2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Cerencim desteğin ve güzel önerilerin için çok teşekkürler. evet büyüdükçe, bilinçlendikçe alışması ve kabullenmesi daha zor olur haklısın, ben de bunu düşünüyorum. Hem sadece çocuk için sürdürülen evliliklerde özellikle de anne böyle yapıyorsa, çocuklara verecek enerjisi, gösterecek bir karakteri kalmaz diye düşünüyorum. adanmışlık tamam da mutsuz bir insan istediği kadar kendini çocuğuna adasın bu biraz sahtelik gibi geliyor bana. bilmiyorum, her açıdan değerlendirmeye çalışıyorum, şu aşamada bazı şeyler hala net değil, içimde acabalar yok değil. ama bugün olmazsa yarın olacak bunu biliyorum.
Rüzgarın birilerine bağımlı olmama huyu, kendine yetmesi sanırım çok işime yaracak bu süreçte. Bu arada inşallah öyle bir durumda biz de o arkadaşların gibi yapmayı başarırız çok mantıklı ve doğru bir tutum.

Kızlar çok üzgünüm burada sizi böyle bir sıkıntıya ortak ettiğim için. ama inannın ki çevremde de konuşabileceğim kimse yok ve çocuklarımızın her anını paylaştığımız birbirimizi tanıdığımız bu sireçte sizi de artık dostlarım gibi görüyorum. dökülüverdi işte böyle her şey ortaya:26:

Ceren sana katılıyorum kesinlikle
ve hatta yorum yazmışdım yazdıklarınla birebirdi...dedim kübra boşver kalp kırmaya gerek yok dedim sildim. saol yazdıgın için

esincim üzüldüm vallahi canım ya
bunuda denedim diyosun,bende zor süreçlerden geçtiğim için biliyorum şuanki
korkularını,düşüncelerini....
biz ayrı kaldıkdan sonra iyi gelmişdi bize,ne bileyim problemler biraz aynıydı işte
sadece eşim fazla ileri gitmişdi,,neyse
canım benim hakkında hayırlısı olsun inşallah dogru karar verirsin
ne güzel arkadaşlık kurduk burada çocuklarımızın sayesinde
sıkıntına tabiki üzülüyorum,üzülüyoruz keşke imkanlarımız daha farklı olsaydı
bende seviyorum burayı.. öpüyorum güzelim üzülme rüzgarada yansıtmamaya çalış.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim Kübracım, evet sen şu anki durumumu anlayabilirsin, böyle bir süreç yaşadın. Sizin adınıza çok seviniyorum, birbirinizin değerini anladınız ve sorunlarınızı çözdünüz.
Çok zor gerçekten böyle bir karar vermek. İnşallah bizim de hakkımızda hayırlısı olur.

esincim,elimden geleni yaptım demek çok önemli,bunu söyledikten sonra,kendine yeni bir yol çizmek kalıyor geriye..ne kadar anne olsak da,önceliğimiz çocuklarımız olsa da birey olduğumuzu unutmamak lazım..biz mutlu değilsek çocuklarımızın da mutlu,huzurlu olması çok da mümkün olmuyo ne yazık ki....
ben de bunu sıklıkla düşünüyorum biliyo musun,neden evliyiz ;mutlu olmak için,peki değilsek neden yürütmeye zorluyoruz ki??evet çocuklarımız için ama bir yere kadar..nereye kadar olduğunu da zaman gösterecek..
biz bi çok iyi bi çok kötüyüz,ortasını bulamadık,çok yıpratıcı ve üzücü,ne birleşip ne yarılabildik denir ya o hesap işte
burda dost olduk gerçekten de,ben öyle görüyorum,kimseyle paylaşamdığımız şeyleri konuşuyoruz,dertleşiyoruz ,farklı bakış açısı alıyoruz..öptüm güzel anneler,,Kübra esin...

Elimden geleni yaptım Cerencim, hala da yapıyorum açıkçası, nereye kadar daha sürer bilmiyorum. Çok yıprandım, gerçekten. Onu da suçlayamıyorum, kötü olduğundan değil sadece biz birbirimize uymadık, uyamadık. Sizin de zormuş canım sürekli bir o uç bir bu uç da yıpratıcıdır. Ama bence siz daha şanslısınız bu konuda. En azından iyi zamanlarınız oluyor, kötü anları siliyordur, bir şeylere değer deniyordur. Bizde malesef artık böyle olmuyor. Tamam iyi bir an diyorum anında bir şey çıkıyor sürmüyor.

