2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

tşk ederim canım..hepimiz iyi anneleriz..heleki 2010 ekim anneleri :)
ay süpermiş bu güldürdün beni fatih paşa :)
benim kız anne bu ne diye sorar neden diye sormadı hiç:)

selam kızlar..
dün doruk u gözü için dr.a götürdük.enfeksiyon dedi mikrop kapmış.steril edici bir göz damlası verdi.sabah uyandığında biraz daha iyiydi.
yaa bu resim çizenlere,kitap okuyanlara özendim valla..doruk un hiç öyle merakları yok.resim çizdirmek istesem kağıdı yırtar kalemi de ağzına alır.kitap okumaya kalksam elimden almaya çalışır oynar sonunda yırtar ve kesinlikle dinlemez..bizde mi sorun var anlayamadım..
ceren yanlız değilsin canım..bazen cinnetlik hale geliyorum bende uyku zamanlarında.bazen pes edip ondan önce sızıp uyuyorum bile..bu aralar bir de çok asi oldu doruk.kesinlikle söz dinlemiyor.yeni yeni huyları çıktı..ayağında çorap istemiyor,pantalon paçalarını dizlerine kadar sıyırıyor,kollarını da...ben mi gerginim bilmiyorum ama bazen böyle çığlık atmak istiyorum yeterrrr diye..uyku sorunu zaten dönem dönem tavan yapıyor..tam uyucak diyorum anneee hav hav deyip gidip köpeğini alıyor,sonra araba,sonra uçak derken uyuması için 2 saat uğraşıyorum..
bu sabah dertli günümdeyim sanırım..kafanızı şişirmiyim daha fazla..zaten böyle dokunsalar ağlayacak moddayım ki kolay ağlayan bir tip değilimdir..neyse hepinizi öptük..

melcim günaydın,
geçmiş olsun,umarım hemen iyileşir gözü Doruk un..ayy bu ara ne oluyosa bu çocuklara,yok canım haklısın ben de sakin olmaya çalışıyorum ama bazen de zıvanadan çıkarıyolar insanı..dün 10.30 gibi girdik odaya nasıl uykusu var,kalk anne kalk diye dürtüp duruyo beni,kitap okuduk,köpekleri yanımıza aldık,yok...artık baba içerden sinirlendi,gel dedi uyumıcaksın otur benle dedi...gitti,10 dk sonra geldi yine yanıma..neyse öyle böyle 1 di uyuduğu..canım dün ben de sinirimden oturup ağlıcak durumdaydım,zaten eve akşam geliyoruz,sonra Atayı giydir,biraz daha oyun oyna,banyo,yatır,uyumaıs gece 1 ,sonra uyusam mı,banyo mu yapsam,kendime vakit mi ayırsam(aylardır yapamadım),ütü mü yapsam,en son uyku ağır basıyo bende...
melcim lütfen öyle kafanızı şişirdim falan deme,o nası söz öyle,sen hep yaz biz okur,yardımcı olmaya çalışırız,bak ben yine upuzuuuunnnn yazdım
canım bu arada kitap önemli gerçekten,hayalgüçleri gelişiyo,kelime öğreniyolar,anlatıyolar,bence denemelisin mutlaka,eninde sonunda alışır..büyük resimli kitaplardan al,Ata en çok pinokyo yu seviyor.önceleri sıkılıyodu,sonra alıştı kendi de anlatıyo,uykudan önce mutlaka okuruz..resim yapmıyosa,hamur oynat mesela,yani ilgisini bir yöne versin ,parmak kasları da gelişir..
giderken kiytap falan aladıysan ben gödnereyim sana burdan canım ...:)
ikizler nasıl??
aslıcım sen bugün doktora gideksin değil mi,bizlere de yaz olur mu,biz de yarın götürcez atayı ortopediste ayağı için..
bu arada yarın akşam bakıcımı görmeye gidicem,kendi gözümle görmem lazım durumunu..

öptüm hepinizi..

