kıralabilir diyorum,hayır diye ağlıyo,peki dene diyorum,kırılırsa bu sefer kırıldı diye ağlıyo,kırılmazsa,kırana kadar atıyo ,
bu arada sen işe mi girmeyi düşünüyodun doğru mu hatırladım*???

Evet Kübracım ne oluyorsa onu anlıyorlar hemen. Ona belli etmemeye çalışıyoruz zaten ikimizde. Sadece arada yüksek sesli olmasa da laf dalaşmalarımız oluyor, o da elde değil. yine de elimden geleni yapıyorum canım.
Kilosu da alt sınıra iyice yaklaştı, aylarca yarım kilo bile zor alıyor, aldığı iki gramı da böyle bir anda yemeği kesip hemen veriyor çünkü aşırı hareketli. Ben de üzülüyorum. yani zayıfladığı yüzünden bile belli oluyor bu yaşta.

Bugün burnu akmaya başladı öğle uykusundan kaç kere uyandı, bakalım gecemiz nasıl geçecek. Tam da hastalıksız atlattık kışı diyordum bir yerlerden kapmışız şifayı.

Cerencim işte ben de şu büyüme aşamasına veriyorum bunları bir şekilde kendilerini göstermeye ve kanıtlamaya çalışıyorlar ve de artık kendi seçimleri, fikirleri var sanırım biz de bunları kabul etmekte zorlanıyoruz. Ama Ata'nın uyku sorunu gerçekten de zor, bir de çalışıyorsun sabahın köründe kalkıyorsun. Çok kolay gelsin canım sana da.
Bizim eşimle olan öyle arasıra yaşanan şeyleri geçti artık, çok genele yayıldı bakalım nasıl atlatıcaz, her an her şey olabilir.

ESIN uzuldum size yaaaa, ne guzel galiba yazin biz esimle hic kavga etmeyiz hatta tartismayiz demistin msj yazdigin gun Ruzgar agliyor diye tartismistiniz ruzgar cok etkilenmis diye yazmistin, ne oldu size nazarmi degdi? uzmeyin birbirinzi aradaki saygiyi bitirmemeye calisin inan evlendikten sonra anne-baba yani bile rahat gelmiyor insana birde zaten evliliklerde donem donem oluyor boyle seyler biz buyuyup olgunlastikca evliligimizde olgunlasiyor bu yuzden arada boyle bocalama donemleri oluyor,onceden evlattik sonra es olduk sonra anne zaten annelik adim adim ileryen birsey sonra okula giden cocuk annesi olacagiz sobra ergen cocuk vs. vs. bu yuzden esimizlede catismalarimiz tartismalarimiz olavmcak donem donem ; ))

kizlar kusura bakmayin bugun okuyup okuyup kactim. pazar gunu havayi guzel gorduk aldim oglumu annemi gittik Eyup sultan a hem cami ziyareti yaptim coook seviyorum burayi resmen hafifliyorum sonra oradaki buyuk parka gittik Fatih bayagi bir oynadi ama nazli oglum daha pazar gecesi oksurmeye basladi dunden beride oksuruk hapsirik burun akintisi hepsi bir arada :)) bugun hep oglumla ugrastim bu yuzden okuyup hemencikin kactim =)
Esin sizede gecmis olsun Fatih hasta olunca benim moralim sifir oluyor bu yuzden mi bilmiyorum birde dunden beri migrenim tuttu bas agrisi mide bulantisi cok kotuydum neyse bu gece oglumda bende birazcik daha iyiyiz

Ceren ben calismak istiyorum dogru hatirliyorsun amaesim cocuktan dolayi pek olumlu bakmaz sanirsam oglunu kimselere birakamaz
ama manyaklik bende cocuk yokken calismama olumlu bakiyordu ama ozamanda ben tembellik yaptim evde olmak gezmek istedigim saatte uyuyup uyanmak coooook cazip geliyordu hatta hep is basvurusu yapiyordum geri donende bayagi olmustu ama ben gitmdin simdide boyle sIkintidan ve pismanlktan patliyorum

oglende disci randevum var ) artik dolgu kanal ted.ne varsa yaptiracagim
kizlar sezon sonu alisverisi yapiyormusunuz bilmiyorm ama Defacto da guzel indirimler var daja dogrusu bogazli cok guzel renkleri olan trikolar vardi 15lira cok guzellerdi firsat bulursam alicam bir bakin derim
Ceren sana bir sorum var belki bilirsin mesela kimi magazalarda defacto lcw nin urunleri vrcok guzel ve kaliteli ama bu urunler kendi magazalarinda yok niye ki?
birde bu defacto akdenizin bilmemnesi diy reklam yapiyordu aldigim montun icinde Cin de uretilmistir yaziyor
sabah sabah ne reklam yaptim ama sanki bana neyse