Ceren sana katılıyorum kesinlikle
ve hatta yorum yazmışdım yazdıklarınla birebirdi...dedim kübra boşver kalp kırmaya gerek yok dedim sildim. saol yazdıgın için
kalp kiracak yada kirilacak birsey yok ben benim oglum kiymetli sizinki kiymetsiz demedim, sadece esimin biraz aksi oldugunu anlatmak istedim hatta normalde cok sIk smile kullanmadigim halde cumlemin sonuna o tuhaf smile i kullandim dusuncenin kotu oldugunu anlatmak icin hatirliyorsan calismakla ilgili sana ozelden msj atmistim daha once benim esimin annesi yok benim annem ablamin ogluna bakiyor ablam calistigi icin yalana gerek yok esim bir anda yaninda kimse yokken bakiciya birakmaz guvenip birakamaz
soyle birsey var esim belediyede calisiyor bende kamuda calissam olur genelde kresleri var ama ben esimin torpiliyle degil sibavla girmek istiyorum bunun icinde 2014icin simdiden calisiyorum
sende nasil anladiysan anladiklarina gore yorum yapabilirsin ben oyle iki lafa kirilmam hele bana ait olmayan bir dusunceye yapilan yoruma hic kirilmam

Ceren az onceki msj im yarim cikmis tekra yazayim dedim
eger msj im yanlis anlasilip seni uzduyse ozur dilerim ben sadece esimin zor oldugunu vurgulamak istedim hani bazen elestirmek icin .............oyle yapamaz diye vurgulariz ya oyle yapmak istedim tabii konusmakla yazmak farkli oluyor :) ama ben benim oglum kiymetli anlamina gelen veya sizinkilerle benimkini kiyaslayacak bir cumle kurmadim
yoksa ben degil hepimiz seni biliyoruz oglun icin neler yaptigini neler yapacagini nekadar ince dusundugunu
hem sadece cocuklariniz degil sizlerde benim icin coook kiymetlisiniz

aslıcım senin düşüncen olmadığına sevindim,yazmakla konuşmak farklı tabii ki...kıymet karşılaştırması d,iye de düşünmedim ama bu yorumu çok duyuyorum da o yüzden..ben çocuğumu kimselere bırakamam,benden başkası yetiştiremez çocuğumu vs...çalışan anneler kendi çocuklarını da yetiştiriyo çalışıp ekmek parası da kazanıyo,mümkün olan her kadının çalışmasını ,isterim.ben de isterdim oğlumu 1 yaşına kadar kendim bakmayı olmadı..ama şu zamana kadar geldik,iyi ki de işi bırakmadım dedim çoğu zaman..ayrıca böyle diyenlerin çocuklarını Allah mecburiyetten başkasına muhtaç etmesin.hastalığı sağlığı var ,çocuğunu başkasına emanet etmek zorunda kalmasın derim..yanlış anlama sana değil bu sözlerim...
sen de kpss ye hazırlanıyosan ne güzel,gençsin daha ,hayat bu ,nelerle karşılacağını Allah bilir. iyi günü kötü günü var..keşke dememek için çalışmalısın bence..eşine de bunları söyle bence hak verecektir..
sen de kıymetlisin canım aynı şekilde,sadece çalışan anneler böyle sözler duyunca alınıyo heralde biraz o yüzden,kırılmadığını umarım,zira samimiyetimize güvendiğim için yazıyprum..

bende basarabiliyorsa kadinin calismasindan yanaym benim annem 59yasinda bir sene oldu caliismayi birakali hem ki annem 35 yasinda emekli olmus
esimde calismami destekler cocuk olana kadar oda istiyordu ama simdi biraz olumsuz bakiyor kendimce nedeninin 12yasinda anne ve babasiz kalmasina bagliyorum yinede dedigim gibi sinavi kazanirsam benden cok o sevinir
bizim ailede hatta butun sulalede kadinlar calisiyor hepsine hayranim bazen dusunuyorum aksam olunca simdi isten gelsem neler yapabilri
diye oyle pembe hayaller daliyorum:))