Aslı maşallah fatihe çok tatlı delikanlı olmuşlar bunlar
ciddi ciddi artık çocuk oluyorlar :)

mel geçmiş olsun canım.. kafa şişirmek ne demek?
kafası şişen okumaz canım sen merak etme
minik bebişler nasıl bulantıların falan varmı..
demek doruk beyin kagıt kalemle işi yok,oyun hamurlarıyla arası nasıl
new york nasıl alışabildin oralara..gezip gördüğün yerleri anlat mutlaka..

kizlar tel elimde gizli gizli yaziyorum pzt gunu esimin amcasi vefat etti simdi cenaze evindeyim gorsrler manyak derler herhalde :)
napiyim yazmak istedim oglumu doktora goturdum biraz taban dusuklugu var dedi, kaslari biraz gerginmis bu yuzden parmak ucunda yuruyormus 15-20gun esnet dedi hani kramp girince yapiyoruzya oyle ondan sonra sikayet devam ederse film cekip ona gore tedavi edecek ayy vqlka buna bile sevindim insallah esnetmeyle rahatlar
neyse sobra gorusyruz malum gizli yaziyorum oglumu uyuturken

cop adami ben cizdim oglum el ayak goz falan yapti :)) diger iki tanesi kendi cizdigi uzaylilar :))

maşallahhh çok güzel çizmiş bizimki hala karalama modunda çiziyor bak anne sen i çizdim diyor ama bildiğin karalama yerlerini çiziyor ama karalama yanii

Selam kızlar,

Ne güzel sanatçılar yetişiyor öyle 2010Ekimlerinde. Fatih ve Kübra bu konuda gayet yetenekliler. Anneleri bu konularda desteklerinizi esirgemeyin:)) Ben de çok istemiştim resmi ama kaynadı gitti mesela arada Rüzgar'ın da bu konuda bana çektiğini sanmıyorum. Boyları defterleri var ve ilgileniyor ama hep bana çizdirrir. Anne çiz, baba çiz, dede çiz. sen çiz biraz da diyorum, karalıyor alakasız şeyler bak anne yaptım diyor. Ben de aaa çok güzel yapmışsın diyorum. Daha hiç tarih atıp da saklayacak bir şey çizmedi:)))

Kübracım ben de çalışan anne babanın çocuğuydum. Çok da sıkıntı çektik. Bakıcımızın bize kötü davrandığını hatırladığım zamanlar bile var. Küçüklüğümü çok iyi hatırlarım ben. 3 yaşlarımı falan. Mesela benim tuvalete gitmem gerekiyordu, izin vermiyordu yataktan kalkmama, ağlıyordum ve altıma yapmıştım. Kardeşimi de ağlatarak uyutuyordu. Hatırlıyorum da annemlere neden anlatmıyordum onu hatırlamıyorum. Gerçi sonra onlar da çok tutmamuşlar onu. Bize genelde anneannem bakardı. Evet belki çok sıkıntılar çektik ama Anneme karşı hiç de öyle çalışmasıyla ilgili bir şeyler kalmadı içimde, onu çok seviyorum ve ne kadar fedakar olduğunu biliyorum. Sonuçta biz de fedakarlıklar yapıyoruz ve onlar da bir gün anlayacaklar.
Rüzgar da anne işe gitme, işe gitmek istemiyorsun dimi. Geçen annanesine sormuş anne neden iş gitti? annem de yemek alamak için gitti demiş. Rüzgar da anne yemek almasın, dede alıyor yemek demişD

Çok içime dokundu benim de ama anlayacaklar.

Ayrıca zaten çok içten istedi demek ki Rüzgar, artık işe gidemiyorum. Anneannem yine düşmüş ve bu sefer de diğer bacağını kırmış(( Annem apartopar gitti yine. Gel dedik ona, yalnız kalamazsın artık. Yok illa evinde kalacakmış. Kabullenmiyor yaşlandığını, onun için de çok üzülüyorum.

Artık evdeyim kızlar, nasıl işleri yetiştireceğim bilemiyorum sanırım geceleri çalışacağım ama Rüzgar bildiğiniz gibi 6'da uyanıyor ve bugün uykusuzluktan başım ağrıdı resmen. Bir de ev sahibi iyice sıkıştırmaya başladı satıcam diye, ev de bulamadık. pfffff. Sıkıntılıyım yani. Neyse bunda da vardır bir hikmet. Annanem iyileşsin de.

Melcim geçmiş olsun Doruğa. Hassas dönemindesin bir de, kolay gelsin sana da canım.

Cerencim durumunuz zormuş sizin de ya, 10'dan 1lere kadar nasıl uğraşılır Allah sabır versin. Acaba daha erken yatağa götürsen nasıl olur acaba. 9 gibi bir yerde öyle duymuştum, küçük çocuklar uyarıldıkça daha zor uykuya dalarlarmış diye. Rüzgar 8-9 arası uyuyor. daha geçe bırakmaya çalışmıştım bir dönem, geç kalksın diye bu sefer hem aşırı hiperaktiflik başladı uyku satini geçirdikten sonra hem de çok zor uykuya dalıyordu veee 6'da yine uyanıyordu kurulmuş saat gibi. Hem o erken uyuyunca kendine zaman ayırman da kolay oluyor.