günaydınlar herkese

Aslıcım evlilikle ilgili söylediklerinde çok haklısın tabiki. Evet biz öyle çok kavga eden, bağıran çağıran bir çift olmadık hiç, hala da öyle şiddetli kavgalarımız yoktur, bu da eşimin yapısı, o bağrışmayı kavgayı sevmez, gerekse bile yapmaz ki, bazen gerekiyor. öyle tepkisiz olunca da iletişim kopuyor. Bize nazar değimedi canım benim, değdiyse de çok eskiden değmiştir, çünkü uzun süredir zaten iki yabancı, ev arkadaşı, iş arkadaşı gibi yaşıyorduk anlayacağınız. İletişim kopukluğu, soğukluk ve başka başka bir çok sorunumuz var. Öyle bir anlık kavga ya da kızgınlık değil yani, dönem de değil. Biz artık açık açık boşanmayı konuşmaya başladık, nasıl olacak, ne yapacağım, Rüzgar nasıl etkilenecek bilmiyorum. Ailemin yanına dönüp, onlara sığınmak gibi bir niyetim de yok tabi ki, Allahın izniyle yine kendi başımın çaresine bakacağım. Ben zaten üniversiteye başladım 18 yaşımda ondan sonra ailem için hep misafir oldum, şimdi tabi ki kalkıp da çocuğumu alıp onlara sığınmayacağım. Şu anda kesinleşen bir şey yok gerçi ama Allah büyük hakkımızda en başta da Rüzgar'ın hakkında en hayırlısı neyse o olsun diye dua ediyorum.
Neyse bu başlık bunları anlatmamın yeri değil. Sadece şunu bilin ki Rüzgar'ı en çok düşünüyorum, böyle gergin bir ortamda büyümesini de hiç istemem, o benim en kıymetlim.

çok geçmiş olsun fatih'e de canım. Biz de aynı durumdayız, gece burun tıkanıklığından uyuyamadı, tabi ben de kıyamam onlara, hiç hasta olmasalar... Sana da geçmiş olsun Aslıcım. Dişçide de bol şans ben de dişçi fobisi var çok gerilirim:)

Bu arada umarım istediğin gibi iş bulursun, hem fatih de artık büyüdü, bir süre sonra kreş çağı gelecek, babası da bunu kabullenir herhalde.

Son düzenleme:

esin canım sorunun netliği nedir bilmiyorum ama
yaşadıgınız bütün olayları ertelediğiniz için soğuk rüzgarlar esiyor
sorunu çözmek varken ertelemeyin
yaşını başını almış insanlarsınız bunlar sebep değil tatlım
sana tavsiyem (ciddiye alırsan mutlu olurum)
yanlız kalın.... birbirinizi ne arayın ne sorun,zamanı gelince görüşeceksiniz emin ol.
eskisi gibi kaldıgı yerden..
bazen evlilikler böyle yıpratıp,sıkıyor insanı erkek kadın fark etmez
onda çok sevdiğin huyu bile batıyor insana,, yazsam neler neler...
boşanmak en son düşüncen olsun güzelim...

Canım, tabi ki boşanmak en son düşüncem hala daha ama ben çok yoruldum ve de bu ilişkide çok yıprandım. Açık açık konuşmak gerekirse ne ben onu mutlu edebiliyorum ne de o beni. Yani çok denedik, hala da deniyoruz. Yine de dediğim gibi Rüzgar için bu kadar katlandım, onun için böylesi daha iyi olacaksa yine de katlanırım ama artık hangisinin daha iyi olduğundan emin değilim. zamana bıraktım. Görüşmeme gibi bir olayı şuanda nasıl yapabiliriz bilmiyorum. Bir ev var ve durumumuz da ikinciye müsait değil. Nasıl olacak bilmem. Aslında yazın kaçıp 3 ay gelmemem senin bu dediğini uygulamamdı ailemin yazlığında. döndüm ve hiç bir şey değişmediği gibi her şey daha da kötüye gitti. Allah sonumuzu hayır etsin ne diyebilirim ki.