Çalışsın, çalışmasın bu başlık altında kalan tüm annelerin çocuklarına nasıl iyi anne olabilmek için çırpındığını hepimiz biliyoruz. Çalışan anne olmanın da avantajları, dezavantajları var, çalışmayıp kendi yetiştirmenin de aynı şekilde. Kimse birbirini yargılayıp, ben daha doğruyum, ben daha haklıyım diyemez zaten, kimsenin buna hakkı yok. Herkes kendi hayat standartlarına, şartlarına ve bakış açısına göre seçimler yapıyor ve çocuğunu da o şekilde yetiştiriyor. Sonuçta en nihayetinde çocuklarımız her şeyden kıymetli bizler için. Ama çalışan annelerin bu konuda daha hassas olduğunu da gözönünde bulundurmak lazım tabiki.
Benim imkanım vardı, özel sektör olduğu için tazminatımı alıp işten ayrılmıştım ve bir dönemi evde oğlumla geçirdim, dinlenme süreci gibiydi benim için. Sonra da çalışmaya başlamam gerekti başladım, iki türlü de yaşadım aslında gerçekten şu daha kolay diyemem. Şu anda da evdeyim mesela ama çalışmaya da çalışıyorum. Kızlar annelik zor ne yaparsa, nasıl yaparsa insan bir yerde kendini bazen yetersiz ya da yanlış hissedebiliyor ama biz elimizden geleni yapıyoruz onlar için önemli olan da bu değil mi...

Son düzenleme:
Esin hosgeldin )
bugunku yazilarina uzuldum suan icinde bulundugun durumu az cok anlayabiliyorum birkac sene once bizde yasadik boyle bir durum ama bizim cocugumuz yoktu ozaman gercekten zor bir durum ben kendim icin kara vermekte zorlanmistim senin cocugun var ikiniz icinde dusunmelisi
biz esimle bayagi bir sure ayri yasadik sonra baristik ama mesela akrabamizin iki kizida bosandi biri 2aylik hamileydi digerinin 7-8yaslarinda kizi var suan mutlu gozukuyorlar ayriligin adi kotu ama bazen dogru secim ayrilmak oluyor galiba...tezemde 28yasinda ki cocukla ayrilmisti tabiii cocuklarini yetistirirken bir suru zorluk yasadi iki cocukta bir sure psikolojik tedavi gordu biri hala ilac kullaniyor
hayata neresinden bakarsan ba zor cook zor
ama Cereninde dedigi gibi zaman gectikce cocuk icin zor olur hatta bu bizle icinde gecerli ne kadar zaman gecirirsen kpmak daha zor oluyor bu zamanin cogu kotu bile gecmis olsa anilarda hep iyi olanlar kaliyor evliligi agaca benzetiyorum :) zaman gectikce kokleniyor ve yerinden sokmek zorlasiyor
iyi dusunup en az zarar gorecegin sekilde karar ver tabii esinde ayni sekilde

Çok saol Aslıcım, evet zor bir dönemdeyim. Oğlum'un hakettiği en güzel şekilde yetişmesini istiyorum ama her zaman her şey mükemmel olmuyor işte. Umarım hepimiz için en doğru kararı veririz eşimle birlikte.

bu arada kimin tarifiydi hatırlayamadım ama şu zencefil, bal, limon bir mucize gibi geldi Rüzgara. Sabah bir çay kaşığı yedirdim, burun akıntısı azaldı baya. Şimdi yine bir çay kaşığı verdim bakalım.77

kac yillik evlisn bilmiyorum ama 10yillik evliligimde :))gozlemledigim bugun canimiza tak ettiren sorunlar bir sure sonra sacma bile gelebiliyor mesela bosanmamiza sebep olacak olan sorunlar bgun tartisma konumuz bile olamaz cunku ozaman daha genctik farkli bakiyorduk hayata simdi biraz daha buyuyup olgunlastik birbirimizi kirmamayi ogrendik simdiki onceliklerimiz daha baska tabi sorunlarimizda baska ama artik daha dikkatliyiz daha mantikli kararlar aliyoruz
sizde resmi olarak ayriladan once biraz ayri kalmayi deneyin Cerenin oneriside guzel biraz ayi yasadiktan sonra eminimki birbirinizi ne kafar sevdiginizi anlayacaksiniz birbirinizi bosuna uzdugunuzu anlayacaksiniz
ama aksi olursa ozaman resmiyette de ayrilirsiniz hakkinizda hayirlisi
Esin karisikmi yazdim bilmiyorum kusura bakma 3gundur migrenim tuttu cok kotuyum kafami toparlayamiyorum

merhaba ekim anneleri bende sizin gibi 2010 ekim annesi olarak hamilelikden 2012hazirana kadar takip ediyordum.artık ekim annesi değilim çünkü cocuğumu bunu yazmak bile zor.7 aydır perişannız perişan değil yaşamıyoruz.artık oğlum aramızda değil
çok zor oldu ekim annelerini tuşlarken
amansız bir hastalıkdan kaybettim.ekim anneleri kendinize ve çocuklarınıza iyi bakın.onlar dünyadaki en güzel şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…