Ayyy ne kadar uzatmışım böyle. Görüşürüz kızlar.

esincim senin bıcırık da benim oğlan gibi hep bize çizdiriyor kendisi çizice karalıyor çizdim diyor

yok arkadaşım doğru hatırlıyosun benim 3 tane allah onlara çok uzun ömürler versinnnn.

herkese iyi geceler
yaptigimiz bir aktivite daha var yazmayi unuttum :)) belki sizlerde ilgilenirsiniz oglumla yapboz yapamayida cok seviyoruz fatihte cogu parcayi yetlestiriyor tabiii resmi biraz ezberledikten sonra ))
simdi birde saymayi ogrendi daninolari birbirinden ayirip tek tek sayiyor sonra ben icinden bir kactane aliyorum kalani sayiyor sonra ekliyorum falan bayagi toplama cikarma yapiyoruz =))

Esin desene artik daha cok gorusecegiz
saka bir yana ananene coook gecmis olsun Allah sifa versin olan yine sana oldu yine birsuru is sana kaldi, Allah sanada guc kuvvet versin yine bin paracaya boluneceksin. ev isinizde en kisa zamanda cozulur insallah

Esin desene artik daha cok gorusecegiz
saka bir yana ananene coook gecmis olsun Allah sifa versin olan yine sana oldu yine birsuru is sana kaldi, Allah sanada guc kuvvet versin yine bin paracaya boluneceksin. ev isinizde en kisa zamanda cozulur insallah

Aslı başınız sağolsun canım.
yapbozu yapması çok güzel ben almışdım ama ilgisini çekmedi
renklerle arası yok benim cadının sayı sayarkende atladıgı rakamalar oluyor..

esin çok geçmiş olsun allah şifa versin canım
yaşlanmak değilde yanlız yaşamaya alışmışsa gelmesi kolay olmayabilir..
rüzgar çok erken yatıyor ben erken yatırmıyorum birlikte vakit geçirmek adına
uyku düzeni olmuyor gelişimi açısından önemli ama napim 9 10 da erken bana göre

hepiniz öpüldünüz

Ceren doktor randevunuz bugundu dimi? sendenden iyi haberler bekliyoruz insallah ayaginizdaki problem gecicidir
Sende Esn gibi bin parcaya bolunuyorsun su bakicin gelsede bari sen biraz rahatlasan
en sonunda 2010 ekim kresi acicam hepinizi kurtaricam :))

tesekkur ederim kubra
benim oglumda bazen atliyor sayilari ama dikkatini verirse 14e kadar :) sayiyir birer birer 10ar 10ar da yuze kadar sayiyor ama ben ozelikle ogretmedim birazcik pepenin etkisi. =)) birazda yegenimin bizdeki 1.sinif kitaplari etkili oldu fatih bu ne diye soruyorfu bende cevaplarken ogrenmis mesela 10a kadar butun sayilari taniyor bazen karisik yaziyorum hepsoni biliyor
bide simdi ogrettim diyorumki oglum polisi nasil ariyoruz
anne bir bes bes ariyoruz
arayinca ne diyeceksin
papis(polis) lutfen beni bularmisin beni eve goturermisin?tamam gorusuruz,optum,baybay
oglumun turkcesi biraz bozuktur da

Ceren Esin oyle begenip begenip kacmayin bakiyim :))
kelimeleri tam soyliyemiyor ya o yuzden turkcesi bozuk diye saka yaptim
gerci ben boyle soyleyemedigi zaman bayiliyorm
mesela kocaman yerine "ponina" diyordu :) simdi biraz duzeltti "komacan" diyor

Aslıcım , haklısın beğenip beğenip kaçıyor gibi olmuşum ama okumaya anca fırsat buluyorum. Ben laptoptayım Rüzgar beni bunun başında 10 dakiakdan fazla bırakmaz ya gelir çizgifilm diye tutturur ya da beni çağırır:)

Aslında şu anda moralim de çok bozuk, anneannem ameliyata girecekti bugün, doktorlar ikincisi çok daha riskli demişler. Çıkamam ihtimali varmış, doktor da sormuş annaneme ya ameliyat olursun ya da yatalak kalırsın diye. Annanem ameliyatı seçmiş haklı olarak. Keşke yanında olsaydım diyorum. <keşke ben de gitseydim. <<şu anda çok üzgünüm. Beni doğduğumdan beri o bakıp büyütmüştü. Annemden farksızdır yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…