aslıcım böyle söyleyen oldu mu çok bozuluyorum bilesin,oğlunu kimselere bırakamaz!!!!bizimki evlat değil mi,nasıl bırakıyoruz.hem de 3 aylık olduğundan beri..Allaha çok şükür ne oğlumda ne bizde bir sorun olmadı..tam tersi çok mutluyuz çalışan anne olduğum için.tabii ki zorlukları var ama değer mi ;e evet kesinlikle..
bu arada montların çoğunluğu ,marka farketmeksiniz çin üretimidir,orda sadece mont üretimi için kurulmuş,konfeksiyon köyleri bile var..çin üretimi artık kalitesiz demek değil zaten..markalar, corner lara ve mağazalarına gönderdikleri mallara ,yerlerin göre karar veriyolar,her ilde,her semtteki aynı marka mağazasında farklı ürünler bulabilrsin..iyi alışverişler sana :)

ahhhh esincim,bizdeki de tam tersi,kavgalar bi anda patlar bağrış çağrış,o da felaket olur,Ata varken olmasın diye susuyorum(gerçi kocam asla kkabul etmiyo sustuğumu,çok inat olduğumu söyler)..bu da kötü neden biliyo musun,biz de hep üstünü örtüyoruz,halledilen bişi yok,,Ataetkilenmesin üzülmesin diye ,1 hafta küslükten sonra barışılıyo bi şekilde..sonra yine aynı...
bence de Kübranın fikri çok iyi ama zaten denedik diyosun yazın,üzüldüm gerçekten de..ayrılık ,ne kadar doğru olduğunu düşünsen de sancılı bir süreç..bana göre çocuk için en doğrusu,sağlıkla büyeyebileceği,anna-babanın da kendilerini mutlu hissettikleri yerdir.bu her zaman aynı evin içinde olmuyo ne yazık ki...2 ayrı ev olsun ama ayrı ayrı multu olsun anne baba,çocuk daha huzurlu oluyo bana göre...
sen çok güçlü,düşüceli,akıllı bir kadınsın ve iyi bir annesin,kendin ve oğlun için en iyisine karar verebilrsin..
ayrıca konu başlığına çok da uyumlu bence,evlilik de ayrılık da çocukları ilgilendiriyo,hem biz de arkadaş dost olmadık mı birbirimize..
öpüyoreum canım,ne zaman istersen istediğin kadar yaz,ister evlilik ister çocuk olsun,sen iyi ol yeter..

Çok sağol Cerencim,

evet biliyorum ayrılığın çok zor bir süreç olacağını, ben de böyle olsun istemezdim asla. Çocuğum hep babasıyla büyüsün, babası da her anına şahit olsun isterdim. ama her şey bu hayatta hep istediğimiz gibi olmuyor malesef. Ben içimde bir süre vermiştim bize, o süreçte hiç bir çaba, olumlu gelişme olmadı, bunu şimdi ertelesem daha sonra yine aynı kararı vereceğimden eminim. Sadece doğru zaman ne zaman ondan emin olamıyorum. Bu işler nasıl olur bilmiyorum. Bilmek de istemezdim. Ama bunu yaşamamız gerekiyorsa, yaşayacağız. Rüzgar babasız büyümez zaten babası istediği müddetçe, istediği kadar görür oğlunu, ben asla aralarına giremem ama karı koca olarak birlikte olmayız o kadar.

Bu arada eğer çözülüyorsa kavga sonucunda bir şeyler, kavga etmek de gerekli bence, yani kavga derken tartışabilmekten bahsediyorum, vazoların havada uçuşmasından değil:) Ama kavga edip karşılıklı birbirinizi kırıp hiç bir şey halledilmiyorsa o da zor. Çocuklar kavgadan çok etkilenir bunu çok iyi biliyorum. Ama kavga edilmeyen gerginliği, sevgisizliği de çok iyi anlıyorlar bunu da öğrenmiş oluyorum.

Son düzenleme:

esincim zaten kimse ayrılmka için evlenmiyo ki,ömür boyu mutlu huzurlu yaşıcam sanıyo..olmayınca da uzatmalar oynanıyo işte..boşanmayı babsızlık gibi görmemek lazım,sadece karı-koca ayrılıyo,anne babalıktan ayrılmak yok ki..ama şunu biliyorum çocuk için ne kadar erken o kadar iyi..yani daha yeni yeni bilinçleniyolar,farkına varıyolar,daha çabuk adapte olurlar sanırım sizlerden..
şöyle gerktiğinde sadece tartışabilen ses yükseltmeden konuşabilen çifteler bayılıyorum..biz de onlardan olamadık ne yazık ki..
bir arkadaşım ayrılık öncesi şöyle yaptı,eşi evden ayrıldı ama devamlı geldi gitti,sadece yatmadı..yaz geldi,anne oğul yazlığa gittiler,zaten uzun süre babadan ayrı kaldı,sadece h.sonları gördü babayı..döndüklerinde de kızları alışmıştı ayrılığa..böyle bir durum için tavsiye vermek zor tabii ama belki yolgösterir sana ....
sen içini ferah tutu arkadaşım herşey olacağına varır,en doğru kararı vereceksin eminim ben..biz de destekçiniz her zaman..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…